Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners -> SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów
Author
Message
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Nov 2012
Posts: 5
Location: Gdańsk

Post#1 Post from the author of the topic 02 Nov 2012 17:02   

SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Witam wszystkich forumowiczów. Przejrzałem to forum setki razy, szukałem odpowiedzi na problem lecz do końca go nie znalazłem. Otóż jak niektórzy tutaj mam problem z odbiorem kanałów TVNu, TVP 1, TVP 2, TVP 3 i wszystkich HD. Antena 60cm, nowy konwerter. Przy pierwszym podłączeniu i ustawieniu anteny wszystkie programy odbierały. Pewnego dnia po prostu zniknęły wszystkie. Poprawiłem ustawienia anteny, złapałem identyczny sygnał jak przy pierwszym ustawianiu - pasek siły to 80/81% a pasek jakości sygnału 75%, więcej nie da rady a kanałów wyżej wymienionych brak. Czytałem o transporterze 11508 na którym odbiera TVN, po wpisaniu ręcznie tego transportera brak sygnału (zmieniłem polaryzację) lecz po wpisaniu transportera (wyczytałem, że czasem warto zmienić o kilka oczek) 11511, siła i jakość jak wyżej. Reszta kanałów takich jak Polsat, Planete odbiera normalnie. W czym może leżeć wina, że nie ma tych kanałów oraz drugie pytanie. Czy po zmianie anteny, gdyby udało mi się jakimś cudem złapać sygnał na transporterze TVNu to czy nie znikną inne kanały? Dodam jeszcze, że na tej samej antenie odbierałem kiedyś dekoder N z nagrywarką i nie było żadnych kłopotów z odbiorem TVNu czy innych stacji, które miałem w ofercie czy też kanałów HD.

Dekoder SAGEMCOM DSI 83, podłączony do TV przez kabel HDMI.
Konwerter pojedynczy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Nov 2012 17:02   





Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8295
Location: Cisterna

Post#2 02 Nov 2012 18:18   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- wrote:
Poprawiłem ustawienia anteny

A konkretniej? Czego użyłeś do ustawienia, klucza 10 czy 13?
goscinnie- wrote:
Czy po zmianie anteny, gdyby udało mi się jakimś cudem złapać sygnał na transporterze TVNu to czy nie znikną inne kanały?

Gdyby CI się udało to będzie działać. Tylko trzeba użyć miernika do ustawienia a nie tylko kluczy w/w.

Helpful message? + -

Back to top
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Nov 2012
Posts: 5
Location: Gdańsk

Post#3 Post from the author of the topic 02 Nov 2012 18:21   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


poprawiłem ustawienia anteny czyli ruszałem ją, gdy nie była dokręcona, po złapaniu sygnału na mierniku i na dekoderze, dokręciłem ją.

Helpful message? + -

Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8295
Location: Cisterna

Post#4 02 Nov 2012 18:25   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- wrote:
po złapaniu sygnału na mierniku i na dekoderze

Używając miernika dekoder jest zbyteczny!
Jakiego miernika użyłeś?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Nov 2012 18:25   





Back to top
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Nov 2012
Posts: 5
Location: Gdańsk

Post#5 Post from the author of the topic 02 Nov 2012 18:26   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


chodzi mi o to, że gdy na mierniku miałem dobry sygnał, również na telewizorze miałem takie parametry jak napisałem wyżej.

Helpful message? + -

Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8295
Location: Cisterna

Post#6 02 Nov 2012 18:29   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


goscinnie- wrote:
chodzi mi o to, że gdy na mierniku miałem dobry sygnał

Na jakim mierniku?

Helpful message? + -

Back to top
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Nov 2012
Posts: 5
Location: Gdańsk

Post#7 Post from the author of the topic 02 Nov 2012 18:30   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


http://alltronix.pl/pl/miernik-sygnalu-satelitarnego-ekt-sf01.html

Helpful message? + -

Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8295
Location: Cisterna

Post#8 02 Nov 2012 18:34   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Kolego to jest wskaźnik! Very Happy Do miernika to mu tak jak biełe do czarnego!!!
Więc jak wyżej!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Nov 2012 18:34   





Back to top
   
goscinnie-
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Nov 2012
Posts: 5
Location: Gdańsk

Post#9 Post from the author of the topic 02 Nov 2012 18:40   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


w takim razie, dlaczego jest napisane, że miernik? jestem początkujący w takich kwestiach. producent w takim razie wprowadza w błąd.

Helpful message? + -

Back to top
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 30 Aug 2009
Posts: 8295
Location: Cisterna

Post#10 02 Nov 2012 18:44   

Re: SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów


Więc poczytaj!

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners -> SAGEMCOM DSI 83 - CYFRA+ Brak kanałów
Page 1 of 1
Similar topics
sagemcom dsi 87 - Brak kanałów (4)
Cyfra plus, dekoder sagemcom dsi 87 hd, brak reakcji (12)
Cyfra plus brak kanałów, Sagemcom DSI87 (HD) (9)
SAGEMCOM DSI 87 Brak sygnału a na innym sd jest polaczenie (1)
Cyfra+ hd sagemcom ds187 - brak sygnalu? (2)
Brak kanałów HD (Cyfra +) (7)
Cyfra + , brak kanałów i \'czerwony kwadracik\' (6)
Cyfra+, dekoder Echostar - brak niektórych kanałów (2)
cyfra+ pakiet podstawowy i brak niektórych kanałów (4)
Cyfra+, brak kilku kanałów po rozdzieleniu sygnału (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl topic RSS feed