Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje
Autor
Wiadomość
oldi90
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 21
Miasto: Wrocław

Post#1 Post autora tematu 20 Gru 2012 09:21   

Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Witam posiadam Renault Megane 1,6 8v Sterownik Siemens . Ale od początku pompa paliwa nie pracuje nie dostaje zasilania . po rozebraniu przekaźnika pompy i załanczaniu go na krótko pracuje ale nie ma iskry z cewek . Dodam że wszystko zostało sprawdzone bezpieczniki w skrzynce wszystkie są okey . Pod kierownicą spalony był 1 bezpiecznik od pamięci sterownika silnika . Na podszybiu są bezpieczniki główne z wszystkich wychodzi prąd , stacyjka sprawna . Komputer silnika był zalany i to zdrowo więc jest i drugi o jednakowych numerach ale z wywalonym immo . Pytanie brzmi czy przekaźnik może być uszkodzony i w skutek tego nie będzie iskry ? Bo ze schematu który oglądałem tak wynika , ale załanczając go ręcznie pompa pracuje ale nie ma iskry na cewkach . Auto posiada lpg i emulator wtrysków był mostkowany . Pozdrawiam
Powrót do góry
   
kajaba autoserwis
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 1288
Miasto: małopolska

Post#2 20 Gru 2012 09:48   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


A zasilenie na cewki jest?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2012 09:48   





Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 767
Miasto: Kluczbork

Post#3 20 Gru 2012 10:31   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Podaj jaki tam masz sterownik. Czy jesteś pewien tego immo off, bo z tego co opisujesz wynika że prawdopodobnie w immo jest problem. Jeśli immo jest off to czy został odcięty od sterownika przewód immo??
Powrót do góry
   
oldi90
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 21
Miasto: Wrocław

Post#4 Post autora tematu 20 Gru 2012 11:02   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


słuchaj Zagiąłem pin w sterowniku żeby nie zablokowało immo , kontrolka gaśnie normalnie . Nie wywalam immo od wczoraj więc tu czuję się pewnie ale ta renówka zamieszała mi już zdrowo
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2012 11:02   





Powrót do góry
   
miwi
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 767
Miasto: Kluczbork

Post#5 20 Gru 2012 11:16   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Ciągle nie wiem jaki sterownik masz w tym aucie. Zerknij na schemat, widać tam że sterownik powinien wystawić zasilanie na przekaźnik pompy. Pojawia Ci się plus na cewce przekaźnika pompy po przekręceniu kluczyka ??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2012 11:16   





Powrót do góry
   
oldi90
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 21
Miasto: Wrocław

Post#6 Post autora tematu 20 Gru 2012 11:20   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Siemens s105300204 A to sterownik , Pojawia się zasilanie . Również zasilanie jest na cewkach ale nie steruje masą .
Powrót do góry
   
kajaba autoserwis
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 1288
Miasto: małopolska

Post#7 20 Gru 2012 13:37   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


A czujnik wału sprawny?
Powrót do góry
   
Hans30
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 1026
Miasto: Poznan

Post#8 20 Gru 2012 14:53   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Ten sterownik twój , zachowuje się dokładnie tak jak by go immo trzymało , albo zasilanie zgubił.
Powrót do góry
   
oldi90
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 21
Miasto: Wrocław

Post#9 Post autora tematu 20 Gru 2012 15:05   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


W tym rzecz że zasilanie daje na wszystko nie rzuca na przekaźnik od pompy masy 2 cienkie białe kabelki wychodzą prosto z sterownika do przekaźnika .
Powrót do góry
   
emeryt2
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 7564
Miasto: przemysl

Post#10 20 Gru 2012 16:40   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Kajaba , podpowiada aby sprawdzić lub podmienić czujnik wału.
Bez oscyloskopu trudne , przyrządem tylko oporność uzwojenia ; bardzo duży rozrzut od 300 - 800 omów.
Powrót do góry
   
oldi90
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 21
Miasto: Wrocław

Post#11 Post autora tematu 20 Gru 2012 16:57   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Nówka sztuka ... Dalej to samo
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2012 16:57   





Powrót do góry
   
emeryt2
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 7564
Miasto: przemysl

Post#12 20 Gru 2012 17:02   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Piszesz,że poprzednie ECU było dokładnie zalane , a jak wyglądają złącza ? co z ciągłością kabelków - czujnik wału , ECU?
Nie wierze ,aby drugie ECU też leżał,chyba ,że masz źle zrobione immo!
Powrót do góry
   
oldi90
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 21
Miasto: Wrocław

Post#13 Post autora tematu 20 Gru 2012 17:43   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Kable sprawdzone od samego kompa wtyczka rozebrana immo jest dobrze zrobione na 100%
Powrót do góry
   
Hans30
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 1026
Miasto: Poznan

Post#14 20 Gru 2012 17:47   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Albo miał pecha i kupił ecu już uszkodzone.:)
Powrót do góry
   
oldi90
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 21
Miasto: Wrocław

Post#15 Post autora tematu 20 Gru 2012 21:30   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


Problem rozwiązany płyta UCH upalona , Auto odpala . Pozdrawiam zainteresowanych
Powrót do góry
   
LeszekGodula
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 2

Post#16 19 Maj 2013 22:52   

Re: Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje


witam
Mam podobny problem.
Renault megane coupe 97 rok AUTOMAT.
KUPIŁEM AUTO KTÓRE NIE PALIŁO.
kręci normalnie, brak iskry i pompa paliwowa nie chodzi.
Kontrolka od immo po przyuczeniu kluczyka zachowuje się normalnie, central zamek działa ok z pilota,
ktoś wyciągał czujnik położenia wału bo leżał obok....... więc co ? wrzucić mu sterownik bez immo tzw czysty i powinno być ok ?
od czego zacząć ?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Renault Megane I - Nie Pali Brak iskry pompa nie pracuje
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony