Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Thomson TWG870 - Zmiana Kanału Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Silerus
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Radom
Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Silerus
Poziom 3
Post#1 27 Paź 2012 13:36  Autor tematu   

Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Witam ;)

Cóż zacznij od tego, że mój internet chodzi okropnie. Jakieś dwa lata temu, teoretycznie zwiększyłem jego prędkość, lecz od tego czasu, za każdym razem gdy laptop wchodzi w tryb hibernacji wyłącza się internet i trzeba łączyć się od początku, po ponownym włączeniu go. Strony ładują się przez długo czas + czasami się w ogóle nie wczytują.

Nie interesowało mnie to, gdyż nie spędzam za wiele czasu w internecie, lecz dziś jakoś mnie to zaintrygowałem. Poszukałem trochę i ściągnąłem program inSSIDer 2.1, który pokazał mi, że na kanale, na którym ja się znajduje, znajdują się także 2 inne sieci.

I tutaj moje pytanie... jak zmienić kanał?
Posiadam Thomsoma, TWG870

Z góry dziękuję i Pozdrawiam :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 27 Paź 2012 13:40    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Thomsoma, TWG870 - Instrukcja.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Radom
Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Silerus
Poziom 3
Post#3 27 Paź 2012 14:07  Autor tematu   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Dziękuję za pomoc :)

Tylko to strona konfiguracji modemu nie chce się włączyć.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#4 27 Paź 2012 14:10    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Co to za dostawca? Próbowałeś dopisać adres 192.168.0.100 do karty sieciowej komputera i wtedy spróbować wbić się na 192.168.0.1.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Radom
Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Silerus
Poziom 3
Post#5 27 Paź 2012 14:20  Autor tematu   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Vectra, i odpowiadając na następne pytanie, tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać? Mój laptop łączy się bezprzewodowo, czy powinienem spróbować na komputerze, do którego podpięty jest kabel?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#6 27 Paź 2012 14:22    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Z tego co wiem Vectra blokuje dostęp do konfiguracji urządzenia.

Silerus napisał:
tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać

To normalne, do konfiguracji routerów nie jest potrzebny dostęp do internetu, wystarczy dostęp sieciowy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Radom
Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Silerus
Poziom 3
Post#7 27 Paź 2012 14:24  Autor tematu   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Czyli nie da się zmienić kanału?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#8 27 Paź 2012 14:25    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Trzeba by zapytać operatora, w UPC nie ma z tym problemu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Radom
Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Silerus
Poziom 3
Post#9 27 Paź 2012 14:25  Autor tematu   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Rozumiem, dziękuję za pomoc :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8736
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#10 27 Paź 2012 17:04    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Ktoś tu podał dane do logowania dla Vectry, sprawdź, czy uda się zalogować na 192.168.0.1:
nazwa użytkownika: user
hasło: user

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Silerus
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Radom
Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 6
Silerus
Poziom 3
Post#11 27 Paź 2012 17:47  Autor tematu   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Nie chodzi o to, że dane nie działają, a że nie da się wejść na stronę.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8736
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#12 27 Paź 2012 17:48    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Połącz się kablem i wtedy loguj na stronę. W razie trudności wyłącz zaporę i przypisz karcie adres lokalny, jak kolega wyżej radził.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
emilw11
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Warszawa
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
emilw11
Poziom 5
Post#13 25 Lis 2012 00:16    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


login user
haslo vectra12345 (czy jakos tak)

odlacz rf reset modemu 20 sekund

ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8736
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#14 25 Lis 2012 00:27    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


emilw11 napisał:
ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology
To nic nie da, bo modem i tak pobierze konfigurację od dostawcy po zalogowaniu się do sieci.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
emilw11
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Warszawa
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
emilw11
Poziom 5
Post#15 25 Lis 2012 00:32    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał na 100% zostaje bo u klienta zmieniałem a co do xpresstechnology fakt w 100% nie jestem pewien. Na szczęście to nie Aster gdzie wszystkim sterowała wilga choć z drugiej strony nie mając możliwości własnej konfiguracji otrzymywałeś taki transfer za jaki płaciłeś chyba,że faktycznie coś padło odgórnie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8736
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#16 25 Lis 2012 06:02    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Gdy ma się login i hasło do modemu, to nie trzeba odłączać kabla koncentrycznego, żeby dokonać zmian. Natomiast metoda z odłączaniem kabla działa do momentu zalogowania do sieci, po czym konfiguracja zostaje nadpisana.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
emilw11
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Warszawa
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 14
emilw11
Poziom 5
Post#17 25 Lis 2012 09:10    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał zostaje, cała nie zostaje nadpisana .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8736
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#18 25 Lis 2012 23:31    

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Powtarzam - jak masz dane do logowania, to odłączanie kabla nie gra tu roli. A bez tego kombinowanie z odłączaniem koncentryka nic nie da. To tyczy się Vectry.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Thomson TWG870 - Zmiana Kanału
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Thomson TWG870 - Zmiana nazwy i hasła (10)
Thomson twg870 - Modem Thomson twg870 + Dysk USB (1)
TWG870 UG- WA901 ND - Modem Thomson TWG870 UG-upc oraz Tp-link WA901 ND- konfigu (13)
Zmiana kanału MIDI. Programowa zmiana kanału. (2)
Thomson TWG870--konfiguracja (4)
Thomson TWG870 - siec bezprzewodowa (8)
thomson twg870 + aerthos ar5007eg (1)
Thomson TWG870 - Port Forwarding (11)
Thomson TWG870 - Zablokowane porty (3)
THOMSON TWG870 niestabilny ping (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.249 seconds

elektroda.pl temat RSS