Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2

Oporowy_Low 10 Gru 2012 00:16
  • #1 10 Gru 2012 00:16
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    Witam,
    Chciałbym Kupić Pamięć Ram do swojego Komputera tylko nie wiem jaki moge sobie kupić :/
    Nazwa Płyty Głownej: Gigabyte GA-M61PME-S2

    Jeżeli zły dzial to prosze o Przeniesnie ;)

  • #3 10 Gru 2012 00:21
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Witaj,
    Ze strony producenta:

    Cytat:

    2 DDR2 DIMM memory slots (supports up to 8GB memory)
    Supports dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs
    Supports 1.8V DDR2 DIMMs

  • #4 10 Gru 2012 00:22
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    A takie pytanko a jak włozył DDR 3 1600 MHZ ?

  • #5 10 Gru 2012 00:25
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Nie włożył. Nie do tej płyty.

  • #6 10 Gru 2012 00:25
    vadim92
    Poziom 28  

    Nie włożysz. Chyba, że przy pomocy młotka.

    Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2

  • #7 10 Gru 2012 00:33
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    To tylko takie Ramy co podałes ?

  • #8 10 Gru 2012 00:38
    vadim92
    Poziom 28  

    Te co ja podałem do wyboru to ddr2 o najwyższym taktowaniu (800MHz) jakie jest obsługiwane przez Twoją płytę.

  • #9 10 Gru 2012 07:14
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    Okey
    A mozesz mi jeszcze podac jaki Najmocniejszy Procesor moge do tej Płyty wsadzic ?

  • #10 10 Gru 2012 12:59
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Tutaj kolega znajdzie listę obsługiwanych procesorów:
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2755

    Płyta nie obsługuje procesorów o TDP wyższym niż 95W, więc w najlepszym wypadku Phenom II X3 lub raczej ciężko dostępne 95W wersje Phenomów X4 (np płyta obsługuje Phenoma X4 955, ale najczęściej występuje on w wersji 125W, wersji 95W nigdy w ręku nie trzymałem...)

  • #11 10 Gru 2012 15:10
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    ale to wtedy kazdy Phenom II X3 bedzie pasował ?

  • #13 10 Gru 2012 20:17
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    A jaki bys / Byscie polecali ? ;)

  • #14 10 Gru 2012 20:53
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Phenom II X4 945 (95W).

  • #15 10 Gru 2012 23:20
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    Jeszcze jedno Pytanko :)
    Jaka najmocniejsza Karte Graficzna moge włozyc ?

  • #16 11 Gru 2012 00:44
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Zależy od tego, dla jakiego procesora chcesz tę grafikę dobierać i jaki masz zasilacz (producent, moc)

  • #17 11 Gru 2012 12:54
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    np pod ten co mam aktualnie :
    AMD Athlon 2.7 x2

  • #18 11 Gru 2012 21:28
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Procesorów Athlon o dwóch rdzeniach i taktowaniu 2700MHz było więcej niż jeden, więc doprecyzuj... A poza tym:

    dt1 napisał:
    i jaki masz zasilacz (producent, moc)

  • #19 11 Gru 2012 22:33
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    To Tak:
    Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/
    A Procesor to : AMD Athlon Black Edition 7750

  • #20 11 Gru 2012 22:37
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Oporowy_Low napisał:
    Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/

    Nie musisz go znać, tylko przepisać jego nazwę z etykiety. Może model. Jak Ci się nie chce pisać to zrób zdjęcie etykiety i je wrzuć tutaj. Poza tym 350 czy 400W? Wysil się trochę.

    Do tego procesora (o ile zasilacz miałby wytrzymać) to max HD4850, używane HD5770/6770, ew nowe HD7750. Więcej pewnie nie ma sensu.

  • #21 11 Gru 2012 23:51
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    Zasilacz : FSP350-60EMDN
    350 W

  • #22 11 Gru 2012 23:58
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Zasilacz, o ile pełnosprawny, da radę z każdą z wymienionych kart.

  • #23 11 Gru 2012 23:59
    RoStER
    Poziom 30  

    Ten zasilacz ma na lini 12V max 300W,

    Phenom II 945 (95W)
    Do tego Radeon 4850 1GB GDDR5 (110W), pozdrawiam.

  • #24 12 Gru 2012 01:43
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    Na zasilaczu jest etykietka 350 W.
    Zasilacz Sprawny kupiony z 2 miesiace temu :)

    Jakby ktos mógł mi napisac :
    Procesor Dobry i Karte Graf do tego kupic i dziekuje za pomoc :D

  • #25 12 Gru 2012 01:51
    dt1
    Moderator - Komputery Serwis

    Już trzy osoby Ci poleciły Phenoma II X4 945 95W.
    Grafika w zależności od Twojego budżetu: używane HD4850/4870/5770/6770 lub nowe HD7750/7770,

  • #26 12 Gru 2012 07:31
    Oporowy_Low
    Poziom 5  

    okey dzieki za pomoc do zamkniecia.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty