Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Pralki, Suszarki ->Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Płyty do zabudowy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
phiter
Poziom 19
Miasto: bielsko
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 449
Pomógł: 25
Ocena postów: 25
phiter
Poziom 19
Post#1 15 Lis 2012 21:54  Autor tematu   

Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Witam - potrzebowałbym wsad pamięci do pralki Whirlpool awg 879 E (bez wyświetlacza). Jeśli ktoś by taki posiadał baaardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
levy^
Poziom 15
Miasto: krakow
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 167
Pomógł: 13
Ocena postów: 95
levy^
Poziom 15
Post#2 21 Lis 2012 20:53    

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


obawiam sie ze nic takiego nie dostaniesz, chyba ze ktos trafil na wyciek z fabryki ...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
phiter
Poziom 19
Miasto: bielsko
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 449
Pomógł: 25
Ocena postów: 25
phiter
Poziom 19
Post#3 22 Lis 2012 21:05  Autor tematu   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Może i tak ale czasem co bardziej zapobiegawczy serwisant jak ma na stole taki moduł to zgra program choćby na przyszłość dla siebie.
Generalnie pralka niebawem idzie na złom bo bez programu z tego nic nie wymyślę.
Muszę się też przyznać że nie programowałem do tej pory takiej kości - jedynie 24cxx programatorem samoróbką- chciałem tylko pokombinować czy dam radę ruszyć z tematem, niestety nie mam w okolicy nikogo kto by takie rzeczy robił..

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
levy^
Poziom 15
Miasto: krakow
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 167
Pomógł: 13
Ocena postów: 95
levy^
Poziom 15
Post#4 22 Lis 2012 21:13    

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


nie sadze aby producent nie zabezpieczyl kosci przed kopiowaniem/klonowaniem. Z tego co wiem to flash jest wgrywany w fabryce i nie do skopiowania dla wszystkich typow modulow. Natomiast glownym wyznacznikiem jest tutaj EEPROM ktory mozna programowac przy pomocy programatorow dostepnych w WHIRLPOOLu i to on "informuje" program w FLASHu jakie opcje dana pralka posiada...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
phiter
Poziom 19
Miasto: bielsko
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 449
Pomógł: 25
Ocena postów: 25
phiter
Poziom 19
Post#5 22 Lis 2012 21:31  Autor tematu   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


I otoż właśnie ustrojstwo mi się rozchodzi ,) EEPROM.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
levy^
Poziom 15
Miasto: krakow
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 167
Pomógł: 13
Ocena postów: 95
levy^
Poziom 15
Post#6 22 Lis 2012 21:36    

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


ok, teraz popatrzylem co to za pralka. Ta niestety nie ma mozliwosci zaprogramowania modulu (tego z tylu u dolu pralki) bo nie jest to pralka WHIRLPOOLa. Co ci sie dzieje z tym sprzetem ?


ps. Pralka chyba z fabryki IGNISa albo ARDO (niech mnie ktos poprawi)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
phiter
Poziom 19
Miasto: bielsko
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 449
Pomógł: 25
Ocena postów: 25
phiter
Poziom 19
Post#7 22 Lis 2012 21:46  Autor tematu   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Pewnie Ardo bo taki moduł kiedyś w ardo widziałem. Dzieje się to że nic się nie dzieje.
Podczas włączenia włącznika sieciowego tylko błyśnie na sekundę panel. sprawdziłem mostek, napięcia itd i wszystko wygląda na sprawne. Kiedyś miałem takie same objawy w tym samym modelu ale z wyświetlaczem (879D) - wyświetlacz tylko mrugnął.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
levy^
Poziom 15
Miasto: krakow
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 167
Pomógł: 13
Ocena postów: 95
levy^
Poziom 15
Post#8 22 Lis 2012 21:50    

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Nie pamietam zbyt dokladnie, bo juz od 3 lat nie pracuje w autoryzowanym serwisie ale bylo tak ze jesli wyswietlacz mignal to byla jego wina nie modulu wykonawczego. Rzadko sie zdarza aby uC padal

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
phiter
Poziom 19
Miasto: bielsko
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 449
Pomógł: 25
Ocena postów: 25
phiter
Poziom 19
Post#9 22 Lis 2012 22:04  Autor tematu   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Hmmm no to mi zabiłeś klina... Nie wiem co jeszcze mogę tam sprawdzić..
To jest taki moduł:
Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
levy^
Poziom 15
Miasto: krakow
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 167
Pomógł: 13
Ocena postów: 95
levy^
Poziom 15
Post#10 22 Lis 2012 22:09    

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


no wlasnie, jedyne co w tych modulach sie psulo to mostki od silnika, przyjrzyj sie uwaznie wyswietlaczowi

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
phiter
Poziom 19
Miasto: bielsko
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 449
Pomógł: 25
Ocena postów: 25
phiter
Poziom 19
Post#11 22 Lis 2012 22:21  Autor tematu   

Re: Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci


Ok. no to jutro wrócę do tematu. Na razie dzięki wielkie za zainteresowanie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Pralki, Suszarki -> Whirlpool awg 879 E - Prośba o wsad pamięci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
pralka Whirlpool AWG 879 - uszkodzony sterownik (4)
AWG 879 - wyjęcie dozownika (2)
Pralka Whirpool AWG 879 tryb serwisowy (1)
PROSBA nie smiac sie PRALKA AWG 879 (6)
AWG 879 całkowita cisza. Napięcie do elektroniki dochodzi. (7)
Pralka Whirpool AWG 879/D - Świeci tylko Wyświetlacz (3)
Whirlpool AWO\\D4313\\P Wsad Pamięci (3)
Whirlpool AWO/D 3513/P potrzebny wsad pamięci (10)
Indesit Wil 63 PL - prośba o wsad pamięci (2)
Whirlpool AWG 646/WP (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.213 seconds

elektroda.pl temat RSS