Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 17 Gru 2012 14:44
    FoskamPL
    Poziom 12  

    Witam.
    Mam problem z Nokią 5130 XpressMusic.
    Podczas włączania telefonu nie pokazuje mi się logo Orange- telefon ma simlocka , lecz biały ekran , po włączeniu słyszę charakterystyczny dźwięk i ekran kolorowy pojawia się tak raz na kilka sekund. Normalnie słyszę dźwięki klawiszy ale ekran jest ciągle biały z sekundowymi przerwami . Myślałem że to problem z softem , więc wykonałem flashbacka. Po pierwszym flashu nic się nie stało , więc wykonałem drugi z takim samym skutkiem. Czasami gdy pojawi mi się ekran to widzę powielone ikonki lub napisy np. podwójna linia NAPISZ WIADOMOŚĆ.
    Czy mogę naprawić telefon w domu ?
    Jakie kroki przeoczyłem ?

  • #2 17 Gru 2012 14:46
    grubas
    Poziom 40  

    Do wymiany LCD.
    Jak nie pomoże to uszkodzone COMBO.
    Ale raczej stawiam na uszkodzenie LCD.

  • #3 17 Gru 2012 14:51
    FoskamPL
    Poziom 12  

    Po czym wnioskujesz że uszkodzony jest LCD ? Wyświetlacz od czasu do czasu pokazuje ekran główny telefonu

  • #4 17 Gru 2012 15:14
    tele_sim
    Poziom 32  

    FoskamPL napisał:
    Po czym wnioskujesz że uszkodzony jest LCD ? Wyświetlacz od czasu do czasu pokazuje ekran główny telefonu

    Może to byc lcd, może też być gniazdo lcd.

  • #5 17 Gru 2012 15:25
    FoskamPL
    Poziom 12  

    A jeżeli to by było gniazdo LCD to czy mogę to jakoś zlutować ?

    Dodano po 5 [minuty]:

    Czy jeżeli wymieniałbym wyświetlacz to lepiej kupić jakiś za 20 zł na allegro czy oryginalny za coś koło 80 zł ?

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty