Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade
Autor
Wiadomość
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#1 Post autora tematu 04 Lis 2012 18:35   

Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Witam.
Tak jak w temacie. Jakiś miesiąc przed końcem umowy na internet Orange Freedom 1 Mb/s zadzwonił Pan z orange i proponował (w związku z migracją neostrady do orange) przedłużenie umowy na nowych warunkach, tzn. od 2-3 Listopada 2012 r. miałem przejść na "Neostradę do 10 Mb/s" (zgodziłem się, cena atrakcyjna, jednak linia pozwala na max 3 Mb/s, ale cóż).

Nastał 2 listopada, wstaję rano nie ma internetu, myślę - umowa na Orange Freedom wygasła, pewnie trzeba na nowo skonfigurować router, czytam umowę, patrzę jest ID i Login, nie ma hasła, znalazłem w internecie informację, że aby uzyskać hasło trzeba zarejestrować usługę - tak też zrobiłem zdobyłem hasło i przy okazji PIN. Zacząłem konfigurować router (TP-LINK TD-W8901G), wpisuję wszystkie dane - VPI:0; VCI: 35; Annex:A, PPPoA VC-Mux
Konfiguracja zakończona, zaświeciła się dioda ADSL, czyli synchronizacja jest, jednak dioda Internet się nie świeci. Poczekałem do godziny 17:00 i dzwonię do orange w tej sprawie, powiedzieli, że wyślą techników, na razie się nie zjawili, poczekam do jutra, jak nie to do nich zadzwonię.

Opisując to, zmierzam do tego, że nie jestem pewien, czy na 100 % dobrze konfiguruję router, mógłby ktoś podać mi szczegółowe parametry dla Neostrady? Wie ktoś jak wygląda sprawdzanie linii przez Techników? I ostatnie pytanie, czy da się jakoś sprawdzić hasło, bo w tej całej sytuacji sam sobie nie wierzę czy dobrze jest spisałem.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lis 2012 18:35   





Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#2 04 Lis 2012 18:39   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Proszę

Annex A
protokół PPPoA (jeżeli modem nie połączy się, to spróbuj przełączyć na PPPoE)
enkapsulacja: VC multiplexing (VCmux)
autentykacja PAP lub CHAP
VPI: 0
VCI: 35

W niektórych przypadkach (w zależności od typu modemu) konieczne będzie również wprowadzenie parametrów:

DSL Modulation: G.dmt lub Multimode (dla opcji 10 i 20Mbit/s wybierz ADSL2+)
MTU: 1492 lub Auto
DNS: pobierane atomatycznie lub jeden z tych: podstawowy: 194.204.159.1, alternatywny: 194.204.152.34, host: dns.tpsa.pl

Druga sprawa to weryfikacja loginu i hasła.
Login znajduje się na umowie
Hasło można otrzymać po telefonie do dostawcy internetu.
Powrót do góry
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Cze 2005
Posty: 2148
Miasto: pieścirogi

Post#3 04 Lis 2012 21:07pomocny post - solucja   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Jeżeli przeprowadziłeś rejestrację na stronie to hasło powinno być prawidłowe. Podrzucę niuanse do weryfikacji:
- TP-linka dla VCI/VPI 0/35 konfiguruj na PVC2, tam te wartości są wpisane - jeżeli wyedytujesz np. te na PVC0 to po kliknięciu na 'save' VCI/VPI wrócą do pierwotnych ustawień.
- banał - ale nieświadome, częste błędy przy pisaniu hasła: nie używamy CapsLock do pisania dużych liter tylko 'shift';
- przepisując hasło łatwo "nietrafić w klawisz", a znaków w okienku nie widać, same kropki. Pomyłki najczęściej trafiają się przy korekcie. Jeżeli pomyliliśmy się to czyścimy nie pojedynczy znak a całe okienko i wpisujemy od nowa.
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#4 Post autora tematu 04 Lis 2012 21:41   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Zadzwoniłem do orange, ponieważ nie byłem pewien, czy mam dobre dane, wygenerowali mi nowe i wysłali mi je SMS'em, teraz mam pewność. Po wpisaniu oczywiście nie działa :(

Cytat:
Podrzucę niuanse do weryfikacji:
- TP-linka dla VCI/VPI 0/35 konfiguruj na PVC2[...]


Z tego mam rozumieć, że VCI to 0; a VPI to 35?

Chyba się pomyliłeś ponieważ "VCI: (1~65535)"

I jeszcze wkleję logi, coś tu jest nie tak:

Kod:
1/1/2000 0:10:33> Call Failed
1/1/2000 0:10:59> No DNS server available
1/1/2000 0:10:59> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:10:59> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:10:59> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:10:59> No DNS server available
1/1/2000 0:10:59> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:10:59> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:10:59> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:10:59> No DNS server available
1/1/2000 0:10:59> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:10:59> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:10:59> adjtime task pause 1 day
1/1/2000 0:11:2> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80504c18
1/1/2000 0:11:3> Call Failed
1/1/2000 0:11:3> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80504c18
1/1/2000 0:11:33> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:11:33> Call Failed
1/1/2000 0:11:33> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=80504c18


Rozumiecie coś z tego?

Jeszcze jedna sprawa, nie mogę znaleźć tych opcji:
autentykacja PAP lub CHAP
oraz
DNS: pobierane atomatycznie lub jeden z tych: podstawowy: 194.204.159.1, alternatywny: 194.204.152.34, host: dns.tpsa.pl

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#5 04 Lis 2012 21:50   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


VPI: 0
VCI: 35

PVC ten ruter sam przypisuje wartości ma być PVC2 i tam masz VPI 0 i VCI 35 innych opcji niema

Dodano po 47 [sekundy]:

Akurat mam ten model rutera co ty kolego
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#6 Post autora tematu 04 Lis 2012 21:55   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Wyedytowałem post wyżej, jak możesz zerknij, szczerze to ja konfiguruję router poprzez Quick start, przechodzę przez wszystkie etapy, wpisuję VPI: 0; VCI: 35, po wpisaniu tego dodaje oczywiście mi pole w tej tabeli w Device Info. No i nie działa, nie wiem dlaczego. Może to wina czysto natury techniczna, a ja szukam dziury w całym..
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#7 04 Lis 2012 22:10pomocny post - solucja   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Sztandar18 napisał:

DNS: pobierane atomatycznie lub jeden z tych: podstawowy: 194.204.159.1, alternatywny: 194.204.152.34, host: dns.tpsa.pl


Interface
Setup
------ lan i na dole strony masz DNs Realy i zaznaczasz DNS Relay
wybierasz use user.....dns serwer only i poniżej wpisujesz Dnsy po czym dajesz save

Dodano po 5 [minuty]:

Sztandar18 napisał:
Może to wina czysto natury techniczna, a ja szukam dziury w całym..


I takiej opcji również nie można wykluczyć
Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9176
Miasto: Zgierz

Post#8 04 Lis 2012 22:11pomocny post - solucja   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Po wszystkich postach widać iż konfiguracja przebiega wzorowo. Czy za każdym razem po zmianie parametru robisz SAVE? Daj screena ze statusu.
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#9 Post autora tematu 04 Lis 2012 22:11   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Rozumiem, że ma to być tak:
Primary DNS Server: 194.204.159.1
Secondary DNS Server: 194.204.152.34

Tak?
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#10 04 Lis 2012 22:13   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Tak dokładnie
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#11 Post autora tematu 04 Lis 2012 22:16   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


No to jednak wszystkie te zabiegi nic nie dają.
Screen:
Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade

EDIT: Tak zawsze klikam save.
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#12 04 Lis 2012 22:20   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Synchronizację masz ?

Dodano po 29 [sekundy]:

tzn czy zawsze świeci lampka ADSL
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#13 Post autora tematu 04 Lis 2012 22:24   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


No jak na razie to zauważyłem, że raz zgasła, wtedy wyjąłem kabel telefoniczny z gniazda i włożyłem z powrotem i się świeci. Coś mi się wydaje, że to sprawa techniczna i poczekam do jutra, mają się zjawić technicy..
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#14 04 Lis 2012 22:26pomocny post - solucja   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Zmień jeszcze modulacje Advanced Setup ADSL i daj ADSL MODE Auto Sync UP

i ADSL type na Anex A

Dodano po 40 [sekundy]:

Innych opcji konfiguracji tego rutera już niema

Dodano po 1 [minuty]:

Zapisz wszystko i wyłącz ruter na chwilę z prądu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lis 2012 22:26pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#15 Post autora tematu 04 Lis 2012 22:34   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Te opcje były ustawione tak zawsze. Niestety nic już od strony konfiguracyjnej zrobić się nie da, jak mówiłem czekam na Techników.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lis 2012 22:34   





Powrót do góry
   
andk1eltd
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Cze 2005
Posty: 2148
Miasto: pieścirogi

Post#16 04 Lis 2012 22:36pomocny post - solucja   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Poczekaj na interwencję techników, nabieram pewności, że po zmianie umowy usługę masz wykreowaną na innym porcie na DSLAM a fizycznie jesteś podłączony do starego portu. Zostaw włączony "zapisany" router a dioda 'internet' zapali się sama jak przekrosują.
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#17 Post autora tematu 04 Lis 2012 22:59   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Jeszcze mi się coś przypomniało. Gdy rok temu pierwszy raz podpisałem umowę o internet i czyli Orange Freedom, to wraz z aktywacją usługi, przestał działać telefon stacjonarny - brak sygnału, internet też niedziałał. Przyjechali technicy, przestawili coś na słupku i telefon oraz internet zaczął działać. Myślę, że teraz pewnie technicy będą musieli przestawić mnie na konfigurację jakiej wymaga neostrada, w takim razie poczekam. Wszystkim dziękuję bardzo za pomoc w konfiguracji. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#18 04 Lis 2012 23:23pomocny post - solucja   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Prawdopodobnie przy zmianie umowy port nie został do końca wykreowany. Robi to system automatycznie i niestety często CKU musi poprawić konfigurację ręcznie. Kontakt z CKU mają tylko technicy. Najprostszą metodą sprawdzenia czy login i hasło jest dobre to podłączenie się modemem USB Sagem 800fast lub Speedtouch 330. Nie zapnie się maksymalnie, bo te modemy pracują tylko do 8 Mb/s, ale wyświetli się kod błędu 691- zły login lub hasło, 721- brak połączenia z komputerem zdalnym. W drugim przypadku transmisja nie wychodzi z portu i bez interwencji techników się nie obejdzie.
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#19 Post autora tematu 05 Lis 2012 08:49   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Dobrze wszystko poustawiałem jak radziliście, teraz mam jeszcze jedno ostatnie pytanie do konfiguracji bo nie jestem pewien na 100 % czy dobrze robię.

Chodzi mi o:
Cytat:
MTU: 1492 lub Auto

Wpisuje to w dobrym miejscu?
Screen:
Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade

Dodano po 15 [minuty]:

I jeszcze ostatnia porcja screenów, ze wszystkimi ustawieniami (zostawiam dla potomnych) :)

Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade

I jeszcze pytanie co do samego routera, warto przeprowadzić aktualizację oprogramowania?
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#20 05 Lis 2012 13:44   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Wszystko masz dobrze ustawione jak należy
Sztandar18 napisał:
warto przeprowadzić aktualizację oprogramowania?


Tak jak najbardziej tylko musisz dobrze sprawdzić jaką masz wersję sprzętową v2 czy v3 ..

http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TD-W8901G#down
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#21 Post autora tematu 05 Lis 2012 20:21   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Dziś koło południa zadzwonił technik (byłem wtedy w szkole). Oddzwoniłem do niego, powiedział, że naprawił, że kable były tam poplątane (na słupku) i że wpiął w dobre i miejsce i że musi teraz działać, właśnie wróciłem do domu i lipa.. Nie działa, świeci się ADSL i to wszystko, nie wiem co w tej sytuacji zrobić, dzwonić do nich znów? Co do routera to mam V3.5 czyli zalicza się to do V3.

Dodano po 51 [minuty]:

Fałszywy alarm.. Ktoś sobie po prostu robił jaja.. Technicy przyjadą jutro ok. 15-16. Dam znać co i jak..
Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#22 05 Lis 2012 22:41   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Cytat:
Technicy przyjadą jutro ok. 15-16. Dam znać co i jak..


Technicy powinni się umówić z tobą lub osobą do której podałeś kontakt na wizytę, chodzi o sprawdzenie usługi czy dochodzi do gniazdka w twoim domu. Na razie wstrzymaj się z kombinacjami. Powiedz żeby sprawdzili działanie usługi na swoim sprzęcie twój login i hasło (być może zmieniło się hasło, login raczej się nie zmienia).
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#23 Post autora tematu 05 Lis 2012 22:46   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Hasło resetowałem raz (dzwoniąc do orange, wysłali mi je na SMS'a). Jutro przyjadą z lapkiem do domu i mi to sprawdzą :)
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#24 Post autora tematu 06 Lis 2012 17:39   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Oczywiście technicy nie przyjechali, już 5 dzień nie mam internetu. Brakuje mi nerwów, zadzwonię do orange w tej sprawie po raz xxx, ale szczerze to brakuje mi już kasy na koncie przez nich. Nie wiem czy w ogóle kiedyś będę miał ten internet.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lis 2012 17:39   





Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#25 07 Lis 2012 00:34   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Cytat:
Oczywiście technicy nie przyjechali, już 5 dzień nie mam internetu. Brakuje mi nerwów, zadzwonię do orange w tej sprawie po raz xxx, ale szczerze to brakuje mi już kasy na koncie przez nich. Nie wiem czy w ogóle kiedyś będę miał ten internet.


Dni bez internetu licz od pierwszego zgłoszenia i jeśli trwa to naprawdę długo to złóż reklamację. Jeśli to z przyczyn operatora to możesz liczyć na jakąś bonifikatę.
Nie możesz liczyć na zwrot jeśli nie masz internetu i nie zgłaszałeś. Liczy się data zgłoszenia.
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#26 Post autora tematu 07 Lis 2012 19:24   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Pierwsza data zgłoszenia to 2 listopada. Dziś zadzwoniłem, okazało się, że wpisali w zgłoszeniu "wymiana modemu", jaja chyba sobie robią. Zgłosiłem wszystko jeszcze raz, technicy mają się skontaktować do piątku. Zobaczymy jak to będzie.
Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#27 08 Lis 2012 00:31   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Cytat:
Dziś zadzwoniłem, okazało się, że wpisali w zgłoszeniu "wymiana modemu", jaja chyba sobie robią.

Moim zdaniem jaja sobie robią, poczekaj do piątku. Zobaczysz co się będzie działo. Po rozwiązaniu problemu zadzwoń na infolinię i sprawdź co zostało odpisane. Jeśli problem tkwił po stronie operatora to złóż reklamację, w końcu należy ci się bonifikata za brak dostępu do internetu.
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#28 Post autora tematu 09 Lis 2012 18:53   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


No i mamy piątek, już do nich przedzwoniłem, teraz dodali informację o zgłoszeniu "do systemu", ale nie przekazali do Techników, brak mi słów :( Ponownie przyjęli zgłoszenie, nie wiem jak to będzie z tym moim internetem...

Podłączyłem dla testu modem Siemens A100 i próbowałem się połączyć - otrzymany komunikat:
Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade

W internecie wyczytałem, że jest to problem z połączeniem z serwerem.
Powrót do góry
   
Sztandar18
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 57
Miasto: Brodnica

Post#29 Post autora tematu 11 Lis 2012 12:01   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Sprawa rozwiązana, dziś internet sam z siebie zaczął działać. Temat można zamknąć :) P.S. Dla ciekawskich -> Idzie równo 3,5 Mb/s po wifi, na kablu 4 z kawałkiem :)
Powrót do góry
   
ajanek9
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 1025
Miasto: Sanok

Post#30 11 Lis 2012 22:40   

Re: Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade


Cytat:
651 Serwer zdalnego dostępu nie odpowiada

Podejrzewam, że usunięte było na centrali. Na twoim miejscu złożyłbym reklamację o bonifikatę, w końcu internetu nie miałeś prawie 10 dni, a to jest 1/3 miesiąca. Z drugiej strony co ci zależy spróbować. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem - Internet nie działa po zmianie Orange Freedom na Neostrade
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Linksys WAG120N - Nie działa Neostrada po zmianie z Orange Freedom (9)
Nie działa mi linia czy jak? Internet orange freedom (6)
Internet Orange fredom nie (orange freedom pro) czy możliwy? (6)
internet orange free na kartę z routerem mv 400 od orange freedom pro (2)
Orange freedom niski transfer po zmianie prędkości (4)
Internet - Era internet domowy, Orange Freedom, TP SA, NETIA (11)
Internet Orange - Freedom (1)
Orange freedom-szerokopasmowy internet (5)
internet Orange Freedom do laptopa (8)
internet freedom pro orange (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.144 seconds

elektroda.pl temat RSS