Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny
Autor
Wiadomość
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 470
Miasto: Kolbuszowa

Post#31 Post autora tematu 27 Gru 2012 18:21   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Kierunek to Sucha Góra ponieważ na innych nie łapało żadnych kanałów a dekoder to Viwa hd 90.
Powrót do góry
   
_cheetah_
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 2761
Miasto: Warszawa

Post#32 27 Gru 2012 18:27   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


 
Jak założysz wzmacniacz to spróbuj go najpierw zasilać z dekodera - trzeba włączyć +5V czyli 'Zasilanie anteny' w menu Wiwy. Zwykła wtyczka antenowa, tak jak masz teraz przy symetryzatorze.

Potem załóż wtyczkę antenową od zasilacza antenowego i zasil wzmacniacz z zasilacza antenowego. Oczywiście, wyłącz wtedy opcję zasilania wzmacniacza w antenie w Wiwie.

Porównaj odbiór na jednym i drugim zasilaniu.

Jeśli chodzi o zasilacz antenowy, to radziłbym Ci sprowadzić sobie taki zestaw: Link + Link. To zwykle bardzo pomaga w uzyskaniu stabilnego odbioru, w odróżnieniu od standardowych, czarnych plastikowych wtyczek antenowych od zasilaczy antenowych.
Powrót do góry
   
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 470
Miasto: Kolbuszowa

Post#33 Post autora tematu 27 Gru 2012 18:30   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Dziękuje za rady na pewno skorzystam i dam znać o efektach :)
Powrót do góry
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 6991
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#34 27 Gru 2012 19:35   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Jakość odbioru jest 100%, a jakość jest najważniejsza. nawet na Fergusonie - który ma źle zrobione wskaźniki - odbierałem na sile 30% i jakości 80%...
Powrót do góry
   
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 470
Miasto: Kolbuszowa

Post#35 Post autora tematu 15 Sty 2013 20:10   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Witam!

Teraz wszystko chodzi oki (jedynie co kilka minut są zakłócenia 1-3s). Łącznie wykryło 29 kanałów. Jakość 100 siła 78 oczywiście nie wszystkich kanałach ale na większości tak jest. Dodam jeszcze ze zasilanie mam z dekodera ponieważ przez ten zasilacz gorzej odbierało.

Dziękuje wszystkim za rady i pozdrawiam! :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Sty 2013 20:10   





Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  12
Podobne tematy
Telewizja naziemna podlaczenie anteny siatkowej ? (3)
podlaczenie wzmacniacza do kolumn (15)
Podlaczenie laptopa do wzmacniacza stereo i subwoofera (18)
Podlaczenie subwoofera aktywnego do wzmacniacza stereo (1)
sony str-dh520 - podlaczenie wzmacniacza do telewizora (9)
dobór anteny oraz wzmacniacza (14)
Dobór typu wzmacniacza do anteny (17)
Dobór anteny/wzmacniacza, okolice Działdowa (6)
Dobór anteny i wzmacniacza okol. Żyrardowa (1)
Poszukiwany schemat wzmacniacza anteny MAXIMUM (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS