Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów
Autor
Wiadomość
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

Post#1 Post autora tematu 02 Lis 2012 18:02   

SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Witam wszystkich forumowiczów. Przejrzałem to forum setki razy, szukałem odpowiedzi na problem lecz do końca go nie znalazłem. Otóż jak niektórzy tutaj mam problem z odbiorem kanałów TVNu, TVP 1, TVP 2, TVP 3 i wszystkich HD. Antena 60cm, nowy konwerter. Przy pierwszym podłączeniu i ustawieniu anteny wszystkie programy odbierały. Pewnego dnia po prostu zniknęły wszystkie. Poprawiłem ustawienia anteny, złapałem identyczny sygnał jak przy pierwszym ustawianiu - pasek siły to 80/81% a pasek jakości sygnału 75%, więcej nie da rady a kanałów wyżej wymienionych brak. Czytałem o transporterze 11508 na którym odbiera TVN, po wpisaniu ręcznie tego transportera brak sygnału (zmieniłem polaryzację) lecz po wpisaniu transportera (wyczytałem, że czasem warto zmienić o kilka oczek) 11511, siła i jakość jak wyżej. Reszta kanałów takich jak Polsat, Planete odbiera normalnie. W czym może leżeć wina, że nie ma tych kanałów oraz drugie pytanie. Czy po zmianie anteny, gdyby udało mi się jakimś cudem złapać sygnał na transporterze TVNu to czy nie znikną inne kanały? Dodam jeszcze, że na tej samej antenie odbierałem kiedyś dekoder N z nagrywarką i nie było żadnych kłopotów z odbiorem TVNu czy innych stacji, które miałem w ofercie czy też kanałów HD.

Dekoder SAGEMCOM DSI 83, podłączony do TV przez kabel HDMI.
Konwerter pojedynczy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2012 18:02   





Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7892
Miasto: Cisterna

Post#2 02 Lis 2012 19:18   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- napisał:
Poprawiłem ustawienia anteny

A konkretniej? Czego użyłeś do ustawienia, klucza 10 czy 13?
goscinnie- napisał:
Czy po zmianie anteny, gdyby udało mi się jakimś cudem złapać sygnał na transporterze TVNu to czy nie znikną inne kanały?

Gdyby CI się udało to będzie działać. Tylko trzeba użyć miernika do ustawienia a nie tylko kluczy w/w.
Powrót do góry
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

Post#3 Post autora tematu 02 Lis 2012 19:21   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


poprawiłem ustawienia anteny czyli ruszałem ją, gdy nie była dokręcona, po złapaniu sygnału na mierniku i na dekoderze, dokręciłem ją.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2012 19:21   





Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7892
Miasto: Cisterna

Post#4 02 Lis 2012 19:25   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- napisał:
po złapaniu sygnału na mierniku i na dekoderze

Używając miernika dekoder jest zbyteczny!
Jakiego miernika użyłeś?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2012 19:25   





Powrót do góry
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

Post#5 Post autora tematu 02 Lis 2012 19:26   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


chodzi mi o to, że gdy na mierniku miałem dobry sygnał, również na telewizorze miałem takie parametry jak napisałem wyżej.
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7892
Miasto: Cisterna

Post#6 02 Lis 2012 19:29   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- napisał:
chodzi mi o to, że gdy na mierniku miałem dobry sygnał

Na jakim mierniku?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2012 19:29   





Powrót do góry
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

Post#7 Post autora tematu 02 Lis 2012 19:30   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


http://alltronix.pl/pl/miernik-sygnalu-satelitarnego-ekt-sf01.html
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7892
Miasto: Cisterna

Post#8 02 Lis 2012 19:34   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Kolego to jest wskaźnik! :D Do miernika to mu tak jak biełe do czarnego!!!
Więc jak wyżej!
Powrót do góry
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 5
Miasto: Gdańsk

Post#9 Post autora tematu 02 Lis 2012 19:40   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


w takim razie, dlaczego jest napisane, że miernik? jestem początkujący w takich kwestiach. producent w takim razie wprowadza w błąd.
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7892
Miasto: Cisterna

Post#10 02 Lis 2012 19:44   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Więc poczytaj!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS