Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wagi elektroniczne źle pokazujące wagę.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis ->Wagi elektroniczne źle pokazujące wagę. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
emilka21
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 6

emilka21
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 11 Lut 2005 14:54   

wagi elektroniczne


mam dwie wagi elekroniczne które żle pokazują wagę. Jedna waga ma odchyłkę 3 g a druga 27g, czy można to jakoś samemu skalibrować. pomóżcie bo firma która to robi chce mnie skasować na 500zł

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Lut 2005 14:54   



Powrót do góry
Jurekzgora
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 84
Miasto: Zielona Góra

Jurekzgora
Poziom 12
Post#2 12 Lut 2005 20:12   

Re: wagi elektroniczne


Obawiam się że sam tego nie zrobisz bo do tego potrzebny jest wzorzec 1 kg i odpowiednie uprawnienia celem wystawienia świadectwa sprawdzenia.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
YR1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 745
Miasto: Azeroth

YR1
Poziom 19
Post#3 13 Lut 2005 12:42pomocny post - solucja   

Re: wagi elektroniczne


Napisz co to za wagi
producent, model
Pozdrawiam YR1
PS Co do wzorców masy, to mam takie. A uprawnienia..... Urząd Miar legalizuje wagi, jest to tylko wtedy potrzebne, gdy waga stoi w celach handlowych lub inne wewnętrzne przepisy o tym mówią.
YR1

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 13 Lut 2005 12:42pomocny post - solucja   



Powrót do góry
emilka21
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 6

emilka21
Poziom 3
Post#4 Post autora tematu 16 Lut 2005 10:28   

Re: wagi elektroniczne


waga radwag WPT 30 CG i waga fawag tp 50/1 a odważniki to mam bo mam jeszcze taką wagę na której waży sie przez tzw przekładnik 1-10
mój adres to voltaika(malpa)op.pl

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 16 Lut 2005 10:28   



Powrót do góry
YR1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 745
Miasto: Azeroth

YR1
Poziom 19
Post#5 16 Lut 2005 19:59   

Re: wagi elektroniczne


Witam. Do wag Radwagu mam instrukcje serwisowe. WPT bardzo łatwo sie kalibruje. Jeszcze jedno pytanko: Jaki siedzi program? Może inaczej... Jaki jest panel operatorski, z wyświetlaczami LED czy nowszy LCD?
YR1(malpa)wp.pl
Pozdrawiam YR1

Dodano po 2 [minuty]:

YR1 napisał:
Witam. Do wag Radwagu mam instrukcje serwisowe. WPT bardzo łatwo się kalibruje. Jeszcze jedno pytanko: Jaki siedzi program? Może inaczej... Jaki jest panel operatorski, z wyświetlaczami LED czy nowszy LCD?
YR1(malpa)wp.pl
Pozdrawiam YR1

Jeśli chodzi o Lubelską wagę też nie będzie problemu. Też jaki siedzi program?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 16 Lut 2005 19:59   



Powrót do góry
Buka_18
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 26 Gru 2004
Posty: 128
Miasto: Kraków

Buka_18
Poziom 13
Post#6 23 Mar 2006 16:06   

Re: wagi elektroniczne


Witam
A czy kolega YR1 moglby cos pomoc jezeli chodzi o kwestie edukacyjne. A mianowicie poszukuje informacji o konstrukcjach wag elektronicznych , metodach pomiaru , jakies informacje na temat przetwornikow jakie sie stosuje . Bylbym wdzieczny.


Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Mar 2006 16:06   



Powrót do góry
YR1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 745
Miasto: Azeroth

YR1
Poziom 19
Post#7 24 Mar 2006 06:12   

Re: wagi elektroniczne


Zapytanie proszę skierować ponownie na PW.
Na forum opiszę temat szerzej, gdy odszukam swoje materiały na ten temat.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Wagi elektroniczne źle pokazujące wagę.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
wagi elektroniczne (8)
Modernizacja wagi. Bez zapamiętywania najwyższej wagi. (3)
Systec IT1000 - jak skalibrować wagę (3)
schenck - jak się kalibruję wagę schenk? (4)
Waga ACS - Jak połączyć wagę z kasą fiskalną (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS