Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/ Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Usługi internetowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#1 21 Paź 2012 22:10  Autor tematu   

Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Witam, właśnie przeprowadziłem się w nowe miejsce w raz z kompem stacjonarnym. Zawsze korzystałem z neta mobilnego play, jednak tutaj mam stałe łącze w kablówki, jednak po podłączeniu kabla do kompa internet nie działa ( gdy podłącze kabel do lapka wszystko jest ok, tka samo sieć bezprzewodową wykrywa ) , tak samo kiedyś pamiętam mój komp wykrywał sieci bezprzewodowe, teraz już nie może. To znaczy ,że jest karta sieciowa jest uszkodzona czy co ? Kompletnie się na tym nie znam :/ Gdy modem z playa podłącze internet działa ...

nie wiem czy to mzoe pomoc ...
Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bogdan K
Poziom 32
Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 2274
Pomógł: 197
Ocena postów: 164
Bogdan K
Poziom 32
Post#2 21 Paź 2012 22:20    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Za mało danych podajesz i jaki to kabel podłączasz do komputera, z gniazdka czy z modemu, podaj model modemu, czy karta sieciowa jest zainstalowana w komputerze, czy w traju masz ikonkę dwóch monitorków.
Na początek wystarczy zobaczymy co napiszesz.

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#3 21 Paź 2012 22:33  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Nie wiem co napisać bo typka co u niego modem jest nie ma , kabel wystaje ze sciany , zwykły kabel od internetu ( nie znam nazw sorry ), do lapka podłącze to wszystko jest git. karta sieciowa byla kiedyś sprawna, nie wiem co się stało, jak moge sprawdzić czy jest zainstalowana ? to mzoe karta sieciowa byc neizainstalowana a playmobile , modem podpiety jako usb dziaLa ? ' traju masz ikonkę dwóch monitorków ' ehm, gdzie ? nie rozumiem :/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 25610
Pomógł: 2561
Ocena postów: 234
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 21 Paź 2012 22:39    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Ze screen-a widać że masz brak karty sieciowej w systemie (wyłączona albo nie zainstalowana). Co masz w menadżerze urządzeń?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#5 21 Paź 2012 22:47  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Karta sieciowa Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

stan urzadzenia : Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Bogdan K
Poziom 32
Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 2274
Pomógł: 197
Ocena postów: 164
Bogdan K
Poziom 32
Post#6 21 Paź 2012 23:06    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Jaki masz SP zainstalowany tu znajdziesz informacje odnośnie tego kodu Link

Dodano po 1 [minuty]:

tristann800 napisał:
Nie wiem co napisać bo typka co u niego modem jest nie ma

To jak masz kablówkę czy Internet od kolegi.

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#7 21 Paź 2012 23:19  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


net z kablowki , probowalem aktualizowac stery ale wyskoczylo ,ze mam aktualne, teraz sprobuje z tego linka co dales

Dodano po 10 [minuty]:

ech, uzylem microsoft fix devices, wykryl problem ze sterownikami karty sieciowej, nacisnalem zastosuj poprawke, napisane ,ze wykryto problem z tym systemem i pomyslnie zastosowano poprawki jednak weryfikacja wskazuje ,ze problem nadal istnieje ...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Bogdan K
Poziom 32
Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 2274
Pomógł: 197
Ocena postów: 164
Bogdan K
Poziom 32
Post#8 21 Paź 2012 23:22    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Proponuję odinstalować sterownik i zainstalować od nowa jaki masz SP, bo tą kartę to system może sam zainstalować. Czy w zasobach tej karty nie ma konfliktów z innymi urządzeniami

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#9 21 Paź 2012 23:54  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


" to urzadzenie nie używa żadnych zasobów ponieważ wystąpił w nim problem " w zakładce 'zasoby'

Dodano po 13 [minuty]:

odstainstawaloem, zrestartowalem , wykryl urzadzenie ale nimogl zainstalowac sterownikow :/

Dodano po 2 [minuty]:

service pack 1

Dodano po 9 [minuty]:

ech no i nie mam pojecia co zrobic, wszelka aktualizacja pokazuje ,ze juz sa zaisntalowane najlepsze sterowniki dla tego urzadzenia :/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
CHACA
Poziom 43
Miasto: Zgierz
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9640
Pomógł: 864
Ocena postów: 23
CHACA
Poziom 43
Post#10 22 Paź 2012 00:01    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Trzeba dograc SP3.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#11 22 Paź 2012 00:26  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


spokrzalem w aktualizacje i zrobilem co tam bylo i pojawil mi sie sp2 , jak zrobic sp 3 ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Bogdan K
Poziom 32
Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 2274
Pomógł: 197
Ocena postów: 164
Bogdan K
Poziom 32
Post#12 22 Paź 2012 00:35    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


tristann800 napisał:
Spojrzałem w aktualizacje i zrobiłem co tam było i pojawił mi się sp2 , jak zrobić sp 3 ?


Gdzie ty spojrzałeś w jaką aktualizację, piszesz że masz SP1 a po chwili masz już SP2 instalowałeś SP2 skoro tak to należy zainstalować SP3 widzę że kolega nie ma pojęcia co robi, kolega CHACA napisał tobie co należy zrobić.
Z tej strony pobierzesz sobie SP3 Link

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#13 22 Paź 2012 00:39  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


w widnows update kliknalem i bylo napisane ,ze sa aktualizacje, wiec je zaczalem instalowac i sie okazlo ,ze sie zaczal instalowac SP2, dlatego napisalem wczesniej ,ze mam SP1 , potem wszedlem dopiero w widows update, zainstalowalem co tam bylo i napisalem ,ze mam SP2 :)

Dodano po 1 [minuty]:

370mb, ech nie mam tyle limitu, jutro to jakos ogarne, chociaz nie rozumiem jak to ma pomoc. Jutro w takim razie sie odezwe. dzieki za porobe pomocy!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#14 22 Paź 2012 17:05  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


zobaczylem ,ze ten link co podales to jest sp3 dla windows xp, ja mam viste ...

Dodano po 5 [godziny] 3 [minuty]:

ma ktos jeszcze moze jakis pomysl ? :/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bogdan K
Poziom 32
Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 2274
Pomógł: 197
Ocena postów: 164
Bogdan K
Poziom 32
Post#15 22 Paź 2012 18:25Pomocny post    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


A Google nie działają widzę że nic się nie starasz tylko czekasz na gotowe rozwiązania, widzę że kolega coś unika stron Microsoftu tu masz link poczytaj sobie jak uzyskać SP3 Link

Proszę podać Indetyfikator sprzętu dla - Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#16 22 Paź 2012 23:04  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/

Dodano po 3 [minuty]:

no wlasnie mam ustawione pobieranie aktualizacji rpzez windows update i wczorajsza aktualizacja to byl SP2 !

Dodano po 40 [sekundy]:

i nie ma zadnego sp3 dla visty

Dodano po 3 [godziny] 44 [minuty]:

to moge cos jeszcze z tym zrobic? :/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Bogdan K
Poziom 32
Dołączył: 23 Paź 2004
Posty: 2274
Pomógł: 197
Ocena postów: 164
Bogdan K
Poziom 32
Post#17 22 Paź 2012 23:10Pomocny post    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Fakt zagalopowałem się z tym SP3 dla Visty, poszukaj na tej stronie Link

Pomocny post? + 0
Mam na sprzedaż:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Powrót do góry
tristann800
Poziom 5
Miasto: ada
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 10
Ocena postów: 1
tristann800
Poziom 5
Post#18 23 Paź 2012 08:11  Autor tematu   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


w końcu!!!! wielkie dzięki!!!!!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak (19)
SAGEM WIFI F@ST 2704 ORANGE - Internet nie działa na komputerze stacjonarnym. (2)
Huawei E3131 - Na komputerze stacjonarnym nie działa. (4)
Zanikający internet w komputerze stacjonarnym (4)
internet bezprzewodowy na komputerze stacjonarnym i laptopie (1)
Internet mobilny Orange na komputerze stacjonarnym (1)
tp-link tl-wr740n internet na komputerze stacjonarnym i laptopie (4)
[rozwiązany]Internet po kablu nie działa na stacjonarnym (2)
Jak zrobić żeby mieć internet w komputerze stacjonarnym i laptopie? (16)
Internet na kompie stacjonarnym działa a na laptopie juz nie (8)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.164 seconds

elektroda.pl temat RSS