Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mosfet-2010
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 8
Pomógł: 1
mosfet-2010
Poziom 4
Post#1 09 Gru 2012 23:33  Autor tematu   

Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Witam wszystkich pasjonatów i specjalistów od cyfrowej TV. Od niedawna jestem posiadaczem owego tunera, bo fajnie wyglądał w reklamie, bo miał iple i to było głównym powodem tego że go kupiłem, ma też port USB no i pomyślałem że na pewno będzie można odtwarzać i nagrywać filmy bez problemu, tak jak w innych tego typu tunerach (pewnie nie ja jeden się na to nabrałem), bo okazało się że Polsat wprowadził durne zabezpieczenia które uniemożliwiają odtwarzanie na nim filmów w popularnych formatach typu avi czy mpeg4, na dodatek nawet gdybym chciał skorzystać z obecnej opcji nagrywania to i tak nie mogę nagrać nic na żadnego pendrive'a (pamięć typu flash) tylko musi być to dysk twardy (HDD), i to jeszcze tuner musi go sobie przygotować, w sposób taki że formatuje go na swój sposób i nie jest możliwe późniejsze korzystanie z niego na komputerze.

Moje pytanie jest takie, czy jest taka możliwość aby odblokować go, przez np. wgranie odpowiedniej aktualizacji softu? Czy ktoś w ogóle próbował stworzyć oprogramowanie, lub wgrać inne z dekodera z możliwością odtwarzania filmów z USB?
Byłoby to całkiem fajne ulepszenie, chodzi najbardziej o możliwość odtwarzania filmów (bo mam kamerę która nagrywa w formacie avi i lubię nagrywać ale nie mam gdzie odtwarzać tego:D:P a to przecież nie jest zabronione:D) nagrywać kanałów i tak nie będę bo nie wiem jaki w tym sens skoro w TV ciągle powtórki lecą:D no i to chyba nie jest zupełnie legalne.

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Trabi
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4264
Pomógł: 157
Ocena postów: 198
Trabi
Poziom 24
Post#2 10 Gru 2012 11:24    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


mosfet-2010 napisał:
musi być to dysk twardy (HDD), i to jeszcze tuner musi go sobie przygotować, w sposób taki że formatuje go na swój sposób i nie jest możliwe późniejsze korzystanie z niego na komputerze.

Dodam Ci, że dysk MUSI być z Polsatu. Żaden inny od komputera nie ruszy. Tak samo jak to, że dysku z Polsatu do tych tunerów nie da się wykorzystać w komputerze. Dyski są szyfrowane i mają specjalny firmware do współpracy z ich tunerami. Nie przeskoczysz tego.
Z weselszych rzeczy to to, że na stronie ze znanymi aukcjami taki dysk do Polsatu dostaniesz za 160...180zł a nie jak w Polsacie za 250 :)
Pozostaje Ci albo kupno dysku odpowiedniego do tunera, albo zewnętrznej nagrywarki DVD/HDD. Lub pozostanie tak jak jest. Dlatego warto było trochę dołożyć i brać tuner z dyskiem :) a nie najtańszy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mosfet-2010
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 8
Pomógł: 1
mosfet-2010
Poziom 4
Post#3 10 Gru 2012 16:55  Autor tematu   

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Trabi napisał:

Dodam Ci, że dysk MUSI być z Polsatu. Żaden inny od komputera nie ruszy. Tak samo jak to, że dysku z Polsatu do tych tunerów nie da się wykorzystać w komputerze. Dyski są szyfrowane i mają specjalny firmware do współpracy z ich tunerami. Nie przeskoczysz tego.


Kolego Trabi nie zgodzę się z Tobą, w tym tunerze o którym mowa, jest możliwość podłączenia innego dysku niż Polsatu, dostałem taką informację od biura obsługi, oraz sprawdzałem gdyż mam przenośny dysk WD 1,5TB gdy go podłącze wykrywa go i chce go przygotować do pracy i ostrzega przed usunięciem danych. Nie kontynuowałem tego procesu bo nie chciałem formatować dysku.

Trabi napisał:

Pozostaje Ci albo kupno dysku odpowiedniego do tunera, albo zewnętrznej nagrywarki DVD/HDD. Lub pozostanie tak jak jest. Dlatego warto było trochę dołożyć i brać tuner z dyskiem :) a nie najtańszy.


Tu chyba mnie nie zrozumiałeś, ponieważ nie chodzi mi o nagrywanie, tylko głównie o odtwarzanie z pendive'a, tak jak w innych tunerach. Od razu zaznaczam że nie satysfakcjonuje mnie odpowiedź typu "kup inny tuner" ponieważ w innych niema aplikacji Ipla, chyba że się myle.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Trabi
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4264
Pomógł: 157
Ocena postów: 198
Trabi
Poziom 24
Post#4 10 Gru 2012 18:04    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


mosfet-2010 napisał:
w tym tunerze o którym mowa, jest możliwość podłączenia innego dysku niż Polsatu, dostałem taką informację od biura obsługi

W takim razie - sorry. Z tego co czytałem ogólne o podłączaniu dysków do tunerów Polsatu, ludzie wypowiadają się że nie da się nic podłączyć oprócz dedykowanego sprzętu. Sam z tym walczyłem (HD 6000) i spełzło to na niczym.
mosfet-2010 napisał:
nie chodzi mi o nagrywanie, tylko głównie o odtwarzanie z pendive'a

Podejrzewam, że nic to nie da. Pendrive (jeśli w ogóle) będzie pewnie musiał być ustawiony przez tuner - czyli ustawiony na "swój" format i wówczas odtworzysz to co sam na nim nagrałeś z tunera. Czyli kółko się zamyka.
Ale życzę powodzenia.

Oceń post: + -2 -
Powrót do góry
mosfet-2010
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 8
Pomógł: 1
mosfet-2010
Poziom 4
Post#5 11 Gru 2012 22:57  Autor tematu   

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Dziś złożyłem dysk przenośny taki na próbę, 80GB podłączyłem go do T-HD 1000 i pozwoliłem żeby przygotował go. I ku mojemu zaskoczeniu dysk został sformatowany w systemie FAT32, to jak by nie patrzył plus, mogę wrzucać na niego pliki i jednocześnie wykorzystywać do nagrywania. No ale niestety nie mogę odtwarzać filmów np w formacie avi na tunerze, i odwrotnie. Gdyby ktoś może miał styczność z jakimiś programami do konwersji z avi na format polsatu, lub sprawiające że w jakiś sposób tuner widzi te filmy to proszę o kontakt:)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Trabi
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4264
Pomógł: 157
Ocena postów: 198
Trabi
Poziom 24
Post#6 13 Gru 2012 21:57    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


No to widać że HD1000 pracuje inaczej niż mój HD6000. U mnie podłączenie dysku i przy próbie wejścia "na dysk" od razu mam informację "Wykryto dysk nie współpracujący z dekoderem. Podłącz dysk Cyfrowego Polsatu". I do widzenia :( .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Matti214
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 27 Lis 2012
Posty: 34
Ocena postów: 2
Matti214
Poziom 9
Post#7 05 Sty 2013 23:13    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Już jest odblokowany. Wystarczy tylko pobrać aktualizacje i zainstalować ja na dekoderze. Tutaj jest link http://vitcortel.cba.pl/?p=162

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mosfet-2010
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 8
Pomógł: 1
mosfet-2010
Poziom 4
Post#8 08 Sty 2013 22:37  Autor tematu   

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Kolego Matti214, przed napisaniem czegokolwiek, radzę czytać cały temat a nie tylko nagłówki, ta aktualizacja nie rozwiązuje mojego problemu, instalacja nie powiodła się ponieważ w tunerze była nowsza lub taka sama wersja oprogramowania. T HD 1000 aktualizuje się automatycznie gdy jest podpięty do internetu, przy włączeniu go.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
andre49
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 66
Ocena postów: 3
andre49
Poziom 11
Post#9 16 Lut 2013 03:21    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Myślalem nawet o zakupie tego T-HD 1000, ale po zapoznaniu się ze szczegółami tego cudu Polsatowskiego, już się wyleczyłem z tej chorej myśli.
Ten tuner T-HD 1000 ma jeszcze jedna niespodziankę z PVR:
"Treść nagrań jest zabezpieczona przed kopiowaniem, będziesz mógł ją odtworzyć wyłącznie na dekoderze, który dokonał nagrania."
Zbyt dużo problemów, zwłaszcza z PVR i odtwarzaniem wszystkiego co się nagrywa na nośniki f;lash i dyski twarde, ,brak przelotki antenowej -do drugiego dekodera lub TV z dekoderem, a za to dwa wejścia antenowe, ze zwrotnicą. Ten dekoder, jest wię typowo polskiej myslitechnicznej, psującej to, co już inni (Made in China) dawno wyprostowali, w tanich dekoderach, typu Manta, Vakoss itd. T-HD 1000 z jedną niewielką zaletę -ipla. Ale takich okienek jak ipla i dziesiątki innych, ma obecnie każdy TVSmart, np, Samsung TVSmart, podpięty do średnio szybkiego netu.
Manta DVB-t v.02 (obecnie za ok. 98 zł w Auchan) "wszystkomająca" ale bez ipla, zapisuje i czyta w porcie USB, z pendrive, kart pamięci SDHC i microSDHC najlepiej Class 6 i wyżej, w szybkich czytnikach tych kart, (w czytnikach USB do tych kart), a zapisane nagrania można odtwarzać lub obrabiać bez rekodowania, na PC, np. w TSMuxer, TS Splitter, VideoReDo TVSuite, lub odtwarzać bezpośrednio w porcie USB -TV, w porcie USB-Odtwarzacza Blu-Ray.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
siengrzesio
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 04 Sie 2004
Posty: 18
siengrzesio
Poziom 6
Post#10 18 Lut 2013 10:09    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Witam.
Niebawem to cudo będzie można nabyć w Biedronie za jedyne 99 zł. Pewnie bym się skusił, gdyby nie dziwna polityka Polszmatu z blokadą portu usb. To był strzał w stopę.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
andre49
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 66
Ocena postów: 3
andre49
Poziom 11
Post#11 19 Lut 2013 04:56    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Skoro to "cudo" nie pozwala nawet nagrywać na pamięć flash (karty SDHC Class 6 i wyżej, microSDHC Clas 65 i wyżej - w adapterze SDHC, w szybkich czytnikach tych kart, ani na pendrive, a do tego jeszcze ta blokada nagrania na dysku, tylko do tego egz. dekodera -to ten dekoder nie jest nawet wart 50 zł! Za niespełna 90 zł można kupić pełnowartościowy tuner/dekoder, np, Vakoss do niedawna w Auchan byl od ręki za 86 zł, teraz nieco podrożał, na 93 zł (tyle, że bez Inview-ipla), ale kto teraz nie ma w domu SmartTV Samsunga lub innego SmartaTV LED, z pełną obsługą telewizji internetowej?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ferdi7018
Poziom 1
Poziom 1
Dołączył: 19 Lut 2013
Posty: 1
ferdi7018
Poziom 1
Post#12 19 Lut 2013 13:13    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Formatowanie pendrive'a (16 GB SanDisk) za pomocą programu RMPrepUsb .Przerabiałem na HDD z Fat 32. Jednak po przeróbce nadal nie współpracuje z thd 1000.Czy ktoś już próbował ? Jak sformatować pena pod ten tuner ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siengrzesio
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 04 Sie 2004
Posty: 18
siengrzesio
Poziom 6
Post#13 19 Lut 2013 13:45    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Tuner wydaje się przyzwoity, tylko mocno okrojony. Może jest jakieś alternatywne firmware?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
musia11
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: rybnik
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 10
Ocena postów: 2
musia11
Poziom 4
Post#14 22 Lut 2013 11:46    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


A teraz jest promocja w Auchan na dekoder Vakoss DB-641 za 80pln to może warto go kupić?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siengrzesio
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 04 Sie 2004
Posty: 18
siengrzesio
Poziom 6
Post#15 22 Lut 2013 12:36    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Właśnie wczoraj go kupiłem. Działa bardzo przyzwoicie, chociaż producent zapomniał o bateriach do pilota, które być powinne. Mimo wszystko, za takie pieniądze - rewelacja!
P.S.
Auchan obniżył cenę na Polsatowskie pudełko do 98zł.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
WIKTORW7
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Radom
Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 23
WIKTORW7
Poziom 7
Post#16 28 Lut 2013 21:59    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Aby IPLA działała,trzeba mieć minimum 2mb-prędkość,ja mam 512-to własną pięścią można się zabić

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pegaz988
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Małopolska
Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 17
Ocena postów: 1
pegaz988
Poziom 6
Post#17 05 Mar 2013 21:16    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Witam
Mam pytanie do kolegów odnośnie aplikacji ipla w ww urządzeniu.Moje łącze to 20 Mb/s ale ipla tnie niezwykle. Próbowałem zmieniać konfigurację sieci DNSy i dalej to samo. Na komputerach wszystko ładnie śmiga a tu nie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Trabi
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4264
Pomógł: 157
Ocena postów: 198
Trabi
Poziom 24
Post#18 06 Mar 2013 14:41    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Ja mam dekoder 6000 z CP tez z wbudowanym IPLA. Mimo netu 45Mb serwis tnie się i nie da się oglądać. Ten sam serwis IPLA ale wbudowany w Smart-TV chodzi jak burza. Coś CP musiał spaprać w dekoderze. Lepiej dać sobie z IPLA na CP spokój - szkoda nerwów.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
boqdann
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: w lesie
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 23
boqdann
Poziom 7
Post#19 15 Mar 2013 19:49    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


No to ładnie :idea: z tym THD 1000,a już miałem sie skusić na zakup (biedronkowy) i dzięki wam LUDZISKA za rozjaśnienie umysłu :D

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
KIEROWCA_VW
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: MIECHÓW
Dołączył: 19 Sty 2005
Posty: 2069
Pomógł: 232
Ocena postów: 18
KIEROWCA_VW
Poziom 22
Post#20 15 Mar 2013 20:41    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Nie wchodząc w zalety i wady sprzętu warto dodać, iż dekoder zakupiony w Biedronce umożliwia dostęp do dodatkowych 20 (8+12) kanałów z tzw MUX-4 przez 12 m-cy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
andrzejz78
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Jarczówek
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 276
Pomógł: 6
Ocena postów: 5
andrzejz78
Poziom 16
Post#21 19 Mar 2013 16:08    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Wziąłem ten dekoder na próbę i nie jestem zachwycony Najbardziej mnie wkurza wolne przełączanie kanałów i brak edycji listy kanałów(chyba że coś przeoczyłem)

Czy da się usuwać zbędne kanały i czy można w nim ustawiać swoją kolejność kanałów?

Przydałby się w nim wyświetlacz tak jak w innych

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 9805
Pomógł: 814
Ocena postów: 115
KOCUREK1970
Poziom 26
Post#22 21 Mar 2013 01:35    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


andrzejz78 napisał:
Wziąłem ten dekoder na próbę i nie jestem zachwycony Najbardziej mnie wkurza wolne przełączanie kanałów i brak edycji listy kanałów(chyba że coś przeoczyłem)

Nic nie przeoczyłeś.
andrzejz78 napisał:
Czy da się usuwać zbędne kanały i czy można w nim ustawiać swoją kolejność kanałów?

Nie.
andrzejz78 napisał:
Przydałby się w nim wyświetlacz tak jak w innych

To podniosło by cenę dekodera, a oferta za bardzo się nie sprzedaje...., więc muszą przyciągnąć klienta ceną.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Trabi
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4264
Pomógł: 157
Ocena postów: 198
Trabi
Poziom 24
Post#23 21 Mar 2013 07:45    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


KOCUREK1970 napisał:
To podniosło by cenę dekodera, a oferta za bardzo się nie sprzedaje...., więc muszą przyciągnąć klienta ceną.

Jaki z tego morał? Kupić coś porządnego w sklepie RTV a nie dekoder z Biedronki ;)

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
andrzejz78
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Jarczówek
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 276
Pomógł: 6
Ocena postów: 5
andrzejz78
Poziom 16
Post#24 21 Mar 2013 08:19    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


KOCUREK1970 napisał:
a oferta za bardzo się nie sprzedaje
Teraz już wiem dlaczego...
Jako patriota powinienem zachwalać "polski produkt" ale na prawdę nie mogę bo go miałem...

Oddałem go a wziąłem kolejny do testów tym razem URZ0083Q (ALI 3801)

Dodano po 10 [minuty]:

Trabi napisał:
Kupić coś porządnego w sklepie RTV a nie dekoder z Biedronki
Jeśli jakiś model jest do ..... to i markowy sklep mu nie pomoże

Swoją drogą ten dekoder Polsatu jest tak samo przereklamowany jak i LTE CP

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
yonkyu
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: silesia
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 6
yonkyu
Poziom 3
Post#25 25 Mar 2013 20:48    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


andrzejz78 napisał:
Wziąłem ten dekoder na próbę i nie jestem zachwycony Najbardziej mnie wkurza wolne przełączanie kanałów i brak edycji listy kanałów(chyba że coś przeoczyłem)

Nic nie przeoczyłeś.
andrzejz78 napisał:
Czy da się usuwać zbędne kanały i czy można w nim ustawiać swoją kolejność kanałów?

KOCUREK1970 napisał:
Nie.


oczywiście, że można usuwać zbędne kanały i edytować swoją kolejność - w tzw... ulubionych... qrwa - doczytajcie, pobawcie się... a potem NIE WPROWADZAJCIE ludzi w błąd...

mam soft zaktualizowany do 1.38.1.0 - i można podłączyć dysk zewnętrzny - i wszystko "bangla"...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 9805
Pomógł: 814
Ocena postów: 115
KOCUREK1970
Poziom 26
Post#26 25 Mar 2013 21:41    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


yonkyu napisał:
oczywiście, że można usuwać zbędne kanały i edytować swoją kolejność - w tzw... ulubionych... qrwa - doczytajcie, pobawcie się... a potem NIE WPROWADZAJCIE ludzi w błąd...

To spróbuj to zrobić na liście głównej...., nie tworząc dodatkowych list.
Więc jak dla mnie odpowiedz jest, że nie można ani usuwać niepotrzebnych programów na liście głównej, ani edytować listy programów na liście głównej.
Dla twojej informacji, mam tą qpę w domu....

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Trabi
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 4264
Pomógł: 157
Ocena postów: 198
Trabi
Poziom 24
Post#27 25 Mar 2013 21:58    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


Potwierdzam. Dekodery CP nie umożliwiają edycji listy głównej. Tworzenie listy "ulubionej" to nie to samo; to druga lista.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
yonkyu
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: silesia
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 6
yonkyu
Poziom 3
Post#28 26 Mar 2013 00:22    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


KOCUREK1970 napisał:
yonkyu napisał:
oczywiście, że można usuwać zbędne kanały i edytować swoją kolejność - w tzw... ulubionych... qrwa - doczytajcie, pobawcie się... a potem NIE WPROWADZAJCIE ludzi w błąd...

To spróbuj to zrobić na liście głównej...., nie tworząc dodatkowych list.
Więc jak dla mnie odpowiedz jest, że nie można ani usuwać niepotrzebnych programów na liście głównej, ani edytować listy programów na liście głównej.
Dla twojej informacji, mam tą qpę w domu....


ale pytanie brzmiało zerojedynkowo: (...) Czy da się usuwać zbędne kanały i czy można w nim ustawiać swoją kolejność kanałów? (...)

edytując listę w "ulubionych", która nie znika - można zapomnieć o liście głównej... w ulubionych edytujesz co, w jakiej kolejności... :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 9805
Pomógł: 814
Ocena postów: 115
KOCUREK1970
Poziom 26
Post#29 26 Mar 2013 00:34    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


yonkyu napisał:
edytując listę w "ulubionych", która nie znika - można zapomnieć o liście głównej... w ulubionych edytujesz co, w jakiej kolejności...

Takie sprawy powinny być dostępne na liście głównej, poza tym Twoje propozycje to półśrodek a nie rozwiązanie.
Poza tym, jeśli noszę pasek przy spodniach to też powinienem jednocześnie nosić szelki..., tylko pytanie po co?, przecież pasek jak i szelki noszone z osobna załatwiają problem "zgubienia" spodni! :D.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
yonkyu
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: silesia
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 6
yonkyu
Poziom 3
Post#30 26 Mar 2013 00:38    

Re: Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb


KOCUREK1970 napisał:
yonkyu napisał:
edytując listę w "ulubionych", która nie znika - można zapomnieć o liście głównej... w ulubionych edytujesz co, w jakiej kolejności...

Takie sprawy powinny być dostępne na liście głównej, poza tym Twoje propozycje to półśrodek a nie rozwiązanie.
Poza tym, jeśli noszę pasek przy spodniach to też powinienem jednocześnie nosić szelki..., tylko pytanie po co?, przecież pasek jak i szelki noszone z osobna załatwiają problem "zgubienia" spodni! :D.


ale iście akademicka dyskusja... nawet jeśli moją propozycję traktować w kategoriach półśrodka - to i tak imho załatwia problem...

jak dla mnie w całej tej zabawie brakuje na pokładzie tvn24 - ot i byłby ideał...

aaaaa i jak ktoś wspomniał - przełączanie między kanałami - mogłoby być szybsze...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Tuner TV Naziemnej Cyfrowego Polsatu T HD 1000 odblokowanie usb 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
T-HD 1000 - Dekoder Cyfrowego Polsatu - gniazdo USB/Audio (6)
Dekoder Telewizji naziemnej od Cyfrowego Polsatu opinie (1)
DEKODER CYFROWEGO POLSATU T-HD 1000 PYTANIE (5)
Tuner Cyfrowego Polsatu - podłączenie do laptopa (5)
Dekoder Cyfrowego Polsatu t hd 1000, jaka antena do mux4, pakiet ekstra (13)
Modem usb do Cyfrowego Polsatu (2)
Dekoder EchoStar HDS-400E Cyfrowego Polsatu jak z USB? (2)
LifeView Not Only TV LV5T USB QUBE czy do się podłączyć tuner np polsatu (2)
Dekoder satelitarny Cyfrowe Polsatu i Dekoder DVB-T Cyfrowego Polsatu (3)
Dekoder Cyfrowego polsatu (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.094 seconds

elektroda.pl temat RSS