Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Co kupić? -> Jaką pamięć RAM mam Dokupić
Autor
Wiadomość
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 136
Miasto: łódź

Post#1 Post autora tematu 22 Paź 2012 04:27   

Jaką pamięć RAM mam Dokupić


witam posiadam 1gb pamieci ram chce sobie dokupić jedną kość 4gb, jakiej prędkości ram musze dokupić ??

w sprzedaży są 3 prędkości :
PC3-12800 (1600MHz)
PC3-10600 (1333MHz)
PC3-8500 (1066MHz)

Itu mam problem!!!! program pokazuje mi na jednej stronie inną wartości i na drugiej inną , mianowicie patrząc sie na zakładkę "memory" wnioskuje ze powinienem kupić ram" PC3-12800 (1600MHz)".

A patrząc na zakładkę"spd" wyświetla mi ram PC3-1700 wiec najbardziej bliski bedzie chyba ten"PC3-10600 (1333MHz)"

i co mam zrobić jaki ram kupić proszę o pomoc Jaką pamięć RAM mam Dokupić
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Paź 2012 04:27   





Powrót do góry
   
Roszer
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 283
Miasto: Grudziądz

Post#2 22 Paź 2012 06:16   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Powinieneś podać konfiguracje reszty swojego komputera.
Płyty główne obsługują różne pamięci.
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Paź 2012 06:16   





Powrót do góry
   
perlit
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 4309
Miasto: Sosnowiec

Post#3 22 Paź 2012 09:09   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Pokaż skreeny zakładek CPU i Mainboard.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Paź 2012 09:09   





Powrót do góry
   
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 136
Miasto: łódź

Post#4 Post autora tematu 22 Paź 2012 10:56   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


proszę o to skaner cpu i mainborda.

W płycie śa cztery wejcia 2Xddr3 i 2Xddr2 maksymalnie można wpiąć 8gb ram

poszczególnie AM3 dla ddr3 i AM2 dla ddr2

ja mam procesor am3 i jest kość ddr3 ale jaką prędkość dokupić Jaką pamięć RAM mam Dokupić
Powrót do góry
   
fiend_
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 14766

Post#5 22 Paź 2012 11:00   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Ta pamięć to Kingston 1333MHz CL9 tylko musisz wejść w bios i zmienić dzielnik fsb:dram tak, żeby było 1:3.33 lub wariacja tego stosunku.
Wtedy taktowanie wyniesie 666MHz czyli efektywnie 1333MHz.
Te 1600MHz to taktowanie mostka północnego, to nie kwestia RAM.
Kup 4GB 1333MHz CL9.
Tylko upewnij się, że twoja płyta obsłuży moduł 4GB.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Paź 2012 11:00   





Powrót do góry
   
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 136
Miasto: łódź

Post#6 Post autora tematu 22 Paź 2012 11:31   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


no w tym temacie jest mowa o mojej płycie ! http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1875196.html wyczytałem że wchodzi 8 gb.

chce zainstalować Windowsa 7 i postanowiłem dokupić 4gb ramu . karta graficzna jest zintegrowana na płycie !! muszę też grafikę kupić ?
Skan karty graficznej :

Dodano po 1 [minuty]:

karta graficzna

Załączniki:
Powrót do góry
   
fiend_
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 14766

Post#7 22 Paź 2012 11:48   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Yyy, a jak obecnie korzystasz z komputera? Jeśli jest sprawna to po co kupować?
Skoro płyta obsłuży 8GB to możesz dokupić kość pamięci jaki pisałem. I do biosu musisz wejść i manualnie ustawić jak opisałem powyżej.
Powrót do góry
   
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 136
Miasto: łódź

Post#8 Post autora tematu 22 Paź 2012 17:36   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


obawiam sie że nie wiem jak to zminić w biosie
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Co kupić? -> Jaką pamięć RAM mam Dokupić
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pamięć ram, jaką dokupić? (4)
Jaką dokupić pamięć RAM do tego komputera? (6)
Jaką pamięć ram dokupić do mojego zestawu?? (11)
Pamięć ram, jaką dokupić aby było dobrze. (8)
Jaką pamięć RAM dokupić do płyty Asus P5KPL-SE? (7)
Jaką pamięć RAM dokupić do płyty Asus PH8h67 ? (3)
Acer Aspire ax5950 - Jaką pamięć RAM dokupić? (6)
Jaką pamięć RAM dokupić, AMD Sempron 2500 , 1,75GHz (3)
Jaką pamięć ram dokupić? płyta główna ASUS P5KPL/EPU (15)
Pamięć RAM - jaką wybrać?Teraz mam DDRAM 256 MB PC333. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS