Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

jak wgrac nowy soft do cx65?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> jak wgrac nowy soft do cx65?
Author
Message
basstek1
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 12 Oct 2004
Posts: 313
Location: krakow

Post#1 Post from the author of the topic 02 Feb 2005 21:32   

jak wgrac nowy soft do cx65?


witam.
chcialbym sie dowiedziec czy przy pomocy Irdy mozna wgrac nowy soft do CX65...lub jaki inny kabel bedzie mi potrzebny....
pozdrawiam.
dzieki za odp.....

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Feb 2005 21:32   





Back to top
   
blik
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 62

Post#2 02 Feb 2005 22:51   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


mam winswupa wersja 25 na kalbel com , jeżeli jesteś zaintersowany daj znać .flash zajmuje 10 mb mogę zamiścić na forum

Helpful message? + -

Back to top
   
basstek1
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 12 Oct 2004
Posts: 313
Location: krakow

Post#3 Post from the author of the topic 03 Feb 2005 21:04   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


czy mozna go wgrac przy pomocy podczerwieni?jesli nie masz moze jakis schemat do kabla?oczywiscie jestem zainteresowany:)
pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
blik
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 62

Post#4 03 Feb 2005 22:21   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


Przez podczerwień raczej nie . Jeżeli chodzi o kabel , korzystam z uni -boxa .Jak nie masz boxa , musisz kupić kabel USB ,lub na com tylko do tego modelu telefonu .

Helpful message? + -

Back to top
   
basstek1
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 12 Oct 2004
Posts: 313
Location: krakow

Post#5 Post from the author of the topic 04 Feb 2005 15:10   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


a masz moze jakis schemat tego kabla..?ile kosztuje taki kabelek i co mozna jeszcze przy jego pomocy zdzialac? miales moze problemy z polifonia?zauwazylem ze cx65 nie odtwarza tych dzwiękow co powinien<porownywalem z s55>w midi.czy to wina softu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Troll26
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 25 May 2003
Posts: 203

Post#6 04 Feb 2005 15:53   

jak wgrac nowy soft do cx65?


schemacik i opisik wykonania zamiesciłem .. gdzies wczesniej na tym forum. Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
motyr
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 178
Location: Hinckley (UK)

Post#7 06 Feb 2005 18:04   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


po co sie bawic w robienie kabla ... kupujesz na allegro kabelek na USB lub COM i po krzyku ... wydatek to nie jest taki wielki, co do problemów z polifonią to zalezy jaką wersje softu masz ... te ze starszą niz v25 mogły miec problemy, natomiast w v25 powinno byc juz oki

Helpful message? + -

Back to top
   
karizmo
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 74
Location: Łódź

Post#8 06 Feb 2005 19:12   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


motyr wrote:
kabelek na USB lub COM


No tym na USB to raczej nie zmienisz softu.

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
emwugsm
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 157

Post#9 06 Feb 2005 19:36   

jak wgrac nowy soft do cx65?


Zmienisz USB'owym,. czystym (oryginalnym lub nie - w każbdym bądź razie nie emulowanym) oraz emulowanuym po zapodaniu odpowiednich setrów do kabla, żeby go widział jako COM'oowy) od SX1 Smile albo zwykłym COM'owym z allegro za 10 PLN (jeśli to swup), a jeśli to oryginalny update siemensowski, to tylko org. kabelkiem (np. od s55 i kompatybilnych)

Helpful message? + -

Back to top
   
orczxc
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 1021
Location: Kolba

Post#10 06 Feb 2005 19:52   

jak wgrac nowy soft do cx65?


na usb tez zmienisz zwyklym swup'em tylko musisz miec stery i nie musisz go emulowac jako rs232... ale polecam soft w wersji 41 jest stabilny i poprawiona jest jakość dzwiekow... jeli by ktos chcial to zmieszcze...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2005 19:52   





Back to top
   
motyr
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 178
Location: Hinckley (UK)

Post#11 06 Feb 2005 21:38   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


a własnie ze mozna zmieniac soft kablem USB i to nawet emulowanym ... sma tak robie ... ustawiam na COM7 (bo to jest u mnie wirtualny COM dla siemensa) i WinSwupem .... no juz jest v41 do tego fona ja sprawdzalem wczesniej v25 i bylo oki

Helpful message? + -

Back to top
   
orczxc
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 1021
Location: Kolba

Post#12 07 Feb 2005 19:57   

jak wgrac nowy soft do cx65?


wiem ze mozna wgrywac na usb emulujac rs232 ale po co zeby wgrywanie flesha trwalo 1000s a jak wgrywasz jko normalny usb to 500s przy predkosci 460kbps (na rs232 to jest 115kbps) wiec po co emulowac zeby dluzej czekac???? a wersaj soft juz jest 36 a najnowsza z 15 grudnia to v41... sam ma ja w sluchawce...

Helpful message? + -

Back to top
   
motyr
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 178
Location: Hinckley (UK)

Post#13 07 Feb 2005 22:13   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


no oczywiscie ze mozna nie emulowac ... ja u siebie emuluje bo naogół robie C65 a to nie mozna na USB robic wiec dlatego emuluje ... moze ktos zna sposób na przyspieszenie flashowania C65? bo mi to jakos nie idzie nawet poprzez kable USB i róznego rodzaju konwertery USB To RS .... Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Troll26
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 25 May 2003
Posts: 203

Post#14 08 Feb 2005 09:28   

jak wgrac nowy soft do cx65?


Jezeli kogos interesuje schemacik kabelka na cx65 .. usb.. to podesle.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Feb 2005 09:28   





Back to top
   
motyr
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 178
Location: Hinckley (UK)

Post#15 08 Feb 2005 11:40   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


no to podeślij ... wystaw na Forum to sie moze komus przyda Smile jak mozesz to tez na maila: motyr(malpa)o2.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
orczxc
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 1021
Location: Kolba

Post#16 08 Feb 2005 12:09   

jak wgrac nowy soft do cx65?


oki jak przyspieszyc :

1 jesli uzywamy kabelka rs232 to wowczas programik hi-serial pod xp i jesli mamy szczescie ( ja mam ) wowczas przyspieszymy prace seriala ( u mnie jest obecnie 460 000 Smile ) (pod me i 98 jest jego odpowiednik... ale nie zawsze chce sie nam telefon polaczyc z max pr3edkoscia

2 jesli mamy kabelk usb to wowczas pozostaje nam (tylko) upgrade wyzszej wersji oprogramowania w wersji 41 jest mozliwosc w konfiguracji wybrania portu usb do flashowania telefonu....

pozdrv

Helpful message? + -

Back to top
   
motyr
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 178
Location: Hinckley (UK)

Post#17 08 Feb 2005 18:09   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


a mozesz umiescic ten program na forum ... albo na maila motyr(malpa)o2.pl ... czy dziala on na 2k ???

Helpful message? + -

Back to top
   
bobesz1
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 16 Jun 2004
Posts: 10

Post#18 08 Feb 2005 23:09   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


Witam
od jakiegos czasu mam kabelek usb kupiony na allegro ale nie dziala,
rowniez jestem zainteresowany takim schematem moze wyniknie cos z porownania bobesz(malpa)icpnet.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
orczxc
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 1021
Location: Kolba

Post#19 09 Feb 2005 02:13   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


motyr wrote:
a mozesz umiescic ten program na forum ... albo na maila motyr(malpa)o2.pl ... czy dziala on na 2k ???


tu go masz u mnie sie super spisuje to jest wersja pod 2k i xp uzytkownicy win 98 lub me musicie sobie sciagnac ze stronki autora... wersje pod wasz system..

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
bobesz1
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 16 Jun 2004
Posts: 10

Post#20 09 Feb 2005 12:11   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


Troll mozesz podeslac schemacik kabla usb ?
bobesz(malpa)icpnet.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
motyr
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 178
Location: Hinckley (UK)

Post#21 09 Feb 2005 20:36   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


Ten program jest do bani .... niedosc ze nie dziala to mi jeszcze tak namieszal w systemie ze teraz zaden port COM nie działa .. nawet po odinstalowaniu tego programu nie dzialają .... a są mi BARDZO potrzebne te porty wiec jest lipa lipa lipa ... nic tylko teraz przeinstalka sysytemu bo juz próbowałem wielu sposobów aby przywrócic poprzedni stan .....buuuuuuu

Helpful message? + -

Back to top
   
orczxc
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 1021
Location: Kolba

Post#22 10 Feb 2005 09:48   

jak wgrac nowy soft do cx65?


ja juz z niego korzystam pol roku i nic mi sie nie wysypalo wszystkie programy lacza sie z wieksza predkoscia... nic pozatym... a jak ci sie wysypalo to podmien sobie pliki orgnialny microsoftu zarzadzajacy com i bedziesz mial wszystko jak dawniej... (ten soft poprostu podmienia orginalny plik windy i zastepuje go swoim..)

Helpful message? + -

Back to top
   
bobesz1
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 16 Jun 2004
Posts: 10

Post#23 10 Feb 2005 10:59   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


Czy ktos moglby wyjasnic mi kilka spraw odnosnie kabla rs do cx65 ?
tu jest schemat zamieszczony przez Krist0 kilka dni temu.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/siemens_cx65-cable2.jpg

1. W jakim celu polaczony jest pin 1 telefonu (przez 2.2k to raczej nie ladowanie a dioda z 6 i 4 jest tez dosc dziwnie wpieta).

2. Co z pinami 5, 6 i 7 w telefonie do czego one sluza w trybie serwisowym kabla ?

3. Na jkiej podstawie telefon rozpoznaje ze jest to kabel 500, 510 albo 540 ?

Helpful message? + -

Back to top
   
orczxc
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 1021
Location: Kolba

Post#24 10 Feb 2005 18:00   

jak wgrac nowy soft do cx65?


1. w taki aby telefon nie wysylal komend... AT czyli oprogramowanie wykryje go jako kabelek data orginal....

2. ??? na zwyklym kabelku ... sa niewykorzystane... FBUS sa nie wykorzystane...

3. na podsatwie komend AT

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Feb 2005 18:00   





Back to top
   
Troll26
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 25 May 2003
Posts: 203

Post#25 10 Feb 2005 19:59   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


schemaciki USB

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
orczxc
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 1021
Location: Kolba

Post#26 10 Feb 2005 21:48   

jak wgrac nowy soft do cx65?


no fajniutkie te schematy dzieki nie mialem moze sobie zbuduej taki dodatkowo...

Helpful message? + -

Back to top
   
motyr
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 178
Location: Hinckley (UK)

Post#27 11 Feb 2005 09:28   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


Fajne te schemaciki, ale mam pytanie co do drugiego: co to za układ D043 ?? i jakie sąte diody zenera, popdejzewam ze 3.3V, ale przeciez na szynie USB (D+, D-) właśnie takie napięcie jest. Szukałem tego układu D043 i jedyne co mi znalazło to Dida Zenera, ale jak wpisałem DO43. Moze ktoś wie co to jest ??

Helpful message? + -

Back to top
   
bobesz1
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 16 Jun 2004
Posts: 10

Post#28 14 Feb 2005 17:20   

Re: jak wgrac nowy soft do cx65?


co to jest do43 i jesli to zenerki to jak sa podpiete jak ktos wie to niech napisze Ja wyczytalem ze to sa zenerki 4 z kawalkiem volta i to moze wtedy sluzyc do zbicia napiecia do 5V ale nie mam pojecia czy tak jest.

Helpful message? + -

Back to top
   
501238975
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 09 Sep 2003
Posts: 605
Location: Olsztyn

Post#29 07 Mar 2005 20:38   

jak wgrac nowy soft do cx65?


Chłopaki ma ktoś z was pliki do C65 pod Martecha (fullflesh, eeprom, bootcore) obojętnie której wersji, byłbym bardzo wdzięczny za podesłąnie mailem będź zamieszczenie ich na serwerze elektrody.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> jak wgrac nowy soft do cx65?
Page 1 of 1
Similar topics
Audi a3 Sportback 2006 BNS 4.2 FIS jak wgrac spolszczenie albo nowy soft (3)
nowy soft PL do Siemens CX65 (23)
Jak wgrac soft? (6)
Jak wgrac soft do telefonu... (3)
E365 soft jak go wgrac?? (6)
jak wgrac soft do SGH_L810V (4)
Jak wgrac soft z 3310 do 3330? (3)
Jak wgrac soft do uszkodzonej 3510i (11)
jak wgrac soft do nec\'a e616v ? (2)
Jak wgrac soft do noki 6100? (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.349 seconds

elektroda.pl topic RSS feed