Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Thomson TWG870 - Zmiana Kanału Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Silerus
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 27 Paź 2012 13:36   

Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Witam Wink

Cóż zacznij od tego, że mój internet chodzi okropnie. Jakieś dwa lata temu, teoretycznie zwiększyłem jego prędkość, lecz od tego czasu, za każdym razem gdy laptop wchodzi w tryb hibernacji wyłącza się internet i trzeba łączyć się od początku, po ponownym włączeniu go. Strony ładują się przez długo czas + czasami się w ogóle nie wczytują.

Nie interesowało mnie to, gdyż nie spędzam za wiele czasu w internecie, lecz dziś jakoś mnie to zaintrygowałem. Poszukałem trochę i ściągnąłem program inSSIDer 2.1, który pokazał mi, że na kanale, na którym ja się znajduje, znajdują się także 2 inne sieci.

I tutaj moje pytanie... jak zmienić kanał?
Posiadam Thomsoma, TWG870

Z góry dziękuję i Pozdrawiam Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Paź 2012 13:36   



Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23728
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 27 Paź 2012 13:40   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Thomsoma, TWG870 - Instrukcja.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Silerus
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:07   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Dziękuję za pomoc Smile

Tylko to strona konfiguracji modemu nie chce się włączyć.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23728
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#4 27 Paź 2012 14:10   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Co to za dostawca? Próbowałeś dopisać adres 192.168.0.100 do karty sieciowej komputera i wtedy spróbować wbić się na 192.168.0.1.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Silerus
Poziom 3
Post#5 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:20   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Vectra, i odpowiadając na następne pytanie, tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać? Mój laptop łączy się bezprzewodowo, czy powinienem spróbować na komputerze, do którego podpięty jest kabel?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23728
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#6 27 Paź 2012 14:22   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Z tego co wiem Vectra blokuje dostęp do konfiguracji urządzenia.

Silerus napisał:
tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać

To normalne, do konfiguracji routerów nie jest potrzebny dostęp do internetu, wystarczy dostęp sieciowy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Silerus
Poziom 3
Post#7 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:24   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Czyli nie da się zmienić kanału?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 23728
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#8 27 Paź 2012 14:25   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Trzeba by zapytać operatora, w UPC nie ma z tym problemu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Silerus
Poziom 3
Post#9 Post autora tematu 27 Paź 2012 14:25   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Rozumiem, dziękuję za pomoc Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8272
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#10 27 Paź 2012 17:04   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Ktoś tu podał dane do logowania dla Vectry, sprawdź, czy uda się zalogować na 192.168.0.1:
nazwa użytkownika: user
hasło: user

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Miasto: Radom

Silerus
Poziom 3
Post#11 Post autora tematu 27 Paź 2012 17:47   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Nie chodzi o to, że dane nie działają, a że nie da się wejść na stronę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8272
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#12 27 Paź 2012 17:48   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Połącz się kablem i wtedy loguj na stronę. W razie trudności wyłącz zaporę i przypisz karcie adres lokalny, jak kolega wyżej radził.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Paź 2012 17:48   



Powrót do góry
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Warszawa

emilw11
Poziom 5
Post#13 25 Lis 2012 00:16   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


login user
haslo vectra12345 (czy jakos tak)

odlacz rf reset modemu 20 sekund

ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8272
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#14 25 Lis 2012 00:27   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


emilw11 napisał:
ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology
To nic nie da, bo modem i tak pobierze konfigurację od dostawcy po zalogowaniu się do sieci.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Warszawa

emilw11
Poziom 5
Post#15 25 Lis 2012 00:32   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał na 100% zostaje bo u klienta zmieniałem a co do xpresstechnology fakt w 100% nie jestem pewien. Na szczęście to nie Aster gdzie wszystkim sterowała wilga choć z drugiej strony nie mając możliwości własnej konfiguracji otrzymywałeś taki transfer za jaki płaciłeś chyba,że faktycznie coś padło odgórnie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Lis 2012 00:32   



Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8272
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#16 25 Lis 2012 06:02   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Gdy ma się login i hasło do modemu, to nie trzeba odłączać kabla koncentrycznego, żeby dokonać zmian. Natomiast metoda z odłączaniem kabla działa do momentu zalogowania do sieci, po czym konfiguracja zostaje nadpisana.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Lis 2012 06:02   



Powrót do góry
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Warszawa

emilw11
Poziom 5
Post#17 25 Lis 2012 09:10   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał zostaje, cała nie zostaje nadpisana .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Lis 2012 09:10   



Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8272
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#18 25 Lis 2012 23:31   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Powtarzam - jak masz dane do logowania, to odłączanie kabla nie gra tu roli. A bez tego kombinowanie z odłączaniem koncentryka nic nie da. To tyczy się Vectry.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Thomson TWG870 - Zmiana Kanału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Thomson TWG870 - Zmiana nazwy i hasła (10)
Thomson twg870 - Modem Thomson twg870 + Dysk USB (1)
TWG870 UG- WA901 ND - Modem Thomson TWG870 UG-upc oraz Tp-link WA901 ND- konfigu (13)
Zmiana kanału MIDI. Programowa zmiana kanału. (2)
Thomson TWG870--konfiguracja (4)
Thomson TWG870 - siec bezprzewodowa (8)
thomson twg870 + aerthos ar5007eg (1)
Thomson TWG870 - Port Forwarding (11)
Thomson TWG870 - Zablokowane porty (3)
THOMSON TWG870 niestabilny ping (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS