X

Nokia Lumia 800 - nie działa, nie gra głośnik

17 Nov 2012 21:52 MAMajsin
  • #1 17 Nov 2012 21:52
    Majsin
    Level 10  
    Helpful post? (+1)
    Wczoraj kupiłem nowy telefon Nokia Lumia 800, puściłem kilka dzwonków zewnętrznym głośnikiem i działał, potem podłączyłem zestaw słuchawkowy bluetooth i posłuchałem muzyki, wgrałem kilka aplikacji.
    Dzisiaj chciałem testować dyktafon i głośnik zewnętrzny nie działa. Nic w nim się nie odtwarza, ani dźwięk, ani muzyka, ani dzwonki, nagranie z dyktafonu, ani nic innego.
    Podczas rozmów głośnik od rozmów działa, jak włączę ten drugi głośnik to nic nie słychać.
    Podejrzewam tutaj, że słuchawki bluetooth coś nagrzebały i telefon dalej chce na nich nadawać mimo, że są odłączone. Możliwe też, że coś pogrzebałem w sofcie i nie wiem co, albo po prostu, że się zepsuło.
    Zrobiłem ustawienia->informacje->zresetuj telefon i nic.
    Telefon jest na gwarancji więc mogę go w poniedziałek oddać, ale chciałbym się najpierw was poradzić, bo jeśli go oddać to zostanę bez telefonu (wymieniłem kartę sim na mniejszą i nie mam do czego jej wetknąć :( ).
    Internet przeszukałem i dalej szukam ale nic ciekawego nie znalazłem na ten temat.
  • #2 17 Nov 2012 22:25
    kopppl
    Level 13  
    Helpful post? (0)
    Spróbuj wyjąć baterię tak na 10 min. miałem to samo co prawda w innym modelu Noki i pomogło nie wiem czy na twoim to zadziała ale warto spróbować.
  • #3 17 Nov 2012 22:27
    Majsin
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    kopppl wrote:
    Spróbuj wyjąć baterię

    Dzięki za odpowiedź, tylko jak wyjąć baterię z tego modelu, jak z tego co wiem nie da się go nawet "normalnie" otworzyć, nie mówiąc o wyjęciu baterii?

    Aha już znalazłem na internecie ile się trzeba namęczyć, narozkręcać i nakombinować, żeby wyjąc baterię. Dziękuję postoję mam gwarancję, wolę nie ryzykować.

    Dodam jeszcze, że próba włączenie dźwięku przez windowslive skończyła się tylko na wibracjach (a w słuchawkach ją było słychać!).

    Jakieś inne propozycję?
  • #4 17 Nov 2012 22:50
    djtonka
    Level 25  
    Helpful post? (0)
    Ten dzwonek ze strony było słychać na słuchawkach BT?
  • #5 17 Nov 2012 23:18
    Majsin
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    Nie, to były słuchawki na jacka. Teraz spróbowałem w słuchawkach BT, ale tego dźwięku w nich nie słychać. Co śmieszniejsze strona nie zmieniła statusu z wibracji na dźwięk + wibracje (może tak ma być, a mimo wszystko telefon będzie słychać).

    Słuchawki BT to Nokia BH-503.
  • #6 18 Nov 2012 00:08
    djtonka
    Level 25  
    Helpful post? (0)
    Komenda włącz dzwonek działa niezależnie od nastawień. Więc jak naciśniesz klawisz głośności to co widzisz na pasku?
  • #7 18 Nov 2012 00:12
    Majsin
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (-1)
    Widzę dzwonek + wibrację głośność 30/30. Tylko na chwilę włączyłem tylko wibrację (raz testowałem tylko wibracja a raz dzwonek + wibracja), żeby wytestować włączanie dzwonka przez www .
  • #8 18 Nov 2012 08:06
    djtonka
    Level 25  
    Helpful post? (+1)
    Wygląda na uszkodzone gniazdo i robi zwarcie.
  • #9 18 Nov 2012 11:02
    rekordgsm
    Level 31  
    Helpful post? (0)
    Zrób hard reset przyciskami, jak nie pomoże, kup sobie w kiosku starter orange za 5zł z adapterem na microsim, a telefon oddawaj na gwarancji.
  • #10 18 Nov 2012 11:14
    Majsin
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    Hard reset też nie pomógł (już wcześniej robiłem go z poziomu systemu, a teraz przyciskami). Jutro oddam go na gwarancję zobaczymy co mi powiedzą.
    Dzięki za odpowiedzi.
  • #11 29 Nov 2012 15:59
    Majsin
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    W odpowiedzi od serwisu dostałem, że wymienili tylną klapkę i działa.
    Mam nadzieję, że problem już się nie pojawi.

    Dzięki wam za pomoc.
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products