Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/ Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#1 21 Oct 2012 22:10  Topic author   

Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Witam, właśnie przeprowadziłem się w nowe miejsce w raz z kompem stacjonarnym. Zawsze korzystałem z neta mobilnego play, jednak tutaj mam stałe łącze w kablówki, jednak po podłączeniu kabla do kompa internet nie działa ( gdy podłącze kabel do lapka wszystko jest ok, tka samo sieć bezprzewodową wykrywa ) , tak samo kiedyś pamiętam mój komp wykrywał sieci bezprzewodowe, teraz już nie może. To znaczy ,że jest karta sieciowa jest uszkodzona czy co ? Kompletnie się na tym nie znam :/ Gdy modem z playa podłącze internet działa ...

nie wiem czy to mzoe pomoc ...
Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Bogdan K
Level 32
Joined: 23 Oct 2004
Posts: 2304
Helped: 198
Post rating: 191
Bogdan K
Level 32
Post#2 21 Oct 2012 22:20    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Za mało danych podajesz i jaki to kabel podłączasz do komputera, z gniazdka czy z modemu, podaj model modemu, czy karta sieciowa jest zainstalowana w komputerze, czy w traju masz ikonkę dwóch monitorków.
Na początek wystarczy zobaczymy co napiszesz.

Helpful post? + 0
Selling:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#3 21 Oct 2012 22:33  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Nie wiem co napisać bo typka co u niego modem jest nie ma , kabel wystaje ze sciany , zwykły kabel od internetu ( nie znam nazw sorry ), do lapka podłącze to wszystko jest git. karta sieciowa byla kiedyś sprawna, nie wiem co się stało, jak moge sprawdzić czy jest zainstalowana ? to mzoe karta sieciowa byc neizainstalowana a playmobile , modem podpiety jako usb dziaLa ? ' traju masz ikonkę dwóch monitorków ' ehm, gdzie ? nie rozumiem :/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26737
Helped: 2655
Post rating: 305
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 21 Oct 2012 22:39    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Ze screen-a widać że masz brak karty sieciowej w systemie (wyłączona albo nie zainstalowana). Co masz w menadżerze urządzeń?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#5 21 Oct 2012 22:47  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Karta sieciowa Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

stan urzadzenia : Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

Helpful post? + +1
Back to top
Bogdan K
Level 32
Joined: 23 Oct 2004
Posts: 2304
Helped: 198
Post rating: 191
Bogdan K
Level 32
Post#6 21 Oct 2012 23:06    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Jaki masz SP zainstalowany tu znajdziesz informacje odnośnie tego kodu Link

Dodano po 1 [minuty]:

tristann800 wrote:
Nie wiem co napisać bo typka co u niego modem jest nie ma

To jak masz kablówkę czy Internet od kolegi.

Helpful post? + 0
Selling:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#7 21 Oct 2012 23:19  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


net z kablowki , probowalem aktualizowac stery ale wyskoczylo ,ze mam aktualne, teraz sprobuje z tego linka co dales

Dodano po 10 [minuty]:

ech, uzylem microsoft fix devices, wykryl problem ze sterownikami karty sieciowej, nacisnalem zastosuj poprawke, napisane ,ze wykryto problem z tym systemem i pomyslnie zastosowano poprawki jednak weryfikacja wskazuje ,ze problem nadal istnieje ...

Helpful post? + 0
Back to top
Bogdan K
Level 32
Joined: 23 Oct 2004
Posts: 2304
Helped: 198
Post rating: 191
Bogdan K
Level 32
Post#8 21 Oct 2012 23:22    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Proponuję odinstalować sterownik i zainstalować od nowa jaki masz SP, bo tą kartę to system może sam zainstalować. Czy w zasobach tej karty nie ma konfliktów z innymi urządzeniami

Helpful post? + 0
Selling:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#9 21 Oct 2012 23:54  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


" to urzadzenie nie używa żadnych zasobów ponieważ wystąpił w nim problem " w zakładce 'zasoby'

Dodano po 13 [minuty]:

odstainstawaloem, zrestartowalem , wykryl urzadzenie ale nimogl zainstalowac sterownikow :/

Dodano po 2 [minuty]:

service pack 1

Dodano po 9 [minuty]:

ech no i nie mam pojecia co zrobic, wszelka aktualizacja pokazuje ,ze juz sa zaisntalowane najlepsze sterowniki dla tego urzadzenia :/

Helpful post? + 0
Back to top
CHACA
Level 43
Location: Zgierz
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9639
Helped: 864
Post rating: 32
CHACA
Level 43
Post#10 22 Oct 2012 00:01    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Trzeba dograc SP3.

Helpful post? + 0
Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#11 22 Oct 2012 00:26  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


spokrzalem w aktualizacje i zrobilem co tam bylo i pojawil mi sie sp2 , jak zrobic sp 3 ?

Helpful post? + 0
Back to top
Bogdan K
Level 32
Joined: 23 Oct 2004
Posts: 2304
Helped: 198
Post rating: 191
Bogdan K
Level 32
Post#12 22 Oct 2012 00:35    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


tristann800 wrote:
Spojrzałem w aktualizacje i zrobiłem co tam było i pojawił mi się sp2 , jak zrobić sp 3 ?


Gdzie ty spojrzałeś w jaką aktualizację, piszesz że masz SP1 a po chwili masz już SP2 instalowałeś SP2 skoro tak to należy zainstalować SP3 widzę że kolega nie ma pojęcia co robi, kolega CHACA napisał tobie co należy zrobić.
Z tej strony pobierzesz sobie SP3 Link

Helpful post? + 0
Selling:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#13 22 Oct 2012 00:39  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


w widnows update kliknalem i bylo napisane ,ze sa aktualizacje, wiec je zaczalem instalowac i sie okazlo ,ze sie zaczal instalowac SP2, dlatego napisalem wczesniej ,ze mam SP1 , potem wszedlem dopiero w widows update, zainstalowalem co tam bylo i napisalem ,ze mam SP2 :)

Dodano po 1 [minuty]:

370mb, ech nie mam tyle limitu, jutro to jakos ogarne, chociaz nie rozumiem jak to ma pomoc. Jutro w takim razie sie odezwe. dzieki za porobe pomocy!

Helpful post? + 0
Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#14 22 Oct 2012 17:05  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


zobaczylem ,ze ten link co podales to jest sp3 dla windows xp, ja mam viste ...

Dodano po 5 [godziny] 3 [minuty]:

ma ktos jeszcze moze jakis pomysl ? :/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Bogdan K
Level 32
Joined: 23 Oct 2004
Posts: 2304
Helped: 198
Post rating: 191
Bogdan K
Level 32
Post#15 22 Oct 2012 18:25Helpful post    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


A Google nie działają widzę że nic się nie starasz tylko czekasz na gotowe rozwiązania, widzę że kolega coś unika stron Microsoftu tu masz link poczytaj sobie jak uzyskać SP3 Link

Proszę podać Indetyfikator sprzętu dla - Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

Helpful post? + 0
Selling:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#16 22 Oct 2012 23:04  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/

Dodano po 3 [minuty]:

no wlasnie mam ustawione pobieranie aktualizacji rpzez windows update i wczorajsza aktualizacja to byl SP2 !

Dodano po 40 [sekundy]:

i nie ma zadnego sp3 dla visty

Dodano po 3 [godziny] 44 [minuty]:

to moge cos jeszcze z tym zrobic? :/

Helpful post? + 0
Back to top
Bogdan K
Level 32
Joined: 23 Oct 2004
Posts: 2304
Helped: 198
Post rating: 191
Bogdan K
Level 32
Post#17 22 Oct 2012 23:10Helpful post    

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


Fakt zagalopowałem się z tym SP3 dla Visty, poszukaj na tej stronie Link

Helpful post? + 0
Selling:
30.06.2015 TVL-62
30.06.2015 TVL-40
Back to top
tristann800
Level 5
Location: ada
Joined: 21 Oct 2012
Posts: 10
Post rating: 1
tristann800
Level 5
Post#18 23 Oct 2012 08:11  Topic author   

Re: Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/


w końcu!!!! wielkie dzięki!!!!!

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/
Page 1 of 1

Similar topics to nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak ;/

Nie działa internet w komputerze stacjonarnym, a w lapku tak (19)
SAGEM WIFI F@ST 2704 ORANGE - Internet nie działa na komputerze stacjonarnym. (2)
Huawei E3131 - Na komputerze stacjonarnym nie działa. (4)
Zanikający internet w komputerze stacjonarnym (4)
internet bezprzewodowy na komputerze stacjonarnym i laptopie (1)
Internet mobilny Orange na komputerze stacjonarnym (1)
tp-link tl-wr740n internet na komputerze stacjonarnym i laptopie (4)
[rozwiązany]Internet po kablu nie działa na stacjonarnym (2)
Jak zrobić żeby mieć internet w komputerze stacjonarnym i laptopie? (16)
Internet na kompie stacjonarnym działa a na laptopie juz nie (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.091 seconds