Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.
Autor
Wiadomość
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#1 Post autora tematu 14 Paź 2012 20:53   

Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Witam. Mam problem z odbiorem cyfrowej telewizji naziemnej.

Sprzęt, dekoder:
wiwa, HD90
Zasilanie na wejściu: AC220-240V 50/60 Hz 0,3A maks.
Zasilanie na wyjściu: 5V DC/2 A
Pobór mocy maks: 10W

Antena:
Szerokopasmowa z przedwzmacniaczem ASD - 860
Dane techniczne:
- ANTENY
Zakres częstotliwości pracy: 471,25 ... 855,25 MHz
Odbierane kanały: k21...k69
wzmocnienie: 32db (na pudełku napisali, że 40db, a w danych że 32)
widoczność kątowa - pozioma 46 stopni
widoczność kątowa - pionowa 27 stopni
- ZASILACZA:
Napięcie wejściowe: 230V AC / 50Hz
Napięcie wyjściowe: 12V DC - stabilizowane
max prąd obciążenia 100mA

I teraz tak. Rano wszystko działało jak trzeba. Sygnał był. W pewnym momencie pojawił się napis "Brak sygnału". Myśleliśmy, że jest to wina naszej starej anteny i kupiliśmy nową o wyżej wymienionych parametrach. W tym momencie nie działa ani na jednej, ani na drugiej antenie.
Lokalizacja: Lublin, osiedle Czuby. Mieszkamy na parterze, co pewnie ma duże znaczenie, jednak wcześniej antena była oparta o barierkę balkonu i wszystko działało, a teraz w żadnym miejscu nie łapie sygnału.
Czy ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić w tej sytuacji? Wszystko jest dobrze podłączone i sprawdzone z 10 razy. Proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
telbod
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 1432
Miasto: Perła

Post#2 14 Paź 2012 21:06pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Uszkodzeniu mógł ulec tuner. Albo zmierzyć sygnał z anteny, albo podłączyć tuner u kogoś u którego DVB-T działa.
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#3 14 Paź 2012 21:11pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Witam,
Czy ja dobrze widzę, że w instalacji maiłeś włączony zasilacz instalacji antenowej
12V i jeszcze 5V z tunera ?

Jest duże prawdopodobieństwo że uszkodziłeś w ten sposób tuner.

Pozostaje, w oprogramowaniu tunera wyłączyć zasilanie instalacji 5V i spróbować podłączyć go do innej , działającej instalacji antenowej w celu sprawdzenia
Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#4 Post autora tematu 14 Paź 2012 21:19   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Dziękuję za odpowiedzi. Jutro zaniosę tuner do serwisu w celu sprawdzenia, czy został uszkodzony.

Nie za bardzo się znam w tym temacie i wszystko podłączane było zgodnie z instrukcjami podanymi według producenta.
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#5 14 Paź 2012 21:40pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Sprawdź czy masz sygnał z kanałów analogowych z anteny.
Zobacz obecne ustawienia tunera - czy te 5V było włączone, jeżeli tak to je wyłącz i spróbuj ponownie poszukać kanałów DVB-T.
Oczywiście zakładam że zasilacz 12V jest podłączone.
Może się okazać że to zasilacz 12V został uszkodzony.
Powrót do góry
   
bogi
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Mar 2004
Posty: 933
Miasto: Kraków

Post#6 14 Paź 2012 21:49pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


WP_elewator napisał:
Witam,
Czy ja dobrze widzę, że w instalacji maiłeś włączony zasilacz instalacji antenowej
12V i jeszcze 5V z tunera ?

Jest duże prawdopodobieństwo że uszkodziłeś w ten sposób tuner.


Wtyczka antenowa galwanicznie odizolowywuje gniazda w tv/tuner od zasilacza i kabla koncentrycznego z napięciem. Izolacja jest zrealizowana kondensatorem.
Powrót do góry
   
fidotp
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 541

Post#7 14 Paź 2012 22:00pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Popełniłeś 3 błędy.
1.Podanie zasilania z tunera 5V
2.Podanie zasilania z zasilacza 12V
3.Wzmacniacz w antenie.

Po co wzmacniacz i to w mieście Lublin ?
Ja z 28 km od nadajnika Tarnawatka odbieram na samym symeryzatorze poprawnie oba MUXy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Paź 2012 22:00pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#8 Post autora tematu 15 Paź 2012 18:44   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


WP_elewator napisał:
Sprawdź czy masz sygnał z kanałów analogowych z anteny.
Zobacz obecne ustawienia tunera - czy te 5V było włączone, jeżeli tak to je wyłącz i spróbuj ponownie poszukać kanałów DVB-T.
Oczywiście zakładam że zasilacz 12V jest podłączone.
Może się okazać że to zasilacz 12V został uszkodzony.


Sygnał analogowy jest.
Zasilanie anteny w ustawieniach tunera jest wyłączone. Wtedy też było, okazało się, że dekoder był uszkodzony. Został on wymieniony, a telewizji dalej nie ma.
Jeszcze dzisiaj wymienimy antenę, może i coś z anteną nie tak.

Facet w sklepie powiedział, że wszystko mamy podłączyć zgodnie z instrukcją i że jeśli mieszkam na parterze i dookoła są bloki i drzewa należy podłączyć zasilacz, który był dołączony do anteny.

edit:

Antena wymieniona na taką o wyższym zasięgu - nie działa...
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#9 16 Paź 2012 08:46pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Witam,


Spostrzeżenia:
Skoro masz telewizję analogową to DVB-T też musi być ( chyba ze chwilowo nie nadają z powodu konserwacji nadajnika)

- jeżeli masz antenę ze wzmacniaczem to zasilacz koniecznie musi być podłączony do 230V
- nie opisałeś jaką masz jakość programów analogowych - jeżeli analogowe mają jakość bardzo dobrą to może się okazać że masz za duży poziom sygnału z anteny dla DVB-T ( co sugerował kolega wyżej ) i dla tego tuner nie działa
- można spróbować zamienić wzmacniacz w antenie na symetryzator i bez zasilacza podłączyć do tunera
Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#10 Post autora tematu 16 Paź 2012 09:33   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Wczoraj w nocy na jakieś 3 minuty złapaliśmy dvb-t. Nie wiem co jest grane, bo analog łapiemy ładny, polsat super odbiera, inne nieco gorzej, ale obraz generalnie dobry.

Parametry nowej anteny:
Na zdjęciach, bo nie mam czasu przepisywać
Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna. Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna. Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna. Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.

edit:
Jestem kompletnie zielona w tym temacie i niektórych rzeczy po prostu nie rozumiem, więc prosiłabym o takie zrozumiałe dla zwykłego człowieka wypowiedzi;P
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#11 16 Paź 2012 10:00   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


WP_elewator napisał:
może się okazać że masz za duży poziom sygnału z anteny dla DVB-T


Praktycznie u ciebie to na drucie powinno odbierać
W sklepie kup symetryzator do tej anteny, koszt około 5 zł
Wstaw zamiast wzmacniacza w puszkę przy antenie - nie podłączaj zasilacza
sprawdź czy jest DVB-T
Powrót do góry
   
TyPeczek
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 669
Miasto: Kraków

Post#12 16 Paź 2012 10:16   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Czy nadajnik MUXów to ten sam nadajnik co analogowej?
Czasem instalują na innych masztach.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Paź 2012 10:16   





Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7017
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#13 16 Paź 2012 10:26pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


To jest bardzo różnie.

Do nadawania mogą, ale nie muszą, być wykorzystywane te same systemy antenowe.
Nadajnik najczęściej jest oddzielny, chociaż istnieją tez nadajniki, które potrafią nadawać tak sygnały analogowe jak i cyfrowe.

Z technicznego punktu widzenia nadajnik cyfrowy różni się głównie tym że posiada inny "wzbudnik", czyli moduł "robiący" sygnał. Reszta modułów, czyli wzmacniacze sterujące i wzmacniacze mocy są bardzo podobne, czasami wręcz identyczne i mogą być (niektóre, szczególnie te nowsze) stosowane zamiennie. Wymagania techniczne dla nadajników cyfrowych są zdecydowanie większe niż dla nadajników analogowych.
Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#14 Post autora tematu 16 Paź 2012 10:33   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


WP_elewator napisał:
WP_elewator napisał:
może się okazać że masz za duży poziom sygnału z anteny dla DVB-T


Praktycznie u ciebie to na drucie powinno odbierać
W sklepie kup symetryzator do tej anteny, koszt około 5 zł
Wstaw zamiast wzmacniacza w puszkę przy antenie - nie podłączaj zasilacza
sprawdź czy jest DVB-T


Wszyscy właśnie mówią, że powinno, a coś ciągle jest nie tak i nie działa.
Kupię symetryzator i sprawdzę.
Mam nadzieję, że to zadziała.
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7017
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#15 16 Paź 2012 10:45   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


greenus..
Dekoder Wiwa HD90 to dobry dekoder, ma jednak jedną wadę; jest zbyt czuły.

Do Piasków jest z Lublina średnio 23 km. To bardzo blisko, za blisko by nawet na parterze stosować antenę ze wzmacniaczem do dekodera który ma bardzo dużą czułość. Tak jak koledzy wcześniej pisali: trzeba zrobić testy na antenie PASYWNEJ, bez jakiegokolwiek wzmacniacza.
Dekodery zewnętrzne to dość prymitywne urządzenia, najczęściej nie mają żadnych filtrów pasmowych na wejściu odbiornika, a sygnał TVP2 na k.23 jest w Lublinie bardzo silny.
Zauważ także, że pomiędzy MUX1 a najbliższym sygnałem analogowym jest tylko jeden kanał odstępu MUX1 k.33, POLSAT w analogu k.35.
Analogicznie jest z MUX2 k.21 i TVP2 w analogu k.23. Najmniejsze przesterowanie we wzmacniaczu szerokopasmowym lub na wejściu dekodera i o odbiorze cyfrowym można zapomnieć.

Możesz zrobić zdjęcia tego co jest na ekranie telewizora w czasie odbioru analogowego TVP2 i POLSAT-u?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Paź 2012 10:45   





Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#16 Post autora tematu 16 Paź 2012 11:06   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Niestety nie wiedziałam wcześniej, że dekoder, który kupiłam jest tak czuły.

Zdjęcia Polsat:
Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.

TVN:
Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.

TVP1:
Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna. Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.

Zdjęcia robione telefonem. Mogę po godzinie 18 zrobić aparatem jeśli te są złe.
Polsat odbiera bardzo dobrze. Reszta gorzej.
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7017
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#17 16 Paź 2012 11:22   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Wystarczająca jakość zdjęcia.

Brakuje TVP2, TVP1 jest nadawanie na niskim kanale i nie znaczenia dla odbioru cyfrowego.
Sorki, ale ta jakość obrazu analogowego, nawet dla POLSATU jest niedopuszczalnie zła.

Gdybym ja robił testy z balkonu, to najpierw zacząłbym od najprostszej anteny, obowiązkowo pasywnej, czyli bez wzmacniacza. Idealna do takich testów jest taka:
http://www.dipol.com.pl/antena_telewizyjna_dipol_3-21-69_dvb-t_A0315.htm

Dekoder jaki masz jest naprawdę dobry i bardzo czuły, ze słabym sygnałem da sobie spokojnie rade, ale nie da rady odebrać sygnału zniekształconego i zbyt silnego. Czasami trzeba wręcz stosować tłumiki by nie przesterować dekodera. To co widać na ekranie to odbiór niemal wyłącznie z sygnałów odbitych, dlatego trzeba stosować antenę o minimalnej kierunkowości i minimalnym zysku.
Powrót do góry
   
TyPeczek
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 669
Miasto: Kraków

Post#18 16 Paź 2012 12:33   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Przy bliskich odległościach nie używa się wzmacniacza. Taki to wzmacnia oprócz sygnału także odbicia.
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#19 16 Paź 2012 15:18   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Witam,


TyPeczek napisał:
Przy bliskich odległościach nie używa się wzmacniacza. Taki to wzmacnia oprócz sygnału także odbicia.




I oczywiście może przesterować poziom sygnału wejściowego do tunera DVB-T co uniemożliwia całkowicie jego poprawną pracę - i chyba ten przypadek możemy założyć w tym wątku

Twoja mapa zasięgów wygląda tak:
Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


- profil terenu bez problemu
- zielone pole odbiór bez wzmacniacza
Powrót do góry
   
telbod
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 1432
Miasto: Perła

Post#20 16 Paź 2012 15:54pomocny post - solucja   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Panowie ..i Panie. Gdyby sygnał DVB-T był "przesterowany" czyli przekraczał dopuszczalny poziom, to obraz na programach analogowych był by co najmniej dobry. Może już czas zawołać fachowca co zmierzy sygnał docierający do odbiornika? I połączy prawidłowo całą instalacje?
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#21 16 Paź 2012 16:31   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


telbod napisał:
Panowie ..i Panie. Gdyby sygnał DVB-T był "przesterowany" czyli przekraczał dopuszczalny poziom, to obraz na programach analogowych był by co najmniej dobry. Może już czas zawołać fachowca co zmierzy sygnał docierający do odbiornika? I połączy prawidłowo całą instalacje?



Myślałem o wszystkich sygnałach jakie może odebrać i wzmocnić antena, w tym przypadku
MUX 1 i 2, Polsat - 100 KW ERP
TVP 2 - 500 KW ERP
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7017
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#22 16 Paź 2012 17:08   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Przesterowaniem samego sygnału cyfrowego bym się specjalnie nie przejmował, ale sygnał cyfrowy i pobliski sygnał analogowy przepuszczony przez nieliniowy (przesterowany) stopień - we wzmacniaczu antenowym lub dekoderze - to same kłopoty.
Zapewne gdyby dziś wyłączono sygnał analogowy odbiór cyfrowy byłby możliwy...
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#23 16 Paź 2012 17:14   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Witam,
Właśnie to chciałem, nieśmiało zasugerować :D
Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#24 Post autora tematu 16 Paź 2012 19:01   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Jest sygnał. Wyciągnęliśmy kostkę z anteny ( wzmacniacz z symetryzatorem) i złapało.
Ale czasem gubi ten sygnał, w każdym razie łapie 7 kanałów. Tyle, że jest aktualnie ulewa (siła:100% jakość: 0%). Zanim zaczęło lać to było 15 kanałów, z tym, że te, które teraz nie działają nie miały tak dobrego obrazu jak te, które bez wzgl. na pogodę działają.
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#25 16 Paź 2012 19:12   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Witam,
Wiesz w DVB-T albo wszystko , albo nic :|
MUX 1 i MUX 2 są nadawane z tego samego miejsca z tą samą mocą, więc jak to możliwe że część masz a część nie ?

Masz takie kanały


Kanał: 21
Częstotliwość: 474 MHz
Moc ERP: 100 kW
Polaryzacja: Horyzontalna
Mux: MUX-2
Kanały:
Polsat
TVN
Czwórka
TV Puls
TVN7
TV Puls 2
TV6
Polsat Sport News

Kanał: 33
Częstotliwość: 570 MHz
Moc ERP: 100 kW
Polaryzacja: Horyzontalna
Mux: MUX-1
Kanały:
TVP 1 HD
TVP 2
TVP INFO (wersja lokalna)
Eska TV
Polo TV
TTV - Twoja TV
ATM Rozrywka
Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#26 Post autora tematu 16 Paź 2012 19:18   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


W tej chwili nie ma akurat nic. Nie wiem od czego to zależy, przecież mówiłam, że się nie znam. Dlatego do Was przyszłam po pomoc.
Powrót do góry
   
TyPeczek
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 669
Miasto: Kraków

Post#27 17 Paź 2012 08:24   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


Wyciągnęliście kostkę? A jak teraz jest połączony przewód z anteną?
Sugerowałbym połączenie jednego z przewodów z jednym drutem w antenie, ekranu z drugim; przy tunerze zastosowanie zwykłej najprostszej wtyczki (bez zasilacza). Jeśli zadziała dobrze, to znaczy że wina wzmacniacza.
Powrót do góry
   
WP_elewator
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 648
Miasto: Z lewej strony Wisły

Post#28 17 Paź 2012 09:31   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


TyPeczek napisał:
Sugerowałbym połączenie jednego z przewodów z jednym drutem w antenie, ekranu z drugim; przy tunerze zastosowanie zwykłej najprostszej wtyczki (bez zasilacza). Jeśli zadziała dobrze, to znaczy że wina wzmacniacza.



Witam,
Drogi kolego,
Jeśli się nie mylę, to proponujesz podłączenie anteny o impedancji 300Ω
do instalacji o impedancji 75 Ω

Pisałem parę postów wyżej że należy wyjąć z anteny wzmacniacz i na jego miejsce wstawić odpowiedni symetryzator i to jest jedyne wyjście
Powrót do góry
   
TyPeczek
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 669
Miasto: Kraków

Post#29 17 Paź 2012 09:35   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


WP_elewator napisał:
Drogi kolego,
Jeśli się nie mylę, to proponujesz podłączenie anteny o impedancji 300Ω
do instalacji o impedancji 75 Ω

Znam to z autopsji i wiem, że działa, a mieszkam ze 30-40 km od nadajnika.
Jeśli wstawi symetryzator, a to nie zadziała? Może parę złotych ale jednak w błoto wrzucone.
Powrót do góry
   
greenus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 23

Post#30 Post autora tematu 17 Paź 2012 14:59   

Re: Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.


TyPeczek napisał:
Wyciągnęliście kostkę? A jak teraz jest połączony przewód z anteną?
Sugerowałbym połączenie jednego z przewodów z jednym drutem w antenie, ekranu z drugim; przy tunerze zastosowanie zwykłej najprostszej wtyczki (bez zasilacza). Jeśli zadziała dobrze, to znaczy że wina wzmacniacza.


Teraz przewód jest przyczepiony do śruby:P
Ale wszystko jest podłączone bez wzmacniacza.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Paź 2012 14:59   





Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Brak sygnału - cyfrowa telewizja naziemna.
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Naziemna telewizja cyfrowa brak sygnału w bloku (14)
Antena zbiorcza i naziemna telewizja cyfrowa - brak sygnału (2)
Naziemna telewizja cyfrowa - brak części programów ( brak sygnału) (3)
Naziemna telewizja cyfrowa. Wahania jakości sygnału. (6)
Naziemna telewizja cyfrowa brak kanałów. (35)
Cyfrowa telewizja naziemna brak mux-2 (4)
Cyfrowa telewizja naziemna - brak tvp (4)
Naziemna telewizja cyfrowa brak kanałów (8)
cyfrowa telewizja naziemna MUX 3 brak odbioru (4)
Naziemna telewizja cyfrowa brak możliwości ustawienia (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS