Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Wirus Polska Policja blokada


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Wirus Polska Policja blokada
Author
Message
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#1 Post from the author of the topic 31 Jan 2013 18:54   

Wirus Polska Policja blokada


Witam dzisiaj przed 2 godzinami zablokowało mi laptopa wirusem ukash oto skan;

Wirus Polska Policja blokada

Zrobilem kilka rzeczy pod rząd:
1. reset komputera - nic z tego
2. Wejście w tryb awaryjny normalny i z siecią - wywala i zamyka komputer
3. wejście w tryb awaryjny z wierszem poleceń - dało rade ( w pewnym poradniku doczytałem że moge to zrobic poprzez USB programem autoruns - wykryło USB ale nie dało rady wczytać)
4. Próbowałem przywrócić starą wersje systemu - nie dało rady

Proszę o pomoc jak to usunąć, krok po kroku bo już nie wiem co robić, a komputer mam do pracy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jan 2013 18:54   





Back to top
   
0ceanborn
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 03 May 2012
Posts: 864
Location: Katowice

Post#2 31 Jan 2013 19:07   

Re: Wirus Polska Policja blokada


ROFL !

Kup oryginalny system to blokada zniknie.

Very Happy

Wirus Polska Policja blokada

Moderated by jankolo:
Za udzielenie idiotycznej porady otrzymujesz ostrzeżenie

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43381
Location: Warszawa

Post#3 31 Jan 2013 19:11helpful post - solution   

Re: Wirus Polska Policja blokada


> "ale nie dało rady wczytać"

Tzn co dokladnie sie stalo? Otworzyles nosnik z wiersza polecen?

Nagraj na pendrive OTL, uruchom z wiersza i daj oba logi w zalaczniku.

Helpful message? + -

Back to top
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#4 Post from the author of the topic 31 Jan 2013 19:32   

Re: Wirus Polska Policja blokada


to jest orginalny system kupiłem go wraz z laptopem Smile
A dlaczego wirus bo za tym białym ekranem mam dalej system poniewż jak daję loga to widzę pulpit

Dodano po 16 [minuty]:

Kolobos wrote:
> "ale nie dało rady wczytać"

Tzn co dokladnie sie stalo? Otworzyles nosnik z wiersza polecen?

Nagraj na pendrive OTL, uruchom z wiersza i daj oba logi w zalaczniku.


wgrałem OTL na USB właśnie uruchomiłem skanuj teraz czekam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jan 2013 19:32   





Back to top
   
cyborg39
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 661
Location: Brodnica

Post#5 31 Jan 2013 19:37   

Re: Wirus Polska Policja blokada


Kiedys mialem do przeinstalowania komputer stacjonarny kolegi z innym wirusem (podobnym) -tym z odznaka Policji z Sępólna Krajeńskiego. U niego po uruchomieniu wskakiwal pulpit i za chwilkę już strona "policyjna", a u mnie kiedy nie podłączyłem wtyczki z kablem sieciowym Windows uruchomił się normalnie. Spróbuj wyłączyć router i wtedy uruchom komputer, może potem usuniesz. Slyszałem że ten antywirus Microsoftu usuwa te wirusy - MSE

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jan 2013 19:37   





Back to top
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#6 Post from the author of the topic 31 Jan 2013 19:38   

Re: Wirus Polska Policja blokada


oto skan OTL

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#7 Post from the author of the topic 31 Jan 2013 19:39   

Re: Wirus Polska Policja blokada


cyborg39 wrote:
Kiedys mialem do przeinstalowania komputer stacjonarny kolegi z innym wirusem (podobnym) -tym z odznaka Policji z Sępólna Krajeńskiego. U niego po uruchomieniu wskakiwal pulpit i za chwilkę już strona "policyjna", a u mnie kiedy nie podłączyłem wtyczki z kablem sieciowym Windows uruchomił się normalnie. Spróbuj wyłączyć router i wtedy uruchom komputer, może potem usuniesz. Slyszałem że ten antywirus Microsoftu usuwa te wirusy - MSE


wyłanczałem już ruter i nic z tego, po prostu wyskakuje mi ta strona a pod nią jest zwykły pulpit

Helpful message? + -

Back to top
   
cyborg39
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 661
Location: Brodnica

Post#8 31 Jan 2013 19:47   

Re: Wirus Polska Policja blokada


xdranzerx wrote:
wyłanczałem już ruter i nic z tego

Ale wyłączałeś przed uruchomieniem komputera czy po jego uruchomieniu?

Helpful message? + -

Back to top
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#9 Post from the author of the topic 31 Jan 2013 19:54   

Re: Wirus Polska Policja blokada


cyborg39 wrote:
xdranzerx wrote:
wyłanczałem już ruter i nic z tego

Ale wyłączałeś przed uruchomieniem komputera czy po jego uruchomieniu?



Tak i tak, automatycznie wskakuje mi ta strona, dodam że w manadżera moge wejść poprzez naciśnięcie ctrl+alt+Del, ale uruchamia go za tą stroną widze to jak wyłanczam komputer

Helpful message? + -

Back to top
   
Acorus 20
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 01 May 2009
Posts: 6382

Post#10 31 Jan 2013 19:56helpful post - solution   

Re: Wirus Polska Policja blokada


Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Quote:
:OTL
O4 - HKCU..\Run: [MSConfig] C:\Users\Jeremiasz\ddmlxjwy.exe ()
O4 - HKCU..\Run: [RGSC] C:\Program Files (x86)\Rockstar Games Social Club\RGSCLauncher.exe /silent File not found
[2013/01/31 19:21:31 | 000,000,004 | ---- | M] () -- C:\Users\Jeremiasz\AppData\Roaming\skype.ini
[2012/12/31 05:44:26 | 000,052,789 | -H-- | C] () -- C:\Users\Jeremiasz\ddmlxjwy.exe

:Commands
[emptytemp]


Kliknij Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Jan 2013 19:56helpful post - solution   





Back to top
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#11 Post from the author of the topic 31 Jan 2013 21:08   

Re: Wirus Polska Policja blokada


pierwszy plik

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#12 Post from the author of the topic 31 Jan 2013 21:11   

Re: Wirus Polska Policja blokada


drugi plik OTL

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43381
Location: Warszawa

Post#13 31 Jan 2013 22:07helpful post - solution   

Re: Wirus Polska Policja blokada


Odinstaluj:
Bing Bar
Adobe Reader 9, zmien na Foxit: http://ninite.com/foxit/

Wykonaj skrypt:

:OTL
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
@Alternate Data Stream - 943 bytes -> C:\ProgramData\Temp:24721E3C
@Alternate Data Stream - 153 bytes -> C:\ProgramData\Temp:E79EFDA4
@Alternate Data Stream - 151 bytes -> C:\ProgramData\Temp:9B750A13
@Alternate Data Stream - 143 bytes -> C:\ProgramData\Temp:4D066AD2
@Alternate Data Stream - 142 bytes -> C:\ProgramData\Temp:5925E400
@Alternate Data Stream - 137 bytes -> C:\ProgramData\Temp:8173A019
@Alternate Data Stream - 136 bytes -> C:\ProgramData\Temp:2430E4FC
@Alternate Data Stream - 135 bytes -> C:\ProgramData\Temp:5D458568
@Alternate Data Stream - 129 bytes -> C:\ProgramData\Temp:C46995DA
@Alternate Data Stream - 125 bytes -> C:\ProgramData\Temp:798A3728
@Alternate Data Stream - 124 bytes -> C:\ProgramData\Temp:1D6686D8
@Alternate Data Stream - 122 bytes -> C:\ProgramData\Temp:6CC69D3C

Po wykonaniu wybierz w OTL Sprzatanie i to wszystko.

Helpful message? + -

Back to top
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 31 Jan 2013
Posts: 8
Location: Będzin

Post#14 Post from the author of the topic 01 Feb 2013 20:14   

Re: Wirus Polska Policja blokada


dzieki za wszystko, znowusz działa mi laptop. Jeszcze raz dzięki

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Wirus Polska Policja blokada
Page 1 of 1
Similar topics
Wirus - Polska Policja Biuro Spraw Wewnątrznych Krajowe Centrum Informacji Krymi (5)
OTL logi - Prosba o sprawdzenie logów OTL (Polska Policja wirus) (1)
Wirus Policja - Czy unicestwiony? (2)
Prośba o likwidację wirusa Polska policja Ukash (10)
Wirus Ucash - Uwaga Policja Jak się go pozbyć ? (8)
wirus "policja" prośba o sprawdzenie logów (8)
Wirus "policja" sprawdzenie logów (4)
OTL - Logi OTL + wirus policja (4)
Częściowa blokada portu (wirus?) (2)
blokada komputera wirus pomoc (9)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl topic RSS feed