Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? ->Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:16   

Ram Do Płyty Głownej


Witam,
Chciałbym Kupić Pamięć Ram do swojego Komputera tylko nie wiem jaki moge sobie kupić :/
Nazwa Płyty Głownej: Gigabyte GA-M61PME-S2

Jeżeli zły dzial to prosze o Przeniesnie Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 10 Gru 2012 00:16   



Powrót do góry
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1582
Miasto: Płock

vadim92
Poziom 22
Post#2 10 Gru 2012 00:20   

Re: Ram Do Płyty Głownej


http://allegro.pl/ddr2-dimm-pc2-6400-800mhz-27741

Szukaj jakie Ci pasują, nowe/używane, 1 czy 2 kości, itp.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#3 10 Gru 2012 00:21   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Witaj,
Ze strony producenta:
Cytat:

2 DDR2 DIMM memory slots (supports up to 8GB memory)
Supports dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs
Supports 1.8V DDR2 DIMMs


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#4 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:22   

Re: Ram Do Płyty Głownej


A takie pytanko a jak włozył DDR 3 1600 MHZ ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#5 10 Gru 2012 00:25   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożył. Nie do tej płyty.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1582
Miasto: Płock

vadim92
Poziom 22
Post#6 10 Gru 2012 00:25   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożysz. Chyba, że przy pomocy młotka.

Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#7 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:33   

Re: Ram Do Płyty Głownej


To tylko takie Ramy co podałes ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1582
Miasto: Płock

vadim92
Poziom 22
Post#8 10 Gru 2012 00:38   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Te co ja podałem do wyboru to ddr2 o najwyższym taktowaniu (800MHz) jakie jest obsługiwane przez Twoją płytę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#9 Post autora tematu 10 Gru 2012 07:14   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Okey
A mozesz mi jeszcze podac jaki Najmocniejszy Procesor moge do tej Płyty wsadzic ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#10 10 Gru 2012 12:59   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Tutaj kolega znajdzie listę obsługiwanych procesorów:
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2755

Płyta nie obsługuje procesorów o TDP wyższym niż 95W, więc w najlepszym wypadku Phenom II X3 lub raczej ciężko dostępne 95W wersje Phenomów X4 (np płyta obsługuje Phenoma X4 955, ale najczęściej występuje on w wersji 125W, wersji 95W nigdy w ręku nie trzymałem...)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#11 Post autora tematu 10 Gru 2012 15:10   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


ale to wtedy kazdy Phenom II X3 bedzie pasował ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 33824

wariato
Poziom 26
Post#12 10 Gru 2012 15:24   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


X3 każdy będzie pasował który jest na liście. Można poszukać jeszcze Phenom II X4 945 95W - częściej dostępne.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 10 Gru 2012 15:24   



Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#13 Post autora tematu 10 Gru 2012 20:17   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


A jaki bys / Byscie polecali ? Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#14 10 Gru 2012 20:53   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Phenom II X4 945 (95W).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#15 Post autora tematu 10 Gru 2012 23:20   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Jeszcze jedno Pytanko Smile
Jaka najmocniejsza Karte Graficzna moge włozyc ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#16 11 Gru 2012 00:44   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zależy od tego, dla jakiego procesora chcesz tę grafikę dobierać i jaki masz zasilacz (producent, moc)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#17 Post autora tematu 11 Gru 2012 12:54   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


np pod ten co mam aktualnie :
AMD Athlon 2.7 x2

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#18 11 Gru 2012 21:28   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Procesorów Athlon o dwóch rdzeniach i taktowaniu 2700MHz było więcej niż jeden, więc doprecyzuj... A poza tym:
dt1 napisał:
i jaki masz zasilacz (producent, moc)


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#19 Post autora tematu 11 Gru 2012 22:33   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


To Tak:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/
A Procesor to : AMD Athlon Black Edition 7750

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Gru 2012 22:33   



Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#20 11 Gru 2012 22:37   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Oporowy_Low napisał:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/

Nie musisz go znać, tylko przepisać jego nazwę z etykiety. Może model. Jak Ci się nie chce pisać to zrób zdjęcie etykiety i je wrzuć tutaj. Poza tym 350 czy 400W? Wysil się trochę.

Do tego procesora (o ile zasilacz miałby wytrzymać) to max HD4850, używane HD5770/6770, ew nowe HD7750. Więcej pewnie nie ma sensu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Gru 2012 22:37   



Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#21 Post autora tematu 11 Gru 2012 23:51   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz : FSP350-60EMDN
350 W

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Gru 2012 23:51   



Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#22 11 Gru 2012 23:58   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz, o ile pełnosprawny, da radę z każdą z wymienionych kart.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
RoStER
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 1692
Miasto: Zabrze

RoStER
Poziom 22
Post#23 11 Gru 2012 23:59   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Ten zasilacz ma na lini 12V max 300W,

Phenom II 945 (95W)
Do tego Radeon 4850 1GB GDDR5 (110W), pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#24 Post autora tematu 12 Gru 2012 01:43   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Na zasilaczu jest etykietka 350 W.
Zasilacz Sprawny kupiony z 2 miesiace temu Smile

Jakby ktos mógł mi napisac :
Procesor Dobry i Karte Graf do tego kupic i dziekuje za pomoc Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 9670
Miasto: Gdynia

dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#25 12 Gru 2012 01:51   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Już trzy osoby Ci poleciły Phenoma II X4 945 95W.
Grafika w zależności od Twojego budżetu: używane HD4850/4870/5770/6770 lub nowe HD7750/7770,

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Oporowy_Low
Poziom 5
Post#26 Post autora tematu 12 Gru 2012 07:31   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


okey dzieki za pomoc do zamkniecia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? -> Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem - Jakie sterowniki od karty sieć. do płyty głownej GIGABYTE GA-M61PME-S2 (2)
Wymiana płyty głownej i procesora +ram (3)
Pamięć ram do płyty głownej. Pytanie. (6)
Czy ten Ram podejdzie do mojego komputera, a własciwie płyty głownej?? (2)
Jaki procesor do tej płyty głownej. (1)
FS Amilo Pi 2550 - Jaki procesor do płyty głownej ? (2)
Jaki procesor do Płyty Głownej Foxconn G31MX Series (11)
Jaki (możliwie najlepszy) procesor do tej płyty głownej (5)
Jaki procesor można kupić do płyty głownej MSI K8N Neo v2.0 (1)
GA-M61PME-S2 i 2GB RAM Patriot - \'sypie\' błędami (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS