Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows7 - UpdateTool.exe błąd
Autor
Wiadomość
majka41
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 31 Sie 2012
Posty: 33
Miasto: Słupsk

Post#1 Post autora tematu 28 Paź 2012 12:15   

Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Witam wczoraj wyłączyłem komputer wieczorem dziś włączam i mam błąd:
System Windows nie możę odnaleźć pliku "UpdateTool.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.

co może być problemem?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Paź 2012 12:15   





Powrót do góry
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 2016

Post#2 28 Paź 2012 23:03   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Uruchom edytor rejestru (regedit) i stwórz jego kopię.
Następnie otwórz w nim folder HKEY_LOCAL_MACHINE > "Software" > "Microsoft" > "Windows" > "CurrentVersion" > "Run"
Po prawej kliknij na UpdateTool.exe i usuń klikając klawisz DEL (Delete) na klawiaturze.

Następnie przeskanuj cały system antyvirusem.
Możesz również pokazać nam logi (OTL).
Powrót do góry
   
disko78
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 130

Post#3 18 Sty 2013 22:00   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


mam ten sam problem, sprawdzilem rejestr i nie posiadam wpisu z UpdateTool.exe w HKEY_LOCAL_MACHINE > "Software" > "Microsoft" > "Windows" > "CurrentVersion" > "Run"

jakies inne sugestie?
Powrót do góry
   
v15u5
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 3

Post#4 19 Sty 2013 20:23   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Dokładnie kilka dni temu wyskoczył mi ten sam problem.

System sprawdzony antywirusem. Czyściutko.

CCleaner też nic dziwnego nie znalazł.

W rejestrze HKEY_LOCAL_MACHINE > "Software" > "Microsoft" > "Windows" > "CurrentVersion" > "Run" mam tylko dwa pliki
1) Nazwa: (domyślna) typ: REG_SZ dane: (wartość nie ustalona)
2) Nazwa: RtHDVCpl typ: REG_SZ dane: C:\Program files\Realtek\....

W ogóle nie ma pliku UpdateTool.exe.

O co c'mon? Chyba czeka mnie format. A tak mi sie dobrze korzystało z 7-mki...
Powrót do góry
   
TheStig
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 44
Miasto: Koziegłowy

Post#5 19 Sty 2013 20:50   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


A w msconfig? W autostarcie albo autoexec.bat nie ma czegos?
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39260
Miasto: Warszawa

Post#6 19 Sty 2013 20:59   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Daj w zalaczniku oba logi z OTL.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Sty 2013 20:59   





Powrót do góry
   
v15u5
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 3

Post#7 20 Sty 2013 21:29   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


W msconfig czysto. Brak jakiś dziwnych wpisów. Plik obrazowo mówiąc "zniknął". Nic nie instalowałem na przestrzeni kilku tygodni.
Plik jest istotny z funktu widzenia poprawności działania systemu, a patrząc na ilość zapytań na necie i fakt, że problem pojawia się "sam" MS będzie musiał chyba wydać jakąś łatkę.
Powrót do góry
   
TheStig
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 44
Miasto: Koziegłowy

Post#8 20 Sty 2013 23:30   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


A zainstaluj sobie CCleaner i tam masz opcje autostart. Zobacz czy tam nie ma wpisu UpdateTool.exe i po prostu go wyłącz.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2013 23:30   





Powrót do góry
   
v15u5
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 3

Post#9 20 Sty 2013 23:37   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


"A zainstaluj sobie CCleaner i tam masz opcje autostart. Zobacz czy tam nie ma wpisu UpdateTool.exe i po prostu go wyłącz."

Nie wiem jak u innych ale ja w autostarcie (CCl) nic nie mam. Obrazowo mówiąc pilk po prostu się gdzieś stracił. Inna rzecz, że odłączenie wpisu nie tłumaczy powodu dla którego problem się pojawił, o jego rozwiązaniu nie wspominając.
Powrót do góry
   
kotmen
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 37
Miasto: Warszawa

Post#10 21 Sty 2013 00:14   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


v15u5, kombinujesz jak przysłowiowy koń pod górę. Kilka osób już napisało Ci "daj logi z OTL". Jeśli oczekujesz pomocy - współpracuj z tymi, którzy chcą Ci ją ofiarować.
Powrót do góry
   
TheStig
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 44
Miasto: Koziegłowy

Post#11 21 Sty 2013 00:20   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Total commander opcja szukaj updatetool.exe szukaj w lokalnych dyskach twardych jak znajdzie robisz wpisz do okna albo otwórz lokalizacje pliku i jesteś w domu.
Powrót do góry
   
disko78
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 130

Post#12 21 Sty 2013 01:39   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


updatetool.exe powinien znajdować sie w katalogu origin, reinstalacja softu nie pomaga

źródło:
http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/8232129.page
Powrót do góry
   
TheStig
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 44
Miasto: Koziegłowy

Post#13 21 Sty 2013 01:42   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Skoro z EA.com to od jakiejś gry to musi być.
Powrót do góry
   
disko78
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 130

Post#14 21 Sty 2013 01:44   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


nie, to jest pakiet aktualizujący oprogramowanie origin
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sty 2013 01:44   





Powrót do góry
   
TheStig
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 44
Miasto: Koziegłowy

Post#15 21 Sty 2013 01:45   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


No to jeśli pakiet origin Ci nie jest potrzebny do życia to go usuń
Powrót do góry
   
disko78
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 130

Post#16 21 Sty 2013 01:49   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


właśnie chodzi o to że nie mam tego pliku w katalogu origin, a oprogramowanie się o niego dopomina.
Diabeł tkwi w rejestrze, właśnie sobie przypomniałem, że ostatnio coś tam grzebałem i usunąłem linijkę, albo dwie....

... tylko co to było, to nie pamiętam

tragedii nie ma da się z tym żyć, ale trochę irytuje, bo od dłuższego czasu system mam bez skazy.

Dodano po 34 [sekundy]:

w origin mam parę gier wiec soft jest potrzebny
Powrót do góry
   
TheStig
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 44
Miasto: Koziegłowy

Post#17 21 Sty 2013 02:39   

Re: Windows7 - UpdateTool.exe błąd


Zainstaluj jeszcze raz pakiet origin albo skopiuj updatetool.exe tam gdzie powinien być i po kłopocie.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows7 - UpdateTool.exe błąd
Strona 1 z 1
Podobne tematy
csrss.exe proces windows7 (5)
Windows7 - Wirus Fun.exe nie mogę usunąć. (4)
WinXP Services.exe + lsass.exe Błąd aplikacji przy ładowaniu (14)
Błąd explorer.exe i drwtsn32.exe....chyba zaraz zwariuje:/ (2)
dllhost.exe , rlvkng.exe - Błąd Aplikacji - Laptop wariuje (10)
Błąd aplikacji Explorer.EXE i spoolsv.exe (0xc0000006) (3)
Usługi: mmc.exe - błąd aplikacji, błąd skryptu IE7 (3)
Windows7 - Błąd z kompozycjami (3)
Instalacja windows7 i błąd 0xc00000e9 (1)
Windows7 - Nie działa - błąd (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS