Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


  Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computers What to buy? ->Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#1 10 Dec 2012 00:16  Topic author   

Ram Do Płyty Głownej


Witam,
Chciałbym Kupić Pamięć Ram do swojego Komputera tylko nie wiem jaki moge sobie kupić :/
Nazwa Płyty Głownej: Gigabyte GA-M61PME-S2

Jeżeli zły dzial to prosze o Przeniesnie ;)

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vadim92
Level 28
Location: Płock
Joined: 31 Aug 2007
Posts: 1581
Helped: 11
Post rating: 8
vadim92
Level 28
Post#2 10 Dec 2012 00:20    

Re: Ram Do Płyty Głownej


http://allegro.pl/ddr2-dimm-pc2-6400-800mhz-27741

Szukaj jakie Ci pasują, nowe/używane, 1 czy 2 kości, itp.

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#3 10 Dec 2012 00:21    

Re: Ram Do Płyty Głownej


Witaj,
Ze strony producenta:
Quote:

2 DDR2 DIMM memory slots (supports up to 8GB memory)
Supports dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs
Supports 1.8V DDR2 DIMMs


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#4 10 Dec 2012 00:22  Topic author   

Re: Ram Do Płyty Głownej


A takie pytanko a jak włozył DDR 3 1600 MHZ ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#5 10 Dec 2012 00:25    

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożył. Nie do tej płyty.

Helpful post? + 0
Back to top
vadim92
Level 28
Location: Płock
Joined: 31 Aug 2007
Posts: 1581
Helped: 11
Post rating: 8
vadim92
Level 28
Post#6 10 Dec 2012 00:25    

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożysz. Chyba, że przy pomocy młotka.

Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#7 10 Dec 2012 00:33  Topic author   

Re: Ram Do Płyty Głownej


To tylko takie Ramy co podałes ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vadim92
Level 28
Location: Płock
Joined: 31 Aug 2007
Posts: 1581
Helped: 11
Post rating: 8
vadim92
Level 28
Post#8 10 Dec 2012 00:38    

Re: Ram Do Płyty Głownej


Te co ja podałem do wyboru to ddr2 o najwyższym taktowaniu (800MHz) jakie jest obsługiwane przez Twoją płytę.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#9 10 Dec 2012 07:14  Topic author   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Okey
A mozesz mi jeszcze podac jaki Najmocniejszy Procesor moge do tej Płyty wsadzic ?

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#10 10 Dec 2012 12:59    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Tutaj kolega znajdzie listę obsługiwanych procesorów:
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2755

Płyta nie obsługuje procesorów o TDP wyższym niż 95W, więc w najlepszym wypadku Phenom II X3 lub raczej ciężko dostępne 95W wersje Phenomów X4 (np płyta obsługuje Phenoma X4 955, ale najczęściej występuje on w wersji 125W, wersji 95W nigdy w ręku nie trzymałem...)

Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#11 10 Dec 2012 15:10  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


ale to wtedy kazdy Phenom II X3 bedzie pasował ?

Helpful post? + 0
Back to top
wariato
Level 43
Joined: 13 Jun 2007
Posts: 35616
Helped: 1152
Post rating: 469
wariato
Level 43
Post#12 10 Dec 2012 15:24    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


X3 każdy będzie pasował który jest na liście. Można poszukać jeszcze Phenom II X4 945 95W - częściej dostępne.

Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#13 10 Dec 2012 20:17  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


A jaki bys / Byscie polecali ? ;)

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#14 10 Dec 2012 20:53    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Phenom II X4 945 (95W).

Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#15 10 Dec 2012 23:20  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Jeszcze jedno Pytanko :)
Jaka najmocniejsza Karte Graficzna moge włozyc ?

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#16 11 Dec 2012 00:44    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zależy od tego, dla jakiego procesora chcesz tę grafikę dobierać i jaki masz zasilacz (producent, moc)

Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#17 11 Dec 2012 12:54  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


np pod ten co mam aktualnie :
AMD Athlon 2.7 x2

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#18 11 Dec 2012 21:28    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Procesorów Athlon o dwóch rdzeniach i taktowaniu 2700MHz było więcej niż jeden, więc doprecyzuj... A poza tym:
dt1 wrote:
i jaki masz zasilacz (producent, moc)


Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#19 11 Dec 2012 22:33  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


To Tak:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/
A Procesor to : AMD Athlon Black Edition 7750

Helpful post? + +1
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#20 11 Dec 2012 22:37    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Oporowy_Low wrote:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/

Nie musisz go znać, tylko przepisać jego nazwę z etykiety. Może model. Jak Ci się nie chce pisać to zrób zdjęcie etykiety i je wrzuć tutaj. Poza tym 350 czy 400W? Wysil się trochę.

Do tego procesora (o ile zasilacz miałby wytrzymać) to max HD4850, używane HD5770/6770, ew nowe HD7750. Więcej pewnie nie ma sensu.

Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#21 11 Dec 2012 23:51  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz : FSP350-60EMDN
350 W

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#22 11 Dec 2012 23:58    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz, o ile pełnosprawny, da radę z każdą z wymienionych kart.

Helpful post? + 0
Back to top
RoStER
Level 30
Location: Zabrze
Joined: 03 Oct 2010
Posts: 1722
Helped: 96
Post rating: 6
RoStER
Level 30
Post#23 11 Dec 2012 23:59    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Ten zasilacz ma na lini 12V max 300W,

Phenom II 945 (95W)
Do tego Radeon 4850 1GB GDDR5 (110W), pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#24 12 Dec 2012 01:43  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Na zasilaczu jest etykietka 350 W.
Zasilacz Sprawny kupiony z 2 miesiace temu :)

Jakby ktos mógł mi napisac :
Procesor Dobry i Karte Graf do tego kupic i dziekuje za pomoc :D

Helpful post? + 0
Back to top
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Location: Gdynia
Joined: 12 Mar 2003
Posts: 13174
Helped: 1322
Post rating: 865
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Post#25 12 Dec 2012 01:51    

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Już trzy osoby Ci poleciły Phenoma II X4 945 95W.
Grafika w zależności od Twojego budżetu: używane HD4850/4870/5770/6770 lub nowe HD7750/7770,

Helpful post? + 0
Back to top
Oporowy_Low
Level 5
Location: DaleKo
Joined: 10 Dec 2012
Posts: 13
Oporowy_Low
Level 5
Post#26 12 Dec 2012 07:31  Topic author   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


okey dzieki za pomoc do zamkniecia.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computers What to buy? -> Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Page 1 of 1

Similar topics to jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2

Problem - Jakie sterowniki od karty sieć. do płyty głownej GIGABYTE GA-M61PME-S2 (2)
Wymiana płyty głownej i procesora +ram (3)
Pamięć ram do płyty głownej. Pytanie. (6)
Czy ten Ram podejdzie do mojego komputera, a własciwie płyty głownej?? (2)
Jaki procesor do tej płyty głownej. (1)
FS Amilo Pi 2550 - Jaki procesor do płyty głownej ? (2)
Jaki procesor do Płyty Głownej Foxconn G31MX Series (11)
Jaki (możliwie najlepszy) procesor do tej płyty głownej (5)
Jaki procesor można kupić do płyty głownej MSI K8N Neo v2.0 (1)
GA-M61PME-S2 i 2GB RAM Patriot - \'sypie\' błędami (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.088 seconds