Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations ->Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
ronnie89
Level 20
Location: Kolbuszowa
Joined: 15 Oct 2006
Posts: 489
ronnie89
Level 20
Post#31 27 Dec 2012 17:21  Topic author   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Kierunek to Sucha Góra ponieważ na innych nie łapało żadnych kanałów a dekoder to Viwa hd 90.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
_cheetah_
Level 37
Location: Warszawa
Joined: 20 Jan 2011
Posts: 2747
Helped: 439
Post rating: 28
_cheetah_
Level 37
Post#32 27 Dec 2012 17:27    

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


 
Jak założysz wzmacniacz to spróbuj go najpierw zasilać z dekodera - trzeba włączyć +5V czyli 'Zasilanie anteny' w menu Wiwy. Zwykła wtyczka antenowa, tak jak masz teraz przy symetryzatorze.

Potem załóż wtyczkę antenową od zasilacza antenowego i zasil wzmacniacz z zasilacza antenowego. Oczywiście, wyłącz wtedy opcję zasilania wzmacniacza w antenie w Wiwie.

Porównaj odbiór na jednym i drugim zasilaniu.

Jeśli chodzi o zasilacz antenowy, to radziłbym Ci sprowadzić sobie taki zestaw: Link + Link. To zwykle bardzo pomaga w uzyskaniu stabilnego odbioru, w odróżnieniu od standardowych, czarnych plastikowych wtyczek antenowych od zasilaczy antenowych.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ronnie89
Level 20
Location: Kolbuszowa
Joined: 15 Oct 2006
Posts: 489
ronnie89
Level 20
Post#33 27 Dec 2012 17:30  Topic author   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Dziękuje za rady na pewno skorzystam i dam znać o efektach :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irekr
Moderator
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa
Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7820
Helped: 981
Post rating: 179
irekr
Moderator
Post#34 27 Dec 2012 18:35    

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Jakość odbioru jest 100%, a jakość jest najważniejsza. nawet na Fergusonie - który ma źle zrobione wskaźniki - odbierałem na sile 30% i jakości 80%...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ronnie89
Level 20
Location: Kolbuszowa
Joined: 15 Oct 2006
Posts: 489
ronnie89
Level 20
Post#35 15 Jan 2013 19:10  Topic author   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Witam!

Teraz wszystko chodzi oki (jedynie co kilka minut są zakłócenia 1-3s). Łącznie wykryło 29 kanałów. Jakość 100 siła 78 oczywiście nie wszystkich kanałach ale na większości tak jest. Dodam jeszcze ze zasilanie mam z dekodera ponieważ przez ten zasilacz gorzej odbierało.

Dziękuje wszystkim za rady i pozdrawiam! :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations -> Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny Previous  12
Page 2 of 2

Similar topics to podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny

Telewizja naziemna podlaczenie anteny siatkowej ? (3)
podlaczenie wzmacniacza do kolumn (15)
Podlaczenie laptopa do wzmacniacza stereo i subwoofera (18)
Podlaczenie subwoofera aktywnego do wzmacniacza stereo (1)
sony str-dh520 - podlaczenie wzmacniacza do telewizora (9)
dobór anteny oraz wzmacniacza (14)
Dobór typu wzmacniacza do anteny (17)
Dobór anteny/wzmacniacza, okolice Działdowa (6)
Dobór anteny i wzmacniacza okol. Żyrardowa (1)
Poszukiwany schemat wzmacniacza anteny MAXIMUM (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.094 seconds