Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computers What to buy? -> Jaką pamięć RAM mam Dokupić
Author
Message
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 22 May 2012
Posts: 127
Location: łódź

Post#1 Post from the author of the topic 22 Oct 2012 04:27   

Jaką pamięć RAM mam Dokupić


witam posiadam 1gb pamieci ram chce sobie dokupić jedną kość 4gb, jakiej prędkości ram musze dokupić ??

w sprzedaży są 3 prędkości :
PC3-12800 (1600MHz)
PC3-10600 (1333MHz)
PC3-8500 (1066MHz)

Itu mam problem!!!! program pokazuje mi na jednej stronie inną wartości i na drugiej inną , mianowicie patrząc sie na zakładkę "memory" wnioskuje ze powinienem kupić ram" PC3-12800 (1600MHz)".

A patrząc na zakładkę"spd" wyświetla mi ram PC3-1700 wiec najbardziej bliski bedzie chyba ten"PC3-10600 (1333MHz)"

i co mam zrobić jaki ram kupić proszę o pomoc Jaką pamięć RAM mam Dokupić

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Oct 2012 04:27   





Back to top
   
Roszer
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 19 Feb 2010
Posts: 286
Location: Grudziądz

Post#2 22 Oct 2012 06:16   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Powinieneś podać konfiguracje reszty swojego komputera.
Płyty główne obsługują różne pamięci.
pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Oct 2012 06:16   





Back to top
   
perlit
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 26 Nov 2003
Posts: 4762
Location: Sosnowiec

Post#3 22 Oct 2012 09:09   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Pokaż skreeny zakładek CPU i Mainboard.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Oct 2012 09:09   





Back to top
   
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 22 May 2012
Posts: 127
Location: łódź

Post#4 Post from the author of the topic 22 Oct 2012 10:56   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


proszę o to skaner cpu i mainborda.

W płycie śa cztery wejcia 2Xddr3 i 2Xddr2 maksymalnie można wpiąć 8gb ram

poszczególnie AM3 dla ddr3 i AM2 dla ddr2

ja mam procesor am3 i jest kość ddr3 ale jaką prędkość dokupić Jaką pamięć RAM mam Dokupić

Helpful message? + -

Back to top
   
fiend_
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 23 Feb 2011
Posts: 15174

Post#5 22 Oct 2012 11:00   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Ta pamięć to Kingston 1333MHz CL9 tylko musisz wejść w bios i zmienić dzielnik fsb:dram tak, żeby było 1:3.33 lub wariacja tego stosunku.
Wtedy taktowanie wyniesie 666MHz czyli efektywnie 1333MHz.
Te 1600MHz to taktowanie mostka północnego, to nie kwestia RAM.
Kup 4GB 1333MHz CL9.
Tylko upewnij się, że twoja płyta obsłuży moduł 4GB.

Helpful message? + -

Back to top
   
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 22 May 2012
Posts: 127
Location: łódź

Post#6 Post from the author of the topic 22 Oct 2012 11:31   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


no w tym temacie jest mowa o mojej płycie ! http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1875196.html wyczytałem że wchodzi 8 gb.

chce zainstalować Windowsa 7 i postanowiłem dokupić 4gb ramu . karta graficzna jest zintegrowana na płycie !! muszę też grafikę kupić ?
Skan karty graficznej :

Dodano po 1 [minuty]:

karta graficzna

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Oct 2012 11:31   





Back to top
   
fiend_
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 23 Feb 2011
Posts: 15174

Post#7 22 Oct 2012 11:48   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


Yyy, a jak obecnie korzystasz z komputera? Jeśli jest sprawna to po co kupować?
Skoro płyta obsłuży 8GB to możesz dokupić kość pamięci jaki pisałem. I do biosu musisz wejść i manualnie ustawić jak opisałem powyżej.

Helpful message? + -

Back to top
   
kubaopp
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 22 May 2012
Posts: 127
Location: łódź

Post#8 Post from the author of the topic 22 Oct 2012 17:36   

Re: Jaką pamięć RAM mam Dokupić


obawiam sie że nie wiem jak to zminić w biosie

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computers What to buy? -> Jaką pamięć RAM mam Dokupić
Page 1 of 1
Similar topics
Pamięć ram, jaką dokupić? (4)
Jaką pamięć RAM dokupić ? (7)
Jaką dokupić pamięć RAM do tego komputera? (6)
Jaką pamięć ram dokupić do mojego zestawu?? (11)
Pamięć ram, jaką dokupić aby było dobrze. (8)
Jaką pamięć RAM dokupić do płyty Asus P5KPL-SE? (7)
Jaką pamięć RAM dokupić do płyty Asus PH8h67 ? (3)
Acer Aspire ax5950 - Jaką pamięć RAM dokupić? (6)
Jaką pamięć RAM dokupić, AMD Sempron 2500 , 1,75GHz (3)
Jaką pamięć ram dokupić? płyta główna ASUS P5KPL/EPU (15)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl topic RSS feed