Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jaką pamięć RAM mam Dokupić


  Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computers What to buy? ->Jaką pamięć RAM mam Dokupić Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kubaopp
Level 13
Location: łódź
Joined: 22 May 2012
Posts: 153
Post rating: 5
kubaopp
Level 13
Post#1 22 Oct 2012 04:27  Topic author   

Jaką pamięć RAM mam Dokupić


witam posiadam 1gb pamieci ram chce sobie dokupić jedną kość 4gb, jakiej prędkości ram musze dokupić ??

w sprzedaży są 3 prędkości :
PC3-12800 (1600MHz)
PC3-10600 (1333MHz)
PC3-8500 (1066MHz)

Itu mam problem!!!! program pokazuje mi na jednej stronie inną wartości i na drugiej inną , mianowicie patrząc sie na zakładkę "memory" wnioskuje ze powinienem kupić ram" PC3-12800 (1600MHz)".

A patrząc na zakładkę"spd" wyświetla mi ram PC3-1700 wiec najbardziej bliski bedzie chyba ten"PC3-10600 (1333MHz)"

i co mam zrobić jaki ram kupić proszę o pomoc Jaką pamięć RAM mam Dokupić

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Roszer
Level 17
Location: Grudziądz
Joined: 19 Feb 2010
Posts: 340
Helped: 11
Post rating: 8
Roszer
Level 17
Post#2 22 Oct 2012 06:16    

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Powinieneś podać konfiguracje reszty swojego komputera.
Płyty główne obsługują różne pamięci.
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
perlit
Level 39
Location: Sosnowiec
Joined: 26 Nov 2003
Posts: 5816
Helped: 127
Post rating: 298
perlit
Level 39
Post#3 22 Oct 2012 09:09    

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Pokaż skreeny zakładek CPU i Mainboard.

Helpful post? + 0
Back to top
kubaopp
Level 13
Location: łódź
Joined: 22 May 2012
Posts: 153
Post rating: 5
kubaopp
Level 13
Post#4 22 Oct 2012 10:56  Topic author   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


proszę o to skaner cpu i mainborda.

W płycie śa cztery wejcia 2Xddr3 i 2Xddr2 maksymalnie można wpiąć 8gb ram

poszczególnie AM3 dla ddr3 i AM2 dla ddr2

ja mam procesor am3 i jest kość ddr3 ale jaką prędkość dokupić Jaką pamięć RAM mam Dokupić

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fiend_
Level 43
Joined: 23 Feb 2011
Posts: 15951
Helped: 144
Post rating: 155
fiend_
Level 43
Post#5 22 Oct 2012 11:00    

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Ta pamięć to Kingston 1333MHz CL9 tylko musisz wejść w bios i zmienić dzielnik fsb:dram tak, żeby było 1:3.33 lub wariacja tego stosunku.
Wtedy taktowanie wyniesie 666MHz czyli efektywnie 1333MHz.
Te 1600MHz to taktowanie mostka północnego, to nie kwestia RAM.
Kup 4GB 1333MHz CL9.
Tylko upewnij się, że twoja płyta obsłuży moduł 4GB.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kubaopp
Level 13
Location: łódź
Joined: 22 May 2012
Posts: 153
Post rating: 5
kubaopp
Level 13
Post#6 22 Oct 2012 11:31  Topic author   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


no w tym temacie jest mowa o mojej płycie ! http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1875196.html wyczytałem że wchodzi 8 gb.

chce zainstalować Windowsa 7 i postanowiłem dokupić 4gb ramu . karta graficzna jest zintegrowana na płycie !! muszę też grafikę kupić ?
Skan karty graficznej :

Dodano po 1 [minuty]:

karta graficzna

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fiend_
Level 43
Joined: 23 Feb 2011
Posts: 15951
Helped: 144
Post rating: 155
fiend_
Level 43
Post#7 22 Oct 2012 11:48    

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Yyy, a jak obecnie korzystasz z komputera? Jeśli jest sprawna to po co kupować?
Skoro płyta obsłuży 8GB to możesz dokupić kość pamięci jaki pisałem. I do biosu musisz wejść i manualnie ustawić jak opisałem powyżej.

Helpful post? + 0
Back to top
kubaopp
Level 13
Location: łódź
Joined: 22 May 2012
Posts: 153
Post rating: 5
kubaopp
Level 13
Post#8 22 Oct 2012 17:36  Topic author   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


obawiam sie że nie wiem jak to zminić w biosie

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computers What to buy? -> Jaką pamięć RAM mam Dokupić
Page 1 of 1

Similar topics to jaką pamięć RAM mam Dokupić

Pamięć ram, jaką dokupić? (4)
Jaką pamięć RAM dokupić ? (7)
Jaką dokupić pamięć RAM do tego komputera? (6)
Jaką pamięć ram dokupić do mojego zestawu?? (11)
Pamięć ram, jaką dokupić aby było dobrze. (8)
Jaką pamięć RAM dokupić do płyty Asus P5KPL-SE? (7)
Jaką pamięć RAM dokupić do płyty Asus PH8h67 ? (3)
Acer Aspire ax5950 - Jaką pamięć RAM dokupić? (6)
Jaką pamięć RAM dokupić, AMD Sempron 2500 , 1,75GHz (3)
Jaką pamięć ram dokupić? płyta główna ASUS P5KPL/EPU (15)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.066 seconds