Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MT-333 problem za basem. Sub się dławi przy 1/3 głośności i 100% basu

hitman12 05 Lut 2013 22:49 1281 7
  • #1 05 Lut 2013 22:49
    hitman12
    Poziom 8  

    Witam, mam problem z glosnikami Media-tech MT-333, mianowicie przy podglosnieniu powyzej 1/3 wolume a bass 100% lub bass 1/3 a wolume 100 % subwoofer zaczyna sie tak jakby dlawic. Wymienilem UTC2030 na TDA 2040, kondensatory na zasilaniu, wzmacniacze operacyjne ale to nic nie pomoglo

  • #2 06 Lut 2013 01:13
    kwarek23
    Poziom 18  

    Sprawdz jak się zachowują napięcia zasilające przy większej mocy (głośności).

  • #3 06 Lut 2013 09:48
    hitman12
    Poziom 8  

    Zapomnialem dodac ze probowalem na identycznym trafo i bylo to samo. Ae byc moze cos jest z napieciem bo diody przygasaja jak zaczyna sie dlawic, ale gdzie szukac problemu to ja nie wiem

  • #4 06 Lut 2013 12:45
    kwarek23
    Poziom 18  

    Witam.
    Sprawdz kondensatory w zasilaniu,pomierz napięcia podczas obciążenia i przy wysterowaniu na max.
    Kondensatory najlepiej podstawić.

    Dodano po 33 [sekundy]:

    Może wrzuć jakiś schemat.

  • #5 06 Lut 2013 15:42
    hitman12
    Poziom 8  

    Na samym poczatku napisalem ze kondensatory wymienilem, jutro zmierze napiecie przy wiekszym obciazeniu, schematu nigdzie nie ma do tego, jedyne o to jakies zdjecia moge dodac.

  • #6 06 Lut 2013 22:56
    398216
    Usunięty  
  • #7 06 Lut 2013 23:36
    hitman12
    Poziom 8  

    Co prawda nei jest to wysokiej klasy sprzet ale glosnik w subie ma 35W i robi swoje, mialem juz kiedys takie glosniki i subwoofer ladnie pomowal prawie do konca volume a w tych glosnikach tego brakuje


    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    (dj-MatyAS)

  • #8 15 Lut 2013 18:28
    mildtonek418
    Poziom 14  

    Może wzmacniacz jest za słaby i się przesterowywuje, spróbuj trochę odjąć niskich tonów.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME