Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum ->KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dariozik
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4
dariozik
Poziom 2
Post#1 14 Lis 2012 18:28  Autor tematu   

KURS NA ELEKTROMONTERA


Witam chciałem zapytać jak można uzyskać uprawnienia do pracy jako elektromonter nie mam żadnej szkoły w tymkierunku ani nic, trzeba jakiś kurs przejśc czy jak ?? szukałem i znalazłem coś takiego kurs dla elektromonterów
na samodopuszczenie do pracy przy urządzeniach PGE Dystrybucja ale to chyba nie to bo pisze dla elektromonterów a ja chce dopiero nim zostać ;p

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
atlantel
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Świecie
Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1065
Pomógł: 109
Ocena postów: 14
atlantel
Poziom 20
Post#2 14 Lis 2012 19:45    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Znaczy jak zdobyć uprawnienia bez wiedzy!
Czy może zdobyć wiedzę (szkoła) i następnie uprawnienia?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
dariozik
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4
dariozik
Poziom 2
Post#3 14 Lis 2012 19:55  Autor tematu   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


żeby jak najszybciej uprawnienia zdobyc chyba że jakies szkolenie albo kurs zrobić jak jest na to ale nie do szkoły ;p

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
atlantel
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Świecie
Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1065
Pomógł: 109
Ocena postów: 14
atlantel
Poziom 20
Post#4 14 Lis 2012 20:01    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Kurs to np. dla zdobycia upawnień na kierowanie pojazdem, a elektromonter to zawód!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kosmos99
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Piotrków Trybunalski
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 1422
Pomógł: 94
kosmos99
Poziom 21
Post#5 14 Lis 2012 20:04    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Z tego co wiem to SEP organizuje kursy, ale podstawy trzeba znać inaczej to szkoda kasy.
Na początek może jakaś podstawowa literatura.
Moim zdaniem jeśli nie chodziłeś do szkoły o profilu elektrycznym to nie wiem czy ma to sens.
Nie nauczysz się w kilka dni tego, czego uczyłbyś się kilka lat.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dariozik
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4
dariozik
Poziom 2
Post#6 14 Lis 2012 20:07  Autor tematu   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Teraz czytałem i znlazłem cos takiego "Chcesz przejsc kurs elektromontera czy uzyskac uprawnienia elektromontera? Bo jesli drugie, to wystarczy w zasadzie zdac egzamin SEP na "kategorie" E i juz podstawowe uprawnienia posiadasz" to chyba o coś takiego mi chodzi bo wiem że jest taki kurs czy to może szkolenie żeby zdobyć uprawnienia na elektromontera i z tego wynika że tylko egzamin musze zdac czy jak ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
atlantel
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Świecie
Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 1065
Pomógł: 109
Ocena postów: 14
atlantel
Poziom 20
Post#7 14 Lis 2012 20:09    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Napisz w jakim celu potrzebujesz te uprawnienia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Elmont
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Rzeszów--Galicya
Dołączył: 14 Wrz 2006
Posty: 564
Pomógł: 36
Ocena postów: 12
Elmont
Poziom 18
Post#8 14 Lis 2012 20:10    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Kolego o czym Ty Piszesz"na samodopuszczenie do pracy przy urządzeniach PGE Dystrybucja "? tam nawet pracownicy PGE nie mogą ot tak łatwo być dopuszczeni
mając kierunkowe wykształcenie praktykę i uprawnienia.Należy mieć wiedzę a
później myśleć o uprawnieniach ale Tobie daleko bardzo daleko do tego.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
kosmos99
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Piotrków Trybunalski
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 1422
Pomógł: 94
kosmos99
Poziom 21
Post#9 14 Lis 2012 20:10    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Jest mały mankament, że z prądem nie ma żartów. Zdobyć to świadectwo nie jest trudno, ale później odpowiadasz za to co robisz. Raczej nie zrobisz instalacji bezpiecznie skoro się na tym nie znasz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
dariozik
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 14 Lis 2012
Posty: 4
dariozik
Poziom 2
Post#10 14 Lis 2012 20:24  Autor tematu   

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Do firmy eltor rzeszów kolega mi mówił bo jego ojciec robi tzn. kopanie na kabla, robienie oświetlenia ,stawianie słupów wymienianie ich i cos wspominał że trzeba uprawnienia zrobic może coś mące ale za bardzo się na tym nie znam ;/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Legnica
Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1473
Pomógł: 105
Ocena postów: 12
bartek_p
Poziom 21
Post#11 14 Lis 2012 21:05    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


Żeby "zrobić" uprawnienia trzeba zdać egzamin. Żeby zdać egzamin trzeba mieć wiedzę.
Wpisz w google " materiały na egzamin SEP" po przeczytaniu wyników będziesz wiedział ile wiedzy musisz posiąść. Samo rozróżnienie L od N nie wystarczy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Akrzy74
Admin Energoelektronika
Admin Energoelektronika
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 6843
Pomógł: 294
Ocena postów: 27
Akrzy74
Admin Energoelektronika
Post#12 14 Lis 2012 21:14    

Re: KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie


O co tu chodzi?!
Ooo, i Caps lock się zaciął...

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum -> KURS NA ELEKTROMONTERA i gdzie
Strona 1 z 1




Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS