Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Thomson TWG870 - Zmiana Kanału
Author
Message
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Oct 2012
Posts: 6
Location: Radom

Post#1 Post from the author of the topic 27 Oct 2012 13:36   

Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Witam Wink

Cóż zacznij od tego, że mój internet chodzi okropnie. Jakieś dwa lata temu, teoretycznie zwiększyłem jego prędkość, lecz od tego czasu, za każdym razem gdy laptop wchodzi w tryb hibernacji wyłącza się internet i trzeba łączyć się od początku, po ponownym włączeniu go. Strony ładują się przez długo czas + czasami się w ogóle nie wczytują.

Nie interesowało mnie to, gdyż nie spędzam za wiele czasu w internecie, lecz dziś jakoś mnie to zaintrygowałem. Poszukałem trochę i ściągnąłem program inSSIDer 2.1, który pokazał mi, że na kanale, na którym ja się znajduje, znajdują się także 2 inne sieci.

I tutaj moje pytanie... jak zmienić kanał?
Posiadam Thomsoma, TWG870

Z góry dziękuję i Pozdrawiam Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Oct 2012 13:36   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23551
Location: Gostyń

Post#2 27 Oct 2012 13:40   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Thomsoma, TWG870 - Instrukcja.

Helpful message? + -

Back to top
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Oct 2012
Posts: 6
Location: Radom

Post#3 Post from the author of the topic 27 Oct 2012 14:07   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Dziękuję za pomoc Smile

Tylko to strona konfiguracji modemu nie chce się włączyć.

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23551
Location: Gostyń

Post#4 27 Oct 2012 14:10   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Co to za dostawca? Próbowałeś dopisać adres 192.168.0.100 do karty sieciowej komputera i wtedy spróbować wbić się na 192.168.0.1.

Helpful message? + -

Back to top
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Oct 2012
Posts: 6
Location: Radom

Post#5 Post from the author of the topic 27 Oct 2012 14:20   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Vectra, i odpowiadając na następne pytanie, tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać? Mój laptop łączy się bezprzewodowo, czy powinienem spróbować na komputerze, do którego podpięty jest kabel?

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23551
Location: Gostyń

Post#6 27 Oct 2012 14:22   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Z tego co wiem Vectra blokuje dostęp do konfiguracji urządzenia.

Silerus wrote:
tak, lecz wtedy żadna strona nie chciała się wczytać

To normalne, do konfiguracji routerów nie jest potrzebny dostęp do internetu, wystarczy dostęp sieciowy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Oct 2012
Posts: 6
Location: Radom

Post#7 Post from the author of the topic 27 Oct 2012 14:24   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Czyli nie da się zmienić kanału?

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23551
Location: Gostyń

Post#8 27 Oct 2012 14:25   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Trzeba by zapytać operatora, w UPC nie ma z tym problemu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Oct 2012 14:25   





Back to top
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Oct 2012
Posts: 6
Location: Radom

Post#9 Post from the author of the topic 27 Oct 2012 14:25   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Rozumiem, dziękuję za pomoc Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Oct 2012 14:25   





Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#10 27 Oct 2012 17:04   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Ktoś tu podał dane do logowania dla Vectry, sprawdź, czy uda się zalogować na 192.168.0.1:
nazwa użytkownika: user
hasło: user

Helpful message? + -

Back to top
   
Silerus
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Oct 2012
Posts: 6
Location: Radom

Post#11 Post from the author of the topic 27 Oct 2012 17:47   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Nie chodzi o to, że dane nie działają, a że nie da się wejść na stronę.

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#12 27 Oct 2012 17:48   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Połącz się kablem i wtedy loguj na stronę. W razie trudności wyłącz zaporę i przypisz karcie adres lokalny, jak kolega wyżej radził.

Helpful message? + -

Back to top
   
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 27 Dec 2009
Posts: 14
Location: Warszawa

Post#13 25 Nov 2012 00:16   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


login user
haslo vectra12345 (czy jakos tak)

odlacz rf reset modemu 20 sekund

ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#14 25 Nov 2012 00:27   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


emilw11 wrote:
ustaw co chcesz na nim podlacz rf i dopiero sie zablokuje ps ustaw kanal 6 i wylacz n mode a i w adwencet na wifi wlacz xpress technology
To nic nie da, bo modem i tak pobierze konfigurację od dostawcy po zalogowaniu się do sieci.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Nov 2012 00:27   





Back to top
   
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 27 Dec 2009
Posts: 14
Location: Warszawa

Post#15 25 Nov 2012 00:32   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał na 100% zostaje bo u klienta zmieniałem a co do xpresstechnology fakt w 100% nie jestem pewien. Na szczęście to nie Aster gdzie wszystkim sterowała wilga choć z drugiej strony nie mając możliwości własnej konfiguracji otrzymywałeś taki transfer za jaki płaciłeś chyba,że faktycznie coś padło odgórnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#16 25 Nov 2012 06:02   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Gdy ma się login i hasło do modemu, to nie trzeba odłączać kabla koncentrycznego, żeby dokonać zmian. Natomiast metoda z odłączaniem kabla działa do momentu zalogowania do sieci, po czym konfiguracja zostaje nadpisana.

Helpful message? + -

Back to top
   
emilw11
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 27 Dec 2009
Posts: 14
Location: Warszawa

Post#17 25 Nov 2012 09:10   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Kanał zostaje, cała nie zostaje nadpisana .

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#18 25 Nov 2012 23:31   

Re: Thomson TWG870 - Zmiana Kanału


Powtarzam - jak masz dane do logowania, to odłączanie kabla nie gra tu roli. A bez tego kombinowanie z odłączaniem koncentryka nic nie da. To tyczy się Vectry.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Thomson TWG870 - Zmiana Kanału
Page 1 of 1
Similar topics
Thomson TWG870 - Zmiana nazwy i hasła (10)
Thomson twg870 - Modem Thomson twg870 + Dysk USB (1)
TWG870 UG- WA901 ND - Modem Thomson TWG870 UG-upc oraz Tp-link WA901 ND- konfigu (13)
Zmiana kanału MIDI. Programowa zmiana kanału. (2)
Thomson TWG870--konfiguracja (4)
Thomson TWG870 - siec bezprzewodowa (8)
thomson twg870 + aerthos ar5007eg (1)
Thomson TWG870 - Port Forwarding (11)
Thomson TWG870 - Zablokowane porty (3)
THOMSON TWG870 niestabilny ping (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl topic RSS feed