Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Początkujący ->SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

goscinnie-
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 02 Lis 2012 17:02   

SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Witam wszystkich forumowiczów. Przejrzałem to forum setki razy, szukałem odpowiedzi na problem lecz do końca go nie znalazłem. Otóż jak niektórzy tutaj mam problem z odbiorem kanałów TVNu, TVP 1, TVP 2, TVP 3 i wszystkich HD. Antena 60cm, nowy konwerter. Przy pierwszym podłączeniu i ustawieniu anteny wszystkie programy odbierały. Pewnego dnia po prostu zniknęły wszystkie. Poprawiłem ustawienia anteny, złapałem identyczny sygnał jak przy pierwszym ustawianiu - pasek siły to 80/81% a pasek jakości sygnału 75%, więcej nie da rady a kanałów wyżej wymienionych brak. Czytałem o transporterze 11508 na którym odbiera TVN, po wpisaniu ręcznie tego transportera brak sygnału (zmieniłem polaryzację) lecz po wpisaniu transportera (wyczytałem, że czasem warto zmienić o kilka oczek) 11511, siła i jakość jak wyżej. Reszta kanałów takich jak Polsat, Planete odbiera normalnie. W czym może leżeć wina, że nie ma tych kanałów oraz drugie pytanie. Czy po zmianie anteny, gdyby udało mi się jakimś cudem złapać sygnał na transporterze TVNu to czy nie znikną inne kanały? Dodam jeszcze, że na tej samej antenie odbierałem kiedyś dekoder N z nagrywarką i nie było żadnych kłopotów z odbiorem TVNu czy innych stacji, które miałem w ofercie czy też kanałów HD.

Dekoder SAGEMCOM DSI 83, podłączony do TV przez kabel HDMI.
Konwerter pojedynczy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Lis 2012 17:02   



Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8240
Miasto: Cisterna

mihal2002
Poziom 25
Post#2 02 Lis 2012 18:18   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- napisał:
Poprawiłem ustawienia anteny

A konkretniej? Czego użyłeś do ustawienia, klucza 10 czy 13?
goscinnie- napisał:
Czy po zmianie anteny, gdyby udało mi się jakimś cudem złapać sygnał na transporterze TVNu to czy nie znikną inne kanały?

Gdyby CI się udało to będzie działać. Tylko trzeba użyć miernika do ustawienia a nie tylko kluczy w/w.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Lis 2012 18:18   



Powrót do góry
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

goscinnie-
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 02 Lis 2012 18:21   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


poprawiłem ustawienia anteny czyli ruszałem ją, gdy nie była dokręcona, po złapaniu sygnału na mierniku i na dekoderze, dokręciłem ją.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Lis 2012 18:21   



Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8240
Miasto: Cisterna

mihal2002
Poziom 25
Post#4 02 Lis 2012 18:25   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- napisał:
po złapaniu sygnału na mierniku i na dekoderze

Używając miernika dekoder jest zbyteczny!
Jakiego miernika użyłeś?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

goscinnie-
Poziom 3
Post#5 Post autora tematu 02 Lis 2012 18:26   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


chodzi mi o to, że gdy na mierniku miałem dobry sygnał, również na telewizorze miałem takie parametry jak napisałem wyżej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Lis 2012 18:26   



Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8240
Miasto: Cisterna

mihal2002
Poziom 25
Post#6 02 Lis 2012 18:29   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- napisał:
chodzi mi o to, że gdy na mierniku miałem dobry sygnał

Na jakim mierniku?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

goscinnie-
Poziom 3
Post#7 Post autora tematu 02 Lis 2012 18:30   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


http://alltronix.pl/pl/miernik-sygnalu-satelitarnego-ekt-sf01.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8240
Miasto: Cisterna

mihal2002
Poziom 25
Post#8 02 Lis 2012 18:34   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Kolego to jest wskaźnik! Very Happy Do miernika to mu tak jak biełe do czarnego!!!
Więc jak wyżej!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Lis 2012 18:34   



Powrót do góry
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

goscinnie-
Poziom 3
Post#9 Post autora tematu 02 Lis 2012 18:40   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


w takim razie, dlaczego jest napisane, że miernik? jestem początkujący w takich kwestiach. producent w takim razie wprowadza w błąd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 8240
Miasto: Cisterna

mihal2002
Poziom 25
Post#10 02 Lis 2012 18:44   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Więc poczytaj!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów
Strona 1 z 1
Podobne tematy
sagemcom dsi 87 - Brak kanałów (4)
Cyfra plus, dekoder sagemcom dsi 87 hd, brak reakcji (12)
Cyfra plus brak kanałów, Sagemcom DSI87 (HD) (9)
SAGEMCOM DSI 87 Brak sygnału a na innym sd jest polaczenie (1)
Cyfra+ hd sagemcom ds187 - brak sygnalu? (2)
Brak kanałów HD (Cyfra +) (7)
Cyfra + , brak kanałów i \'czerwony kwadracik\' (6)
Cyfra+, dekoder Echostar - brak niektórych kanałów (2)
cyfra+ pakiet podstawowy i brak niektórych kanałów (4)
Cyfra+, brak kilku kanałów po rozdzieleniu sygnału (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS