Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń -> Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC
Autor
Wiadomość
dealer1985
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7

Post#1 Post autora tematu 14 Sty 2013 15:39   

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Witam
Mam problem z polaczeniem kina domowego, projektora i komputera za pomoca kabla hdmi.
Urzadzenia ktore chce polaczyc to Kino domowe sony str-k890, projektor Benq MS513P oraz
PC (karta graficzna geforece gt520)

Jak polacze PC z projektorem za pomoca kabla hdmi to mam obraz oraz dzwiek z projektora.
Jak polacze PC z kinem (kabel hdmi) a potem kino z projektorem (kabel hdmi) to
rowniez mam obraz i dzwiek z projektora. Chcialbym natomiast ten dzwiek
odtworzyc przez kino aby miec efekt 6.1 a z projektora tylko obraz.

Nie mam pojecia co zrobic i czy w ogole sie tak da?
Jesli nie, to jak to wszystko musialbym polaczyc aby miec dzwiek w 6.1 ?

Dziekuje za pomoc.
Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#2 14 Sty 2013 21:47   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Zeby miec dzwiek 6.1 musisz miec sygnal w tym formacie. Polaczenie do wzmacniacza jedynie z urzadzen nadajacych w takim formacie z buray lub komputera. Polaczenia moga byc kablami HDMI lub cyfrowymi audio typu coaxial lub optyczny.
Powrót do góry
   
dealer1985
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7

Post#3 Post autora tematu 14 Sty 2013 22:07   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


napisalem ze lacze to wszystko kablem hdmi, tylko ze nie wiem co zrobic aby dzwiek byl odtwarzany przez kino domowe a obraz przez projektor, obecnie jak to wszystko polacze to dzwiek jak i obraz odtwarzany jest przez projektor.

dziekuje z gory za pomoc
pozdrawiam
Powrót do góry
   
romeok01
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1356
Miasto: Opole

Post#4 14 Sty 2013 22:20   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


W amplitunerze Sony STR-K890 masz wejścia i wyjście HDMI.
Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC

Kabel HDMI z komputera podłączasz do DVD IN, a z wyjścia OUT kablem HDMI podłączasz do projektora.

Teraz na pilocie wciskasz DVD i powinien być dźwięk w amplitunerze, jak nie będzie dżwięku, to jest to kwestia ustawień samego amplitunera, wtedy bierzesz instrukcję obsługi ampltunera i czytasz.
Powrót do góry
   
dealer1985
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7

Post#5 Post autora tematu 15 Sty 2013 22:28   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Sprobowalem i rowniez nie dziala.

W instrukcji obslugi znalazlem cos takiego
Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC
Mam rozumiec ze z projektora musze jakos polaczyc z powrotem dzwiek do amplitunera? innym kablem ? bez sensu ....

W konfiguracji Nvidia rowniez widze tylko projektor Benq
Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC

W ogolnych opcjach dzwieku mam ustawione na wyjscie prze hdmi ktore rowniez zostaje przez windows rozpoznane jako projektor
Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC

Tak jak na poczatku, dzwiek jest odtwarzany roniez przez projektor, zamiast przez amplituner.

Tutaj zostawiam wam link do calego manuala od amplitunera sony:
http://pdf.crse.com/manuals/2898634131.pdf

Dziekuje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Sty 2013 22:28   





Powrót do góry
   
romeok01
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1356
Miasto: Opole

Post#6 16 Sty 2013 11:22   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


dealer1985 napisał:

Mam rozumiec ze z projektora musze jakos polaczyc z powrotem dzwiek do amplitunera? innym kablem ? bez sensu ....


Nie z projektora.
Dziwne, bo powinno przekazywać dźwięk poprzez kabel HDMI.

Na schemacie połączeń widać, że do DVD zalecane jest dodatkowe połączenie audio kablem coaxial.

Podłącz wyjście audio coaxial (SPDIF) z komputera kablem chinch-chinch do wejścia coaxial w amplitunerze.
Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#7 16 Sty 2013 12:46pomocny post - solucja   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Tak czytam ten watek i oboje kombinujecie jak "konie pod gore".

Kolega dealer1985 ma ustawione forum na jezyk angielski a nie potrafi doczytac instrukcji:
dealer1985 napisał:
Jak polacze PC z kinem (kabel hdmi) a potem kino z projektorem (kabel hdmi) to
rowniez mam obraz i dzwiek z projektora. Chcialbym natomiast ten dzwiek
odtworzyc przez kino aby miec efekt 6.1 a z projektora tylko obraz.

Napisalem w jednym z postow, aby uzyskac dzwiek w 6.1 sygnal musi zostac doprowadzony do wejscia cyfrowego (HDMI lub coaxial lub spdif) wzmacniacza.

Czyli jak juz kolega zauwazyl, to bylo zrobione, ba przesylanie dzwieku z DVD czy komputera przez amplituner do projektora dziala. Prawda? To juz sukces. Ale zeby ten dzwiek uzyskac wystarczylo przeczytac strone 49 instrukcji. Sony to taki lopatologiczny sprzet ze daje jako jeden z nielicznych taka funkcje jak A.F.D ktora upraszcza zycie i daje maksimum z dzwieku przestrzennego.
Jak napisalem wczesniej i powtorze, jezeli dzwiek z np Bluray'a bedzie w systemie 6.1 po wlaczeniu A.F.D uzyskujemy pelny niczym nie skorygowany dzwiek w glosnikach w systemie 6.1. Oczywiscie jezeli oryginal bedzie 5.1 to uzyskamy dzieki temu tez 5.1.
Co innego gdy kolega chce na sile uzyskac dzwiek we wszystkich glosnikach przy sygnale oryginalnym np 2.0 (czyli zwykle CD, lub jakas kicha na DVD), wtedy kolega sie za wiele nie meczy i przechodzi do strony 50 gdzie w rubryce ma jak byk napisane ze nalezy w tym przypadku skorzystac z opcji MULTI STEREO aby dzwiek byl we wszystkich 6 glosnikach. Od siebie dodam ze rowniez mozna skorzystac z opcji Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II i Dolby Pro Logic IIx (systemy dzwieku przestrzennego analogowe, do kazdego typu dzwieku od dekodowania 2.0 az po maksimum), dla uzyskania pewnych ciekawych efektow (ktore sa w dalszej czesci instrukcji opisane i posiadaja wiele opcji ustawien).
romeok01 napisał:
Na schemacie połączeń widać, że do DVD zalecane jest dodatkowe połączenie audio kablem coaxial.

Nigdy nie jest zalecane. Jest to opcja mowiaca ze ma rowniez taka mozliwosc np w przypadku gdyby wpial kabel HDMI bezposrednio do TV czy projektora,a tylko dzwiek szedl przez amplituner. Ot chocby dlatego ze poprzez HDMI idzie dzwiek i niekoniecznie musi w tym momencie korzystac z amplitunera. Rozwiazanie dosc ekonomiczne i uzasadnione.
Oczywiscie ta sama zasada dotyczy rowniez komputera, polaczenia i konfiguracja jak opisane powyzej. Z komputera masz wiecej mozliwosci, chocby wysylania dzwieku, bo wszystko jest zalezne od oprogramowania (wiec nie zdziw sie ze w kinie bedziesz mial ustawione np Neo6 a dzwiek bedzie tylko 2.0!!!)

PS
romeok01 napisał:
Podłącz wyjście audio coaxial (SPDIF) z komputera kablem chinch-chinch do wejścia coaxial w amplitunerze.

Chmm ... nie sadze aby dalo sie polaczyc kablem chinch-chinch wyjsc SPDIF! lub SPDIF - coaxial!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Sty 2013 12:46pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
romeok01
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1356
Miasto: Opole

Post#8 16 Sty 2013 13:40   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


angelica_n napisał:

PS
romeok01 napisał:
Podłącz wyjście audio coaxial (SPDIF) z komputera kablem chinch-chinch do wejścia coaxial w amplitunerze.

Chmm ... nie sadze aby dalo sie polaczyc kablem chinch-chinch wyjsc SPDIF! lub SPDIF - coaxial!


Ja mam tak podłączone, w komputerze mam wyjście SPDIF na chinch, a w amplitunerze wejście na chinch.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Sty 2013 13:40   





Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#9 16 Sty 2013 14:07   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


romeok01 napisał:
Ja mam tak podłączone, w komputerze mam wyjście SPDIF na chinch, a w amplitunerze wejście na chinch.

A tak? To zrob zdjecie! Wyjscie SPDIF to wyjscie optyczne na zupelnie inny kabel. Coaxial, to wyjscie elektryczne na zwyklego "chincha". Zdjecie ponizej

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC

A wiec chocby ze wzgledu na roznorodnosc koncowek nie ma takiej mozliwosci w polaczeniu SPDIF-COAXIAL.
Oczywiscie mozesz zastosowac konwerter SPDIF-coaxial zamieniajacy sygnaly - to owszem.
A co do karty w komputerze. Sa karty dzwiekowe np Asus Xonar, ktore to posiadaja w tym samym gniezdzie (chinch) dwa typy wyprowadzen coaxial-chinch. Ale aby skorzystac z wyjscia SPDIF nalezy zastosowac przejsciowke optyczna jack-SPDIF.

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC

Ta przejsciowke wkladasz do gniazda RCA karty muzycznej i dalej juz kablem optycznym laczysz z wejsciem SPDIF w amplitunerze. Foto na dole z wyjscia COAXIAL-SPDIF karty muzycznej.

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC
Powrót do góry
   
romeok01
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1356
Miasto: Opole

Post#10 16 Sty 2013 18:46   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


angelica_n napisał:
romeok01 napisał:
Ja mam tak podłączone, w komputerze mam wyjście SPDIF na chinch, a w amplitunerze wejście na chinch.

A tak? To zrob zdjecie! Wyjscie SPDIF to wyjscie optyczne na zupelnie inny kabel. Coaxial, to wyjscie elektryczne na zwyklego "chincha".


Zapraszam na Wikipedie -> Link

Wyjście SPDIF może być elektryczne lub optyczne.

Cytat w Wikipedii:
Cytat:
Typowym wyjściem/wejściem dla sygnału S/PDIF jest RCA (w technice AV złącze S/PDIF oznaczone jest kolorem pomarańczowym),


Ja właśnie mam takie pomarańczowe wyjście SPDIF w komputerze na chinch (RCA).

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC
Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#11 16 Sty 2013 19:36   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Kolego, zanim bedziesz sie upierac przy swoim, zerknij w instrukcje. Ty masz dwa wyjscia cyfrowe jedno coaxialne wlasnie to pomaranczowea drugie SPDIF czyli optyczne, jest ono powyzej tego pomaranczowego. Niestety te karty zintegrowane sa dosc kiepskie i jako podstawowe wyjscie maj wlasnie coaxialne. Chcac uzyskac dzwiek poprzez wyjscie SPDIF musisz je najpierw "aktywowac" (oczywiscie za kazdym razem po uruchomieniu komputera) za pomoca opcji konfiguracji. Chyba ze korzystasz z np programu PowerDVD ktore w ustawieniach zaznaczasz wyjscie i wystarczy tylko uruchomic program a on sam wybiera zrodlo skonfigurowane.
Ponize opcja konfiguracji systemowej wyjscia SPDIF:

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC

Jak widzisz sa dwa niezalezne ustawienia jedno Digital Output odpowiedzialne za wyjscie coaxialne, drugie SPDIF Interface, wlasnie za wyjscie optyczne. W momencie zaznaczenia tego wyjscia i np wlaczeniu testu zobaczysz ze zaswieci sie czerwone swiatelko w tym gniazdu.
Oczywiscie wyjscie cyfrowe audio poprzez HDMI konfiguruje sie w inny sposob i gdyby bylo to wyjscie zintegrowane z plyta glowna wtedy byloby dostepne takze w tym panelu.
Ponizej masz opcje konfiguracji wyjscia SPDIF z PowerDVD (ta opcja dostepna jest juz od wersji 7 tego programu.)

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC
Powrót do góry
   
romeok01
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1356
Miasto: Opole

Post#12 16 Sty 2013 20:04   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


To co może Wikipedia kłamie?

Wyjścia SPDIF dzielą się na elektryczne - chinch i optyczne, koniec i kropka.

Link do opisu mojej płyty głównej-> Link

Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC

Wyraźnie napisali, że oba wyjścia to SPDIF, więc nie masz racji.
Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#13 16 Sty 2013 20:12   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Nie, nie klamie. Tylko w normalnym uzyciu i w opisach jesli podajesz SPDIF jest to rownoznaczne z wyjsciem optycznym. Natomiast piszac coaxialne jest to rownoznaczne z wyjsciem chinch.
Wlasnie sprawdzam inne instrukcje i jest tak jak piszesz - jednak zawsze podane jest najpierw typ a pozniej SPDIF. Gdzie nie wpiszesz SPDIF prawie zawsze wychodzi to jako polaczenie optyczne. (Byc moze powinienem zmienic swoje przyzwyczajenia, choc zawsze w opisach podaje albo jedno albo drugie)
PS
Co do wikipedii. Jak zostane prezydentem to zaczne ja czytac!
Powrót do góry
   
dealer1985
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7

Post#14 Post autora tematu 16 Sty 2013 21:35   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Witam i dziekuje wszystkim za probe pomocy.

Pozwole sobie zacytowac angelica_n:
Cytat:
Ale zeby ten dzwiek uzyskac wystarczylo przeczytac strone 49 instrukcji. Sony to taki lopatologiczny sprzet ze daje jako jeden z nielicznych taka funkcje jak A.F.D ktora upraszcza zycie i daje maksimum z dzwieku przestrzennego.

Otoz jesli dobrze rozumiem, A.F.D sluzy tylko do przekierowania dzwieku na wiecej glosnikow, w zaleznosci w ilu kanalach go dostaje amplituner. Natomiast problem mam taki ze dzwiek mam odtwarzany przez projektor a nigdy przez amplituner. Zmienialem juz opcje A.F.D, robilem autokalibracje, i caly czas dzwiek odtwarzany jest tylko przez projektor.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#15 16 Sty 2013 22:01   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


..... czegos teraz nie rozumiem. To co masz podlaczone do amplitunera? Rozumiem ze u Ciebie projektor jest jako telewizor. Ile masz urzadzen wpietych to amplitunera? Ja opis dalem dla normalnego urzadzenia jakim jest np DVD. Jezeli chodzi o komputer ustawienie A.F.D. nic nie da (nalezy skonfigurowac komputer i karte muzyczna i program). Wczesniej pisales ze masz komputer -> "HDMI" - > amplituner -> "HDMI" -> projektor.
dealer1985 napisał:
Jak polacze PC z kinem (kabel hdmi) a potem kino z projektorem (kabel hdmi) to rowniez mam obraz i dzwiek z projektora.

I ze dzwiek masz i w amplitunerze i w projektorze. A teraz piszesz:
dealer1985 napisał:
i caly czas dzwiek odtwarzany jest tylko przez projektor.

To w koncu jak jest?
dealer1985 napisał:
Otoz jesli dobrze rozumiem, A.F.D sluzy tylko do przekierowania dzwieku na wiecej glosnikow,

Nie. A.F.D. (Auto Format Direct) to opcja ktora pozwla procesorowi wybrac odpowiedni system dzwieku w zaleznosci od tego jaki jest podany z zewnetrznego urzadzenia. Przy czym ustawienia sa jak najbardziej bliskie oryginalu. To znaczy ze nie ma wtedy uruchomionych zadnych dodatkowych procesorow dzwieku. Wiec jezeli na wejsciu bedzie podawany sygnal 2.0 to A.F.D ustawi opcje dla 2 kanalow. Jezeli bedzie 3.1 to rowniez uzyskasz system dzwieku 3.1. Dlatego jezeli nie bedzie to spelniac twoich oczekiwan nalezy pozniej (po zdekodowaniu przez procesor sygnalu) uzyc odpowiedni procesor dzwieku np Dolby Pro Logic dla uzyskania pesudoprzestrzennego dzwieku.
Powrót do góry
   
dealer1985
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7

Post#16 Post autora tematu 17 Sty 2013 20:57   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Witam

Do amplitunera mam podlaczony komputer kablem hdmi oraz projektor rowniez kablem hdmi. Teraz gdy odtwarzam np film przez komputer to obraz jak i dzwiek wydobywany jest przez projektor. I nie wiem co zrobic aby dzwiek wydobywany byl przez amplituner? caly czas amplituner tylko przesyla obraz i dzwiek dalej do projektora.

Dlatego tez pisalem wczesniej ze windows wykrywa tylko projektor, nigdy amplituner, co wydaje mi sie ze moze byc jakas wskazowka.

Przepraszam jesli zle sformulowalem moje pierwsze pytania co spowodowalo niedokladne go zrozumienie.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#17 17 Sty 2013 21:42   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


dealer1985 napisał:
Dlatego tez pisalem wczesniej ze windows wykrywa tylko projektor, nigdy amplituner, co wydaje mi sie ze moze byc jakas wskazowka.

Nie jest to zadna wskazowka poniewaz amplituner jest w tym momencie "przezroczysty". Amplituner jedynie co robi to przesyla obraz dalej. A projektor juz go wyswietla, stad potrzebny jest sterownik w karcie graficznej ktory odpowiednio wyswietli obraz w projektorze.
dealer1985 napisał:
I nie wiem co zrobic aby dzwiek wydobywany byl przez amplituner?

W amplitunerze musisz w opcjach ustawien audio, lub na pilocie (w zaleznosci od marki i modelu) przelaczyc dzwiek na kanal HDMI. Poniewaz amplitunery maja inne sterowanie do video a inne do audio. Dzieki temu mozesz troszke pomieszac. Mozesz przesylac obraz np do projektora tak jak masz to w tej chwili a na amplitunerze sluchac muzyki np z CD.
dealer1985 napisał:
Przepraszam jesli zle sformulowalem moje pierwsze pytania co spowodowalo niedokladne go zrozumienie.

Dokladnie, to byl caly problem.
Powrót do góry
   
dealer1985
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7

Post#18 Post autora tematu 18 Sty 2013 23:17   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Dziekuje, takze teraz musze zakupic pilota i poszukac czy jest taka opcja bo na amplitunerze zbyt wielu przyciskow nie mam.

Mimo tego znalazlem zdjecie tego pilota i pod napisami przyciskow nie widac zadnego oznakowanego jako hdmi
http://remotes.com/remote_images/large/sony/rm-aap017.jpg

Ryzykowac zakupem?
Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#19 18 Sty 2013 23:20   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


W modelach sonego (to byla ich w zasadzie jedyna zaleta - no moze mialy ich wiecej ;) ) to ze bez pilota wszystko dalo sie ustawic za pomoca przyciskow na obudowie. Bledem natomiast byl zakup bez pilota.
Strona 61 oryginalnej instrukcji.
Powrót do góry
   
dealer1985
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2013
Posty: 7

Post#20 Post autora tematu 19 Sty 2013 00:14   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Witam, dziekuje za podpowiedz

Juz wczesniej probowalem z roznymi programami 'input mode' ale postanowilem sprobowac jeszcze raz i dalej nie moge uzyskac dzwieku w amplitunerze.

Instrukcja mowi ze mozna i z pilota i z amplitunera kontrolowac input mode, mimo tego dalej nic....

Pozostaje zakupic pilota?

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Sty 2013 00:14   





Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3865
Miasto: Madryt

Post#21 19 Sty 2013 00:19   

Re: Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC


Nie sadze. Ja uwazam ze cos jest nie tak. Skoro dzwiek "przechodzi" przez amplituner do projektora wiec musi on byc slyszany w amplitunerze. Sprobuj podlaczyc pod drugie gniazdo.
Mogla by tez byc wina kabla, ale skoro brak jest tylko w amplitunerze wiec pozostaje jedynie konfiguracja. Gdyby byla sytuacja o ktorej napisal romek01 podpiecie jednoczesnie HDMI i wejscia cyfrowego (czyli dwa kable z jednego urzadzenia) byloby to totalne nieporozumienie,a w zasadzie ograniczenie ilosci wejsc.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń -> Polaczenie HDMI urzadzen: STR-k890 - Benq MS513P - PC
Strona 1 z 1
Podobne tematy
DVI - Hdmi polaczenie komputera z TV (3)
Polaczenie komputera z tv kablem hdmi (4)
AVR255/HD MINI 2000/Panasonic. - Polaczenie HDMI (6)
Problem - Polaczenie TV z komputerem USB + HDMI (?) ~10m (2)
yamaha/tv/xbox/cyfra - polaczenie/optyk/hdmi (3)
Telewizor Samsung PS50A55 a dekoder polsatu polaczenie hdmi (2)
samsung le32s62b - lark freeme 70.1 polaczenie przez hdmi nie dziala (2)
Sony STR DG520 Brak audio na HDMI (3)
Usterka SONY STR-DG820 brak sygnału wyjściowego HDMI (7)
Połączenie dekodera Echostar 400 (HDMI) z Benq MP 720p (dvi-i) (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS