Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

podłączenie dwóch telefonów


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service -> podłączenie dwóch telefonów
Author
Message
zibi11
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 429

Post#1 Post from the author of the topic 10 Feb 2005 16:26   

podłączenie dwóch telefonów


mam taki problem mam podłaczyć na jednej lini dwa telefony (elektroniczne) centrala ericsson md110 jak to zrobić
szeregowo równolegle równolegle ponoć uszkadza karty centrali
łączy się telefony szeregowo??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Feb 2005 16:26   





Back to top
   
algebro
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 29 Nov 2003
Posts: 118

Post#2 10 Feb 2005 16:33   

Re: podłączenie dwóch telefonów


Tylko równolegle!!! To nie powinno uszkadzać centrali, może jednak obciążać zbytnio generator dzwonka, zwłaszcza przy dużych kondensatorach obwodu dzwonienia. Dwa standartowe telefony powinny spokojnie działać, raczej na każdej centrali.

Helpful message? + -

Back to top
   
zibi11
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 07 Apr 2003
Posts: 429

Post#3 Post from the author of the topic 10 Feb 2005 16:40   

Re: podłączenie dwóch telefonów


dlaczego nie szeregowo???

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Feb 2005 16:40   





Back to top
   
Removed






Post#4 10 Feb 2005 17:09   

Re: podłączenie dwóch telefonów


zibi11 wrote:
dlaczego nie szeregowo???

bo niz z tego nie bedzie-podłacz 2 w szeregu-tak doświadczalnie i bedziesz sam wiedział-tylko rónolegle

poprostu właczenie w szeregu 2 aparatów spowoduje jakby przerwę-np przez 1 aparat układ dzwonkowy- sa aparaty które pracuja na tz przerwie-wysoka impedancja

Helpful message? + -

Back to top
   
maly_maly
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 22 Dec 2004
Posts: 22
Location: Krosno

Post#5 10 Feb 2005 17:38   

Re: podłączenie dwóch telefonów


Aby miec dwa telefony w domu na jednej lini trzeba ten drugi polaczyć szeregowo. Wtedy po podniesieniu jednej i drugiej sluchawki powinno dać sie rozmawiać między sobą.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Feb 2005 17:38   





Back to top
   
Removed






Post#6 10 Feb 2005 17:39   

Re: podłączenie dwóch telefonów


maly_maly wrote:
Aby miec dwa telefony w domu na jednej lini trzeba ten drugi polaczyć szeregowo. Wtedy po podniesieniu jednej i drugiej sluchawki powinno dać się rozmawiać między sobą.


tak i wtedy blokujesz linie telefoniczną-mozna ją w ten sposób zawiesić
i po sprawie

Helpful message? + -

Back to top
   
greg095
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Feb 2005
Posts: 135
Location: w-wa

Post#7 12 Feb 2005 22:44   

Re: podłączenie dwóch telefonów


przy połączeniu szeregowym MD 110 nie rozpozna twojego wynalazku jako własnego odbiornika i zablokuje linię do czasu"ustąpienia awarii".Nie uszkodzisz centrali ale operator może mieć sygnalizację błędu-wszelkie takie manipulacje pozostają na dysku centrali .Ale eksperymentować rzecz ludzka ,zdalnie uszkodzic można tylo" wchodząc do systemu"ale na szczęście to mało prawdopodobne.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service -> podłączenie dwóch telefonów
Page 1 of 1
Similar topics
Eads Telecom m310 - Podłączenie dwóch telefonów zasilanie (2)
Połączenie dwóch telefonów!!! (5)
Połączenie dwóch telefonów (3)
Połaczenie dwóch telefonów;) Pytanko. (9)
Połączenie dwóch telefonów stacjonarnych (34)
Intercom. Jak zrobić z dwóch telefonów stacjonarnych? (6)
Połącznie dwóch telefonów VOIP w trybie interkom (2)
słaby sygnał telefoniczny przy podłaczeniu dwóch telefonów. (8)
Buczenie w sluchawce po podlączeniu dwóch telefonów do jednej lini (6)
Instalacja telefoniczna. Internet. Jeden z dwóch telefonów nie działa. (22)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.215 seconds

elektroda.pl topic RSS feed