Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird
Autor
Wiadomość
arthurking
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 95
Miasto: Mława

Post#1 Post autora tematu 24 Sty 2013 20:21   

Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Witam mam taki problem dostałem nawigację Lark FreeBird(nie wiem jaki model, ale starszy typ) i nie wiem jak odinstalować, a później zainstalować nowszą mapę.Nowszą mapę mam w obrazie płyty.Nawigacja nie posiada karty pamięci.Proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
suchy22
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 352

Post#2 24 Sty 2013 22:38pomocny post - solucja   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Pomoc AM
Masz tam wszystko opisane.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sty 2013 22:38pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
arthurking
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 95
Miasto: Mława

Post#3 Post autora tematu 24 Sty 2013 22:50   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Ok. tylko jak naciskam deinstalacja - zaznaczam mapę - dalej i pokazuję się komunikat : Proszę zamknąć aplikację automapa na wybranym urządzeniu.
Powrót do góry
   
suchy22
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 352

Post#4 26 Sty 2013 00:16pomocny post - solucja   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


A po co deinstalacja?? Jak chcesz skasować to wywal cały katalog i zainstaluj od nowa.
Powrót do góry
   
arthurking
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 95
Miasto: Mława

Post#5 Post autora tematu 26 Sty 2013 20:19   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Ok. tylko który katalog, i czy usunięcie tego katalogu usunie tak samo jak deinstalacja, i nie będzie problemu z nową instalacją ? przypominam że nie mam karty pamięci tylko zainstalowane jest na urządzeniu.
Powrót do góry
   
koala106
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 2817
Miasto: Zielona Góra

Post#6 26 Sty 2013 21:26pomocny post - solucja   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Katalog automapa Eu - jak usuniesz będzie ok
Powrót do góry
   
arthurking
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 95
Miasto: Mława

Post#7 Post autora tematu 07 Lut 2013 20:51   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Witam próbowałem usunąć katalog ale wszystkie pliki nie chciały się usunąć i potem chciałem zainstalować i gdy już zaczyna instalację dalej pokazuję się komunikat : Proszę zamknąć aplikację automapa na wybranym urządzeniu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lut 2013 20:51   





Powrót do góry
   
koala106
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 2817
Miasto: Zielona Góra

Post#8 07 Lut 2013 21:07pomocny post - solucja   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Kup kartę pamięci, Zainstaluj poprzez czytnik kart i będzie działać. Wlozysz kartę do urządzenia, ustawisz ścieżkę i to wszystko.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lut 2013 21:07pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
arthurking
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 95
Miasto: Mława

Post#9 Post autora tematu 07 Lut 2013 21:21   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Karty mi nie widzi ani przez czytnik ani przez kabel
Powrót do góry
   
koala106
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 2817
Miasto: Zielona Góra

Post#10 07 Lut 2013 21:47pomocny post - solucja   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


To masz uszkodzoną kartę
Powrót do góry
   
arthurking
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 95
Miasto: Mława

Post#11 Post autora tematu 07 Lut 2013 22:08   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


ok.tylko jak kartę podłączę przez telefon kablem to wszystko ok. a jak przez nawigację kablem usb, lub gdy wkładam kartę do czytnika to nic nie widzi.
Powrót do góry
   
koala106
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 2817
Miasto: Zielona Góra

Post#12 07 Lut 2013 22:37   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


bo nawigacja jest widoczna poprzez Activesync, a nie jako czytnik kart.
Użyj zwykłego czytnika na USB, zainstaluj Automapę, wybierz wersję dla Windows CE 5, bez dodatków, w menu larka w ustawieniach ścieżki ustaw ścieżkę do pliku wceAm.exe i będzie działać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lut 2013 22:37   





Powrót do góry
   
arthurking
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 95
Miasto: Mława

Post#13 Post autora tematu 07 Lut 2013 23:03   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Wykrywa mi urządzenie poprzez Windows Mobile Device Center,Activesync nie mogłem zainstalować,ale karty nie wykrywa.

Zainstalowałem na telefonie przełożyłem i po uruchomieniu pokazuje już nową wersję wszystko jest z nowej tylko pokazuje się "nie mogę wczytać mapy".
Powrót do góry
   
suchy22
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 352

Post#14 09 Lut 2013 19:46pomocny post - solucja   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


A AM to na pewno oryginał z licencją?
Powrót do góry
   
cornic
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 22
Miasto: w-wa

Post#15 11 Lut 2013 00:09pomocny post - solucja   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Cze masz w menu navi w ustawieniach opcje usb tam zmien,że nawi bedzie dzialac jak czytnik kart.Wpinasz navi w kompa i w moim komputerze pojawi ci sie nowy dysk a nawet dwa jeden to rezident card czyli pamiec z systemem a drugi t ta karta ktorą wkładasz w navi jako dodatkową. Jesli to masz to możesz rozpocząć proces instalacji auto mapy na tej dodatkowej karcie na rezident card nie polecam. Tam instalator zapyta dla jakiego typu urzadzenia chcesz mape wybierasz opcje dla windows ce 5.0/6.0 potem instalator zapyta o dodatki dla urządzenia tam chyba nie będzie twojego modelu navi to zaznacz tam smartgps i zainstaluj mape. gdy skonczy sie instalacja wejdziesz w menu navi i w ustawieniach tam gdzie usb jest obok ikona takiej ziemi w strzałkach tam ustawisz z jakiej aplikacji ma startować gps czy z auto mapy czy z oryginału map który dostałeś z navi. wchodzisz w tą ziemie i klikasz przeglądaj obok paska tekstowego klikasz na mmc otwierasz i wskazujesz plik exe automapy zatwierdzasz takimenterkiem przy krzyzyku zamknij i w oknie textowym pojawia sie scieżka do mmc do auto mapy wychodzisz z menu navi i odpalasz aplikacje gps w nawi i wita cie Krzysztof Ch.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird
Strona 1 z 1
Podobne tematy
lark freebird 43.3 - lark freebird 43.3 kopia systemu (3)
Lark FreeBird 35.8 - Instalacja mapy do Lark FreeBird 35.8 (1)
Lark freebird 43.0 - Wyświetlacz w Lark freebird 43.0 a 43.3 (2)
Lark/freeBird/43.1 - Lark 43.1 wgrywanie map (10)
lark freebird 70.00 - Jak rozebrać ? (2)
Lark FreeBird 50.2 jak wgrać mapę? (7)
Lark FreeBird 70.0 jak wgrac mapę? (2)
GPS Lark 35 FREEBIRD - jak sformatować pamięć? (1)
Nawigacja Lark FreeBird 35.8 jak wprowadzić współrzędne do nawigacji? (3)
Jak wgrać mape Europy do mojej nawigacji Lark freebird 50.3 (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.095 seconds

elektroda.pl temat RSS