Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie
Autor
Wiadomość
dariozik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4

Post#1 Post autora tematu 14 Lis 2012 19:28   

KURS NA ELEKTROMONTERA


Witam chciałem zapytać jak można uzyskać uprawnienia do pracy jako elektromonter nie mam żadnej szkoły w tymkierunku ani nic, trzeba jakiś kurs przejśc czy jak ?? szukałem i znalazłem coś takiego kurs dla elektromonterów
na samodopuszczenie do pracy przy urządzeniach PGE Dystrybucja ale to chyba nie to bo pisze dla elektromonterów a ja chce dopiero nim zostać ;p
Powrót do góry
   
atlantel
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1067
Miasto: Świecie

Post#2 14 Lis 2012 20:45   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Znaczy jak zdobyć uprawnienia bez wiedzy!
Czy może zdobyć wiedzę (szkoła) i następnie uprawnienia?
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Lis 2012 20:45   



Powrót do góry
   
dariozik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4

Post#3 Post autora tematu 14 Lis 2012 20:55   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


żeby jak najszybciej uprawnienia zdobyc chyba że jakies szkolenie albo kurs zrobić jak jest na to ale nie do szkoły ;p
Powrót do góry
   
atlantel
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1067
Miasto: Świecie

Post#4 14 Lis 2012 21:01   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Kurs to np. dla zdobycia upawnień na kierowanie pojazdem, a elektromonter to zawód!
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Lis 2012 21:01   



Powrót do góry
   
kosmos99
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 1146
Miasto: Piotrków Trybunalski

Post#5 14 Lis 2012 21:04   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Z tego co wiem to SEP organizuje kursy, ale podstawy trzeba znać inaczej to szkoda kasy.
Na początek może jakaś podstawowa literatura.
Moim zdaniem jeśli nie chodziłeś do szkoły o profilu elektrycznym to nie wiem czy ma to sens.
Nie nauczysz się w kilka dni tego, czego uczyłbyś się kilka lat.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Lis 2012 21:04   



Powrót do góry
   
dariozik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4

Post#6 Post autora tematu 14 Lis 2012 21:07   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Teraz czytałem i znlazłem cos takiego "Chcesz przejsc kurs elektromontera czy uzyskac uprawnienia elektromontera? Bo jesli drugie, to wystarczy w zasadzie zdac egzamin SEP na "kategorie" E i juz podstawowe uprawnienia posiadasz" to chyba o coś takiego mi chodzi bo wiem że jest taki kurs czy to może szkolenie żeby zdobyć uprawnienia na elektromontera i z tego wynika że tylko egzamin musze zdac czy jak ??
Powrót do góry
   
atlantel
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1067
Miasto: Świecie

Post#7 14 Lis 2012 21:09   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Napisz w jakim celu potrzebujesz te uprawnienia.
Powrót do góry
   
Elmont
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Wrz 2006
Posty: 549
Miasto: Rzeszów--Galicya

Post#8 14 Lis 2012 21:10   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Kolego o czym Ty Piszesz"na samodopuszczenie do pracy przy urządzeniach PGE Dystrybucja "? tam nawet pracownicy PGE nie mogą ot tak łatwo być dopuszczeni
mając kierunkowe wykształcenie praktykę i uprawnienia.Należy mieć wiedzę a
później myśleć o uprawnieniach ale Tobie daleko bardzo daleko do tego.
Powrót do góry
   
kosmos99
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 1146
Miasto: Piotrków Trybunalski

Post#9 14 Lis 2012 21:10   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Jest mały mankament, że z prądem nie ma żartów. Zdobyć to świadectwo nie jest trudno, ale później odpowiadasz za to co robisz. Raczej nie zrobisz instalacji bezpiecznie skoro się na tym nie znasz.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Lis 2012 21:10   



Powrót do góry
   
dariozik
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4

Post#10 Post autora tematu 14 Lis 2012 21:24   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Do firmy eltor rzeszów kolega mi mówił bo jego ojciec robi tzn. kopanie na kabla, robienie oświetlenia ,stawianie słupów wymienianie ich i cos wspominał że trzeba uprawnienia zrobic może coś mące ale za bardzo się na tym nie znam ;/
Powrót do góry
   
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1437
Miasto: poznań

Post#11 14 Lis 2012 22:05   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Żeby "zrobić" uprawnienia trzeba zdać egzamin. Żeby zdać egzamin trzeba mieć wiedzę.
Wpisz w google " materiały na egzamin SEP" po przeczytaniu wyników będziesz wiedział ile wiedzy musisz posiąść. Samo rozróżnienie L od N nie wystarczy.
Powrót do góry
   
Akrzy74
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6988
Miasto: Wielkopolska

Post#12 14 Lis 2012 22:14   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


O co tu chodzi?!
Ooo, i Caps lock się zaciął...
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS