| Author |
Yanush Poziom 17

|
13 Feb 2005 14:12 Problem z ustawieniami skanera. HELP... |
|
|
|
Witam!
Zakupilem, nie nowy juz ale kilka razy tylko do tej pory uzywany, skaner Mustek Be@rPaw 2448CS Plus wraz z 2 plytami. Zainstalowalo sie, ze az "successfull", ale niestety w zaden sposob nie moge uruchomic funkcji "Scanner Settings", nie moge w zaden sposob ustawic formatu plikow, ani sciezki gdzie ma zapisywac. Zapisuje w katalogu "DATA" i w fomacie .bmp....
Po kliknieciu na pliku uruchamiajacym, badz za pomoca przycisku na Panelu skanera przez moment pojawia sie tylko klepsydra przy kursorze i szybko znika.
Czy mial ktos podobna historie i jak zniej wybrnal ?
Dziekuje i pozdrawiam
Janusz
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Feb 2005 14:12 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tb0171 Poziom 13

|
13 Feb 2005 14:19 Re: Problem z ustawieniami skanera. HELP... |
|
|
|
Mógłbyś napisać coś więcej? Jaki masz system? Czytałeś README, może program nie jest kompatybilny z Twoim systemem?
|
|
| Back to top |
|
 |
jankolo Poziom 26

|
13 Feb 2005 14:22 Re: Problem z ustawieniami skanera. HELP... |
|
|
|
Na pierwszy rzut oka, to jest problem sterowników. Ściągnij nowe sterowniki z www.mustek.com.pl i zainstaluj je (odinstalowując najpierw stare).
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Feb 2005 14:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Yanush Poziom 17

|
13 Feb 2005 14:37 Re: Problem z ustawieniami skanera. HELP... |
|
|
|
| jankolo wrote: |
| Na pierwszy rzut oka, to jest problem sterowników. Ściągnij nowe sterowniki z www.mustek.com.pl i zainstaluj je (odinstalowując najpierw stare). |
Dzieki za szybka reakcje :-)
Sterowniki na stronie Musteka sa identyczne jak na mojej plytce, ktora mam wraz ze skanerem - to jest pewne jak w polskim banku...
Prosze sprawdzic:
http://www.mustek.com.pl/?stid=4&pid=26&ps=sterowniki&PHPSESSID=450cce6b9084f473368f696d49568536
tam stoi, ze sa sterowniki dla "WIN_98_ME_W2K_XP". Ja mam 2k SP4 a wiec smigac powinno, a nie robi tego :-(
Pozdrawiam
Janusz
P.S.
dodam, ze przeinstalowalem wszystko raz jeszcze i nic...
|
|
| Back to top |
|
 |
sylwwwek Poziom 15

|
13 Feb 2005 16:10 Re: Problem z ustawieniami skanera. HELP... |
|
|
|
Witam-miałem podobny problemik co Ty,co prawda mam inny skaner (epson perfection 660)ale sytuacja była niemal identyczna...także po kupieniu skanera (nowego!) otrzmałem dwie płytki ze sterownikami i walczyłem z nimi kilka dni-przecież producent nie mógłby dać złych sterowników-i tu się zdziwiłem:) ściągnąłem z netu jedne ...nie zadziałało...drugie zadziałało...więc i Ty tez tak zrób. Musi się udać-chyba że ten skaner jest walnięty. Jak Ci się uda to daj znać co było nie tak...pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Feb 2005 16:10 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Yanush Poziom 17

|
15 Feb 2005 00:04 Re: Problem z ustawieniami skanera. HELP... |
|
|
|
| sylwwwek wrote: |
| Witam-miałem podobny problemik co Ty,co prawda mam inny skaner (epson perfection 660)ale sytuacja była niemal identyczna...także po kupieniu skanera (nowego!) otrzmałem dwie płytki ze sterownikami i walczyłem z nimi kilka dni-przecież producent nie mógłby dać złych sterowników-i tu się zdziwiłem:) ściągnąłem z netu jedne ...nie zadziałało...drugie zadziałało...więc i Ty tez tak zrób. Musi się udać-chyba że ten skaner jest walnięty. Jak Ci się uda to daj znać co było nie tak...pozdrawiam |
Na stronie Musteka stoi, że nie ma nowszych sterowników niż te, które mam wraz ze skanerem, tj. 70-138-00020. Są one dedykowane, jak już pisałem m. in. pod Wn2k.
Ręce i wszystkie członki opadają...
Yanush
P.S.
Napisałem emilka do Musteka.pl i do tej pory odpowiedzi nie ma :-(
|
|
| Back to top |
|
 |