Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations -> Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny
Author
Message
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 472
Location: Kolbuszowa

Post#31 Post from the author of the topic 27 Dec 2012 17:21   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Kierunek to Sucha Góra ponieważ na innych nie łapało żadnych kanałów a dekoder to Viwa hd 90.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Dec 2012 17:21   





Back to top
   
_cheetah_
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 20 Jan 2011
Posts: 2751
Location: Warszawa

Post#32 27 Dec 2012 17:27   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


 
Jak założysz wzmacniacz to spróbuj go najpierw zasilać z dekodera - trzeba włączyć +5V czyli 'Zasilanie anteny' w menu Wiwy. Zwykła wtyczka antenowa, tak jak masz teraz przy symetryzatorze.

Potem załóż wtyczkę antenową od zasilacza antenowego i zasil wzmacniacz z zasilacza antenowego. Oczywiście, wyłącz wtedy opcję zasilania wzmacniacza w antenie w Wiwie.

Porównaj odbiór na jednym i drugim zasilaniu.

Jeśli chodzi o zasilacz antenowy, to radziłbym Ci sprowadzić sobie taki zestaw: Link + Link. To zwykle bardzo pomaga w uzyskaniu stabilnego odbioru, w odróżnieniu od standardowych, czarnych plastikowych wtyczek antenowych od zasilaczy antenowych.

Helpful message? + -

Back to top
   
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 472
Location: Kolbuszowa

Post#33 Post from the author of the topic 27 Dec 2012 17:30   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Dziękuje za rady na pewno skorzystam i dam znać o efektach Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
irekr
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 7173
Location: wieś niedaleko wsi Warszawa

Post#34 27 Dec 2012 18:35   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Jakość odbioru jest 100%, a jakość jest najważniejsza. nawet na Fergusonie - który ma źle zrobione wskaźniki - odbierałem na sile 30% i jakości 80%...

Helpful message? + -

Back to top
   
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 472
Location: Kolbuszowa

Post#35 Post from the author of the topic 15 Jan 2013 19:10   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Witam!

Teraz wszystko chodzi oki (jedynie co kilka minut są zakłócenia 1-3s). Łącznie wykryło 29 kanałów. Jakość 100 siła 78 oczywiście nie wszystkich kanałach ale na większości tak jest. Dodam jeszcze ze zasilanie mam z dekodera ponieważ przez ten zasilacz gorzej odbierało.

Dziękuje wszystkim za rady i pozdrawiam! Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Antenna Installations -> Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny
Page 2 of 2 Go to page Previous  12
Similar topics
Telewizja naziemna podlaczenie anteny siatkowej ? (3)
podlaczenie wzmacniacza do kolumn (15)
Podlaczenie laptopa do wzmacniacza stereo i subwoofera (18)
Podlaczenie subwoofera aktywnego do wzmacniacza stereo (1)
sony str-dh520 - podlaczenie wzmacniacza do telewizora (9)
dobór anteny oraz wzmacniacza (14)
Dobór typu wzmacniacza do anteny (17)
Dobór anteny/wzmacniacza, okolice Działdowa (6)
Dobór anteny i wzmacniacza okol. Żyrardowa (1)
Poszukiwany schemat wzmacniacza anteny MAXIMUM (8)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl topic RSS feed