Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.
Author
Message
syczący
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 17 Oct 2011
Posts: 348

Post#1 Post from the author of the topic 07 Feb 2013 20:24   

Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Witam.
Posiadam działający internet radiowy i jestem przyłączony do niego za pomocą skrętki ethernetowej.

Dostałem od znajomego router wifi z TP SAGEMCOM F@ST 2704 i chciałbym go użyć jako switcha z Wifi. Więc podłączyłem kabel który wypiąłem z komputera i wpiąłem go do lanowego gniazda 1 w routerze.

Myślałem, że nie trzeba będzie konfigurować go ale jednak się myliłem.Gdy chce wejść na jakąś stronę int. przeglądarka mnie zawsze kieruje na ustawienia routera.

Pomoże mi ktoś jak to skonfigurować ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Feb 2013 20:24   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23561
Location: Gostyń

Post#2 07 Feb 2013 20:27   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Wyłącz serwer DHCP na SAGEMCOM-ie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Feb 2013 20:27   





Back to top
   
syczący
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 17 Oct 2011
Posts: 348

Post#3 Post from the author of the topic 07 Feb 2013 20:27   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Tylko to wystarczy ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Feb 2013 20:27   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23561
Location: Gostyń

Post#4 07 Feb 2013 20:36   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


Trzeba by jakoś sieć bezprzewodową zabezpieczyć też. No i sprawdzić czy nie masz takiego samego adresu LAN jak brama internetowa od dostawcy.

Helpful message? + -

Back to top
   
syczący
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 17 Oct 2011
Posts: 348

Post#5 Post from the author of the topic 07 Feb 2013 20:40   

Re: Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.


jimasek wrote:
Trzeba by jakoś sieć bezprzewodową zabezpieczyć też. No i sprawdzić czy nie masz takiego samego adresu LAN jak brama internetowa od dostawcy.


Aha no ok. Sieć już jest zabezpieczona fabrycznie przez TP, odnośnie ip sprawdzę i zdam relacje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Konf. SAGEMCOM F@ST 2704 pod internet radiowy.
Page 1 of 1
Similar topics
Sagemcom f@st 2704 - Router Sagemcom F@st 2704, Blokowanie internetu komputerom (3)
Sagemcom Fast 2704 + Switch t - Switch nie działa po podpięciu do Sagemcom 2704 (13)
Sagemcom Fast 2704 - Internet co chwila się rozłącza (10)
SAGEMCOM FAST 2704 - internet do 10mbit/s czy wycisnę więcej na tym łaczu (2)
Neostrada Sagemcom F@st 2704 - st 2704 Opisz problem, objawy usterki (2)
Konfiguracja sagemcom f@st 2704 z NEOSTRADY pod VNC lub teamviewer (7)
Neostrada sagemcom fast2704 -> kabel->tp-linkwr340g->komputer tj. konf (4)
Zasilacz Sagemcom F@st 2704 (10)
Sagemcom 2704 i TD-W8951ND - (2)
Router Sagemcom f@st 2704 (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl topic RSS feed