FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Problem z ustawieniami skanera. HELP...

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Problem z ustawieniami skanera. HELP...
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 13 Feb 2005 14:12   

Problem z ustawieniami skanera. HELP...

Witam!
Zakupilem, nie nowy juz ale kilka razy tylko do tej pory uzywany, skaner Mustek Be@rPaw 2448CS Plus wraz z 2 plytami. Zainstalowalo sie, ze az "successfull", ale niestety w zaden sposob nie moge uruchomic funkcji "Scanner Settings", nie moge w zaden sposob ustawic formatu plikow, ani sciezki gdzie ma zapisywac. Zapisuje w katalogu "DATA" i w fomacie .bmp....
Po kliknieciu na pliku uruchamiajacym, badz za pomoca przycisku na Panelu skanera przez moment pojawia sie tylko klepsydra przy kursorze i szybko znika.
Czy mial ktos podobna historie i jak zniej wybrnal ?
Dziekuje i pozdrawiam
Janusz
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Feb 2005 14:12   

Back to top

tb0171
Poziom 13
Poziom 13

Post#2 13 Feb 2005 14:19   

Re: Problem z ustawieniami skanera. HELP...

Mógłbyś napisać coś więcej? Jaki masz system? Czytałeś README, może program nie jest kompatybilny z Twoim systemem?
Back to top

jankolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#3 13 Feb 2005 14:22   

Na pierwszy rzut oka, to jest problem sterowników. Ściągnij nowe sterowniki z www.mustek.com.pl i zainstaluj je (odinstalowując najpierw stare).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Feb 2005 14:22   

Back to top

Yanush
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 Post from the author of the topic 13 Feb 2005 14:37   

jankolo wrote:
Na pierwszy rzut oka, to jest problem sterowników. Ściągnij nowe sterowniki z www.mustek.com.pl i zainstaluj je (odinstalowując najpierw stare).

Dzieki za szybka reakcje :-)
Sterowniki na stronie Musteka sa identyczne jak na mojej plytce, ktora mam wraz ze skanerem - to jest pewne jak w polskim banku...
Prosze sprawdzic:
http://www.mustek.com.pl/?stid=4&pid=26&ps=sterowniki&PHPSESSID=450cce6b9084f473368f696d49568536
tam stoi, ze sa sterowniki dla "WIN_98_ME_W2K_XP". Ja mam 2k SP4 a wiec smigac powinno, a nie robi tego :-(
Pozdrawiam
Janusz
P.S.
dodam, ze przeinstalowalem wszystko raz jeszcze i nic...
Back to top

sylwwwek
Poziom 15
Poziom 15

Post#5 13 Feb 2005 16:10   

Witam-miałem podobny problemik co Ty,co prawda mam inny skaner (epson perfection 660)ale sytuacja była niemal identyczna...także po kupieniu skanera (nowego!) otrzmałem dwie płytki ze sterownikami i walczyłem z nimi kilka dni-przecież producent nie mógłby dać złych sterowników-i tu się zdziwiłem:) ściągnąłem z netu jedne ...nie zadziałało...drugie zadziałało...więc i Ty tez tak zrób. Musi się udać-chyba że ten skaner jest walnięty. Jak Ci się uda to daj znać co było nie tak...pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Feb 2005 16:10   

Back to top

Yanush
Poziom 17
Poziom 17

Post#6 Post from the author of the topic 15 Feb 2005 00:04   

sylwwwek wrote:
Witam-miałem podobny problemik co Ty,co prawda mam inny skaner (epson perfection 660)ale sytuacja była niemal identyczna...także po kupieniu skanera (nowego!) otrzmałem dwie płytki ze sterownikami i walczyłem z nimi kilka dni-przecież producent nie mógłby dać złych sterowników-i tu się zdziwiłem:) ściągnąłem z netu jedne ...nie zadziałało...drugie zadziałało...więc i Ty tez tak zrób. Musi się udać-chyba że ten skaner jest walnięty. Jak Ci się uda to daj znać co było nie tak...pozdrawiam

Na stronie Musteka stoi, że nie ma nowszych sterowników niż te, które mam wraz ze skanerem, tj. 70-138-00020. Są one dedykowane, jak już pisałem m. in. pod Wn2k.
Ręce i wszystkie członki opadają...
Yanush
P.S.
Napisałem emilka do Musteka.pl i do tej pory odpowiedzi nie ma :-(
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Problem z ustawieniami skanera. HELP...
Page 1 of 1
Similar topics
Problem z ustawieniami dźwiękow systemowych ... (2)
Problem z ustawieniami sieci w HP LJ 5Si (3)
Problem z ustawieniami monitora (15)
Problem z ustawieniami mikrofonu (1)
Problem z ustawieniami internetowymi... (1)
Problem z ustawieniami spersonalizowanymi (1)
Nie mogę zainstalować skanera Plustek U12 na WinXP ! Help ! (18)
!Help ! Nie moge zainstalowac sterownika do skanera ! Help ! (6)
Problem z ustawieniami XP w Laptopie Dell (3)
Microsoft Outlook - problem z ustawieniami (12)

Page generation time: 0.144 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed