Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150
Autor
Wiadomość
petro1111
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Gru 2012
Posty: 5
Miasto: Łódź

Post#1 Post autora tematu 16 Gru 2012 18:36   

Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


Witam serdeczne wszystkich Użytkowników . Moim problemem jest podłączenie rutera NETGEAR DGN1000 - N150 do internetu ,wyjaśnię co i jak .
Pobieram internet od Dialogu ,czyli na łączach telefonicznych ,do tej pory połączenie z laptopem miałem poprzez przewód ,życie zmusiło mnie do rozdzielenia sygnału więc zakupiłem opisany ruter ,niby miało byc pięknie ,atu klops nic a nic nie idzie .Mam do niego płytkę a tam obrazowo połącz przewody tak i tak i nic z tego .Od dialogu mam mały modem z jednym wejściem do połączenia z komputerem i jedno do połączenia z internetem .Dzwoniłem do Dialogu i tam powiedzieli mi żebym dany ruter podłączył do gniazda tego co łączę komputer i podali mi następujące dane :
VPI-1
VCI-32
Encapsulation-RFC2516PPPoE
MTU-1500 lub Auto
DNS - Automatycznie
IP -Automatycznie
No i dalej rac sobie człowieku sam a ja nawet nie wiem gdzie to mogę wpisac ,na laptopie mam Windows 7 i co może( najważniejsze jestem w tych sprawach nie za bardzo oblatany ) Proszę o pomoc osobę która to ma naprawdę zacięcie w wytłumaczeniu takiemu (Gule jak ja)i z góry dziękuję .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2012 18:36   





Powrót do góry
   
radius75
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 324
Miasto: Wrocław

Post#2 16 Gru 2012 21:24   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


@petro1111

-Router, pod port ADSL podłączasz kabel telefoniczny.
-Router, pod port Ethernet1 podłączasz kartę sieciową komputera.
-Kartę sieciową komputera (połączenie lokalne), właściwości TCP/IP ustawiasz na automatyczne
-W pole adresu przeglądarki Internet Explorer wpisujesz 192.168.0.1
-Wyskoczy okienko logowania do routera, podajesz login: admin, hasło: password
-Po zalogowaniu w menu routera wybierasz: Quick Setup/Wizard
-Krok po kroku wybierasz/wpisujesz dane otrzymane od operatora, ustawiasz sieć -bezprzewodową, szyfrowanie, hasło itd.

Przejrzyj instrukcje od routera, tam masz na rysunkach jak należy się podłączyć aby skonfigurować router. Wszystko jest w instrukcji.
Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 22086
Miasto: Gostyń

Post#3 16 Gru 2012 21:26   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


GUTSTAF1 napisał:
sieć wirtualną, WDS- czyli łapanie wi-fi z netiaspot i pirelli dalej rozsyłał wi-fi ale przy tej konfiguracji porty lan nie dostawały sygnału

Prawdopodobnie nic nie zrobisz, router w tym trybie obsługuje tylko radio.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2012 21:26   





Powrót do góry
   
petro1111
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Gru 2012
Posty: 5
Miasto: Łódź

Post#4 Post autora tematu 18 Gru 2012 10:24   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


Witam
I podłączyłem ruter pod siec telefoniczną
później ruter pod kartę sieciową
połączenia lokalne
właściwości TPC/IP -i tutaj stoję nie mogę tego znaleźc
Jeszcze raz powtarzam iż jestem zielony w tym temacie
Powrót do góry
   
radius75
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 324
Miasto: Wrocław

Post#5 18 Gru 2012 10:35   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


zaznaczasz TCP/IP,klikasz Właściwości i masz coś takiego:
Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Gru 2012 10:35   





Powrót do góry
   
pl_chris
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 82

Post#6 18 Gru 2012 11:56   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


A pytałeś na infolinii w jakim aneksie pracuje Twoja linia? Z tego co mi wiadomo Dialog ma "B" co oznacza, że ten router nie będzie działać jeśli ma aneks "A".
Parametry VPI-1, VCI-32 są właśnie dla aneksu B. Zadzwoń jeszcze raz i dowiedz się.
Powrót do góry
   
petro1111
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Gru 2012
Posty: 5
Miasto: Łódź

Post#7 Post autora tematu 18 Gru 2012 12:05   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


Nie mam takich okien
moje okna to protokół internetowy w wersji 6(TCP/IPv6)lub (TCP/IPv4)

Załączniki:
Powrót do góry
   
petro1111
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Gru 2012
Posty: 5
Miasto: Łódź

Post#8 Post autora tematu 18 Gru 2012 12:07   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


A jak by coś to można zmienic aneksy
Powrót do góry
   
radius75
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 324
Miasto: Wrocław

Post#9 18 Gru 2012 13:19   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


Cytat:
moje okna to protokół internetowy w wersji 6(TCP/IPv6)lub (TCP/IPv4)

Ustaw TCP/IP v4 i v6 na automatyczne (we Właściwościach -jak na zdjęciu widać- je znajdziesz)
Powrót do góry
   
pl_chris
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 82

Post#10 18 Gru 2012 15:40   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


petro1111 napisał:
A jak by coś to można zmienic aneksy


W niektórych routerach da się zmienić rodzaj aneksu w ustawieniach lub poprzez wymianę oprogramowania. Jednak w większości przypadków jest to niemożliwe i trzeba kupić urządzenie przystosowane do wymogów operatora.
Dlatego najlepiej zadzwonić na infolinie i wyjaśnić sytuacje.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Gru 2012 15:40   





Powrót do góry
   
petro1111
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Gru 2012
Posty: 5
Miasto: Łódź

Post#11 Post autora tematu 18 Gru 2012 17:20   

Re: Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150


No i ustawiłem ,ale po wpisaniu w okno przeglądarki z niczym się nie mogę połączyc ,A do tego by muc się połączyc normalnie musiałem utworzyc nowe połączenie
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja rutera NETGEAR DGN1000 - N150
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Netgear DGN1000 n150 - Wymiana na coś sprawniejszego. (1)
Netgear DGN1000 N150 - Utworzenie sieci Wifi (4)
NETGEAR N150 DGN1000 - Podłaczenie routera pod kablówke. (5)
Netgear DGN1000 konfiguracja pod orange freedom (3)
Router NETGEAR DGN1000 jaka konfiguracja bez adsl (3)
Netgear n150 - podłączenie Netgear n150 wireless wnr1000 jako access point (3)
Konfiguracja Netgear DGN1000 + TPLink TL-WR340G - nie działa WAN (2)
Router NetGear N150 konfiguracja (2)
TP DSL - ROUTER NETGEAR N150 Konfiguracja (1)
Konfiguracja Netgear WNR 612 V2 N150 (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.144 seconds

elektroda.pl temat RSS