Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices ->Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA). Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
minimaxi
Level 15
Joined: 01 Feb 2008
Posts: 208
Post rating: 8
minimaxi
Level 15
Post#1 11 Nov 2012 11:06  Topic author   

Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


Podepnę się grzecznościowo. Od czasu do czasu potrzebuję przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA lub DVI).... Czyli kierunek odwrotny niż kolega potrzebował i czy mam rozumieć, że jest to optymalne dla mnie rozwiązanie? Czy może jest jakieś tańsze? Pozdrawiam!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mac6
Level 13
Joined: 03 Feb 2007
Posts: 64
Helped: 6
mac6
Level 13
Post#2 11 Nov 2012 13:44    

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


minimaxi wrote:
Podepnę się grzecznościowo. Od czasu do czasu potrzebuję przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA lub DVI).... Czyli kierunek odwrotny niż kolega potrzebował i czy mam rozumieć, że jest to optymalne dla mnie rozwiązanie? Czy może jest jakieś tańsze? Pozdrawiam!


Łącza HDMI, DVI i VGA to łącza kierunkowe. Laptopy nie mają wejść VGA ani DVI, tylko wyjścia, więc wizji do nich tymi łączami nie prześlesz.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mihal2002
Level 42
Location: Cisterna
Joined: 30 Aug 2009
Posts: 9582
Helped: 653
mihal2002
Level 42
Post#3 11 Nov 2012 16:48    

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


minimaxi wrote:
Podepnę się grzecznościowo.

Pod co się podepniesz?
A gdzie laptop ma jakieś w/w wejścia?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
minimaxi
Level 15
Joined: 01 Feb 2008
Posts: 208
Post rating: 8
minimaxi
Level 15
Post#4 12 Nov 2012 08:51  Topic author   

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


Dzięki Panowie, już wszystko jasne! -laptopy mają tylko jednokierunkowe wyjścia... :( Ale gdybym scartem z dekodera skierował sygnał do monitora na VGA to będzie już OK :) Zdaje się, że dla monitorów są to już na pewno wejścia, a nie wyjścia :) A czy są jakieś inne możliwości podania sygnału na na laptop? Wydaje się, że wejścia AV... czy tak?

Helpful post? + 0
Back to top
mihal2002
Level 42
Location: Cisterna
Joined: 30 Aug 2009
Posts: 9582
Helped: 653
mihal2002
Level 42
Post#5 12 Nov 2012 10:15Helpful post    

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


USB jest dwukierunkowe. Poszukaj sobie na forum jest opisane. Lecz czy to zadziała... wątpię.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
minimaxi
Level 15
Joined: 01 Feb 2008
Posts: 208
Post rating: 8
minimaxi
Level 15
Post#6 12 Nov 2012 11:59  Topic author   

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


Dzięki! Poszukam połączenia przez USB, ale nawet wyszukanie dla mnie nie jest takie proste :) Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mihal2002
Level 42
Location: Cisterna
Joined: 30 Aug 2009
Posts: 9582
Helped: 653
mihal2002
Level 42
Post#7 12 Nov 2012 13:06    

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


POCZYTAJ

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
anmedia
Level 39
Location: Madryt
Joined: 15 Jul 2010
Posts: 4223
Helped: 510
Post rating: 41
anmedia
Level 39
Post#8 12 Nov 2012 14:55    

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


Kolego minimaxi dla Ciebie jest rozwiazanie, ale kosztowne. W kazdym przypadku wiaze sie to z zakupem karty wyposazonej w odpowiednie gniazda dla przykladu wszystko w jednym Blackmagic Intensity. Kupujesz i podlanczasz wszystko co chcesz do laptopa i wszystko dziala. Jesli chcesz sie skupic tylko na HDMI to specjalna karta z WEJSCIEM HDMI. W ostatecznosci jesli chcesz zgrywac tylko poprzez Euro to nazwyklejszy grabber (najtanszy).

Pamietaj takze ze z TV sygnalu poprzez HDMI nie otrzymasz. W TV wszystkie gniazda sa IN.

Helpful post? + 0
Back to top
ferdek16
Level 17
Location: józefów
Joined: 21 May 2010
Posts: 298
Helped: 1
ferdek16
Level 17
Post#9 14 Nov 2012 18:26    

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


Są na rynku adaptery USB do których można podpiąć min VHS DVD, kamery, oraz można również przechwycić obraz z dekodera który ma wyjścia video lub przez przejściówkę euro >czincz av

Moderated by Pablo1964:
3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).

przykład potrzebnych urządzeń do adaptera potrzebny będzie program przechwytujący video

Helpful post? + 0
Back to top
minimaxi
Level 15
Joined: 01 Feb 2008
Posts: 208
Post rating: 8
minimaxi
Level 15
Post#10 22 May 2015 20:12  Topic author   

Re: Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).


Wybrałem nBox na Linuxie z dyskiem HD i jest extra Polecam!

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices -> Przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).
Page 1 of 1

Similar topics to przesłać sygnał z dekodera (EURO lub HDMI) do laptopa ( VGA).

Kabel VGA\\HDMI+JACK na HDMI\\CINCH\\EURO (6)
Przełącznik HDMI-HDMI. Sygnał z dekodera UPC. Podział między amplituner i TV. (9)
Z dekodera (HDMI) do projektora (VGA) (3)
Monitor/TV, podłączenie komputera stacjonarnego, dekodera, złącze HDMI Euro (1)
Podłączenie lptop- telewizor. hdmi,vga -> euro,component (3)
Podłączenie laptopa do TV. VGA do EURO (4)
Połączenie laptopa i telewizora, euro-vga ? (2)
Tuner DVB + monitor lcd - Połączenie tunera z euro/hdmi do monitora na VGA. (4)
Czy dekodery Polsatu dają sygnał HDMI i EURO równocześnie (1)
Przejściówka VGA-EURO. Podłączenie laptopa pod telewizor. (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.066 seconds