Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Naprawa HDD i odzysk danych ->Dysk twardy w laptopie acer aspire3690 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 17 Sty 2013 21:10   

Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Witam,

Koledzy proszę o pomoc jak włączać komputer to wyskakuje mi czarne okno
Z możliwością wyboru
Tryb awaryjnych
Ostatnio znana dobra konfiguracji
Uruchom normalnie windowwsa

Jak robię co kolejek zalicza się po czym włącza się szybko niebieski ekran i komputer ponownie się włącza
Proszę pomóżcie jak to naprawić czy tez jak odzyskać dane

Dziekuje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 17 Sty 2013 21:10   



Powrót do góry
miecho18
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 27 Lut 2007
Posty: 5427
Miasto: Głogów

miecho18
Poziom 24
Post#2 17 Sty 2013 21:12   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Na początek podaj SMART dysku z programu MHDD:
http://www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#3 17 Sty 2013 21:22   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Lub wygodniej z tego liveCD:
http://partedmagic.com/doku.php?id=screenshots

przyda się też później do zgrywania danych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#4 Post autora tematu 17 Sty 2013 22:13   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


kolego artaa
Sciagnałem ten program wypaliłem na płytce prosze pokieruj mnie tak żeby chociasz dane odzyskać

Z gory dziękuje za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#5 17 Sty 2013 22:21   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Sprawa prosta, start komputera z tego CD i poczekanie na pulpit linuxa.
Następnie kliknij na ikonę od SMART i wstaw foto atrybutów na forum Elektrody.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#6 Post autora tematu 17 Sty 2013 22:27   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


kolego artaa wybacz odpalił mi się linux
ale którą ikonke mam kliknąc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 17 Sty 2013 22:27   



Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#7 17 Sty 2013 22:28   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Tą od SMART... Wink
Na screenie na ich www jest : SMART Control.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#8 Post autora tematu 17 Sty 2013 22:35   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Czy to jest kolego czytelne?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#9 17 Sty 2013 22:37   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Tak. HDD ma problemy i przygotowuje się do realokacji sektorów.

Sprawdź czy jest dostęp do danych przez linuxa i kopiuj na inny HDD.

Po odzyskaniu istotnych danych trzeba będzie zrobić dyskowi taką procedurę:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1550200.html
ale to później.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#10 Post autora tematu 17 Sty 2013 22:47   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Kolego artaa

Szukam i nie moge znalesc dysku tzn zebym widzial zdjecia itp:(
jak tego szukać jak odzyskać

Dziękuje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#11 Post autora tematu 18 Sty 2013 10:06   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Koledzy bardzo prosze pomóżcie odzyskać dane - może muszę kupić jakąś przejsciówe żeby podłaczyć kompa do innego komputera?

Prosze o porady

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#12 18 Sty 2013 10:23   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


antek1983 napisał:
Szukam i nie moge znalesc dysku tzn zebym widzial zdjecia itp:(

Przecież jest/powinna być, ikonka File Menager??

Jak masz dysk USB to PM powinien go zaobaczyć, i będzie gdzie zgrać dane.

Jak nie to wyjmujesz HDD z laptopa i podpinasz do stacjonarki jako drugi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#13 Post autora tematu 18 Sty 2013 11:07   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Kolego jest taka ikonka ale jak ją klikam to wyskakuje jakiś błąd
Powiedz prosze jaką przejściówke kupić by podpiąć pod inny komputer?

Dziękuje za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#14 18 Sty 2013 11:40   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Przejściówka niżej.

Poczytaj o DMDE powinien zobaczyć dane.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#15 Post autora tematu 18 Sty 2013 12:22   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Dysk twardy w laptopie acer aspire3690

Kolego ja mam takie gniazdo w dysku

Czy to do normalnego połączenie dysku w pc wystarczy ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#16 18 Sty 2013 12:38   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


To potrzebujesz to:
http://www.top-artshop.pl/przejsciowki/990-adapter-przejsciowka-z-dysku-25-na-35-ide-ata.html

są też na Allegro.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#17 Post autora tematu 19 Sty 2013 01:33   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Kolego Artaa
taki błąd mi wyskakuje jak próbuje otworzyc File Manager

Dysk twardy w laptopie acer aspire3690

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#18 Post autora tematu 19 Sty 2013 11:50   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Koledzy zakupilem przejściowe podlaczylem i jak włączam komputer wyskakuje mi disk boot failure, insert system disk and press Enter


Dodam ze zmienialem zworke na dysku i nic
Proszę o dalsza pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bulek01
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Cze 2006
Posty: 190

bulek01
Poziom 14
Post#19 19 Sty 2013 12:02   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Jeśli ci takie coś wyskakuje to znaczy, że źle zworkę ustawiłeś. Jeszcze nie napisałeś na którym dysku zworkę ustawiałeś. W komputerze stacjonarnym masz normalny dysk z systemem i on powinien być ustawiony jako pierwszy. Pytanie czy łączyłeś dyski na jednej wspólnej taśmie ATA? Jeśli masz taką możliwość to podłącz je na oddzielnych taśmach, wtedy będzie ci łatwiej to opanować. Bo nie będziesz musiał martwić się zworkami.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#20 Post autora tematu 19 Sty 2013 12:20   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Witam
Koledzy dysk już widać w moim komputerze mam 2 dyski
Tylko tu gdzie mam windowwsa dysk otwiera się Oki ( dysk stacjonarny ) a na dysku z laptopa gdy chce go otworzyć długo myśli po czym wyskakuje dysk nie jest sformatowany i czy chce go sformatowac - dodam ze potrzebuje zdjęcia z niego wyciągnąć proszę o pomoc
Dziekuje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#21 19 Sty 2013 12:53   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


To teraz ściągasz DMDE i nim kopiujesz dane na sprawny dysk.
Opisy DMDE są na E i G.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#22 Post autora tematu 19 Sty 2013 13:07   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Kolego program i opis znajde w ele lub gogle
Tylko prosze powiedz jaka wersja programu była by odpowiednia
Dziekuje za pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#23 19 Sty 2013 13:12   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Bez znaczenia... Użyj najnowszej.
Pamiętaj że wersja free umożlwia odzysk do 4000 plików jednorazowo z jednego folderu, ale daje możliość założenia folderu docelowego, więc to bardzo nie przeszkadza.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#24 Post autora tematu 19 Sty 2013 13:48   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Kolego Artaa

Sciagnałem ten program widze folder ktory chce odzyskać ma on 38 gb wielkosci
Ale ciagle wyskakuje mi jak robie odzyskaj
ze wersja free nie obsluguje grup plikow i nie odzyskuje folderów

prosze o info co mozna zrobić ?
Dziekuje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#25 19 Sty 2013 14:42   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Przecież pisałem, 4000 plików z folderu, nie folderów...
W każdy folder musisz wejść i z niego kopiować, opisy na E i G...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Sty 2013 14:42   



Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#26 Post autora tematu 19 Sty 2013 15:05   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Kolego Artaa
Bardzo dziękuje za pomoc
Już wszystko działa dzięki Twojej pomocy
Pomału kopiuje zdjęcia ale dzięki tobie udało się je odzyskać to było najważniejsze
Bardzo dziękuje!!!!!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Sty 2013 15:05   



Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#27 19 Sty 2013 16:45   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Proszę.
Po odzysku i sprawdzeniu czytelności danych, dysk na procedurę.

Z jej etapów fotki i nowy Smart po niej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 19 Sty 2013 16:45   



Powrót do góry
antek1983
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 71
Miasto: kraków

antek1983
Poziom 11
Post#28 Post autora tematu 19 Sty 2013 22:29   

Re: Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


To jest scanowanie zaraz wysle zdjecie po zerowaniu erase

Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


a tak wyglada rzut po zerowaniu

Dysk twardy w laptopie acer aspire3690



jeszcze SMART Po zerowaniu

Dysk twardy w laptopie acer aspire3690

teraz skanuje od nowa aby zobaczyć co się udało uratować
Dam wynik po

Na koniec Scan oraz SMART

Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Dysk twardy w laptopie acer aspire3690


Czy ten dysk jeszcze podziała?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Naprawa HDD i odzysk danych -> Dysk twardy w laptopie acer aspire3690
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Niesprawny dysk twardy w laptopie acer aspire 7741. (7)
Dysk twardy w laptopie (4)
Hasło na dysk twardy w laptopie (3)
Dysk twardy w laptopie toshiby (1)
acer aspire3690 (4)
Dysk twardy Seagate 40GB w laptopie ? (8)
Karta CF jako dysk twardy w laptopie (2)
dysk twardy w laptopie, a jazda autem (8)
Acer aspire3690 nawigacja (2)
zamiana napędu DVD w Laptopie na twardy dysk (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS