Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

podłączenie dwóch telefonów


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> podłączenie dwóch telefonów
Autor
Wiadomość
zibi11
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2003
Posty: 430

Post#1 Post autora tematu 10 Lut 2005 16:26   

podłączenie dwóch telefonów


mam taki problem mam podłaczyć na jednej lini dwa telefony (elektroniczne) centrala ericsson md110 jak to zrobić
szeregowo równolegle równolegle ponoć uszkadza karty centrali
łączy się telefony szeregowo??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2005 16:26   





Powrót do góry
   
algebro
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 29 Lis 2003
Posty: 118

Post#2 10 Lut 2005 16:33   

Re: podłączenie dwóch telefonów


Tylko równolegle!!! To nie powinno uszkadzać centrali, może jednak obciążać zbytnio generator dzwonka, zwłaszcza przy dużych kondensatorach obwodu dzwonienia. Dwa standartowe telefony powinny spokojnie działać, raczej na każdej centrali.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2005 16:33   





Powrót do góry
   
zibi11
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2003
Posty: 430

Post#3 Post autora tematu 10 Lut 2005 16:40   

Re: podłączenie dwóch telefonów


dlaczego nie szeregowo???
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2005 16:40   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#4 10 Lut 2005 17:09   

Re: podłączenie dwóch telefonów


zibi11 napisał:
dlaczego nie szeregowo???

bo niz z tego nie bedzie-podłacz 2 w szeregu-tak doświadczalnie i bedziesz sam wiedział-tylko rónolegle

poprostu właczenie w szeregu 2 aparatów spowoduje jakby przerwę-np przez 1 aparat układ dzwonkowy- sa aparaty które pracuja na tz przerwie-wysoka impedancja
Powrót do góry
   
maly_maly
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 22 Gru 2004
Posty: 22
Miasto: Krosno

Post#5 10 Lut 2005 17:38   

Re: podłączenie dwóch telefonów


Aby miec dwa telefony w domu na jednej lini trzeba ten drugi polaczyć szeregowo. Wtedy po podniesieniu jednej i drugiej sluchawki powinno dać sie rozmawiać między sobą.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2005 17:38   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#6 10 Lut 2005 17:39   

Re: podłączenie dwóch telefonów


maly_maly napisał:
Aby miec dwa telefony w domu na jednej lini trzeba ten drugi polaczyć szeregowo. Wtedy po podniesieniu jednej i drugiej sluchawki powinno dać się rozmawiać między sobą.


tak i wtedy blokujesz linie telefoniczną-mozna ją w ten sposób zawiesić
i po sprawie
Powrót do góry
   
greg095
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 135
Miasto: w-wa

Post#7 12 Lut 2005 22:44   

Re: podłączenie dwóch telefonów


przy połączeniu szeregowym MD 110 nie rozpozna twojego wynalazku jako własnego odbiornika i zablokuje linię do czasu"ustąpienia awarii".Nie uszkodzisz centrali ale operator może mieć sygnalizację błędu-wszelkie takie manipulacje pozostają na dysku centrali .Ale eksperymentować rzecz ludzka ,zdalnie uszkodzic można tylo" wchodząc do systemu"ale na szczęście to mało prawdopodobne.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> podłączenie dwóch telefonów
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Eads Telecom m310 - Podłączenie dwóch telefonów zasilanie (2)
Połączenie dwóch telefonów!!! (5)
Połączenie dwóch telefonów (3)
Połaczenie dwóch telefonów;) Pytanko. (9)
Połączenie dwóch telefonów stacjonarnych (34)
połączenie dwóch telefonów stacjonarnych ze sobą (7)
Intercom. Jak zrobić z dwóch telefonów stacjonarnych? (6)
Połącznie dwóch telefonów VOIP w trybie interkom (2)
słaby sygnał telefoniczny przy podłaczeniu dwóch telefonów. (8)
Buczenie w sluchawce po podlączeniu dwóch telefonów do jednej lini (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS