Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Thomson TWG870 - Zmiana Kanału
Autor
Wiadomość
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Post#1 Post autora tematu 27 Paź 2012 13:36   

Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Witam ;)

Cóż zacznij od tego, że mój internet chodzi okropnie. Jakieś dwa lata temu, teoretycznie zwiększyłem jego prędkość, lecz od tego czasu, za każdym razem gdy laptop wchodzi w tryb hibernacji wyłącza się internet i trzeba łączyć się od początku, po ponownym włączeniu go. Strony ładują się przez długo czas + czasami się w ogóle nie wczytują.

Nie interesowało mnie to, gdyż nie spędzam za wiele czasu w internecie, lecz dziś jakoś mnie to zaintrygowałem. Poszukałem trochę i ściągnąłem program inSSIDer 2.1, który pokazał mi, że na kanale, na którym ja się znajduje, znajdują się także 2 inne sieci.

I tutaj moje pytanie... jak zmienić kanał?
Posiadam Thomsoma, TWG870

Z góry dziękuję i Pozdrawiam :)
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21495
Miasto: Gostyń

Post#2 27 Paź 2012 13:40   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Thomsoma, TWG870 - Instrukcja.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Paź 2012 13:40   





Powrót do góry
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Post#3 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:07   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Dziękuję za pomoc :)

Tylko to strona konfiguracji modemu nie chce się włączyć.
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21495
Miasto: Gostyń

Post#4 27 Paź 2012 14:10   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Co to za dostawca? Próbowałeś dopisać adres 192.168.0.100 do karty sieciowej komputera i wtedy spróbować wbić się na 192.168.0.1.
Powrót do góry
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Post#5 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:20   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Vectra, i odpowiadając na następne pytanie, tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać? Mój laptop łączy się bezprzewodowo, czy powinienem spróbować na komputerze, do którego podpięty jest kabel?
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21495
Miasto: Gostyń

Post#6 27 Paź 2012 14:22   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Z tego co wiem Vectra blokuje dostęp do konfiguracji urządzenia.

Silerus napisał:
tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać

To normalne, do konfiguracji routerów nie jest potrzebny dostęp do internetu, wystarczy dostęp sieciowy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Paź 2012 14:22   





Powrót do góry
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Post#7 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:24   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Czyli nie da się zmienić kanału?
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21495
Miasto: Gostyń

Post#8 27 Paź 2012 14:25   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Trzeba by zapytać operatora, w UPC nie ma z tym problemu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Paź 2012 14:25   





Powrót do góry
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Post#9 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:25   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Rozumiem, dziękuję za pomoc :)
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7897
Miasto: Chęciny

Post#10 27 Paź 2012 17:04   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Ktoś tu podał dane do logowania dla Vectry, sprawdź, czy uda się zalogować na 192.168.0.1:
nazwa użytkownika: user
hasło: user
Powrót do góry
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Post#11 Post autora tematu 27 Paź 2012 17:47   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Nie chodzi o to, że dane nie działają, a że nie da się wejść na stronę.
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7897
Miasto: Chęciny

Post#12 27 Paź 2012 17:48   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Połącz się kablem i wtedy loguj na stronę. W razie trudności wyłącz zaporę i przypisz karcie adres lokalny, jak kolega wyżej radził.
Powrót do góry
   
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Warszawa

Post#13 25 Lis 2012 01:16   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


login user
haslo vectra12345 (czy jakos tak)

odlacz rf reset modemu 20 sekund

ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7897
Miasto: Chęciny

Post#14 25 Lis 2012 01:27   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


emilw11 napisał:
ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology
To nic nie da, bo modem i tak pobierze konfigurację od dostawcy po zalogowaniu się do sieci.
Powrót do góry
   
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Warszawa

Post#15 25 Lis 2012 01:32   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał na 100% zostaje bo u klienta zmieniałem a co do xpresstechnology fakt w 100% nie jestem pewien. Na szczęście to nie Aster gdzie wszystkim sterowała wilga choć z drugiej strony nie mając możliwości własnej konfiguracji otrzymywałeś taki transfer za jaki płaciłeś chyba,że faktycznie coś padło odgórnie.
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7897
Miasto: Chęciny

Post#16 25 Lis 2012 07:02   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Gdy ma się login i hasło do modemu, to nie trzeba odłączać kabla koncentrycznego, żeby dokonać zmian. Natomiast metoda z odłączaniem kabla działa do momentu zalogowania do sieci, po czym konfiguracja zostaje nadpisana.
Powrót do góry
   
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Warszawa

Post#17 25 Lis 2012 10:10   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał zostaje, cała nie zostaje nadpisana .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Lis 2012 10:10   





Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7897
Miasto: Chęciny

Post#18 26 Lis 2012 00:31   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Powtarzam - jak masz dane do logowania, to odłączanie kabla nie gra tu roli. A bez tego kombinowanie z odłączaniem koncentryka nic nie da. To tyczy się Vectry.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Thomson TWG870 - Zmiana Kanału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Thomson TWG870 - Zmiana nazwy i hasła (10)
Thomson twg870 - Modem Thomson twg870 + Dysk USB (1)
TWG870 UG- WA901 ND - Modem Thomson TWG870 UG-upc oraz Tp-link WA901 ND- konfigu (13)
Zmiana kanału MIDI. Programowa zmiana kanału. (2)
Thomson TWG870--konfiguracja (4)
Thomson TWG870 - siec bezprzewodowa (8)
thomson twg870 + aerthos ar5007eg (1)
Thomson TWG870 - Port Forwarding (11)
Thomson TWG870 - Zablokowane porty (3)
THOMSON TWG870 niestabilny ping (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS