Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe ->Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
big67
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 18 Lut 2013
Posty: 6
big67
Poziom 3
Post#1 18 Lut 2013 09:49  Autor tematu   

Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


Witam, od wczoraj mam troszkę problemów z moim laptopem. Otóż strony na Chrome chodzą bardzo wolno. Na FB nie mogę w ogóle wejść na Chrome, jest komunikat:
"Błąd serwera.
W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania strony https://www.facebook.com/. Może być ona wyłączona na potrzeby konserwacji lub nieprawidłowo skonfigurowana. Błąd HTTP 500 (Internal Server Error): Napotkano nieoczekiwaną sytuację przy próbie zrealizowania żądania przez serwer."
Na IE normalnie działa. No i po drugie komputer muli niemiłosiernie.
LOGI z OTL:
http://wklej.to/yZIwi
http://wklej.to/q9dbU

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 44348
Pomógł: 7966
Ocena postów: 507
Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 18 Lut 2013 10:09    

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


Java do aktualizacji -> www.java.com

Odinstaluj:
AVG 2013
Adobe Reader 9.2 - Polish, zmien na Foxit: http://ninite.com/foxit/
TuneUp Utilities 2013
TuneUp Utilities Language Pack (pl-PL)
Malwarebytes Anti-Malware wersja 1.70.0.1100

Daj screen z CrystalDiskInfo oraz Process Explorer.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
big67
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 18 Lut 2013
Posty: 6
big67
Poziom 3
Post#3 18 Lut 2013 10:27  Autor tematu   

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


jak odinstaluje avg .. to nie zaszkodzi?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
PRK94R
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 73
Pomógł: 1
PRK94R
Poziom 11
Post#4 18 Lut 2013 10:52    

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


zamiast avg polecam Avasta najnowszego , zamiast adobe wyzej wspomniany foxit reader lub SumatraPDF , zamiast tune up polecam Glary Utilities a antimalware nie używam.

Odinstalowanie AVG nie zaszkodzi ale radze szybko zainstalowac innego antywirka .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
big67
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 18 Lut 2013
Posty: 6
big67
Poziom 3
Post#5 18 Lut 2013 10:57  Autor tematu   

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


Wiec tak, odinstalowalem co mowiles... dodatkowo odinstalowalem chrome... i zainstalowalem ponownie, teraz instaluje avast... i facebook juz dziala i komp dziala normalnie... co moglo byc przyczyna?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 44348
Pomógł: 7966
Ocena postów: 507
Kolobos
Spec od komputerów
Post#6 18 Lut 2013 10:59Pomocny post    

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


Zapewne avg.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
big67
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 18 Lut 2013
Posty: 6
big67
Poziom 3
Post#7 18 Lut 2013 11:10  Autor tematu   

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


zaraz avast odpale i zobaczymy co bedzie sie dzialo

Dodano po 10 [minuty]:

big67 napisał:
zaraz avast odpale i zobaczymy co bedzie sie dzialo


Narazie wszystko działa. dziekuje narazie za pomoc..

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
PRK94R
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 73
Pomógł: 1
PRK94R
Poziom 11
Post#8 18 Lut 2013 11:13    

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


ogólnie avg to kiepski antywirus , zapewne to on zamulił ci komputer .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
big67
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 18 Lut 2013
Posty: 6
big67
Poziom 3
Post#9 18 Lut 2013 11:51  Autor tematu   

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


PRK94R napisał:
ogólnie avg to kiepski antywirus , zapewne to on zamulił ci komputer .


Wiesz to mi wczoraj sie zrobilo... mialem do tej pory internet z kablowki... i kablem podlaczone.. i wczoraj postanowilem podlaczyc acces point. po podlaczeniu i ustawieniu, chce wejsc na fb i zonk... komp zaczal mulic... narazie jest wporzadku. Musze jeszcze tylko jakis program zdobyc do optymalizacji komputera... bo najnowszy nie jest.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
PRK94R
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 73
Pomógł: 1
PRK94R
Poziom 11
Post#10 18 Lut 2013 14:21    

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


z mojego doświadczenia polecam Glary Utilities , nie sprawia problemów i robi co ma zrobić , ponadto ma wiele narzędzi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
big67
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 18 Lut 2013
Posty: 6
big67
Poziom 3
Post#11 18 Lut 2013 18:34  Autor tematu   

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


a jak ten program ustawic zeby w czasie rzeczywistym komputer szybciej chodzil....

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
PRK94R
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 73
Pomógł: 1
PRK94R
Poziom 11
Post#12 18 Lut 2013 19:01    

Re: Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.


chodzi o Glary ? musisz wybrac co chcesz zoptymalizowac , wyczysc pliki tymczasowe , historie , hasla , ogolnie przeglądnij sobie i wypróbuj funkcje. Nie zepsujesz tym kompa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> Google Chrome - nie da się wejść na Facebooka, błąd 500. Na IE działa.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Google Chrome BŁĄD 188, strona .com nie ładuje się (2)
Google Chrome - Procesy Chrome,duże obciążenie,nie działa w przeglądarce LPM. (4)
Lenovo G570 - Nie działa Internet Explorer, zawiesza się Google Chrome (9)
Windows7 Home Premium - Działa IE8 i9, nie działa google chrome (2)
Youtube nie działa na stronach-google chrome (4)
Google Chrome - Powolne ładowanie się stron i ustawień chrome (4)
W Google Chrome część filmów na YouTube nie działa, czarny ekran (5)
PC Dell - WIN XP SP2, Google Chrome nie działa radio internetowe (1)
Google Chrome - strony się nie wczytują (2)
Google Chrome - czasami w ogóle się nie włącza (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS