Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 13 Gru 2012 18:07
    kacperm5
    Poziom 9  

    Witam
    Chcial bym sie dowiedziec czy da sie podlaczyc internet do dekodera cyfrowego polsatu poprzez laptopa. Chodzi o to by laptop dzialal jako przejsciowka. Podlaczylem juz tak, ale na laptopie wyskakuje mi ze jest ograniczony dostep, cos blokuje sygnal lokalny. Sygnal wifi normalnie dziala.

  • #2 13 Gru 2012 18:17
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Należy udostępnić aktywne połączenie internetowe.

  • #3 13 Gru 2012 22:51
    CHACA
    Poziom 43  

    We właściwościach karty sieciowej udostępniasz połączenie internetu za pomocą tego komputera, łączysz oba urządzenia kablem sieciowym. Dekoder to HD5000 czy inny?

  • #4 16 Gru 2012 18:49
    kacperm5
    Poziom 9  

    Wielkie dzieki Jimasek ;)

  • #5 21 Sty 2013 18:08
    tajfun87
    Poziom 8  

    podepnę się pod temat a więc mam internet LTE na usb , nie posiadam routera, a chcałbym podłaczyc internet z laptopa do dekodera hd 2000 poprzez kabel Ethernet co mam zrobić, czy się da tak w ogóle ? próbowałem ale wyskakuje na dekoderze bład 4171 ... prosze o pomoc . routera nie chce kupowac bo jak mi sie skonczy umowa na internet to rezygnuje .. pomocy :(

  • #6 21 Sty 2013 18:14
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Udostępniłeś połączenie internetowe?

  • #7 21 Sty 2013 18:16
    tajfun87
    Poziom 8  

    tak udostepnilem dla sieci lokalnej

  • #8 21 Sty 2013 18:31
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Karta sieciowa (połączenia lokalne) otrzymało jakąś adresację?

  • #9 21 Sty 2013 18:32
    CHACA
    Poziom 43  

    Udostępniasz połączenie LTE na usb czy tak masz?

  • #10 21 Sty 2013 19:56
    tajfun87
    Poziom 8  

    jimasek napisał:
    Karta sieciowa (połączenia lokalne) otrzymało jakąś adresację?
    o_O gdzie to sprawdzic??? do mnie prosze jak to zwyklego usera

    Dodano po 28 [sekundy]:

    CHACA napisał:
    Udostępniasz połączenie LTE na usb czy tak masz?
    nic takiego nie mam... mam modem w usb wsadzony /...

  • #11 21 Sty 2013 20:04
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Protokół internetowy w wersji TCP/IP4 i klikasz właściwości -

    Link

    tam powinna być adresacja.

  • #12 21 Sty 2013 20:08
    tajfun87
    Poziom 8  

    jimasek napisał:
    Protokół internetowy w wersji TCP/IP4 i klikasz właściwości -

    Link

    tam powinna być adresacja.


    tam mam wszystko automatycznie ustawione

  • #13 21 Sty 2013 20:09
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co oznacza że nie masz udostępnionego połączenia. Mowa oczywiście o połączeniu lokalnym czyli karcie ethernet.
    Powinno być:
    192.168.137.1
    255.255.255.0

  • #14 21 Sty 2013 20:09
    tajfun87
    Poziom 8  

    [quote="tajfun87"]

    jimasek napisał:
    Protokół internetowy w wersji TCP/IP4 i klikasz właściwości -

    Link

    tam powinna być adresacja.


    tam mam wszystko automatycznie ustawione pozatym wyswietla mi w udostepnianiu tylko sieci bezprzewodowe o_O

  • #15 21 Sty 2013 20:11
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Raczej udostępniasz twój modem USB a nie połączenie bezprzewodowe, przynajmniej tak pisałeś.

  • #16 21 Sty 2013 20:13
    tajfun87
    Poziom 8  

    jimasek napisał:
    Raczej udostępniasz twój modem USB a nie połączenie bezprzewodowe, przynajmniej tak pisałeś.
    no tak byla taka opcja w sumie 3 opcje do wyboru .. polaczenie lokalne, polaczenie bezprzewodowe i cos tam jeszcze a teraz jest bez wyboru polaczenie bez przewodowe :( cos namieszalem chyba

  • #17 21 Sty 2013 20:16
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Odłącz dekoder i próbuj konfiguracji jeszcze raz.

  • #18 21 Sty 2013 20:26
    tajfun87
    Poziom 8  

    ok jest xD sa 2 opcje polaczenie lokalne i polaczenie lokalne 2 , ale chwilowo blad wyskakuje jakis

  • #19 21 Sty 2013 20:27
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    tajfun87 napisał:
    ale chwilowo blad wyskakuje jakis

    Wybierz twoją kartę sieciową, sprawdź czy adresacja na karcie jest uzyskiwana automatycznie.

  • #20 21 Sty 2013 20:29
    tajfun87
    Poziom 8  

    tak tcp/ip 4 jest automatyczna na mojej karcie

  • #21 21 Sty 2013 20:31
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Więc co to za błąd?

  • #22 21 Sty 2013 20:31
    tajfun87
    Poziom 8  

    musze kompa zrestartowac bo nie wiem o co mu chodzi :/

  • #23 21 Sty 2013 20:36
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    tajfun87 napisał:
    musze kompa zrestartowac bo nie wiem o co mu chodzi :/

    Nie bardzo rozumiem twoją odpowiedź?

  • #24 21 Sty 2013 20:39
    tajfun87
    Poziom 8  

    po podlaczeniu kabla wyswietla mi 2 sieci pierwsza to polsat lte druga jest nie zidentyikowana : łącznosc ograniczona ; polaczenie lokalne... wchodzac na moja siec próbując udostepnic wyskakuje mi nastepujacy blad : podczas wlaczania udostepniania polaczenia internetowego wystapil blad ... i o co tu chodzi???

  • #25 21 Sty 2013 20:42
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    tajfun87 napisał:
    po podlaczeniu kabla wyswietla mi

    Jakiego kabla? Konfigurację robisz tylko z podłączonym modemem LTE, potem podłączasz dekoder.

  • #26 21 Sty 2013 20:48
    CHACA
    Poziom 43  

    Nie wiem czy dobrze rozumiem ale jeżeli chcesz udostępnić połączenie a masz tylko jedno czyli LTE z Polsatu jako dostęp do internetu to właśnie we właściwościach udostępniasz. Jak żle kumam niech mnie ktoś poprawi.

  • #27 21 Sty 2013 20:51
    tajfun87
    Poziom 8  

    ok skonfigurowalem ... podlaczylem juz kabel co teraz?? lacznosc ograniczona

  • #28 21 Sty 2013 20:53
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Karta sieciowa (połączenie lokalne) dostała jakąś adresację - IP i maskę?

  • #29 21 Sty 2013 20:55
    tajfun87
    Poziom 8  

    ta jest ale dopiero jak przelaczylem z automatu na ustawienia uzytkownika IP 37. itd maska 255,255,255,248

  • #30 21 Sty 2013 20:58
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    System samo powinien przydzielić przy poprawnej konfiguracji.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty