Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


  Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software ->Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
arthurking
Level 12
Location: Mława
Joined: 20 Apr 2006
Posts: 89
Post rating: 1
arthurking
Level 12
Post#1 24 Jan 2013 19:21  Topic author   

Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Witam mam taki problem dostałem nawigację Lark FreeBird(nie wiem jaki model, ale starszy typ) i nie wiem jak odinstalować, a później zainstalować nowszą mapę.Nowszą mapę mam w obrazie płyty.Nawigacja nie posiada karty pamięci.Proszę o pomoc.

Helpful post? + +4
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
suchy22
Level 20
Joined: 27 Apr 2005
Posts: 352
Helped: 28
Post rating: 14
suchy22
Level 20
Post#2 24 Jan 2013 21:38  Helpful post   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Pomoc AM
Masz tam wszystko opisane.

Helpful post? + +4
Back to top
arthurking
Level 12
Location: Mława
Joined: 20 Apr 2006
Posts: 89
Post rating: 1
arthurking
Level 12
Post#3 24 Jan 2013 21:50  Topic author   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Ok. tylko jak naciskam deinstalacja - zaznaczam mapę - dalej i pokazuję się komunikat : Proszę zamknąć aplikację automapa na wybranym urządzeniu.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
suchy22
Level 20
Joined: 27 Apr 2005
Posts: 352
Helped: 28
Post rating: 14
suchy22
Level 20
Post#4 25 Jan 2013 23:16  Helpful post   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


A po co deinstalacja?? Jak chcesz skasować to wywal cały katalog i zainstaluj od nowa.

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arthurking
Level 12
Location: Mława
Joined: 20 Apr 2006
Posts: 89
Post rating: 1
arthurking
Level 12
Post#5 26 Jan 2013 19:19  Topic author   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Ok. tylko który katalog, i czy usunięcie tego katalogu usunie tak samo jak deinstalacja, i nie będzie problemu z nową instalacją ? przypominam że nie mam karty pamięci tylko zainstalowane jest na urządzeniu.

Helpful post? + +2
Back to top
koala106
Moderator Mobilne
Location: Zielona Góra
Joined: 24 Nov 2005
Posts: 3671
Helped: 375
Post rating: 234
koala106
Moderator Mobilne
Post#6 26 Jan 2013 20:26  Helpful post   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Katalog automapa Eu - jak usuniesz będzie ok

Helpful post? + +2
Back to top
arthurking
Level 12
Location: Mława
Joined: 20 Apr 2006
Posts: 89
Post rating: 1
arthurking
Level 12
Post#7 07 Feb 2013 19:51  Topic author   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Witam próbowałem usunąć katalog ale wszystkie pliki nie chciały się usunąć i potem chciałem zainstalować i gdy już zaczyna instalację dalej pokazuję się komunikat : Proszę zamknąć aplikację automapa na wybranym urządzeniu.

Helpful post? + 0
Back to top
koala106
Moderator Mobilne
Location: Zielona Góra
Joined: 24 Nov 2005
Posts: 3671
Helped: 375
Post rating: 234
koala106
Moderator Mobilne
Post#8 07 Feb 2013 20:07  Helpful post   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Kup kartę pamięci, Zainstaluj poprzez czytnik kart i będzie działać. Wlozysz kartę do urządzenia, ustawisz ścieżkę i to wszystko.

Helpful post? + +2
Back to top
arthurking
Level 12
Location: Mława
Joined: 20 Apr 2006
Posts: 89
Post rating: 1
arthurking
Level 12
Post#9 07 Feb 2013 20:21  Topic author   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Karty mi nie widzi ani przez czytnik ani przez kabel

Helpful post? + -1
Back to top
koala106
Moderator Mobilne
Location: Zielona Góra
Joined: 24 Nov 2005
Posts: 3671
Helped: 375
Post rating: 234
koala106
Moderator Mobilne
Post#10 07 Feb 2013 20:47  Helpful post   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


To masz uszkodzoną kartę

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arthurking
Level 12
Location: Mława
Joined: 20 Apr 2006
Posts: 89
Post rating: 1
arthurking
Level 12
Post#11 07 Feb 2013 21:08  Topic author   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


ok.tylko jak kartę podłączę przez telefon kablem to wszystko ok. a jak przez nawigację kablem usb, lub gdy wkładam kartę do czytnika to nic nie widzi.

Helpful post? + 0
Back to top
koala106
Moderator Mobilne
Location: Zielona Góra
Joined: 24 Nov 2005
Posts: 3671
Helped: 375
Post rating: 234
koala106
Moderator Mobilne
Post#12 07 Feb 2013 21:37    

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


bo nawigacja jest widoczna poprzez Activesync, a nie jako czytnik kart.
Użyj zwykłego czytnika na USB, zainstaluj Automapę, wybierz wersję dla Windows CE 5, bez dodatków, w menu larka w ustawieniach ścieżki ustaw ścieżkę do pliku wceAm.exe i będzie działać.

Helpful post? + +1
Back to top
arthurking
Level 12
Location: Mława
Joined: 20 Apr 2006
Posts: 89
Post rating: 1
arthurking
Level 12
Post#13 07 Feb 2013 22:03  Topic author   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Wykrywa mi urządzenie poprzez Windows Mobile Device Center,Activesync nie mogłem zainstalować,ale karty nie wykrywa.

Zainstalowałem na telefonie przełożyłem i po uruchomieniu pokazuje już nową wersję wszystko jest z nowej tylko pokazuje się "nie mogę wczytać mapy".

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
suchy22
Level 20
Joined: 27 Apr 2005
Posts: 352
Helped: 28
Post rating: 14
suchy22
Level 20
Post#14 09 Feb 2013 18:46  Helpful post   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


A AM to na pewno oryginał z licencją?

Helpful post? + +1
Back to top
cornic
Level 9
Location: w-wa
Joined: 17 Jan 2006
Posts: 27
Helped: 1
Post rating: 8
cornic
Level 9
Post#15 10 Feb 2013 23:09  Helpful post   

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Cze masz w menu navi w ustawieniach opcje usb tam zmien,że nawi bedzie dzialac jak czytnik kart.Wpinasz navi w kompa i w moim komputerze pojawi ci sie nowy dysk a nawet dwa jeden to rezident card czyli pamiec z systemem a drugi t ta karta ktorą wkładasz w navi jako dodatkową. Jesli to masz to możesz rozpocząć proces instalacji auto mapy na tej dodatkowej karcie na rezident card nie polecam. Tam instalator zapyta dla jakiego typu urzadzenia chcesz mape wybierasz opcje dla windows ce 5.0/6.0 potem instalator zapyta o dodatki dla urządzenia tam chyba nie będzie twojego modelu navi to zaznacz tam smartgps i zainstaluj mape. gdy skonczy sie instalacja wejdziesz w menu navi i w ustawieniach tam gdzie usb jest obok ikona takiej ziemi w strzałkach tam ustawisz z jakiej aplikacji ma startować gps czy z auto mapy czy z oryginału map który dostałeś z navi. wchodzisz w tą ziemie i klikasz przeglądaj obok paska tekstowego klikasz na mmc otwierasz i wskazujesz plik exe automapy zatwierdzasz takimenterkiem przy krzyzyku zamknij i w oknie textowym pojawia sie scieżka do mmc do auto mapy wychodzisz z menu navi i odpalasz aplikacje gps w nawi i wita cie Krzysztof Ch.

Helpful post? + +5
Back to top
bogdank48
Level 2
Location: Gdańsk
Joined: 29 Apr 2006
Posts: 2
bogdank48
Level 2
Post#16 14 Jun 2016 09:01    

Re: Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird


Ja odrazu wgrałem AutoMapę na zewnętrzną kartę włożyłem do Larka,zaznaczyłem w opcjach dysk zewnętrzny i działa.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird
Page 1 of 1

Similar topics to lark FreeBird - Jak zainstalować Automapę na Lark FreeBird

lark freebird 43.3 - lark freebird 43.3 kopia systemu (3)
Lark FreeBird 35.8 - Instalacja mapy do Lark FreeBird 35.8 (1)
Lark freebird 43.0 - Wyświetlacz w Lark freebird 43.0 a 43.3 (2)
Lark/freeBird/43.1 - Lark 43.1 wgrywanie map (10)
lark freebird 70.00 - Jak rozebrać ? (2)
Lark FreeBird 50.2 jak wgrać mapę? (7)
Lark FreeBird 70.0 jak wgrac mapę? (2)
GPS Lark 35 FREEBIRD - jak sformatować pamięć? (1)
Nawigacja Lark FreeBird 35.8 jak wprowadzić współrzędne do nawigacji? (3)
Jak wgrać mape Europy do mojej nawigacji Lark freebird 50.3 (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.066 seconds