Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?
Author
Message
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 278
Location: Bochnia

Post#1 Post from the author of the topic 25 Dec 2012 18:52   

Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Mam problem z skonfigurowaniem routera ( jak w temacie ) . Mianowicie wyskakuje mi błąd 020 czyli :
1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN.
2. Proszę sprawdzić połączenie sieciowe i spróbować ponownie.
Router jest podłączony poprawnie , dodam też jeszcze że poprzednio korzystałem z modemu .
Bardzo proszę o szybką odpowiedź Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Dec 2012 18:52   





Back to top
   
papla190
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 07 Nov 2009
Posts: 85
Location: Warszawa

Post#2 25 Dec 2012 19:01helpful post - solution   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Powinieneś skontaktować się z administratorem sieci od którego dostaniesz konfigurację IP DNA itp wprowadzasz to do ustawień routera i śmigasz :]

Helpful message? + -

Back to top
   
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 278
Location: Bochnia

Post#3 Post from the author of the topic 25 Dec 2012 19:05   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Czyli na dobrą sprawę muszę uzyskać od administratora sieci nowy login i hasło do internetu ? Ja posiadam login i hasło które wpisuje do emila juniora , czy one się nadają ?

Helpful message? + -

Back to top
   
papla190
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 07 Nov 2009
Posts: 85
Location: Warszawa

Post#4 25 Dec 2012 19:10helpful post - solution   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Tutaj nie chodzi o login i hasło. Tylko jakby to powiedzieć wewnątrz sieciowe dane dostępowe :]

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23561
Location: Gostyń

Post#5 25 Dec 2012 19:18   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Turbo.Arek wrote:
Mam problem z skonfigurowaniem routera ( jak w temacie ) . Mianowicie wyskakuje mi błąd 020 czyli :
1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN.
2. Proszę sprawdzić połączenie sieciowe i spróbować ponownie.
Router jest podłączony poprawnie , dodam też jeszcze że poprzednio korzystałem z modemu .
Bardzo proszę o szybką odpowiedź


O jakim dostawcy mówimy? W jaki sposób masz teraz dostęp do internetu? Jaki system operacyjny?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Dec 2012 19:18   





Back to top
   
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 278
Location: Bochnia

Post#6 Post from the author of the topic 25 Dec 2012 19:25   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Dzwoniłem na infolinie i gościu powiedział , że nie jest nam potrzebne od administratora zupełnie nic . Działam na Pppoa

Dodano po 3 [minuty]:

Gościu mówił jeszcze że musi być to ruter ADSL2+A . Czy ten router jest taki ?

Dodano po 2 [minuty]:

jimasek wrote:
O jakim dostawcy mówimy? W jaki sposób masz teraz dostęp do internetu? Jaki system operacyjny?

.
Ja posiadam internet z Multimedii . Teraz mam dostep przez modem . Mam windows 7

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Dec 2012 19:25   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23561
Location: Gostyń

Post#7 25 Dec 2012 19:26   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Turbo.Arek wrote:
Ja posiadam internet z Multimedii .
Dostęp do internetu na linii telefoniczne ADSL, czy tak?

Helpful message? + -

Back to top
   
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 278
Location: Bochnia

Post#8 Post from the author of the topic 25 Dec 2012 19:29   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Tak, tak Smile to jest taki " miejscowy " internet .

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23561
Location: Gostyń

Post#9 25 Dec 2012 19:31helpful post - solution   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Co to za model, złącze USB? Czy jak łączysz się z internetem klikasz jakieś połącz czy robi się to automatycznie przy starcie systemu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 278
Location: Bochnia

Post#10 Post from the author of the topic 25 Dec 2012 19:34   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Tak modem jest przez USB . Łącze się przez Emila Juniora . Ja potrzebuje informacji do routera a nie do modemu Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23561
Location: Gostyń

Post#11 25 Dec 2012 19:38helpful post - solution   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Turbo.Arek wrote:
Tak modem jest przez USB

Model kolego?
Turbo.Arek wrote:
Łącze się przez Emila Juniora

Co to znaczy?

Turbo.Arek wrote:
. Ja potrzebuje informacji do routera a nie do modemu

Musze wiedzieć jak to teraz działa żebyś mógł postawić diagnozę czy ten TP-link się nadaje. Więc potrzebuję szczegółowych informacji.

Helpful message? + -

Back to top
   
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 278
Location: Bochnia

Post#12 Post from the author of the topic 25 Dec 2012 19:42   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Model - speedtouch 330 .
Modem nie łączy się automatycznie tylko muszę najpierw załadować go przez program Emil junior .

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Dec 2012 19:42   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23561
Location: Gostyń

Post#13 25 Dec 2012 19:48helpful post - solution   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Instrukcję masz do TP-Linka? Wiesz jak się zalogować do panelu konfiguracyjnego? Uprzednio odłączając modem USB i nie łącząc się z "Emil junior". TP-Linka podłącz pod linię tel i kablem ethernet do karty sieciowej w twoim komputerze.
Parametry dla linii:
Encapsulation: PPPoE
Multiplex: LLC (Logical Link Control)
Virtual Path ID (VPI): 0
Virtual Circuit ID (VCI): 33
DSL Modulation: G.dmt (ITU G.992.1) lub Multimode lub ADSL2 lub ADLS2+
Maximum Transmission Unit (MTU): 1492 lub Auto

Musisz znać też login i hasło (ważna wielkość liter) to które jest wpisane to programiku, powinno być gdzieś na umowie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Turbo.Arek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 278
Location: Bochnia

Post#14 Post from the author of the topic 25 Dec 2012 20:03   

Re: Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?


Dziękuje . Wszystko skonfigurowałem dobrze , źle miałem ustawione VPI i VCI .

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak skonfigurować router TP-LINK TD-W8951ND ?
Page 1 of 1
Similar topics
Router TPLink TD-W8951ND - Jak skonfigurować ustawienia do pracy z kamerą IP? (2)
TP-Link TD-W8951ND - Neostrada nie da się skonfigurować (34)
Router d-link easy modem router go-dsl-n 150 jak skonfigurować (2)
Jak skonfigurować router TP-LINK TL-WR543G w trybie AP router ? (7)
Czy Ruter TP-LINK TD-W8951ND można skonfigurować pod kablówkę? (5)
ROUTER TP-LINK W8951ND - Router nie łączy się z Internetem (2)
TP-LINK - Antena na kablu, router tp-link td-w8951nd (5)
TP-LINK TD-W8951ND - Router tp-link wifi proszę (15)
router d-link 524 jak skonfigurować (7)
D-Link DI804HV - jak skonfigurować router? (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl topic RSS feed