Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Insert GT - Brak połączenia z serwerem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Insert GT - Brak połączenia z serwerem Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

azneme
Poziom 8
Post#1 Post autora tematu 23 Lis 2012 09:43   

Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Witam,
mam problem z programem insert gt. A dokładniej: po instalacji wersji klienckiej uruchamiam subiekta, niestety wyskakuje komunikat "Nie można uzyskać połączenia z serwerem 'SERWER\INSERTGT'"
Nazwe serwera zmieniłem podczas instalacji z (local) na serwer ponieważ wcześniej bez zmiany również nie było połączenia. Nie wiem czy ta baza ma zrobić się sama, czy ja mam ją stworzyć ;c
Instalowałem net framework i SQLManagementStudio ale szczerze mówiąc ciemny jestem w tych sprawach.
Próbowałem też zainstalować inserta na wersji serwerowej ale wyskoczył komunikat, iż do wersji serwerowej niezbędny jest Win XP sp3 a ja mam sp2.
W internecie różni ludzie piszą o wyłączeniu jakichś zapór SQL ale nigdzie nie ma instrukcji jak to zrobić.
Zapore systemu windows wyłączyłęm ale to nic nie dało.
Czy ktoś wie jak rozwiązać mój problem?Sad
Proszę o pomoc ;c

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

azneme
Poziom 8
Post#2 Post autora tematu 23 Lis 2012 16:38   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


odświeżam ;/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

azneme
Poziom 8
Post#3 Post autora tematu 24 Lis 2012 07:46   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


update,
probowałem instalować na drugim kompie z win7 i ten sam problem. Koledze na xp również nie działa

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

azneme
Poziom 8
Post#4 Post autora tematu 25 Lis 2012 08:04   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


odświeżam -.-

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21556
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#5 25 Lis 2012 09:31   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


www.serwer.zset.pl/Insert/Instalacja_i_pierwsze_uruchomienie.pdf

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

azneme
Poziom 8
Post#6 Post autora tematu 25 Lis 2012 13:15   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Niestety nic mi to nie daje, zgodnie z instrukcją w przypadku wersji klienckiej baza się nie instaluje a komputer łączy się z bazą przez internet. U mnie niestety pisze "Nie można uzyskać połączenia z serwerem " ;/

Dodano po 34 [sekundy]:

Ponadto ta instrukcja jest napisana pod stara wesje inserta, nawet jeśli chciałbym wejść w pliki konfiguracyjne to ich tam nie ma :c

Dodano po 2 [godziny] 8 [minuty]:

Instalacja Microsoft SQL Server 2005 pomogła.
Temat można zamknąć

Czy wiadomość jest pomocna? + -2 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Insert GT - Brak połączenia z serwerem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brak połączenia z serwerem (4)
Brak połączenia z serwerem (3)
tc7200 - Brak połączenia z serwerem (2)
TL-WA701ND - Brak połączenia z serwerem (23)
Telnet - brak połączenia z serwerem (20)
Brak połączenia z serwerem multimedialnym MEZZMO (8)
ZyXel NSA310 - Brak połączenia z serwerem (11)
Windows 7 i Thunderbird - brak połączenia z serwerem poczty (5)
brak połączenia gry mmo z serwerem w sieci (2)
Netia - ładowanie stron- brak połączenia z serwerem (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS