Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wirus Polska Policja blokada


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Wirus Polska Policja blokada
Autor
Wiadomość
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#1 Post autora tematu 31 Sty 2013 18:54   

Wirus Polska Policja blokada


Witam dzisiaj przed 2 godzinami zablokowało mi laptopa wirusem ukash oto skan;

Wirus Polska Policja blokada

Zrobilem kilka rzeczy pod rząd:
1. reset komputera - nic z tego
2. Wejście w tryb awaryjny normalny i z siecią - wywala i zamyka komputer
3. wejście w tryb awaryjny z wierszem poleceń - dało rade ( w pewnym poradniku doczytałem że moge to zrobic poprzez USB programem autoruns - wykryło USB ale nie dało rady wczytać)
4. Próbowałem przywrócić starą wersje systemu - nie dało rady

Proszę o pomoc jak to usunąć, krok po kroku bo już nie wiem co robić, a komputer mam do pracy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Sty 2013 18:54   





Powrót do góry
   
0ceanborn
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 748
Miasto: Katowice

Post#2 31 Sty 2013 19:07   

Re: Wirus Polska Policja blokada


ROFL !

Kup oryginalny system to blokada zniknie.

:-D

Wirus Polska Policja blokada

Moderowano przez jankolo:
Za udzielenie idiotycznej porady otrzymujesz ostrzeżenie

Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 41692
Miasto: Warszawa

Post#3 31 Sty 2013 19:11pomocny post - solucja   

Re: Wirus Polska Policja blokada


> "ale nie dało rady wczytać"

Tzn co dokladnie sie stalo? Otworzyles nosnik z wiersza polecen?

Nagraj na pendrive OTL, uruchom z wiersza i daj oba logi w zalaczniku.
Powrót do góry
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#4 Post autora tematu 31 Sty 2013 19:32   

Re: Wirus Polska Policja blokada


to jest orginalny system kupiłem go wraz z laptopem :)
A dlaczego wirus bo za tym białym ekranem mam dalej system poniewż jak daję loga to widzę pulpit

Dodano po 16 [minuty]:

Kolobos napisał:
> "ale nie dało rady wczytać"

Tzn co dokladnie sie stalo? Otworzyles nosnik z wiersza polecen?

Nagraj na pendrive OTL, uruchom z wiersza i daj oba logi w zalaczniku.


wgrałem OTL na USB właśnie uruchomiłem skanuj teraz czekam.
Powrót do góry
   
cyborg39
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 25 Lip 2005
Posty: 597
Miasto: Brodnica

Post#5 31 Sty 2013 19:37   

Re: Wirus Polska Policja blokada


Kiedys mialem do przeinstalowania komputer stacjonarny kolegi z innym wirusem (podobnym) -tym z odznaka Policji z Sępólna Krajeńskiego. U niego po uruchomieniu wskakiwal pulpit i za chwilkę już strona "policyjna", a u mnie kiedy nie podłączyłem wtyczki z kablem sieciowym Windows uruchomił się normalnie. Spróbuj wyłączyć router i wtedy uruchom komputer, może potem usuniesz. Slyszałem że ten antywirus Microsoftu usuwa te wirusy - MSE
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Sty 2013 19:37   





Powrót do góry
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#6 Post autora tematu 31 Sty 2013 19:38   

Re: Wirus Polska Policja blokada


oto skan OTL

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Sty 2013 19:38   





Powrót do góry
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#7 Post autora tematu 31 Sty 2013 19:39   

Re: Wirus Polska Policja blokada


cyborg39 napisał:
Kiedys mialem do przeinstalowania komputer stacjonarny kolegi z innym wirusem (podobnym) -tym z odznaka Policji z Sępólna Krajeńskiego. U niego po uruchomieniu wskakiwal pulpit i za chwilkę już strona "policyjna", a u mnie kiedy nie podłączyłem wtyczki z kablem sieciowym Windows uruchomił się normalnie. Spróbuj wyłączyć router i wtedy uruchom komputer, może potem usuniesz. Slyszałem że ten antywirus Microsoftu usuwa te wirusy - MSE


wyłanczałem już ruter i nic z tego, po prostu wyskakuje mi ta strona a pod nią jest zwykły pulpit
Powrót do góry
   
cyborg39
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 25 Lip 2005
Posty: 597
Miasto: Brodnica

Post#8 31 Sty 2013 19:47   

Re: Wirus Polska Policja blokada


xdranzerx napisał:
wyłanczałem już ruter i nic z tego

Ale wyłączałeś przed uruchomieniem komputera czy po jego uruchomieniu?
Powrót do góry
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#9 Post autora tematu 31 Sty 2013 19:54   

Re: Wirus Polska Policja blokada


cyborg39 napisał:
xdranzerx napisał:
wyłanczałem już ruter i nic z tego

Ale wyłączałeś przed uruchomieniem komputera czy po jego uruchomieniu?



Tak i tak, automatycznie wskakuje mi ta strona, dodam że w manadżera moge wejść poprzez naciśnięcie ctrl+alt+Del, ale uruchamia go za tą stroną widze to jak wyłanczam komputer
Powrót do góry
   
Acorus 20
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 5560

Post#10 31 Sty 2013 19:56pomocny post - solucja   

Re: Wirus Polska Policja blokada


Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Cytat:
:OTL
O4 - HKCU..\Run: [MSConfig] C:\Users\Jeremiasz\ddmlxjwy.exe ()
O4 - HKCU..\Run: [RGSC] C:\Program Files (x86)\Rockstar Games Social Club\RGSCLauncher.exe /silent File not found
[2013/01/31 19:21:31 | 000,000,004 | ---- | M] () -- C:\Users\Jeremiasz\AppData\Roaming\skype.ini
[2012/12/31 05:44:26 | 000,052,789 | -H-- | C] () -- C:\Users\Jeremiasz\ddmlxjwy.exe

:Commands
[emptytemp]


Kliknij Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Sty 2013 19:56pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#11 Post autora tematu 31 Sty 2013 21:08   

Re: Wirus Polska Policja blokada


pierwszy plik

Załączniki:
Powrót do góry
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#12 Post autora tematu 31 Sty 2013 21:11   

Re: Wirus Polska Policja blokada


drugi plik OTL

Załączniki:
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 41692
Miasto: Warszawa

Post#13 31 Sty 2013 22:07pomocny post - solucja   

Re: Wirus Polska Policja blokada


Odinstaluj:
Bing Bar
Adobe Reader 9, zmien na Foxit: http://ninite.com/foxit/

Wykonaj skrypt:

:OTL
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
@Alternate Data Stream - 943 bytes -> C:\ProgramData\Temp:24721E3C
@Alternate Data Stream - 153 bytes -> C:\ProgramData\Temp:E79EFDA4
@Alternate Data Stream - 151 bytes -> C:\ProgramData\Temp:9B750A13
@Alternate Data Stream - 143 bytes -> C:\ProgramData\Temp:4D066AD2
@Alternate Data Stream - 142 bytes -> C:\ProgramData\Temp:5925E400
@Alternate Data Stream - 137 bytes -> C:\ProgramData\Temp:8173A019
@Alternate Data Stream - 136 bytes -> C:\ProgramData\Temp:2430E4FC
@Alternate Data Stream - 135 bytes -> C:\ProgramData\Temp:5D458568
@Alternate Data Stream - 129 bytes -> C:\ProgramData\Temp:C46995DA
@Alternate Data Stream - 125 bytes -> C:\ProgramData\Temp:798A3728
@Alternate Data Stream - 124 bytes -> C:\ProgramData\Temp:1D6686D8
@Alternate Data Stream - 122 bytes -> C:\ProgramData\Temp:6CC69D3C

Po wykonaniu wybierz w OTL Sprzatanie i to wszystko.
Powrót do góry
   
xdranzerx
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 8
Miasto: Będzin

Post#14 Post autora tematu 01 Lut 2013 20:14   

Re: Wirus Polska Policja blokada


dzieki za wszystko, znowusz działa mi laptop. Jeszcze raz dzięki
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Wirus Polska Policja blokada
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wirus - Polska Policja Biuro Spraw Wewnątrznych Krajowe Centrum Informacji Krymi (5)
OTL logi - Prosba o sprawdzenie logów OTL (Polska Policja wirus) (1)
Wirus Policja - Czy unicestwiony? (2)
Prośba o likwidację wirusa Polska policja Ukash (10)
Wirus Ucash - Uwaga Policja Jak się go pozbyć ? (8)
wirus "policja" prośba o sprawdzenie logów (8)
Wirus "policja" sprawdzenie logów (4)
OTL - Logi OTL + wirus policja (4)
Częściowa blokada portu (wirus?) (2)
blokada komputera wirus pomoc (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS