Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 09 Gru 2012 22:08
    beler89
    Poziom 9  

    witam

    niedawno kupiłem moje lupo i mam taki problem

    auto nie odpala gdy przekręcam kluczyk na rozruch nie reaguje nic
    zaznaczam że wszystko było ok wcześniej
    zauważyłem że gdy mam wrzucony STOP i włączony zapłon coś pyka koło lewarka gdy wciskam hamulec
    czego to może być wina? jakieś pomysły?

  • #2 09 Gru 2012 22:18
    joaxx
    Poziom 9  

    może kable od masy trzeba sprawdzić

  • #3 09 Gru 2012 22:45
    beler89
    Poziom 9  

    auto rano normalnie chodziło [wjechałem nim do garażu]
    podciągałem ręczny i podniosłem tunel środkowy do góry może to coś z tym związane

  • #4 09 Gru 2012 22:55
    qwertyuiop1000
    Poziom 24  

    Prawdopodobnie rozrusznik siadł ,trzeba wymontować i do elektryka :idea: ,ale warto jeszcze spróbować czy kręci na krótko :idea: :cry: ,i sprawdż przewody masowe i plusowe może są zaśniedziałe przy aku i rozruszniku :idea:

  • #5 10 Gru 2012 01:42
    autopoldi
    Poziom 23  

    A akumulator to się przypadkiem nie rozładował w tym lupo ?

  • #6 10 Gru 2012 08:08
    beler89
    Poziom 9  

    rozrusznik na krótko kręci
    akumulator jest ok sprawdzany na innym aucie

  • #7 10 Gru 2012 08:52
    autopoldi
    Poziom 23  

    A jak kręci to odpala?

  • #8 10 Gru 2012 09:12
    nikusert
    Poziom 34  

    Witam
    To masz automat?

  • #9 10 Gru 2012 09:14
    autoas
    Poziom 41  

    To jest skrzynia "zautomatyzowana"... ze sprzęgłem..
    A na N też nie odpala?

  • #10 10 Gru 2012 09:21
    nikusert
    Poziom 34  

    Przy bezpiecznikach powinien być przekaźnik co odpowiada za blokadę ,by nie odpalić na biegu.Cykanie koło lewarka to też jest tam blokada (taki elektromagnes)co powoduje blokowanie lewarka(dźwigni zmiany biegów).

  • #11 11 Gru 2012 20:25
    beler89
    Poziom 9  

    na N też nie odpala
    teraz przestawiłem wybierak na pozycje N czyli luz i dalej nic

    nikusert napisał:
    Przy bezpiecznikach powinien być przekaźnik co odpowiada za blokadę ,by nie odpalić na biegu.


    myślisz że ten przekaźnik jest do wymiany?

  • #12 11 Gru 2012 20:58
    autoas
    Poziom 41  

    beler89 napisał:
    myślisz że ten przekaźnik jest do wymiany?

    Czasami, że tak napiszę, nie trzeba myśleć tylko wykorzystać podpowiedzi....

  • #13 11 Gru 2012 21:01
    nikusert
    Poziom 34  

    Taki przekaźnik ma audi,zadanie ma podwójne

    1-pozwala na uruchomienie rozrusznika
    2-przez ten przekaźnik włączane są światła cofania.
    Przekaźnik koloru szarego(jak dobrze pamiętam),ma w sobie dwa przekaźniki miniaturowe,jest on pod deską od strony kierowcy.

  • #14 11 Gru 2012 21:42
    beler89
    Poziom 9  

    autoas napisał:
    Czasami, że tak napiszę, nie trzeba myśleć tylko wykorzystać podpowiedzi....


    wiem zaraz sprawdzę

    mogę ten przekaźnik pominąć? [o ile się da]

    za skrzyneczką bezpieczników są przekaźniki

    jeżeli podłącze auto pod vaga powinno wyskoczyć że jest któryś uszkodzony?

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty