Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Technics SA-EH500 - zanik dźwięku na dużej głośności


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Audio Początkujący -> Technics SA-EH500 - zanik dźwięku na dużej głośności
Autor
Wiadomość
Beata Polak
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 13 Lis 2012
Posty: 1
Miasto: Siedlce

Post#1 Post autora tematu 13 Lis 2012 12:02   

wieża Technics SA-EH500


Mam problem. Kiedy włączam wieżę (technics SA-EH500) i nastawiam na głośniejszą muzykę słyszę ciszę. Dźwięk momentalnie znika. Co dziwniejsze na małej mocy słychać. Kolega mówił , że to końcówka mocy ale wydaje mi się, że wtedy by nie grała w ogóle. Pomóżcie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lis 2012 12:02   





Powrót do góry
   
jur1
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 2000
Miasto: Elbląg

Post#2 13 Lis 2012 12:51   

Re: wieża Technics SA-EH500


1. Zlokalizować przerwy i usunąć.
2. Zmierzyć napięcia zasilania i na pinach "końcówki mocy" - porównać ze schematem.
3. Podać wyniki lub zlecić naprawę w punkcie usługowym.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Audio Początkujący -> Technics SA-EH500 - zanik dźwięku na dużej głośności
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Technics SL-EH500, moduł CD czym zastąpić MN662746RPK1? (1)
Technics SA-EH500 nie włacza się HELP (4)
Schemat mini wieży Technics SC-EH500 (3)
technics sa-eh500 - brak niskich tonów (4)
Technics SA-EH500 brak wysokich tonów (4)
Technics SC-EH500 - Błędnie działający magnetofon. (6)
Technics SA-DX750 - Pełna moc dźwięku i brak reakcji na regulację głośności (3)
Alpine CDA-9812RR resetuje się przy dużej głośności (2)
Zniekształcony głos przy dużej głośności -wieża czy kolumny? (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS