Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 18 Lis 2012 12:41
    DarweK24
    Poziom 11  

    Witam!!! Tak jak w temacie diody wszystkie świec oprócz diody wifi wogóle nie mogę wejść w router wpisuje 192.168.1.1 albo 192.168.0.1 lub tplinklogin.net i nic raz korki wywaliło w domu i nie wiem czy nie jest uszkodzony ale się włącza resetuje go i nic wie ktoś co to może być ?

  • #2 18 Lis 2012 12:48
    CHACA
    Poziom 43  

    Tak wiem co to jest, to jest uszkodzony na dobre sprzet.

  • #3 18 Lis 2012 13:09
    DarweK24
    Poziom 11  

    A da się go naprawić przed chwilą się włączyła dioda ale tylko na chwile

  • #4 18 Lis 2012 13:09
    1337166
    Usunięty  
  • #5 18 Lis 2012 13:23
    DarweK24
    Poziom 11  

    resetowalem go cholera nie wiem jak w niego wejsc

    Dodano po 2 [minuty]:

    mam radiówkę i z acespointa idę kablem do routera wr740ndo wejścia wan i z routera do laptopa to dobrze wszystko robię ?

  • #6 18 Lis 2012 13:33
    1337166
    Usunięty  
  • #7 18 Lis 2012 13:44
    DarweK24
    Poziom 11  

    nic z tego

  • #9 18 Lis 2012 14:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Daj screen-a z ipconfig /all kiedy jesteś podłączony do routera.

  • #10 18 Lis 2012 14:59
    CHACA
    Poziom 43  

    Napisz czy diody LAN też się świecą mimo nie podłączonego żadnego urządzenia.

  • #11 18 Lis 2012 18:52
    DarweK24
    Poziom 11  

    Migaja co jakis czas wszystkie na raz a jak w niego chce wejsc to sie swieci ten maly komputerek 1 bo tam mam kabel niby wszysko ok kolejnosc taka : power poznie siec komputer 1 i wszystkie naraz

    Dodano po 3 [minuty]:

    jak było zwarcie to powinien się spalić, a nie takie coś, jakbym mógł w niego jakoś wejść i wgrać firmware to myślę ze byłoby oki

  • #12 18 Lis 2012 19:13
    CHACA
    Poziom 43  

    No i możliwe, że tak jest. Spróbuj zresetować go metodą 30/30/30. Jeżeli nie pomoże szykuj kasiore na następny.

  • #13 18 Lis 2012 19:16
    DarweK24
    Poziom 11  

    nie czaje co to za metoda możesz wytłumaczyć

  • #14 18 Lis 2012 19:31
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Może dasz w końcu screen-a z komendy ipconfig /all kiedy jesteś podpięty do routera?

  • #15 18 Lis 2012 19:32
    CHACA
    Poziom 43  

    Router podłączony do zasilania wciśnij i trzymaj 30sec przycisk reset, odłącz zasilanie trzymaj przycisk reset wciśnięty przez 30sec, podłącz zasilanie i trzymaj reset przez 30sec.
    Ipconfig/all w tym przypadku może nie pomóc. Zobaczymy.

  • #16 18 Lis 2012 19:44
    DarweK24
    Poziom 11  

    sorki tego screena juz dam jutro oki

  • #17 18 Lis 2012 19:46
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    CHACA napisał:
    Ipconfig/all w tym przypadku może nie pomóc. Zobaczymy.

    Ale będziemy wiedzieli czy coś się dzieje w kwestii adresacji i serwera DHCP na routerze.

  • #19 18 Lis 2012 19:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    CMD potem wpisujesz ipconfig /all (do konsoli).

  • #20 18 Lis 2012 20:08
    DarweK24
    Poziom 11  

    niby wszystko ok widzi moje ip bo takie mam a resetowalem go dziwne

  • #21 18 Lis 2012 20:10
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Może wrzucisz obrazek na forum?

  • #22 18 Lis 2012 20:12
    DarweK24
    Poziom 11  

    nie wiem jak to sie robi

    TP link WR740N - Diody wszystkie swieca oprocz Diody z WIFI

    [/img]

  • #23 18 Lis 2012 20:14
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Masz na dole guzik "Dodaj obrazek", sam screen przez guzik PrtScr na twojej klawiaturze .

  • #24 18 Lis 2012 20:25
    CHACA
    Poziom 43  

    W karcie sieciowej "połączenie lokalne" jest wyłączony serwer DHCP. Jaki system operacyjny.

  • #26 18 Lis 2012 20:40
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Zrób automat na karcie sieciowej -

    Link.

  • #27 18 Lis 2012 20:46
    DarweK24
    Poziom 11  

    zrobilem i co dalej

  • #28 18 Lis 2012 20:48
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Daj jeszcze raz screen-a z ipconfig /all

  • #30 18 Lis 2012 20:54
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    DarweK24 napisał:
    mam plik

    Nie bardzo rozumiem?

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty