Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Pralki, Suszarki -> Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci
Autor
Wiadomość
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 441
Miasto: bielsko

Post#1 Post autora tematu 15 Lis 2012 21:54   

Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Witam - potrzebowałbym wsad pamięci do pralki Whirlpool awg 879 E (bez wyświetlacza). Jeśli ktoś by taki posiadał baaardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Ceneo


Ceneo


Post# 15 Lis 2012 21:54   


Zobacz najlepsze oferty sprzętu AGD:

Powrót do góry
   
levy^
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 160
Miasto: krakow

Post#2 21 Lis 2012 20:53   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


obawiam sie ze nic takiego nie dostaniesz, chyba ze ktos trafil na wyciek z fabryki ...
Powrót do góry
   
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 441
Miasto: bielsko

Post#3 Post autora tematu 22 Lis 2012 21:05   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Może i tak ale czasem co bardziej zapobiegawczy serwisant jak ma na stole taki moduł to zgra program choćby na przyszłość dla siebie.
Generalnie pralka niebawem idzie na złom bo bez programu z tego nic nie wymyślę.
Muszę się też przyznać że nie programowałem do tej pory takiej kości - jedynie 24cxx programatorem samoróbką- chciałem tylko pokombinować czy dam radę ruszyć z tematem, niestety nie mam w okolicy nikogo kto by takie rzeczy robił..
Powrót do góry
   
levy^
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 160
Miasto: krakow

Post#4 22 Lis 2012 21:13   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


nie sadze aby producent nie zabezpieczyl kosci przed kopiowaniem/klonowaniem. Z tego co wiem to flash jest wgrywany w fabryce i nie do skopiowania dla wszystkich typow modulow. Natomiast glownym wyznacznikiem jest tutaj EEPROM ktory mozna programowac przy pomocy programatorow dostepnych w WHIRLPOOLu i to on "informuje" program w FLASHu jakie opcje dana pralka posiada...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Lis 2012 21:13   





Powrót do góry
   
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 441
Miasto: bielsko

Post#5 Post autora tematu 22 Lis 2012 21:31   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


I otoż właśnie ustrojstwo mi się rozchodzi ,) EEPROM.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Lis 2012 21:31   





Powrót do góry
   
levy^
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 160
Miasto: krakow

Post#6 22 Lis 2012 21:36   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


ok, teraz popatrzylem co to za pralka. Ta niestety nie ma mozliwosci zaprogramowania modulu (tego z tylu u dolu pralki) bo nie jest to pralka WHIRLPOOLa. Co ci sie dzieje z tym sprzetem ?


ps. Pralka chyba z fabryki IGNISa albo ARDO (niech mnie ktos poprawi)
Powrót do góry
   
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 441
Miasto: bielsko

Post#7 Post autora tematu 22 Lis 2012 21:46   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Pewnie Ardo bo taki moduł kiedyś w ardo widziałem. Dzieje się to że nic się nie dzieje.
Podczas włączenia włącznika sieciowego tylko błyśnie na sekundę panel. sprawdziłem mostek, napięcia itd i wszystko wygląda na sprawne. Kiedyś miałem takie same objawy w tym samym modelu ale z wyświetlaczem (879D) - wyświetlacz tylko mrugnął.
Powrót do góry
   
levy^
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 160
Miasto: krakow

Post#8 22 Lis 2012 21:50   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Nie pamietam zbyt dokladnie, bo juz od 3 lat nie pracuje w autoryzowanym serwisie ale bylo tak ze jesli wyswietlacz mignal to byla jego wina nie modulu wykonawczego. Rzadko sie zdarza aby uC padal
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Lis 2012 21:50   





Powrót do góry
   
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 441
Miasto: bielsko

Post#9 Post autora tematu 22 Lis 2012 22:04   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Hmmm no to mi zabiłeś klina... Nie wiem co jeszcze mogę tam sprawdzić..
To jest taki moduł:
Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci
Powrót do góry
   
levy^
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 160
Miasto: krakow

Post#10 22 Lis 2012 22:09   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


no wlasnie, jedyne co w tych modulach sie psulo to mostki od silnika, przyjrzyj sie uwaznie wyswietlaczowi
Powrót do góry
   
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 441
Miasto: bielsko

Post#11 Post autora tematu 22 Lis 2012 22:21   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Ok. no to jutro wrócę do tematu. Na razie dzięki wielkie za zainteresowanie.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Pralki, Suszarki -> Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS