Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Akcesoria do serwerów
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
rogata08
Poziom 2
Dołączył: 29 Lis 2012
Posty: 3
rogata08
Poziom 2
Post#1 29 Lis 2012 15:11  Autor tematu   

Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


Witam. Mam problem z Tabletem Samsung Galaxy tab 2 10.1
otóż zakupiłam go wczoraj i nie mogę połączyć się z domowym Internetem.
Tablet znajduje sieć pojawia, się komunikat "zapisano" i gdy naciskam "połącz" nic się nie dzieje.
Internet mam z Neostrady. Router livebox.
Proszę o pilną pomoc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bogusław64
Poziom 11
Miasto: warszawa
Dołączył: 18 Paź 2012
Posty: 36
Pomógł: 4
Bogusław64
Poziom 11
Post#2 29 Lis 2012 15:21    

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


Zmień ruter Livebox na Cisco, D-link lub tanszy Pentagram z opcją ADSL. Ponownie skonfiguruj.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rogata08
Poziom 2
Dołączył: 29 Lis 2012
Posty: 3
rogata08
Poziom 2
Post#3 29 Lis 2012 15:30  Autor tematu   

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


To też jest rozwiązanie, ale szukam odpowiedniego do Liveboxa ;/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 37
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2915
Pomógł: 332
Ocena postów: 19
wojtek2803
Poziom 37
Post#4 29 Lis 2012 15:56    

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


rogata08 napisał:
nic się nie dzieje.

Nic kompletnie się nie dzieje, czy po prostu nie może nawiązać połączenia, jakis komunikat się pojawia ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rogata08
Poziom 2
Dołączył: 29 Lis 2012
Posty: 3
rogata08
Poziom 2
Post#5 29 Lis 2012 17:01  Autor tematu   

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


Pod wykrytą siecią przez tablet pojawia się napis "zapisano" klikając na sieć pojawia się opcja połącz po której kliknięciu nic się nie dzieje, nie łączy.

Dodano po 1 [minuty]:

rogata08 napisał:
Pod wykrytą siecią przez tablet pojawia się napis "zapisano" klikając na sieć pojawia się opcja połącz po której kliknięciu nic się nie dzieje, nie łączy.


Również nie pojawia się żaden komunikat. Czy możliwe jest, że trzeba skonfigurować liveboxa na stronie noestrady?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mbwrobel
Poziom 1
Miasto: Celestynów
Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 1
mbwrobel
Poziom 1
Post#6 10 Sty 2013 11:34    

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


Sprawdź, czy w ruterze jest włączone filtrowanie adresów MAC. Jeśli tak, to dopisz adres MAC tabletu do listy akceptowanych urządzeń.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
hermes-80
Poziom 43
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 10466
Pomógł: 957
Ocena postów: 98
hermes-80
Poziom 43
Post#7 10 Sty 2013 12:42    

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


Lub użyj przycisku reg na LB. Jeśli nic nie grzebałaś w konfiguracji LB to LB ma chyba domyślnie włączone filtrowanie MAC.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
puszak
Poziom 28
Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 1350
Pomógł: 86
Ocena postów: 9
puszak
Poziom 28
Post#8 10 Sty 2013 16:36    

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


Podsumowując:
Najlepiej wyłącz wifi w tablecie.
Z dołu na livebox wciśnij REG/ jeżeli to livebox2 to z przodu przycisk (na livebox zacznie migać dioda wifi)
Włącz wifi w tablecie i połącz.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ZurekCorp
Poziom 6
Miasto: Szczecin
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 11
Ocena postów: 1
ZurekCorp
Poziom 6
Post#9 06 Kwi 2014 15:16    

Re: Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym


Moja metoda na Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (ICS) i LB2, tylko przy pierwszym podłączaniu urządzenia:
1. Włączam WiFi na tablecie.
2. Automatycznie skanowane są dostępne sieci.
3. Odszukuję sieć z moją nazwą SSID (jeżeli jej nie widzisz, to może nie włączyłeś WiFi na LB). przy niej mam napisane "Funkcja WPS dostępna".
4. Klikam na sieć i zaznaczam "Pokaż opcje zaawansowane" (daje cofaj lub obracam tablet, bo klawiatura zasłania)
5. Tu z listy rozwijanej wybieram zabezpieczenia WPS.
6. Łączę i biegnę (w sumie mam na to 2 min.) do LB2 nacisnąć magiczny przycisk.
7. Na tablecie nawiązywane jest połączenie.

Tak było do tej pory, ale przy okazji pisania tego postu okazało się, że po "zapomnieniu sieci" i próbie konfiguracji od zera, w zaawansowanych nie mam już opcji zmiany zabezpieczeń na WPS. Jedyne co się zmieniło od ostatniego podłączania LB, to upgrade androida z oryginalnego na 4.2.
Ech, chcąc pomóc chyba niechcący odtworzyłem problem autora i teraz MUSZĘ go sam rozwiązać :) Jak znajdę rozwiązanie to opiszę.

Tak, potwierdzam brak opcji WPS dla Androida 4.2.2, wersja jądra 3.0.31-1709803 (nr wer. JDQ39.P5110XXDMI1). Czeka mnie upgrade lub downgrade.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Tablet nie łączy przez Wifi z internetem domowym
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Billion Bipac 7500G - Nie łączy z internetem przez ethernet i wifi (1)
TV nie łączy się z internetem przez WiFi - komunikat błąd IP w sieci (3)
tablet nie laczy sie przez wifi z internetem (7)
Tablet i telefon nie łączy się z internetem (1)
laptop i wifi - wifi nie łączy z internetem (9)
Wykrywa WiFi ale nie łączy z internetem (3)
Wifi atheros arb93 nie łączy się z internetem (2)
WiFi, router TP Link TL-WR740N. Nie łączy z Internetem. (5)
Komputer nie łączy się z internetem przez router (1)
Thomson tcm420 - Nie łączy z internetem przez router. (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.146 seconds

elektroda.pl temat RSS