Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Insert GT - Brak połączenia z serwerem
Autor
Wiadomość
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

Post#1 Post autora tematu 23 Lis 2012 09:43   

Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Witam,
mam problem z programem insert gt. A dokładniej: po instalacji wersji klienckiej uruchamiam subiekta, niestety wyskakuje komunikat "Nie można uzyskać połączenia z serwerem 'SERWER\INSERTGT'"
Nazwe serwera zmieniłem podczas instalacji z (local) na serwer ponieważ wcześniej bez zmiany również nie było połączenia. Nie wiem czy ta baza ma zrobić się sama, czy ja mam ją stworzyć ;c
Instalowałem net framework i SQLManagementStudio ale szczerze mówiąc ciemny jestem w tych sprawach.
Próbowałem też zainstalować inserta na wersji serwerowej ale wyskoczył komunikat, iż do wersji serwerowej niezbędny jest Win XP sp3 a ja mam sp2.
W internecie różni ludzie piszą o wyłączeniu jakichś zapór SQL ale nigdzie nie ma instrukcji jak to zrobić.
Zapore systemu windows wyłączyłęm ale to nic nie dało.
Czy ktoś wie jak rozwiązać mój problem?:(
Proszę o pomoc ;c
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2012 09:43   





Powrót do góry
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

Post#2 Post autora tematu 23 Lis 2012 16:38   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


odświeżam ;/
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lis 2012 16:38   





Powrót do góry
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

Post#3 Post autora tematu 24 Lis 2012 07:46   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


update,
probowałem instalować na drugim kompie z win7 i ten sam problem. Koledze na xp również nie działa
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lis 2012 07:46   





Powrót do góry
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

Post#4 Post autora tematu 25 Lis 2012 08:04   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


odświeżam -.-
Powrót do góry
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21503
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#5 25 Lis 2012 09:31   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


www.serwer.zset.pl/Insert/Instalacja_i_pierwsze_uruchomienie.pdf
Powrót do góry
   
azneme
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25
Miasto: osw

Post#6 Post autora tematu 25 Lis 2012 13:15   

Re: Insert GT - Brak połączenia z serwerem


Niestety nic mi to nie daje, zgodnie z instrukcją w przypadku wersji klienckiej baza się nie instaluje a komputer łączy się z bazą przez internet. U mnie niestety pisze "Nie można uzyskać połączenia z serwerem " ;/

Dodano po 34 [sekundy]:

Ponadto ta instrukcja jest napisana pod stara wesje inserta, nawet jeśli chciałbym wejść w pliki konfiguracyjne to ich tam nie ma :c

Dodano po 2 [godziny] 8 [minuty]:

Instalacja Microsoft SQL Server 2005 pomogła.
Temat można zamknąć
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Insert GT - Brak połączenia z serwerem
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brak połączenia z serwerem (4)
Brak połączenia z serwerem (3)
tc7200 - Brak połączenia z serwerem (2)
TL-WA701ND - Brak połączenia z serwerem (23)
Brak połączenia z serwerem multimedialnym MEZZMO (8)
ZyXel NSA310 - Brak połączenia z serwerem (11)
Windows 7 i Thunderbird - brak połączenia z serwerem poczty (5)
brak połączenia gry mmo z serwerem w sieci (2)
Netia - ładowanie stron- brak połączenia z serwerem (7)
Nie mogę zarejestrować się na gg, brak połączenia z serwerem (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS