Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? -> Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Autor
Wiadomość
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#1 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:16   

Ram Do Płyty Głownej


Witam,
Chciałbym Kupić Pamięć Ram do swojego Komputera tylko nie wiem jaki moge sobie kupić :/
Nazwa Płyty Głownej: Gigabyte GA-M61PME-S2

Jeżeli zły dzial to prosze o Przeniesnie ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2012 00:16   





Powrót do góry
   
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1581
Miasto: Płock

Post#2 10 Gru 2012 00:20   

Re: Ram Do Płyty Głownej


http://allegro.pl/ddr2-dimm-pc2-6400-800mhz-27741

Szukaj jakie Ci pasują, nowe/używane, 1 czy 2 kości, itp.
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#3 10 Gru 2012 00:21   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Witaj,
Ze strony producenta:
Cytat:

2 DDR2 DIMM memory slots (supports up to 8GB memory)
Supports dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs
Supports 1.8V DDR2 DIMMs


Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#4 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:22   

Re: Ram Do Płyty Głownej


A takie pytanko a jak włozył DDR 3 1600 MHZ ?
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#5 10 Gru 2012 00:25   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożył. Nie do tej płyty.

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1581
Miasto: Płock

Post#6 10 Gru 2012 00:25   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożysz. Chyba, że przy pomocy młotka.

Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#7 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:33   

Re: Ram Do Płyty Głownej


To tylko takie Ramy co podałes ?
Powrót do góry
   
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1581
Miasto: Płock

Post#8 10 Gru 2012 00:38   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Te co ja podałem do wyboru to ddr2 o najwyższym taktowaniu (800MHz) jakie jest obsługiwane przez Twoją płytę.
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#9 Post autora tematu 10 Gru 2012 07:14   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Okey
A mozesz mi jeszcze podac jaki Najmocniejszy Procesor moge do tej Płyty wsadzic ?
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#10 10 Gru 2012 12:59   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Tutaj kolega znajdzie listę obsługiwanych procesorów:
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2755

Płyta nie obsługuje procesorów o TDP wyższym niż 95W, więc w najlepszym wypadku Phenom II X3 lub raczej ciężko dostępne 95W wersje Phenomów X4 (np płyta obsługuje Phenoma X4 955, ale najczęściej występuje on w wersji 125W, wersji 95W nigdy w ręku nie trzymałem...)

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#11 Post autora tematu 10 Gru 2012 15:10   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


ale to wtedy kazdy Phenom II X3 bedzie pasował ?
Powrót do góry
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 32410

Post#12 10 Gru 2012 15:24   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


X3 każdy będzie pasował który jest na liście. Można poszukać jeszcze Phenom II X4 945 95W - częściej dostępne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2012 15:24   





Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#13 Post autora tematu 10 Gru 2012 20:17   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


A jaki bys / Byscie polecali ? ;)
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#14 10 Gru 2012 20:53   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Phenom II X4 945 (95W).

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#15 Post autora tematu 10 Gru 2012 23:20   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Jeszcze jedno Pytanko :)
Jaka najmocniejsza Karte Graficzna moge włozyc ?
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#16 11 Gru 2012 00:44   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zależy od tego, dla jakiego procesora chcesz tę grafikę dobierać i jaki masz zasilacz (producent, moc)

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#17 Post autora tematu 11 Gru 2012 12:54   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


np pod ten co mam aktualnie :
AMD Athlon 2.7 x2
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#18 11 Gru 2012 21:28   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Procesorów Athlon o dwóch rdzeniach i taktowaniu 2700MHz było więcej niż jeden, więc doprecyzuj... A poza tym:
dt1 napisał:
i jaki masz zasilacz (producent, moc)


Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#19 Post autora tematu 11 Gru 2012 22:33   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


To Tak:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/
A Procesor to : AMD Athlon Black Edition 7750
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#20 11 Gru 2012 22:37   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Oporowy_Low napisał:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/

Nie musisz go znać, tylko przepisać jego nazwę z etykiety. Może model. Jak Ci się nie chce pisać to zrób zdjęcie etykiety i je wrzuć tutaj. Poza tym 350 czy 400W? Wysil się trochę.

Do tego procesora (o ile zasilacz miałby wytrzymać) to max HD4850, używane HD5770/6770, ew nowe HD7750. Więcej pewnie nie ma sensu.

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#21 Post autora tematu 11 Gru 2012 23:51   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz : FSP350-60EMDN
350 W
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#22 11 Gru 2012 23:58   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz, o ile pełnosprawny, da radę z każdą z wymienionych kart.

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
RoStER
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 1681
Miasto: Zabrze

Post#23 11 Gru 2012 23:59   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Ten zasilacz ma na lini 12V max 300W,

Phenom II 945 (95W)
Do tego Radeon 4850 1GB GDDR5 (110W), pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Gru 2012 23:59   





Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#24 Post autora tematu 12 Gru 2012 01:43   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Na zasilaczu jest etykietka 350 W.
Zasilacz Sprawny kupiony z 2 miesiace temu :)

Jakby ktos mógł mi napisac :
Procesor Dobry i Karte Graf do tego kupic i dziekuje za pomoc :D
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8874
Miasto: Gdynia

Post#25 12 Gru 2012 01:51   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Już trzy osoby Ci poleciły Phenoma II X4 945 95W.
Grafika w zależności od Twojego budżetu: używane HD4850/4870/5770/6770 lub nowe HD7750/7770,

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#26 Post autora tematu 12 Gru 2012 07:31   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


okey dzieki za pomoc do zamkniecia.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? -> Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem - Jakie sterowniki od karty sieć. do płyty głownej GIGABYTE GA-M61PME-S2 (2)
Wymiana płyty głownej i procesora +ram (3)
Pamięć ram do płyty głownej. Pytanie. (6)
Czy ten Ram podejdzie do mojego komputera, a własciwie płyty głownej?? (2)
Jaki procesor do tej płyty głownej. (1)
FS Amilo Pi 2550 - Jaki procesor do płyty głownej ? (2)
Jaki procesor do Płyty Głownej Foxconn G31MX Series (11)
Jaki (możliwie najlepszy) procesor do tej płyty głownej (5)
Jaki procesor można kupić do płyty głownej MSI K8N Neo v2.0 (1)
GA-M61PME-S2 i 2GB RAM Patriot - \'sypie\' błędami (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.095 seconds

elektroda.pl temat RSS