Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

płatnik - jak zarchiwizować dane?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> płatnik - jak zarchiwizować dane?
Autor
Wiadomość
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

Post#1 Post autora tematu 04 Lut 2005 00:41   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zarchiwizować dane w płatniku - tak żeby po formacie i zainstalowaniu podatnika przywrócić bazy danych klientów?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lut 2005 00:41   





Powrót do góry
   
doxent
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 10 Kwi 2003
Posty: 554
Miasto: Kosmos

Post#2 04 Lut 2005 11:03   

podatnik - jak zarchiwizować dane?


chyba platniku ? Trzeba wejsc do rejestru wyeksportowac klucze HKLM/Prokom Software SA
i to samo H.Current_USEr/Prokom Software SA
przegrac do osobnego katalogu zawartosc Program Files/Prokom Software SA/
Jezeli korzystamy Z MSSQL'a to w awaryjnym trzeba przegrac baze MSSQL oraz klucze z rejestru ale powiem szczerze ze przywracanie danych z SQL'a jest potwornie upierdliwe i jezeli ktos zastosowal haslo do bazy inne niz fabryczne 'sa' to jest ugotowany. Z bazy Accesa mozna odczytac haslo bezproblemowo. Znacie moze jakies programy do odczytu hasla w sql'u ? Sam wielokrotnie sie z tym problemem spotykam i znajomym ksiegowym kaze unikac SQL'a jak ognia.
Powrót do góry
   
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

Post#3 Post autora tematu 04 Lut 2005 11:12   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


faktycznie - chodzi o płatnika - a mogę zrobić w ten sposób że skopiuję cały katalog prokom-u z program files a po formacie i ponownym zainstalowaniu systemu - podmienię katalogi ten nowo utworzony z tym skopiowanym poprzednio?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lut 2005 11:12   





Powrót do góry
   
etr
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 134
Miasto: Łódź

Post#4 04 Lut 2005 12:31   

Re: płatnik - jak zarchiwizować dane?


Należy skopiować pliki bazy danych i właściwie to wszystko.
Zapisane są w nich wszystkie certyfikaty, hasło do bazy, ustawienia płatnika itp.
W rejestrze Windows [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\PROKOM Software SA\Płatnik] zapisane są m.in.:
hasła administratora, okres co ile dni należy zmieniać hasło administratora i inne - wszystkie te parametry możesz ustawić po formacie dysku i ponownej instalacji Płatnika.
Możesz jeszcze dodatkowo zarchiwizować katalogi z folderu, w którym jest zainstalowany Płatnik (dane dotyczące wysyłek, przysyłek itp.) - jeśli tam wskazałeś ścieżkę zapisywania w ustawieniach programu.
Jednak podstawą jest zachowanie baz danych.
Bazę danych możesz edytować w dowolnym komputerze z zainstalowanym programem Platnik nie tracąc żadnych ustawień dotyczących profilu płatnika (np. certyfikaty, wiadomości, ustawienia przekazu, hasło bazy itp.)
Pozdrowienia.
Powrót do góry
   
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

Post#5 Post autora tematu 07 Lut 2005 22:34   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


jeszcze jedno pytanie - chcę zainstalować nowszą wersję płatnika - w momencie instalacji mam do wyboru - odinstalowanie starszej wersji lub zainstalowanie nowej. No i właśnie czy jeśli wybiorę zainstalowanie nowszej wersji to czy zaktualizuje mi ona starszą wersję tak żeby baza danych osób i firm była widziana w tej nowszej czy trzeba będzie jakoś je wyeksportować do nowszej wersji( i w tym momencie będą na komputerze 2 wersje płatnika.
Mam nadzieję że napisałem to zrozumiale..:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lut 2005 22:34   





Powrót do góry
   
vihoo
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 35

Post#6 07 Lut 2005 22:52   

Re: płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zainstalujesz nowszą wersję bez odinstalowania starej to program się zaktualizuje. W systemie będziesz miał nową wersję płatnika. Dane przejdą do nowej wersji (po konwersji). Zrób kopię bazy (zresztą to chyba jasne :). Zwróć uwagę na komunikaty pojawiające się na ekranie a wszystko powinno być OK. Powodzenia
Powrót do góry
   
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

Post#7 Post autora tematu 08 Lut 2005 00:12   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zrobić kopię bazy ?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> płatnik - jak zarchiwizować dane?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zarchiwizować dane z dysku w Compaq Armada 1700 ? (4)
Jak odczytać hasło do programu płatnik? (2)
Płatnik - jak odzyskać bazę danych??? (13)
Jakim programem mogę zarchiwizować outlook express??? (6)
Usunięte dane. Partition Magic. Jak mogę odzyskać dane? (10)
Płatnik - hasła. Jak usunąć comiesięczną zmianę hasła? (7)
płatnik (3)
Płatnik 7.02.01 (9)
Skasowane dane z dysku - Jak odzyskać dane z dysku twardego (4)
Płatnik ;baza .rep (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS