Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Insert GT - Brak połączenia z serwerem
Author
Message
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 20 May 2012
Posts: 25
Location: osw

Post#1 Post from the author of the topic 23 Nov 2012 09:43   

Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Witam,
mam problem z programem insert gt. A dokładniej: po instalacji wersji klienckiej uruchamiam subiekta, niestety wyskakuje komunikat "Nie można uzyskać połączenia z serwerem 'SERWER\INSERTGT'"
Nazwe serwera zmieniłem podczas instalacji z (local) na serwer ponieważ wcześniej bez zmiany również nie było połączenia. Nie wiem czy ta baza ma zrobić się sama, czy ja mam ją stworzyć ;c
Instalowałem net framework i SQLManagementStudio ale szczerze mówiąc ciemny jestem w tych sprawach.
Próbowałem też zainstalować inserta na wersji serwerowej ale wyskoczył komunikat, iż do wersji serwerowej niezbędny jest Win XP sp3 a ja mam sp2.
W internecie różni ludzie piszą o wyłączeniu jakichś zapór SQL ale nigdzie nie ma instrukcji jak to zrobić.
Zapore systemu windows wyłączyłęm ale to nic nie dało.
Czy ktoś wie jak rozwiązać mój problem?Sad
Proszę o pomoc ;c

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Nov 2012 09:43   





Back to top
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 20 May 2012
Posts: 25
Location: osw

Post#2 Post from the author of the topic 23 Nov 2012 16:38   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


odświeżam ;/

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Nov 2012 16:38   





Back to top
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 20 May 2012
Posts: 25
Location: osw

Post#3 Post from the author of the topic 24 Nov 2012 07:46   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


update,
probowałem instalować na drugim kompie z win7 i ten sam problem. Koledze na xp również nie działa

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Nov 2012 07:46   





Back to top
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 20 May 2012
Posts: 25
Location: osw

Post#4 Post from the author of the topic 25 Nov 2012 08:04   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


odświeżam -.-

Helpful message? + -

Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21501
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#5 25 Nov 2012 09:31   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


www.serwer.zset.pl/Insert/Instalacja_i_pierwsze_uruchomienie.pdf

Helpful message? + -

Back to top
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 20 May 2012
Posts: 25
Location: osw

Post#6 Post from the author of the topic 25 Nov 2012 13:15   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Niestety nic mi to nie daje, zgodnie z instrukcją w przypadku wersji klienckiej baza się nie instaluje a komputer łączy się z bazą przez internet. U mnie niestety pisze "Nie można uzyskać połączenia z serwerem " ;/

Dodano po 34 [sekundy]:

Ponadto ta instrukcja jest napisana pod stara wesje inserta, nawet jeśli chciałbym wejść w pliki konfiguracyjne to ich tam nie ma :c

Dodano po 2 [godziny] 8 [minuty]:

Instalacja Microsoft SQL Server 2005 pomogła.
Temat można zamknąć

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Insert GT - Brak połączenia z serwerem
Page 1 of 1
Similar topics
Brak połączenia z serwerem (4)
Brak połączenia z serwerem (3)
tc7200 - Brak połączenia z serwerem (2)
TL-WA701ND - Brak połączenia z serwerem (23)
Telnet - brak połączenia z serwerem (20)
Brak połączenia z serwerem multimedialnym MEZZMO (8)
ZyXel NSA310 - Brak połączenia z serwerem (11)
Windows 7 i Thunderbird - brak połączenia z serwerem poczty (5)
brak połączenia gry mmo z serwerem w sieci (2)
Netia - ładowanie stron- brak połączenia z serwerem (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl topic RSS feed