Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe ->Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 472
Miasto: Kolbuszowa

ronnie89
Poziom 18
Post#31 Post autora tematu 27 Gru 2012 17:21   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Kierunek to Sucha Góra ponieważ na innych nie łapało żadnych kanałów a dekoder to Viwa hd 90.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Gru 2012 17:21   



Powrót do góry
_cheetah_
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 2749
Miasto: Warszawa

_cheetah_
Poziom 23
Post#32 27 Gru 2012 17:27   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


 
Jak założysz wzmacniacz to spróbuj go najpierw zasilać z dekodera - trzeba włączyć +5V czyli 'Zasilanie anteny' w menu Wiwy. Zwykła wtyczka antenowa, tak jak masz teraz przy symetryzatorze.

Potem załóż wtyczkę antenową od zasilacza antenowego i zasil wzmacniacz z zasilacza antenowego. Oczywiście, wyłącz wtedy opcję zasilania wzmacniacza w antenie w Wiwie.

Porównaj odbiór na jednym i drugim zasilaniu.

Jeśli chodzi o zasilacz antenowy, to radziłbym Ci sprowadzić sobie taki zestaw: Link + Link. To zwykle bardzo pomaga w uzyskaniu stabilnego odbioru, w odróżnieniu od standardowych, czarnych plastikowych wtyczek antenowych od zasilaczy antenowych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 472
Miasto: Kolbuszowa

ronnie89
Poziom 18
Post#33 Post autora tematu 27 Gru 2012 17:30   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Dziękuje za rady na pewno skorzystam i dam znać o efektach Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
irekr
Moderator
Moderator


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 7306
Miasto: wieś niedaleko wsi Warszawa

irekr
Moderator
Post#34 27 Gru 2012 18:35   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Jakość odbioru jest 100%, a jakość jest najważniejsza. nawet na Fergusonie - który ma źle zrobione wskaźniki - odbierałem na sile 30% i jakości 80%...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ronnie89
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 472
Miasto: Kolbuszowa

ronnie89
Poziom 18
Post#35 Post autora tematu 15 Sty 2013 19:10   

Re: Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny


Witam!

Teraz wszystko chodzi oki (jedynie co kilka minut są zakłócenia 1-3s). Łącznie wykryło 29 kanałów. Jakość 100 siła 78 oczywiście nie wszystkich kanałach ale na większości tak jest. Dodam jeszcze ze zasilanie mam z dekodera ponieważ przez ten zasilacz gorzej odbierało.

Dziękuje wszystkim za rady i pozdrawiam! Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Instalacje antenowe -> Podlaczenie wzmacniacza bezposrednio do anteny Poprzedni  12
Strona 2 z 2
Podobne tematy
Telewizja naziemna podlaczenie anteny siatkowej ? (3)
podlaczenie wzmacniacza do kolumn (15)
Podlaczenie laptopa do wzmacniacza stereo i subwoofera (18)
Podlaczenie subwoofera aktywnego do wzmacniacza stereo (1)
sony str-dh520 - podlaczenie wzmacniacza do telewizora (9)
dobór anteny oraz wzmacniacza (14)
Dobór typu wzmacniacza do anteny (17)
Dobór anteny/wzmacniacza, okolice Działdowa (6)
Dobór anteny i wzmacniacza okol. Żyrardowa (1)
Poszukiwany schemat wzmacniacza anteny MAXIMUM (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.094 seconds

elektroda.pl temat RSS