Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.
Autor
Wiadomość
syczący
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 358

Post#1 Post autora tematu 07 Lut 2013 21:24   

Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Witam.
Posiadam działający internet radiowy i jestem przyłączony do niego za pomocą skrętki ethernetowej.

Dostałem od znajomego router wifi z TP SAGEMCOM F@ST 2704 i chciałbym go użyć jako switcha z Wifi. Więc podłączyłem kabel który wypiąłem z komputera i wpiąłem go do lanowego gniazda 1 w routerze.

Myślałem, że nie trzeba będzie konfigurować go ale jednak się myliłem.Gdy chce wejść na jakąś stronę int. przeglądarka mnie zawsze kieruje na ustawienia routera.

Pomoże mi ktoś jak to skonfigurować ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lut 2013 21:24   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21673
Miasto: Gostyń

Post#2 07 Lut 2013 21:27   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Wyłącz serwer DHCP na SAGEMCOM-ie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lut 2013 21:27   





Powrót do góry
   
syczący
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 358

Post#3 Post autora tematu 07 Lut 2013 21:27   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Tylko to wystarczy ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lut 2013 21:27   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21673
Miasto: Gostyń

Post#4 07 Lut 2013 21:36   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Trzeba by jakoś sieć bezprzewodową zabezpieczyć też. No i sprawdzić czy nie masz takiego samego adresu LAN jak brama internetowa od dostawcy.
Powrót do góry
   
syczący
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 358

Post#5 Post autora tematu 07 Lut 2013 21:40   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


jimasek napisał:
Trzeba by jakoś sieć bezprzewodową zabezpieczyć też. No i sprawdzić czy nie masz takiego samego adresu LAN jak brama internetowa od dostawcy.


Aha no ok. Sieć już jest zabezpieczona fabrycznie przez TP, odnośnie ip sprawdzę i zdam relacje.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Sagemcom Fast 2704 + Switch t - Switch nie działa po podpięciu do Sagemcom 2704 (13)
Sagemcom Fast 2704 - Internet co chwila się rozłącza (10)
SAGEMCOM FAST 2704 - internet do 10mbit/s czy wycisnę więcej na tym łaczu (2)
Neostrada Sagemcom F@st 2704 - st 2704 Opisz problem, objawy usterki (2)
Konfiguracja sagemcom f@st 2704 z NEOSTRADY pod VNC lub teamviewer (7)
Neostrada sagemcom fast2704 -> kabel->tp-linkwr340g->komputer tj. konf (4)
Zasilacz Sagemcom F@st 2704 (10)
Sagemcom 2704 i TD-W8951ND - (2)
Sagemcom F@ST 2704 - remote control (1)
SAGEMCOM F@ST 2704 jak skonfigurować??? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS