Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



płatnik - jak zarchiwizować dane?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->płatnik - jak zarchiwizować dane? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
karina
Level 25
Location: grudziądz
Joined: 25 Sep 2003
Posts: 985
Helped: 20
Post rating: 4
karina
Level 25
Post#1 04 Feb 2005 00:41  Topic author   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zarchiwizować dane w płatniku - tak żeby po formacie i zainstalowaniu podatnika przywrócić bazy danych klientów?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
doxent
Level 21
Location: Kosmos
Joined: 10 Apr 2003
Posts: 562
Helped: 15
Post rating: 8
doxent
Level 21
Post#2 04 Feb 2005 11:03    

podatnik - jak zarchiwizować dane?


chyba platniku ? Trzeba wejsc do rejestru wyeksportowac klucze HKLM/Prokom Software SA
i to samo H.Current_USEr/Prokom Software SA
przegrac do osobnego katalogu zawartosc Program Files/Prokom Software SA/
Jezeli korzystamy Z MSSQL'a to w awaryjnym trzeba przegrac baze MSSQL oraz klucze z rejestru ale powiem szczerze ze przywracanie danych z SQL'a jest potwornie upierdliwe i jezeli ktos zastosowal haslo do bazy inne niz fabryczne 'sa' to jest ugotowany. Z bazy Accesa mozna odczytac haslo bezproblemowo. Znacie moze jakies programy do odczytu hasla w sql'u ? Sam wielokrotnie sie z tym problemem spotykam i znajomym ksiegowym kaze unikac SQL'a jak ognia.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
karina
Level 25
Location: grudziądz
Joined: 25 Sep 2003
Posts: 985
Helped: 20
Post rating: 4
karina
Level 25
Post#3 04 Feb 2005 11:12  Topic author   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


faktycznie - chodzi o płatnika - a mogę zrobić w ten sposób że skopiuję cały katalog prokom-u z program files a po formacie i ponownym zainstalowaniu systemu - podmienię katalogi ten nowo utworzony z tym skopiowanym poprzednio?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
etr
Level 16
Location: Łódź
Joined: 18 Feb 2003
Posts: 134
Helped: 18
Post rating: 6
etr
Level 16
Post#4 04 Feb 2005 12:31    

Re: płatnik - jak zarchiwizować dane?


Należy skopiować pliki bazy danych i właściwie to wszystko.
Zapisane są w nich wszystkie certyfikaty, hasło do bazy, ustawienia płatnika itp.
W rejestrze Windows [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\PROKOM Software SA\Płatnik] zapisane są m.in.:
hasła administratora, okres co ile dni należy zmieniać hasło administratora i inne - wszystkie te parametry możesz ustawić po formacie dysku i ponownej instalacji Płatnika.
Możesz jeszcze dodatkowo zarchiwizować katalogi z folderu, w którym jest zainstalowany Płatnik (dane dotyczące wysyłek, przysyłek itp.) - jeśli tam wskazałeś ścieżkę zapisywania w ustawieniach programu.
Jednak podstawą jest zachowanie baz danych.
Bazę danych możesz edytować w dowolnym komputerze z zainstalowanym programem Platnik nie tracąc żadnych ustawień dotyczących profilu płatnika (np. certyfikaty, wiadomości, ustawienia przekazu, hasło bazy itp.)
Pozdrowienia.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
karina
Level 25
Location: grudziądz
Joined: 25 Sep 2003
Posts: 985
Helped: 20
Post rating: 4
karina
Level 25
Post#5 07 Feb 2005 22:34  Topic author   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


jeszcze jedno pytanie - chcę zainstalować nowszą wersję płatnika - w momencie instalacji mam do wyboru - odinstalowanie starszej wersji lub zainstalowanie nowej. No i właśnie czy jeśli wybiorę zainstalowanie nowszej wersji to czy zaktualizuje mi ona starszą wersję tak żeby baza danych osób i firm była widziana w tej nowszej czy trzeba będzie jakoś je wyeksportować do nowszej wersji( i w tym momencie będą na komputerze 2 wersje płatnika.
Mam nadzieję że napisałem to zrozumiale..:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vihoo
Level 11
Joined: 10 Feb 2003
Posts: 35
vihoo
Level 11
Post#6 07 Feb 2005 22:52    

Re: płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zainstalujesz nowszą wersję bez odinstalowania starej to program się zaktualizuje. W systemie będziesz miał nową wersję płatnika. Dane przejdą do nowej wersji (po konwersji). Zrób kopię bazy (zresztą to chyba jasne :). Zwróć uwagę na komunikaty pojawiające się na ekranie a wszystko powinno być OK. Powodzenia

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
karina
Level 25
Location: grudziądz
Joined: 25 Sep 2003
Posts: 985
Helped: 20
Post rating: 4
karina
Level 25
Post#7 08 Feb 2005 00:12  Topic author   

płatnik - jak zarchiwizować dane?


Jak zrobić kopię bazy ?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> płatnik - jak zarchiwizować dane?
Page 1 of 1

Similar topics to płatnik - jak zarchiwizować dane?

Jak zarchiwizować dane z dysku w Compaq Armada 1700 ? (4)
Jak odczytać hasło do programu płatnik? (2)
Płatnik - jak odzyskać bazę danych??? (13)
Jakim programem mogę zarchiwizować outlook express??? (6)
Usunięte dane. Partition Magic. Jak mogę odzyskać dane? (10)
Płatnik - hasła. Jak usunąć comiesięczną zmianę hasła? (7)
płatnik (3)
Płatnik 7.02.01 (9)
Skasowane dane z dysku - Jak odzyskać dane z dysku twardego (4)
Płatnik ;baza .rep (9)


Switch to mobile version Switch to version for desktops