Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bochnia
Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 270
Ocena postów: 6
Turbo.Arek
Poziom 16
Post#1 25 Gru 2012 18:52  Autor tematu   

Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Mam problem z skonfigurowaniem routera ( jak w temacie ) . Mianowicie wyskakuje mi błąd 020 czyli :
1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN.
2. Proszę sprawdzić połączenie sieciowe i spróbować ponownie.
Router jest podłączony poprawnie , dodam też jeszcze że poprzednio korzystałem z modemu .
Bardzo proszę o szybką odpowiedź :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
papla190
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Warszawa
Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 85
Pomógł: 3
papla190
Poziom 12
Post#2 25 Gru 2012 19:01Pomocny post    

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Powinieneś skontaktować się z administratorem sieci od którego dostaniesz konfigurację IP DNA itp wprowadzasz to do ustawień routera i śmigasz :]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bochnia
Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 270
Ocena postów: 6
Turbo.Arek
Poziom 16
Post#3 25 Gru 2012 19:05  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Czyli na dobrą sprawę muszę uzyskać od administratora sieci nowy login i hasło do internetu ? Ja posiadam login i hasło które wpisuje do emila juniora , czy one się nadają ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
papla190
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Warszawa
Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 85
Pomógł: 3
papla190
Poziom 12
Post#4 25 Gru 2012 19:10Pomocny post    

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Tutaj nie chodzi o login i hasło. Tylko jakby to powiedzieć wewnątrz sieciowe dane dostępowe :]

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#5 25 Gru 2012 19:18    

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Turbo.Arek napisał:
Mam problem z skonfigurowaniem routera ( jak w temacie ) . Mianowicie wyskakuje mi błąd 020 czyli :
1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN.
2. Proszę sprawdzić połączenie sieciowe i spróbować ponownie.
Router jest podłączony poprawnie , dodam też jeszcze że poprzednio korzystałem z modemu .
Bardzo proszę o szybką odpowiedź


O jakim dostawcy mówimy? W jaki sposób masz teraz dostęp do internetu? Jaki system operacyjny?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bochnia
Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 270
Ocena postów: 6
Turbo.Arek
Poziom 16
Post#6 25 Gru 2012 19:25  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Dzwoniłem na infolinie i gościu powiedział , że nie jest nam potrzebne od administratora zupełnie nic . Działam na Pppoa

Dodano po 3 [minuty]:

Gościu mówił jeszcze że musi być to ruter ADSL2+A . Czy ten router jest taki ?

Dodano po 2 [minuty]:

jimasek napisał:
O jakim dostawcy mówimy? W jaki sposób masz teraz dostęp do internetu? Jaki system operacyjny?

.
Ja posiadam internet z Multimedii . Teraz mam dostep przez modem . Mam windows 7

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#7 25 Gru 2012 19:26    

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Turbo.Arek napisał:
Ja posiadam internet z Multimedii .
Dostęp do internetu na linii telefoniczne ADSL, czy tak?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bochnia
Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 270
Ocena postów: 6
Turbo.Arek
Poziom 16
Post#8 25 Gru 2012 19:29  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Tak, tak :) to jest taki " miejscowy " internet .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#9 25 Gru 2012 19:31Pomocny post    

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Co to za model, złącze USB? Czy jak łączysz się z internetem klikasz jakieś połącz czy robi się to automatycznie przy starcie systemu?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bochnia
Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 270
Ocena postów: 6
Turbo.Arek
Poziom 16
Post#10 25 Gru 2012 19:34  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Tak modem jest przez USB . Łącze się przez Emila Juniora . Ja potrzebuje informacji do routera a nie do modemu :)

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#11 25 Gru 2012 19:38Pomocny post    

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Turbo.Arek napisał:
Tak modem jest przez USB

Model kolego?
Turbo.Arek napisał:
Łącze się przez Emila Juniora

Co to znaczy?

Turbo.Arek napisał:
. Ja potrzebuje informacji do routera a nie do modemu

Musze wiedzieć jak to teraz działa żebyś mógł postawić diagnozę czy ten TP-link się nadaje. Więc potrzebuję szczegółowych informacji.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bochnia
Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 270
Ocena postów: 6
Turbo.Arek
Poziom 16
Post#12 25 Gru 2012 19:42  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Model - speedtouch 330 .
Modem nie łączy się automatycznie tylko muszę najpierw załadować go przez program Emil junior .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 207
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#13 25 Gru 2012 19:48Pomocny post    

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Instrukcję masz do TP-Linka? Wiesz jak się zalogować do panelu konfiguracyjnego? Uprzednio odłączając modem USB i nie łącząc się z "Emil junior". TP-Linka podłącz pod linię tel i kablem ethernet do karty sieciowej w twoim komputerze.
Parametry dla linii:
Encapsulation: PPPoE
Multiplex: LLC (Logical Link Control)
Virtual Path ID (VPI): 0
Virtual Circuit ID (VCI): 33
DSL Modulation: G.dmt (ITU G.992.1) lub Multimode lub ADSL2 lub ADLS2+
Maximum Transmission Unit (MTU): 1492 lub Auto

Musisz znać też login i hasło (ważna wielkość liter) to które jest wpisane to programiku, powinno być gdzieś na umowie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Bochnia
Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 270
Ocena postów: 6
Turbo.Arek
Poziom 16
Post#14 25 Gru 2012 20:03  Autor tematu   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Dziękuje . Wszystko skonfigurowałem dobrze , źle miałem ustawione VPI i VCI .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Router TPLink TD-W8951ND - Jak skonfigurować ustawienia do pracy z kamerą IP? (2)
TP-Link TD-W8951ND - Neostrada nie da się skonfigurować (34)
Router d-link easy modem router go-dsl-n 150 jak skonfigurować (2)
Jak skonfigurować router TP-LINK TL-WR543G w trybie AP router ? (7)
Czy Ruter TP-LINK TD-W8951ND można skonfigurować pod kablówkę? (5)
ROUTER TP-LINK W8951ND - Router nie łączy się z Internetem (2)
TP-LINK - Antena na kablu, router tp-link td-w8951nd (5)
TP-LINK TD-W8951ND - Router tp-link wifi proszę (15)
router d-link 524 jak skonfigurować (7)
D-Link DI804HV - jak skonfigurować router? (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS