Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika
Autor
Wiadomość
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#1 Post autora tematu 21 Paź 2012 20:02   

Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Witam serdecznie.
Postanowiłem założyć nowy temat ponieważ mam podwójny problem.
Jestem w posiadaniu licznika od Passata 1.9TDi VDO(anglik).
Licznik ma sprawny wyświetlacz 1/2 FIS i szkoda ,ze się marnuje.
Chciałbym go wykorzystać i założyć do swojego Leona1 1.9TDi.
W Leonie oryginalnie siedzi licznik VDO immo3.
Wiem jak dopasować immo i przekodować.
Na liczniku niestety nie ma naklejki i nie wiem jakiego wsadu szukać.
Podobno wsad musi pochodzić z Golfa IV, aby prawidłowo działał w Leoniku.
Gdybym miał odpowiedni wsad mógłbym zrobić pożytek z licznika.
Bardzo proszę o fachową pomoc.
Powrót do góry
   
konrad98-47
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 622
Miasto: turek

Post#2 22 Paź 2012 13:18   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


A licznik wg pasuje że już szukasz wsadu??
Powrót do góry
   
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#3 Post autora tematu 22 Paź 2012 16:43   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Wtyczki identyczne.
Po podłączeniu funkcje działają, lecz po przeczytaniu paru tematów dowiedziałem się,że muszę wrzucić do niego mapę od Golfa IV.
Silniczek i tarcze EURO przerzucę od Leosia, lecz nie wiem jak się licznik będzie zachowywał.
Oryginalny jest wyskalowany do 260km, a mój 240km.
Gdyby ktoś podrzucił mi jakieś wsady od Golfików to bym pokombinował.
Powrót do góry
   
psilos1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 20 Lis 2010
Posty: 866
Miasto: Ateny

Post#4 22 Paź 2012 16:56   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Witam, podłącz licznik pod Vag-a i podaj numer to pomyślimy (17-instruments) .Wsadów jak również wersji oprogramowania są dziesiątki...
Powrót do góry
   
konrad98-47
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Maj 2012
Posty: 622
Miasto: turek

Post#5 22 Paź 2012 17:56   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Dokładnie tak jak kolega napisał.Jeżeli wsad do golfa 4 to numer którego szukasz będzie się zaczynać na 1J0 919 lub 920.zależy czy masz na k czy can.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Paź 2012 17:56   





Powrót do góry
   
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#6 Post autora tematu 22 Paź 2012 19:18   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Dzięki Panowie za wsparcie.
Jutro podłączę VAG-a (311.2) i odpiszę.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#7 Post autora tematu 30 Paź 2012 17:29   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Witam.
Dopiero dziś udało mi się powalczyć z licznikiem.
A więc tak, VAG odczytał licznik jako:3B0 920 929 A.

Przekodowałem go na kilometry.
Licznik znacznie zaniża i świeci kontrolka ABS oraz po ruszeniu zapala się czerwony wykrzyknik.
Czy wsad od Golfika rozwiąże problem tych kontrolek?
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#8 12 Lis 2012 17:56   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


robak26 napisał:
Licznik znacznie zaniża i świeci kontrolka ABS oraz po ruszeniu zapala się czerwony wykrzyknik.
Czy wsad od Golfika rozwiąże problem tych kontrolek?



Jesli przełożyłeś tarczki od leosia to normalne że oszukuje,bo soft licznika jest pod tarczki UK,musiałbyś znaleźć odpowiednik pod polskie tarczki czyli ori passata to 3B0 920 829A.
i taki wgrać ale w tedy znów musiałbyś na nowo dopasować immo i kluczyki,lub przepisać komórki odpowiedzialne za immo z przypisanego już licznika do wsadu nowego i taki wgrać do licznika.Co do kontrolek to sprawdż kodowanie can-gateway(19) ewentualnie sprawdź pinologie obu liczników czy wyjscia pinów sa takie same w passacie i leonie.

sam wsad od golfa raczej nie rozwiąże problemu kontrolek
Powrót do góry
   
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#9 Post autora tematu 13 Lis 2012 10:12   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Właśnie, że problem kontrolek rozwiązał się od razu wsadem od GolfaIV.
Tarczki ori Passat.
Mam już wsad od chłopaka z forum Leona.
Przerabiał taki sam licznik.
Dam znać jak poszło.
Które "komórki" odpowiadają za immo?
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#10 13 Lis 2012 10:41   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


robak26 napisał:

Które "komórki" odpowiadają za immo?


To zależy o jaki licznik chodzi np. licznik Twój passat z końcówką 3B0 920 929
to licznik produkowany w latach 04-05 i ma komórki odpowiedzialne za immo w innym miejscu niż licznik z końcówką np 925(6lub7) sa to liczniki z immo 3.jeszce gdzie indziej mają te te komórki liczniki z immo2 np z końcówką np 822

Jeśli chodzi o IMMO to daj mi obydwa wsady nowy z golfa IV i adoptowany juz passata na którym odpalasz auto to przełożę CI komórki odpowiedzialne za immo ,pin,i dopisze vin który jest potrzebny przy immo 3,tak że tylko wsadzasz licznik odpalasz i jedziesz ;)

Jakie masz numery licznika leon ori? i wsadu,golfa IV
Powrót do góry
   
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#11 Post autora tematu 13 Lis 2012 14:58   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Wysłałem Ci na PW obydwa wsady.
Dzięki.
Powrót do góry
   
psilos1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 20 Lis 2010
Posty: 866
Miasto: Ateny

Post#12 13 Lis 2012 20:54   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


robak26 napisał:
Wysłałem Ci na PW obydwa wsady.
Dzięki.

Jeżeli to nie tajemnica...może podzielisz się również z innymi ?
Powrót do góry
   
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#13 Post autora tematu 13 Lis 2012 21:05   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Nie ma sprawy, ale napisz które informacje trzeba zmienić aby immo było nie czytelne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lis 2012 21:05   





Powrót do góry
   
psilos1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 20 Lis 2010
Posty: 866
Miasto: Ateny

Post#14 13 Lis 2012 21:23   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


robak26 napisał:
Nie ma sprawy, ale napisz które informacje trzeba zmienić aby immo było nie czytelne.

Chodzi mi o sposób modyfikacji wsadu ,a na immo za bardzo nie polegaj,nawet średnio kumaty złodziej odpali ten samochod szybciej niż ty kluczykiem . :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lis 2012 21:23   





Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#15 13 Lis 2012 21:27   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


robak26 napisał:
Nie ma sprawy, ale napisz które informacje trzeba zmienić aby immo było nie czytelne.


A poco robic takie rzeczy :?: skoro można przekopiować komórki odpowiedzialne za immo ze starego licznika, :D
w ten sposób można nawet założyć licznik z immo3 do auta gdzie był licznik z immo2 tylko trzeba zamienić niektóre wartości W liczniku Immo2 zapisywane jest w formie dziesiętnej, natomiast w liczniku Immo3 już w formie heksadecymalnej i wpisac w odpowiednie offsety.
Powrót do góry
   
marcinx12
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 10
Miasto: opole

Post#16 26 Lis 2012 18:11   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Witam
Zmieniłem ostatnio licznik w passacie b5fl z wersji ang. na europe. Wszystko działa jedynie 3 błędy których nie mogę usunąć we wskaźnikach a mianowicie:
1316 Sterownik ABS
magistrala CAN brak sygnału
778 Czujnik kąta skrętu-G85
magistrala CAN brak sygnału
1318 Sterownik pompy wtryskowej-J399
magistrala CAN brak sygnału
W abs nie ma błędów jedynie w liczniku.
Miałem licznik 3b0920986A kupiłem licznik 3b0920827A od 2.5tdi i wgrałem mu zmieniony już wsad od 3b0920826A. Skopiowałem odpowiednie komórki ze starego licznika do nowego wsadu+radio. Niestety powstały błędy których nie mogę usunąć.
Które komórki można ewentualnie zmienić w angielskim aby prawidłowo wskazywał prędkość. Proszę o odpowiedź.

Załączniki:
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#17 26 Lis 2012 23:35pomocny post - solucja   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


marcinx12 napisał:
Witam
Zmieniłem ostatnio licznik w passacie b5fl z wersji ang. na europe. Wszystko działa jedynie 3 błędy których nie mogę usunąć we wskaźnikach a mianowicie:
1316 Sterownik ABS
magistrala CAN brak sygnału
778 Czujnik kąta skrętu-G85
magistrala CAN brak sygnału
1318 Sterownik pompy wtryskowej-J399
magistrala CAN brak sygnału
W abs nie ma błędów jedynie w liczniku.
Miałem licznik 3b0920986A kupiłem licznik 3b0920827A od 2.5tdi i wgrałem mu zmieniony już wsad od 3b0920826A. Skopiowałem odpowiednie komórki ze starego licznika do nowego wsadu+radio. Niestety powstały błędy których nie mogę usunąć.
Które komórki można ewentualnie zmienić w angielskim aby prawidłowo wskazywał prędkość. Proszę o odpowiedź.


zapodaj oryginalne wsady liczników,bo tu wstawiłeś ori ze starego licznika i nowy juz przerobiony.
Nie możesz wgrywac wsadu do licznika 3b920827A z licznika 3b0920826A.
jesli chcesz załozyć licznik3b0920827A to tenwsad trzeba pryerobic z komórkami z licznika który miałęs dotychczas.a nie odwrotnie
Powrót do góry
   
marcinx12
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 10
Miasto: opole

Post#18 27 Lis 2012 00:49   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Dzięki za odpowiedź. W załączniku podaje wsady z tym że oryginalnego z nowego licznika nie zapisałem gdyż od razu zmieniłem mu wsad bo był od automatu a ja mam zwykłą skrzynie. Znalazłem więc na forum passata wsad od manuala.

Załączniki:
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#19 27 Lis 2012 09:24   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


marcinx12 napisał:
Dzięki za odpowiedź. W załączniku podaje wsady z tym że oryginalnego z nowego licznika nie zapisałem gdyż od razu zmieniłem mu wsad bo był od automatu a ja mam zwykłą skrzynie. Znalazłem więc na forum passata wsad od manuala.


Zawsze sie robi kopie ori co by nie było takich niespodzianek ;)
żeby zmienić licznik z automatu na manuala ,wystarczy znienic jedną komórke we wsadzie lub poprostu przekodować go Vagiem.
Powrót do góry
   
robak26
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 32
Miasto: plock

Post#20 Post autora tematu 27 Lis 2012 09:59   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


dob12, widzę ,że jesteś dobrze zorientowany w temacie liczników i służysz pomocą.
"pomógł" poszło.
Z moim angolem nic nie wyszło. Odpuściłem, z resztą stał się dawcą wyświetlacza i tarczki obrotomierza oraz ringów (chwała mu za to, he,he...).

Mam pytanie o inny licznik.
3B0 920 849 A, czy będzie współpracował z radyjkiem Seat Aura CD?
Licznik będzie pracował na wsadzie od Golfa IV- 1J0920846GX
Chłopak z Leon Klubu testował i podobno śmiga.
Licznik z pełnym FIS-em.
Z licznikiem od Seata ,radyjko pracuje bez problemu.Licznik immo3, CAN.
Wiesz coś na ten temat.
Powrót do góry
   
marcinx12
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 10
Miasto: opole

Post#21 27 Lis 2012 15:11   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


dob12 to da rade coś jeszcze zrobić czy muszę z powrotem zmieniać na angola? Teraz jeżdże na wsadzie od 3b0920826a poza tymi błędami nic się nie dzieje. Mógłbyś zmodyfikować mi te wsady?

Dodano po 3 [godziny]:

Zauważyłem dziś że błędy wyskakują ponieważ sprzęt jaki mam w samochodzie czyli abs bez esp nie odpowiada wsadowi z licznika tak samo błąd czujnika kąta skrętu. Mam zwykłą taśme bez czujnika. Jaki wsad najlepiej mu wrzucić żeby tych błędów nie wykazywało? Lub gdzie w moim wsadzie znajduje sie komórka odpowiedzialna za odczyt prędkośći wtedy swój zmodyfikuje i przeszczepie do nowego licznika
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#22 27 Lis 2012 18:12   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


marcinx12 napisał:
dob12 to da rade coś jeszcze zrobić czy muszę z powrotem zmieniać na angola? Teraz jeżdże na wsadzie od 3b0920826a poza tymi błędami nic się nie dzieje. Mógłbyś zmodyfikować mi te wsady?

Dodano po 3 [godziny]:

Zauważyłem dziś że błędy wyskakują ponieważ sprzęt jaki mam w samochodzie czyli abs bez esp nie odpowiada wsadowi z licznika tak samo błąd czujnika kąta skrętu. Mam zwykłą taśme bez czujnika. Jaki wsad najlepiej mu wrzucić żeby tych błędów nie wykazywało? Lub gdzie w moim wsadzie znajduje sie komórka odpowiedzialna za odczyt prędkośći wtedy swój zmodyfikuje i przeszczepie do nowego licznika

Wieczorem przerobie ten wsad do licznika 3b0920927A co mi podłeś i wstawie.Powinno to pomóc na te błędy.
pozdrawiam

Dodano po 6 [minuty]:

robak26 napisał:

Mam pytanie o inny licznik.
3B0 920 849 A, czy będzie współpracował z radyjkiem Seat Aura CD?
Licznik będzie pracował na wsadzie od Golfa IV- 1J0920846GX
Chłopak z Leon Klubu testował i podobno śmiga.
Licznik z pełnym FIS-em.
Z licznikiem od Seata ,radyjko pracuje bez problemu.Licznik immo3, CAN.
Wiesz coś na ten temat.


Jesli wsad licznika 1j0920846GX jest od licznika z full fis i dorobisz instalacje do licznika od radyjka (bodajże dwa kabelki,bo jeśli w samochodzie nie było full fis to na bank tej instalacji n ie ma to powinno to smigać);)
Powrót do góry
   
marcinx12
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 10
Miasto: opole

Post#23 27 Lis 2012 18:44   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Wgrałem właśnie z powrotem oryginalny wsad do nowego licznika i błędy zniknęły. Także na 100% wina jest we wsadach które wgrywałem a próbowałem już z 10 różnych typów.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lis 2012 18:44   





Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#24 27 Lis 2012 19:08   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


marcinx12 napisał:
Wgrałem właśnie z powrotem oryginalny wsad do nowego licznika i błędy zniknęły. Także na 100% wina jest we wsadach które wgrywałem a próbowałem już z 10 różnych typów.

Masz tu kolego przerobiony ten co podesłałeś, moze bedzie ok,zmieniłęm tez komórki od odpowiedzialne z aradio i i czas i dystans od ostatniej inspekcji ze starego licznika.jesli błedy beda na tym wsadzie to poszukamy jakiegos innego pasujacego,
ale potrzebuje do tego pełna nazwe zegarów,typ licznika i VDO ile?jest too na nalepce licznika,

Załączniki:
Powrót do góry
   
marcinx12
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 10
Miasto: opole

Post#25 27 Lis 2012 20:08   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Niestety błędy te same. Przy uruchomieniu na nowych softach na początku zawsze zapala mi sie kontrolka esp chociaż nie mam tej opcji w samochodzie jest tylko abs. potem znane błędy czyli 1316 i 778. VDO mam tylko ze starego(110.080.137/006) nowy mam zamontowany jutro go zdemontuje. Wielkie dzięki za pomoc!
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#26 27 Lis 2012 20:52   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


marcinx12 napisał:
Niestety błędy te same. Przy uruchomieniu na nowych softach na początku zawsze zapala mi sie kontrolka esp chociaż nie mam tej opcji w samochodzie jest tylko abs. potem znane błędy czyli 1316 i 778. VDO mam tylko ze starego(110.080.137/006) nowy mam zamontowany jutro go zdemontuje. Wielkie dzięki za pomoc!

Dlatego zawsze trzeba zrobić kopie ori zanim sie coś zmienia ,bo potem ciezko coś dopasować.
Powrót do góry
   
marcinx12
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 10
Miasto: opole

Post#27 27 Lis 2012 21:41   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Niestety pospieszyłem się. Trochę jednak dziwne że z anglika wgram wsad do nowego i wszystko jest ok żadnych błędów.

Dodano po 25 [minuty]:

Znalazłem numer nowego licznika VDO 110.080.194/002 miałem fotkę z aukcji.
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#28 27 Lis 2012 22:04   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


marcinx12 napisał:
Niestety pospieszyłem się. Trochę jednak dziwne że z anglika wgram wsad do nowego i wszystko jest ok żadnych błędów.


Dodano po 25 [minuty]:

Znalazłem numer nowego licznika VDO 110.080.194/002 miałem fotkę z aukcji.

Bo licznik angol i europa sa licznikami bliźniaczymi i różnią sie tylko
danymi prdkościomierza

Dpkładnie chodzi mi o VDO V0X gdzie X oznacza jakąś liczbę,ale skoro wsad z angllika nie powoduje błędów to może by tylko zamienił komórki od predkościomierza na kilometry i wtedy nie powinien oszukiwać na prędkości,i kodowanie na europe i powinno to hulać;)

Tu masz Twoj wsad z angola z zmienionym predkościomierzem na km.

jesli po wgraniu tego wsadu pojawi sie DEF na wyswietlaczu zmień kodowanie vagiem .na jakies inne i potem ppowróc do starego

Załączniki:
Powrót do góry
   
marcinx12
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 10
Miasto: opole

Post#29 28 Lis 2012 00:29   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


Napis na naklejce VDO V08. Wgrałem ten wsad i niestety "def". Mam kabel k+commander i program vwtool w jaki sposób zmienić kodowanie bo nie bardzo wiem jak się do tego zabrać i czym.
Powrót do góry
   
dob12
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 496
Miasto: nowy sacz to ;-)

Post#30 28 Lis 2012 08:49   

Re: Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika


marcinx12 napisał:
Napis na naklejce VDO V08. Wgrałem ten wsad i niestety "def". Mam kabel k+commander i program vwtool w jaki sposób zmienić kodowanie bo nie bardzo wiem jak się do tego zabrać i czym.

Nigdy nie robiłem na tym oprogramowaniu ,ale zaraz poszukam VWTool wgram i podłącze kkl-a i zobacze.

Wiec tak nie wiem jaka masz wersje vwtool-a ja mam polską
wchodzisz wskaźniki(instruments)-następnie pojawia sie okno z połączeniem,pierwsze u góry lewy róg to numer Twojego licznika,góra prawa strona to nazwa zegarów,dół lewa strona to twoje kodowanie licznika,pięć cyfr 0XXXX gdzie X to jakieś cyfry.spisujesz sobie na karte to kodowanie i wchodzisz kodowanie mod (Coding) otwiera sie kolejne okienko i zmieniasz drugą cyfre (ten x pogrubiony)
powinienes tam miec 7 lub 5 i odejmujesz 1 od obecnej liczby reszta kodowania sie nie zmienia, lu wpisujesz zamiast drugiej cyfry 0 i wciskasz ok
Potem powracasz do poprzedniego kodowania czyli tego co było poprezdnio
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> Passat B5 1.9TDi - Poszukuję wsadu licznika
Strona 1 z 3 Idź do strony 123  Następny
Podobne tematy
A4 B5 2001 1.9tdi prośba o przerobienie wsadu licznika 4b0 920 900 J (7)
VW T4 - Poszukuję wsadu licznika 7DO920842D-DX (4)
Passat 3c wsad licznika - Zmiana wsadu w liczniku z usa na europę (5)
Poszukuję wsadu do licznika Opel Astra G 1.7DTL (2)
Audi A4 - poszukuję wsadu licznika 8K0 920 930 N (1)
Poszukuję wsadu pamięci do licznika model 4A1 919 033FB. (5)
Honda CBR 600 f4 200r - poszukuję wsadu do licznika 93c56 (1)
Wymiana licznika adaptacja, immo - Passat b5 1,9TDI (7)
Passat B5 1.9TDi 97r czy przy wymianie licznika (4)
Wsad licznika 3B0 920 822A Passat B5 1,9TDi PD (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.149 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony