Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? -> Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Autor
Wiadomość
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#1 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:16   

Ram Do Płyty Głownej


Witam,
Chciałbym Kupić Pamięć Ram do swojego Komputera tylko nie wiem jaki moge sobie kupić :/
Nazwa Płyty Głownej: Gigabyte GA-M61PME-S2

Jeżeli zły dzial to prosze o Przeniesnie ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2012 00:16   





Powrót do góry
   
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1581
Miasto: Płock

Post#2 10 Gru 2012 00:20   

Re: Ram Do Płyty Głownej


http://allegro.pl/ddr2-dimm-pc2-6400-800mhz-27741

Szukaj jakie Ci pasują, nowe/używane, 1 czy 2 kości, itp.
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#3 10 Gru 2012 00:21   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Witaj,
Ze strony producenta:
Cytat:

2 DDR2 DIMM memory slots (supports up to 8GB memory)
Supports dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs
Supports 1.8V DDR2 DIMMs


Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#4 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:22   

Re: Ram Do Płyty Głownej


A takie pytanko a jak włozył DDR 3 1600 MHZ ?
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#5 10 Gru 2012 00:25   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożył. Nie do tej płyty.

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1581
Miasto: Płock

Post#6 10 Gru 2012 00:25   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Nie włożysz. Chyba, że przy pomocy młotka.

Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#7 Post autora tematu 10 Gru 2012 00:33   

Re: Ram Do Płyty Głownej


To tylko takie Ramy co podałes ?
Powrót do góry
   
vadim92
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1581
Miasto: Płock

Post#8 10 Gru 2012 00:38   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Te co ja podałem do wyboru to ddr2 o najwyższym taktowaniu (800MHz) jakie jest obsługiwane przez Twoją płytę.
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#9 Post autora tematu 10 Gru 2012 07:14   

Re: Ram Do Płyty Głownej


Okey
A mozesz mi jeszcze podac jaki Najmocniejszy Procesor moge do tej Płyty wsadzic ?
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#10 10 Gru 2012 12:59   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Tutaj kolega znajdzie listę obsługiwanych procesorów:
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2755

Płyta nie obsługuje procesorów o TDP wyższym niż 95W, więc w najlepszym wypadku Phenom II X3 lub raczej ciężko dostępne 95W wersje Phenomów X4 (np płyta obsługuje Phenoma X4 955, ale najczęściej występuje on w wersji 125W, wersji 95W nigdy w ręku nie trzymałem...)

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#11 Post autora tematu 10 Gru 2012 15:10   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


ale to wtedy kazdy Phenom II X3 bedzie pasował ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2012 15:10   





Powrót do góry
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 32239

Post#12 10 Gru 2012 15:24   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


X3 każdy będzie pasował który jest na liście. Można poszukać jeszcze Phenom II X4 945 95W - częściej dostępne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2012 15:24   





Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#13 Post autora tematu 10 Gru 2012 20:17   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


A jaki bys / Byscie polecali ? ;)
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#14 10 Gru 2012 20:53   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Phenom II X4 945 (95W).

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#15 Post autora tematu 10 Gru 2012 23:20   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Jeszcze jedno Pytanko :)
Jaka najmocniejsza Karte Graficzna moge włozyc ?
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#16 11 Gru 2012 00:44   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zależy od tego, dla jakiego procesora chcesz tę grafikę dobierać i jaki masz zasilacz (producent, moc)

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#17 Post autora tematu 11 Gru 2012 12:54   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


np pod ten co mam aktualnie :
AMD Athlon 2.7 x2
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#18 11 Gru 2012 21:28   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Procesorów Athlon o dwóch rdzeniach i taktowaniu 2700MHz było więcej niż jeden, więc doprecyzuj... A poza tym:
dt1 napisał:
i jaki masz zasilacz (producent, moc)


Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#19 Post autora tematu 11 Gru 2012 22:33   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


To Tak:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/
A Procesor to : AMD Athlon Black Edition 7750
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#20 11 Gru 2012 22:37   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Oporowy_Low napisał:
Zasilacz ma 350 / 400 W Producenta Nie znam :/

Nie musisz go znać, tylko przepisać jego nazwę z etykiety. Może model. Jak Ci się nie chce pisać to zrób zdjęcie etykiety i je wrzuć tutaj. Poza tym 350 czy 400W? Wysil się trochę.

Do tego procesora (o ile zasilacz miałby wytrzymać) to max HD4850, używane HD5770/6770, ew nowe HD7750. Więcej pewnie nie ma sensu.

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#21 Post autora tematu 11 Gru 2012 23:51   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz : FSP350-60EMDN
350 W
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#22 11 Gru 2012 23:58   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Zasilacz, o ile pełnosprawny, da radę z każdą z wymienionych kart.

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Gru 2012 23:58   





Powrót do góry
   
RoStER
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 1681
Miasto: Zabrze

Post#23 11 Gru 2012 23:59   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Ten zasilacz ma na lini 12V max 300W,

Phenom II 945 (95W)
Do tego Radeon 4850 1GB GDDR5 (110W), pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#24 Post autora tematu 12 Gru 2012 01:43   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Na zasilaczu jest etykietka 350 W.
Zasilacz Sprawny kupiony z 2 miesiace temu :)

Jakby ktos mógł mi napisac :
Procesor Dobry i Karte Graf do tego kupic i dziekuje za pomoc :D
Powrót do góry
   
dt1
Moderator - Komputery Serwis
Moderator - Komputery Serwis


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 8771
Miasto: Gdynia

Post#25 12 Gru 2012 01:51   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


Już trzy osoby Ci poleciły Phenoma II X4 945 95W.
Grafika w zależności od Twojego budżetu: używane HD4850/4870/5770/6770 lub nowe HD7750/7770,

Moje artykuły: (Dodaj)
26 Wrzesień 2014 Fortron FSP460-60HCN - Mini test - pomiary
Powrót do góry
   
Oporowy_Low
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 13
Miasto: DaleKo

Post#26 Post autora tematu 12 Gru 2012 07:31   

Re: Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2


okey dzieki za pomoc do zamkniecia.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery użytkowy -> Komputery Co kupić? -> Jaki Ram Do Płyty Głownej GA-M61PME-S2
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS