Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefonia VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
syczący
Poziom 18
Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 350
Pomógł: 4
Ocena postów: 5
syczący
Poziom 18
Post#1 07 Lut 2013 20:24  Autor tematu   

Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Witam.
Posiadam działający internet radiowy i jestem przyłączony do niego za pomocą skrętki ethernetowej.

Dostałem od znajomego router wifi z TP SAGEMCOM F@ST 2704 i chciałbym go użyć jako switcha z Wifi. Więc podłączyłem kabel który wypiąłem z komputera i wpiąłem go do lanowego gniazda 1 w routerze.

Myślałem, że nie trzeba będzie konfigurować go ale jednak się myliłem.Gdy chce wejść na jakąś stronę int. przeglądarka mnie zawsze kieruje na ustawienia routera.

Pomoże mi ktoś jak to skonfigurować ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 25601
Pomógł: 2561
Ocena postów: 233
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#2 07 Lut 2013 20:27    

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Wyłącz serwer DHCP na SAGEMCOM-ie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
syczący
Poziom 18
Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 350
Pomógł: 4
Ocena postów: 5
syczący
Poziom 18
Post#3 07 Lut 2013 20:27  Autor tematu   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Tylko to wystarczy ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 25601
Pomógł: 2561
Ocena postów: 233
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 07 Lut 2013 20:36    

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Trzeba by jakoś sieć bezprzewodową zabezpieczyć też. No i sprawdzić czy nie masz takiego samego adresu LAN jak brama internetowa od dostawcy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
syczący
Poziom 18
Dołączył: 17 Paź 2011
Posty: 350
Pomógł: 4
Ocena postów: 5
syczący
Poziom 18
Post#5 07 Lut 2013 20:40  Autor tematu   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


jimasek napisał:
Trzeba by jakoś sieć bezprzewodową zabezpieczyć też. No i sprawdzić czy nie masz takiego samego adresu LAN jak brama internetowa od dostawcy.


Aha no ok. Sieć już jest zabezpieczona fabrycznie przez TP, odnośnie ip sprawdzę i zdam relacje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Sagemcom f@st 2704 - Router Sagemcom F@st 2704, Blokowanie internetu komputerom (3)
Sagemcom Fast 2704 + Switch t - Switch nie działa po podpięciu do Sagemcom 2704 (13)
Sagemcom Fast 2704 - Internet co chwila się rozłącza (10)
SAGEMCOM FAST 2704 - internet do 10mbit/s czy wycisnę więcej na tym łaczu (2)
Neostrada Sagemcom F@st 2704 - st 2704 Opisz problem, objawy usterki (2)
Konfiguracja sagemcom f@st 2704 z NEOSTRADY pod VNC lub teamviewer (7)
Neostrada sagemcom fast2704 -> kabel->tp-linkwr340g->komputer tj. konf (4)
Zasilacz Sagemcom F@st 2704 (10)
Sagemcom 2704 i TD-W8951ND - (2)
Router Sagemcom f@st 2704 (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.193 seconds

elektroda.pl temat RSS