X
  • #1 16 Dec 2012 12:39
    krych97
    Level 16  
    Helpful post? (0)
    Mam tablet Leader v70 który się nie włącza. Chę na nim zainstalować nowego androida. Myślałem o androidzie 4.0 ale nie wiem skąd go pobrać i jak zainstalować na tablecie. Jeśli ktoś wie niech pisze.
  • #2 17 Dec 2012 11:45
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (-1)
    krych97 wrote:
    Mam tablet Leader v70 który się nie włącza.

    A wchodzi chociaż w tryb serwisowy, który pozwala na wgranie nowego oprogramowania?
  • #3 17 Dec 2012 14:30
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (+2)
    Pisze tylko leader android i wygląda jakby się logowało, ale mogę czekać wiecznie i nic, ktoś napisał na że jest uszkodzone firmware.
  • #4 17 Dec 2012 16:15
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    Instrukcja instalacji.
    1. Pobieramy wszystkie załączone archiwa (4 szt.). Wszystkie pliki na miejscu.
    2. Rozpakowujemy je na dysk.
    3. Przygotowujemy kartę SD, formatując ją w systemie FAT32.
    4. Kopiujemy pliki na kartę, do głównego katalogu.
    5. Uruchamiamy tablet.

    Aktualizacja oprogramowania nie powinna zająć dłużej niż kilka minut, natomiast pierwszy start może być dużo dłuższy.
    Bateria powinna być naładowana do pełna a tablet powinien być "na ładowarce".
    Wszelkich zmian/instalacji/aktualizacji dokonujesz na własne ryzyko.
  • #5 18 Dec 2012 11:53
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Pobrałem wszystkie, rozpakowałem pierwszy a reszty się nie da. Naciskam prawym wybieram 7-Zip później Extract Here później Yes to All i się rozpakowuje. Pasek świeci się cały na zielono czekam i nic.
  • #6 18 Dec 2012 11:58
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    Drogi kolego.
    Może zauważyłeś jakie rozszerzenie mają załączone pliki?
    Czy rozszerzenie RAR coś oznacza? Sugeruję zastosować WinRAR-a.
  • #7 18 Dec 2012 13:16
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (-1)
    Wszystko działa ale coś długo się wyłącza.
  • #8 18 Dec 2012 13:24
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    Co to dokładnie oznacza : "długo się wyłącza" ?
  • #9 18 Dec 2012 13:46
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Wyłączyłem go tym przyciskiem na boku, kliknąłem wyłącz i teraz czekam aż się wyłączy, jest cały czas podłączony do ładowarki.
  • #10 18 Dec 2012 13:53
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    Dobra, bo zaczynam się denerwować.
    Rozumiem, że dokonałeś aktualizacji oprogramowania.
    Rozumiem, że po tej aktualizacji tablet "wstał" i normalnie działa.
    A nie masz, przypadkowo, ustawionej opcji, żeby urządzanie było ciągle włączone przy podłączonej ładowarce?
  • #11 18 Dec 2012 14:12
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Tak działa normalnie. W opcjach nic nie robiłem. Włączyłem zobaczyłem że działa popatrzyłem sobie pare rzeczy i chciałem go wyłączyć ale cały czas pisze wyłączanie.
  • #12 18 Dec 2012 14:37
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    Może któryś z programów nie może się zamknąć?
    Zrób "hard reset" za pomocą przycisku i uruchom urządzenie ponownie.
  • #13 18 Dec 2012 14:51
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Ok, ale coś nie mogę znaleźć swojego adresu wifi. Niby wchodzę w ustawienia chcę dodać sieć wifi, wpisuję swoją nazwę ale nie można znaleźć.
  • #14 19 Dec 2012 19:29
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Jak na razie jest dobrze. Nie mogę tylko wyszukać żadnej sieci wifi. Wchodzę w ustawienia wifi, włączam wifi i nie znajduje żadnych sieci, mam u siebie router mam w laptopie internet przez wifi więc w tablecie też powinno działać. Wgrałem sobie kilka piosenek na kartę i włożyłem ją do tabletu ale gdy wchodzę w muzykę to nic niema. I jak na razie ostatnie pytanie skąd pobrać jakieś gry na android i jak je na nim zainstalować, oczywiście tylko przez kartę pamięci.:?:
  • #15 26 Dec 2012 17:37
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Trochę już się pobawiłem i poczytałem i ten system nie jest przystosowany do tego tabletu. Nie działają w nim żadne przyciski po bokach i na środku, nie działa w nim aparat i nie działa wifi. Mógłbyś udostępnić system który był tam zainstalowany oryginalnie czyli Android 2.2.
  • #16 01 Jan 2013 22:04
    habson1111
    Level 1  
    Helpful post? (0)
    Mam problem z tabletem Apollo Quicki 727 z Androidem 4.0. Może nie jest to jakiś szał, ale po 4 dniach ( od gwiazdki) synowi pokazał się czarny obraz, nie wiem czy to ważne ale z białym pionowym pasem po środku. Próbowałem to jakoś naprawić ale kiszka, po podłączeniu do kompa niby widzi urządzenie ale krzyczy że brak sterownika, automatyczne wyszukiwanie nic nie daje. I teraz nie wiem, czy to Android się wysypał, czy to ma jakiś inny sterownik. Chciałem spróbować z tym co opisane jest już w tym temacie, ale nie mam tyle punktów żeby ściągnąć sobie wszystkie 4 pliki. Może ktoś pomóc czy to w ogóle coś da, czy opisany czarny obraz może sugerować na inne uszkodzenie. Ewentualnie jak mam spróbować z rozpakowaniem tych plików i przeniesienia ich do tabletu, to czy ktoś może użyczyć paru punktów, żebym mógł ściągnąć sobie , jeszcze plik 3 i 4 ?

    Dodano po 2 [godziny] 49 [minuty]:

    Próbuje wgrać te pliki, ale na ekranie nic nie widzę, tak jak było czarny obraz z białym pionowym paskiem, tablet trzeszczy jak by wykonywał jakieś działania i nie wiem co robić, czy czekać bo coś się robi, czy tablet jest uszkodzony i nic z tego już nie bedzie?
  • #17 02 Jan 2013 01:54
    Atreyu Makiavel
    Level 34  
    Helpful post? (0)
    Ten rom który jest załączony w tym temacie jest do innego tabletu niż Twój. Szukaj pod swój model. Wgrywając ten to jedyne co to pogorszyłeś sprawę.
  • #18 21 Jan 2013 15:28
    nirwe
    Level 6  
    Helpful post? (0)
    Podczas rozpakowywania WinRarem part2 pokazuje się komunikat, ze plik o podanej nazwie już istnieje.
  • #19 21 Jan 2013 15:36
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    nirwe wrote:
    Podczas rozpakowywania WinRarem part2 pokazuje się komunikat, ze plik o podanej nazwie już istnieje.


    Nie możesz rozpakowywać archiwów osobno!
    WinRAR powinien automatycznie rozpakować wszystkie archiwa, jeżeli tylko rozpakujesz pierwsze z nich.
  • #20 21 Jan 2013 15:53
    nirwe
    Level 6  
    Helpful post? (0)
    Ale gafa. Dzięki.

    Rozpakowane, zainstalowane, póki co wszystko ok - pulsujące logo Uberoid i czekam.
    Po jakim czasie mogę zacząć się martwić? :)
  • #21 21 Jan 2013 15:59
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    W ciągu 10-15 minut, system powinien być gotowy do działania.
    Ale słyszałem, że u niektórych osób trwało to nawet do 30 minut.
  • #22 21 Jan 2013 16:07
    nirwe
    Level 6  
    Helpful post? (0)
    Wczoraj wieczorem zainstalowałam Uberoid v6 final. Również pojawił się komunikat o usunięciu karty SD i następnie pojawiło się logo Uberoid i pulsowało. Należę do ludzi cierpliwych, więc zostawiłam na ładowarce i poszłam spać. Po obudzeniu (10h) logo nadal pulsowało.

    30 miut minęło - jakieś inne rady guru arnoldziq?
  • #23 21 Jan 2013 16:10
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    Zrób "hard reset" i wtedy zobacz.
  • #24 21 Jan 2013 16:36
    nirwe
    Level 6  
    Helpful post? (0)
    Nie pomogło. Muszę go chyba z innej strony zaatakować.
  • #25 30 Jan 2013 16:41
    karolbrd
    Level 1  
    Helpful post? (0)
    mi pomogło wszystko działa

    Dodano po 2 [minuty]:

    mam problem z tabletem manta mid1002, dzieciaki się bawiły i zainstalowały anywira kasperskiego i teraz po uruchominiu tableta prosi mnie o podanie jakiego kody? prosze o pomoc
  • #26 20 Feb 2013 19:19
    Gosia12072
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    A masz pliki do TABLETU VORDON 7 ???
  • #27 21 Feb 2013 10:09
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Gosia12072 wrote:
    A masz pliki do TABLETU VORDON 7 ???




    Do kogo to piszesz?
  • #28 21 Feb 2013 10:16
    arnoldziq
    Moderator Programowanie
    Helpful post? (0)
    Gosia12072 wrote:
    A masz pliki do TABLETU VORDON 7 ???

    Proszę się skontaktować z biurem obsługi klienta, pod tym adresem email : bok(malpa)vordon.pl
  • #29 27 Feb 2013 20:14
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    Coś z tym androidem jest nie tak. U ciebie nie działa dźwięk a u mnie aparat i sensor.
  • #30 28 Feb 2013 16:03
    krych97
    Level 16  
    Topic author Helpful post? (0)
    A nie wie ktoś dlaczego nie działa aparat?
  Search 4 million + Products
Browse Products