Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



płatnik - jak zarchiwizować dane?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->płatnik - jak zarchiwizować dane? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

karina
Poziom 20
Post#1 04 Lut 2005 00:41  Autor tematu   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zarchiwizować dane w płatniku - tak żeby po formacie i zainstalowaniu podatnika przywrócić bazy danych klientów?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
doxent
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 10 Kwi 2003
Posty: 554
Miasto: Kosmos

doxent
Poziom 18
Post#2 04 Lut 2005 11:03    

podatnik - jak zarchiwizować dane?


chyba platniku ? Trzeba wejsc do rejestru wyeksportowac klucze HKLM/Prokom Software SA
i to samo H.Current_USEr/Prokom Software SA
przegrac do osobnego katalogu zawartosc Program Files/Prokom Software SA/
Jezeli korzystamy Z MSSQL'a to w awaryjnym trzeba przegrac baze MSSQL oraz klucze z rejestru ale powiem szczerze ze przywracanie danych z SQL'a jest potwornie upierdliwe i jezeli ktos zastosowal haslo do bazy inne niz fabryczne 'sa' to jest ugotowany. Z bazy Accesa mozna odczytac haslo bezproblemowo. Znacie moze jakies programy do odczytu hasla w sql'u ? Sam wielokrotnie sie z tym problemem spotykam i znajomym ksiegowym kaze unikac SQL'a jak ognia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

karina
Poziom 20
Post#3 04 Lut 2005 11:12  Autor tematu   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


faktycznie - chodzi o płatnika - a mogę zrobić w ten sposób że skopiuję cały katalog prokom-u z program files a po formacie i ponownym zainstalowaniu systemu - podmienię katalogi ten nowo utworzony z tym skopiowanym poprzednio?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
etr
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 134
Miasto: Łódź

etr
Poziom 13
Post#4 04 Lut 2005 12:31    

Re: płatnik - jak zarchiwizować dane?


Należy skopiować pliki bazy danych i właściwie to wszystko.
Zapisane są w nich wszystkie certyfikaty, hasło do bazy, ustawienia płatnika itp.
W rejestrze Windows [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\PROKOM Software SA\Płatnik] zapisane są m.in.:
hasła administratora, okres co ile dni należy zmieniać hasło administratora i inne - wszystkie te parametry możesz ustawić po formacie dysku i ponownej instalacji Płatnika.
Możesz jeszcze dodatkowo zarchiwizować katalogi z folderu, w którym jest zainstalowany Płatnik (dane dotyczące wysyłek, przysyłek itp.) - jeśli tam wskazałeś ścieżkę zapisywania w ustawieniach programu.
Jednak podstawą jest zachowanie baz danych.
Bazę danych możesz edytować w dowolnym komputerze z zainstalowanym programem Platnik nie tracąc żadnych ustawień dotyczących profilu płatnika (np. certyfikaty, wiadomości, ustawienia przekazu, hasło bazy itp.)
Pozdrowienia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

karina
Poziom 20
Post#5 07 Lut 2005 22:34  Autor tematu   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


jeszcze jedno pytanie - chcę zainstalować nowszą wersję płatnika - w momencie instalacji mam do wyboru - odinstalowanie starszej wersji lub zainstalowanie nowej. No i właśnie czy jeśli wybiorę zainstalowanie nowszej wersji to czy zaktualizuje mi ona starszą wersję tak żeby baza danych osób i firm była widziana w tej nowszej czy trzeba będzie jakoś je wyeksportować do nowszej wersji( i w tym momencie będą na komputerze 2 wersje płatnika.
Mam nadzieję że napisałem to zrozumiale..Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
vihoo
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 35

vihoo
Poziom 9
Post#6 07 Lut 2005 22:52    

Re: płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zainstalujesz nowszą wersję bez odinstalowania starej to program się zaktualizuje. W systemie będziesz miał nową wersję płatnika. Dane przejdą do nowej wersji (po konwersji). Zrób kopię bazy (zresztą to chyba jasne Smile. Zwróć uwagę na komunikaty pojawiające się na ekranie a wszystko powinno być OK. Powodzenia

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
karina
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 964
Miasto: grudziądz

karina
Poziom 20
Post#7 08 Lut 2005 00:12  Autor tematu   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zrobić kopię bazy ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> płatnik - jak zarchiwizować dane?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zarchiwizować dane z dysku w Compaq Armada 1700 ? (4)
Jak odczytać hasło do programu płatnik? (2)
Płatnik - jak odzyskać bazę danych??? (13)
Jakim programem mogę zarchiwizować outlook express??? (6)
Usunięte dane. Partition Magic. Jak mogę odzyskać dane? (10)
Płatnik - hasła. Jak usunąć comiesięczną zmianę hasła? (7)
płatnik (3)
Płatnik 7.02.01 (9)
Skasowane dane z dysku - Jak odzyskać dane z dysku twardego (4)
Płatnik ;baza .rep (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.279 seconds

elektroda.pl temat RSS