X

TP link WR740N - Diody wszystkie swieca oprocz Diody z WIFI

DarweK24 18 Nov 2012 12:41
  • #1 18 Nov 2012 12:41
    DarweK24
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    Witam!!! Tak jak w temacie diody wszystkie świec oprócz diody wifi wogóle nie mogę wejść w router wpisuje 192.168.1.1 albo 192.168.0.1 lub tplinklogin.net i nic raz korki wywaliło w domu i nie wiem czy nie jest uszkodzony ale się włącza resetuje go i nic wie ktoś co to może być ?
  • #2 18 Nov 2012 12:48
    CHACA
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Tak wiem co to jest, to jest uszkodzony na dobre sprzet.
  • #3 18 Nov 2012 13:09
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    A da się go naprawić przed chwilą się włączyła dioda ale tylko na chwile
  • #4 18 Nov 2012 13:09
    1337166
    Removed  
    Helpful post? (0)
    A spróbuj go zresetować
  • #5 18 Nov 2012 13:23
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    resetowalem go cholera nie wiem jak w niego wejsc

    Dodano po 2 [minuty]:

    mam radiówkę i z acespointa idę kablem do routera wr740ndo wejścia wan i z routera do laptopa to dobrze wszystko robię ?
  • #6 18 Nov 2012 13:33
    1337166
    Removed  
    Helpful post? (0)
    Spróbuj 192.168.1.1, 192.168.1.100,192.168.2.1
  • #7 18 Nov 2012 13:44
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    nic z tego
  • #8 18 Nov 2012 13:50
    1337166
    Removed  
    Helpful post? (0)
    Wychodzi na to że strony konfiguracji jest 192.168.1.1, poczytaj może coś ci pomoże. http://www.wirelessblog.pl/jak-skonfigurowac-router-tp-link-tl-wr740n-sterowniki/
  • #9 18 Nov 2012 14:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Daj screen-a z ipconfig /all kiedy jesteś podłączony do routera.
  • #10 18 Nov 2012 14:59
    CHACA
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Napisz czy diody LAN też się świecą mimo nie podłączonego żadnego urządzenia.
  • #11 18 Nov 2012 18:52
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    Migaja co jakis czas wszystkie na raz a jak w niego chce wejsc to sie swieci ten maly komputerek 1 bo tam mam kabel niby wszysko ok kolejnosc taka : power poznie siec komputer 1 i wszystkie naraz

    Dodano po 3 [minuty]:

    jak było zwarcie to powinien się spalić, a nie takie coś, jakbym mógł w niego jakoś wejść i wgrać firmware to myślę ze byłoby oki
  • #12 18 Nov 2012 19:13
    CHACA
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    No i możliwe, że tak jest. Spróbuj zresetować go metodą 30/30/30. Jeżeli nie pomoże szykuj kasiore na następny.
  • #13 18 Nov 2012 19:16
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    nie czaje co to za metoda możesz wytłumaczyć
  • #14 18 Nov 2012 19:31
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Może dasz w końcu screen-a z komendy ipconfig /all kiedy jesteś podpięty do routera?
  • #15 18 Nov 2012 19:32
    CHACA
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Router podłączony do zasilania wciśnij i trzymaj 30sec przycisk reset, odłącz zasilanie trzymaj przycisk reset wciśnięty przez 30sec, podłącz zasilanie i trzymaj reset przez 30sec.
    Ipconfig/all w tym przypadku może nie pomóc. Zobaczymy.
  • #16 18 Nov 2012 19:44
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    sorki tego screena juz dam jutro oki
  • #17 18 Nov 2012 19:46
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    CHACA wrote:
    Ipconfig/all w tym przypadku może nie pomóc. Zobaczymy.

    Ale będziemy wiedzieli czy coś się dzieje w kwestii adresacji i serwera DHCP na routerze.
  • #18 18 Nov 2012 19:51
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    ok mam screena
  • #19 18 Nov 2012 19:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    CMD potem wpisujesz ipconfig /all (do konsoli).
  • #20 18 Nov 2012 20:08
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    niby wszystko ok widzi moje ip bo takie mam a resetowalem go dziwne
  • #21 18 Nov 2012 20:10
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Może wrzucisz obrazek na forum?
  • #22 18 Nov 2012 20:12
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    nie wiem jak to sie robi TP link WR740N - Diody wszystkie swieca oprocz Diody z WIFI [/img]
  • #23 18 Nov 2012 20:14
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Masz na dole guzik "Dodaj obrazek", sam screen przez guzik PrtScr na twojej klawiaturze .
  • #24 18 Nov 2012 20:25
    CHACA
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    W karcie sieciowej "połączenie lokalne" jest wyłączony serwer DHCP. Jaki system operacyjny.
  • #25 18 Nov 2012 20:30
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    win7
  • #26 18 Nov 2012 20:40
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Zrób automat na karcie sieciowej - Link.
  • #27 18 Nov 2012 20:46
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    zrobilem i co dalej
  • #28 18 Nov 2012 20:48
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Daj jeszcze raz screen-a z ipconfig /all
  • #29 18 Nov 2012 20:52
    DarweK24
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (0)
    mam plik z ipconfig http://obrazki.elektroda.pl/3412870200_1353268659.png
  • #30 18 Nov 2012 20:54
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    DarweK24 wrote:
    mam plik

    Nie bardzo rozumiem?
  Search 4 million + Products
Browse Products