Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wagi elektroniczne źle pokazujące wagę.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Wagi elektroniczne źle pokazujące wagę.
Autor
Wiadomość
emilka21
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 6

Post#1 Post autora tematu 11 Lut 2005 14:54   

wagi elektroniczne


mam dwie wagi elekroniczne które żle pokazują wagę. Jedna waga ma odchyłkę 3 g a druga 27g, czy można to jakoś samemu skalibrować. pomóżcie bo firma która to robi chce mnie skasować na 500zł
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Lut 2005 14:54   





Powrót do góry
   
Jurekzgora
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 84
Miasto: Zielona Góra

Post#2 12 Lut 2005 20:12   

Re: wagi elektroniczne


Obawiam się że sam tego nie zrobisz bo do tego potrzebny jest wzorzec 1 kg i odpowiednie uprawnienia celem wystawienia świadectwa sprawdzenia.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
YR1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 747
Miasto: Azeroth

Post#3 13 Lut 2005 12:42pomocny post - solucja   

Re: wagi elektroniczne


Napisz co to za wagi
producent, model
Pozdrawiam YR1
PS Co do wzorców masy, to mam takie. A uprawnienia..... Urząd Miar legalizuje wagi, jest to tylko wtedy potrzebne, gdy waga stoi w celach handlowych lub inne wewnętrzne przepisy o tym mówią.
YR1
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lut 2005 12:42pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
emilka21
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 6

Post#4 Post autora tematu 16 Lut 2005 10:28   

Re: wagi elektroniczne


waga radwag WPT 30 CG i waga fawag tp 50/1 a odważniki to mam bo mam jeszcze taką wagę na której waży sie przez tzw przekładnik 1-10
mój adres to voltaika(malpa)op.pl
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lut 2005 10:28   





Powrót do góry
   
YR1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 747
Miasto: Azeroth

Post#5 16 Lut 2005 19:59   

Re: wagi elektroniczne


Witam. Do wag Radwagu mam instrukcje serwisowe. WPT bardzo łatwo sie kalibruje. Jeszcze jedno pytanko: Jaki siedzi program? Może inaczej... Jaki jest panel operatorski, z wyświetlaczami LED czy nowszy LCD?
YR1(malpa)wp.pl
Pozdrawiam YR1

Dodano po 2 [minuty]:

YR1 napisał:
Witam. Do wag Radwagu mam instrukcje serwisowe. WPT bardzo łatwo się kalibruje. Jeszcze jedno pytanko: Jaki siedzi program? Może inaczej... Jaki jest panel operatorski, z wyświetlaczami LED czy nowszy LCD?
YR1(malpa)wp.pl
Pozdrawiam YR1

Jeśli chodzi o Lubelską wagę też nie będzie problemu. Też jaki siedzi program?
Powrót do góry
   
Buka_18
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 26 Gru 2004
Posty: 128
Miasto: Kraków

Post#6 23 Mar 2006 16:06   

Re: wagi elektroniczne


Witam
A czy kolega YR1 moglby cos pomoc jezeli chodzi o kwestie edukacyjne. A mianowicie poszukuje informacji o konstrukcjach wag elektronicznych , metodach pomiaru , jakies informacje na temat przetwornikow jakie sie stosuje . Bylbym wdzieczny.


Pozdro
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Mar 2006 16:06   





Powrót do góry
   
YR1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 747
Miasto: Azeroth

Post#7 24 Mar 2006 06:12   

Re: wagi elektroniczne


Zapytanie proszę skierować ponownie na PW.
Na forum opiszę temat szerzej, gdy odszukam swoje materiały na ten temat.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Wagi elektroniczne źle pokazujące wagę.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
wagi elektroniczne (8)
Modernizacja wagi. Bez zapamiętywania najwyższej wagi. (3)
Systec IT1000 - jak skalibrować wagę (3)
schenck - jak się kalibruję wagę schenk? (4)
Waga ACS - Jak połączyć wagę z kasą fiskalną (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl temat RSS