Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 22 Sty 2013 11:30
    jum80
    Poziom 8  

    Witam, mój problem polega na tym, że Wordzie 2010 aby użyć polskiego znaku np. Ż trzeba najpierw napisać Z a nastepnie zostanie aktywowanie Ż.

  • #2 22 Sty 2013 11:46
    nunak
    Poziom 14  

    Możesz rozpisać swój problem ? Nie za bardzo wiem co masz na my¶li.
    Jaki masz układ klawiatury w WIN?
    Jaki WINDOWS?
    Czy w notatniku jest tak samo ?

    Może to być tylko kwesti± ustawienia języka w windzie i lub offic'ie

  • #3 22 Sty 2013 11:52
    jum80
    Poziom 8  

    Niemoge rozpocz±ć dokumentu od polskiego znaku, musze użyć innego a potem polskie znaki już s±.

    Win7 problem dotyczy tylko Worda, w innych programach (notatnik,openoffice) wszystko jest normalnie. Język i układ klawiatury jest ok.

  • #4 22 Sty 2013 12:03
    helmud7543
    Poziom 42  

    Czy masz zainstalowane jakie¶ dodatki do tego Office?

  • #5 22 Sty 2013 12:06
    nunak
    Poziom 14  

    No to za wiele nie pomogę. Nie spotkałem się z czym¶ takim. Zgoda -> jakby cały czas nie było to można szukać przyczyny -> ale jeżeli to jest tylko w momencie rozpoczęcia pracy z dokumentem *pierwsza litera dokumentu a powiedzmy druga jest ok -> to niestety nie wiem co to może być.
    Jedyne co przychodziło mi do głowy -> język, (np polski zamiast polski programisty), aplikacja do sterowników ATI, przeł±czenie programowe "shift+ctr"

  • #6 22 Sty 2013 12:08
    helmud7543
    Poziom 42  

    Podobny, choć nie identyczny bł±d powoduje w Outlooku program ODIR (do wyszukiwania duplikatów). Dlatego pytam o dodatki.

  • #7 22 Sty 2013 12:26
    jum80
    Poziom 8  

    Komputer niema karty ATI, a z dodatków to service pack tylko. Na innej klawiaturze to samo się dzieje.

  • #8 22 Sty 2013 14:36
    marek003
    Poziom 39  

    A jak masz ustawione opcje językowe w wordzie?

    Microsoft Word 2010 - Polskie znaki żĽć±

  • #9 22 Sty 2013 17:08
    nunak
    Poziom 14  

    Wydaje mi się, że powinien mieć skoro tylko nie może napisać pierwszego polskiego znaku.
    Z wypowiedzi jum80 zrozumiałem że nie może napisać w każdym nowym dokumencie powiedzmy
    "Ż±dło ........ "
    a gdy dokument będzie się zaczynał od "O ż±dło....." to już będzie ok.
    Ale z takim przypadkiem to się nie spotkałem.

  • #10 22 Sty 2013 18:11
    jum80
    Poziom 8  

    Dokładnie tak jak nunak napisał, chyba że nacisne np. alt +v i wtedy znowu nie moge zrobic polskiego znaku. Opcje jezykowe s± ustawione tak jak na screenie.

  • #11 22 Sty 2013 23:54
    marek003
    Poziom 39  

    Jeszsze pytanie wyja¶niaj±ce:
    A jak napiszesz z "małej" ż±dło to jest to samo?
    Zamie¶ć zał±cznik w wordzie z napisanym "Ż±dło" (z twoim błędem)

  • #12 23 Sty 2013 08:48
    jum80
    Poziom 8  

    shift działa i będzie
    "Zadło"

  • #13 23 Sty 2013 08:58
    marek003
    Poziom 39  

    Nie wciskaj spacji to "Shift" nie zadziała.
    Czy widać mał± ż ?

    I jak pisałem zamie¶ć w zał±czniku spakowany zipem plik worda z napisanym "Ż±dło" (z twoim błędem).

  Szukaj w 4mln produktów
Przegl±daj produkty