Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 11 Mar 2013 22:53
    folofolo
    Poziom 2  

    Witam, mam problem z odpaleniem Firefox-a. Działał, działał i nagle przestał działać – wyskakuje komunikat o następującej treści: „Mozilla-narzędzie zgłaszania awarii. Program Firefox uległ awarii w wyniku błędu. Przy następnym uruchomieniu nastąpi próba przywrócenia otwartych okien i kart.”
    Niestety przy następnym uruchomieniu nadal wyskakuje ww. komunikat. Próbowałem trybu awaryjnego (tu z przytrzymanym klawiszem SHIFT uruchamia się tryb awaryjny), odinstalowałem i ponownie instalowałem program i nic. Przywracałem ustawienia fabryczne, praktycznie wszystkiego próbowałem i nic.
    Co mam zrobić, aby zadziałał Firefox? Czekam na podpowiedzi.
    Dzięki i pozdrawiam.
    Folofolo.

    Mozilla Firefox - przegladarka - Firefox uległ awarii w wyniku błędu.

  • #2 11 Mar 2013 23:10
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    Jaka wersja FF? Z najnowszymi istnieją tak owe problemy.
    Spróbuj odinstalować,wyczyścić rejestr CCleaner-em i zainstaluj starszą wersję FF.
    Powiedz czy problem wciąż występuje.

  • #3 11 Mar 2013 23:11
    Kasek21
    Spec od komputerów

    Komputer po OC?

    Pobierz stąd: http://www.memtest.org/#downiso
    Rozpakuj, nagraj obraz na płytę i uruchom z niej komputer. Możesz także ściągnąć wersję na pendrive. (dwa przejścia programu).

  • #4 12 Mar 2013 09:32
    folofolo
    Poziom 2  

    Wersja FF najnowsza 19.0.2 I chyba masz rację Bo z tego co pamiętam przestał działać chyba Po jakieś aktualizacji :( Zrobiłem jedną rzecz (Tryb awaryjny. Opcje -> Zaawansowane -> Odznaczyłem Korzystaj z akceleracji sprzętowej) I Firefox startuje ale niestety dopiero Po ok. 20 sekund Po kliknięciu na ikonkę a gdy już odpali strony działają już normalnie / szybko.
    Testowałem programem memtest, błędów zero a nadal nie odpalał FF :(

    A jeszcze jedno - wpisałem w pasku adresu about:crashes I wyskoczyło MI to:
    Przesłane zgłoszenia awarii
    ID zgłoszenia Data przesłania
    BP-62f0d209-8e7a-49f8-954e-df61b2130311 2013-03-11 21:34
    BP-e54fb0ad-8e26-4f74-91e0-7b78c2130307 2013-03-07 23:23
    BP-387bee0a-2c14-4ead-a5a7-4ceaf2130307 2013-03-07 23:01

    I jeszcze kilka takich linków, jak kliknę na któryś z nich (w tym przypadku pierwszy do góry) to wyskakuje MI at strona:
    https://crash-stats.mozilla.com/report/ ... 61b2130311
    Prawdopodobny powód awarii: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=819028 .
    Wynika z tego, że muszę uaktualnić sterowniki - to może być przyczyną tego wszystkiego.

    Jeśli to nie pomoże to odinstaluję FF 19 wyczyszczę Odkurzaczem, CCleaner-em i dodatkowo ComboFix-em i zainstaluję FF 18.

    Napiszę jak MI poszło :)

    Wielkie DZIĘKUJĘ za rady i pomoc.
    Pozdrawiam.
    Folofolo

  • #5 12 Mar 2013 09:59
    DVDM14
    Poziom 35  

    Jeżeli aktualizacja sterowników nie pomoże, to zamiast instalować przestarzałą wersję wyłącz sprzętową akcelerację grafiki.

    Narzędzia --> Opcje --> Zaawansowane --> Ogólne --> Odznaczasz "Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna"

    Powinno w takim przypadku załatwić sprawę.

  • #6 12 Mar 2013 10:01
    Kasek21
    Spec od komputerów

    DVDM14 napisał:
    Jeżeli aktualizacja sterowników nie pomoże, to zamiast instalować przestarzałą wersję wyłącz sprzętową akcelerację grafiki.

    Narzędzia --> Opcje --> Zaawansowane --> Ogólne --> Odznaczasz "Korzystaj z akcelereacji sprzętowej, jeśli jest dostępna"


    folofolo napisał:
    Zrobiłem jedną rzecz (Tryb awaryjny. Opcje -> Zaawansowane -> Odznaczyłem Korzystaj z akceleracji sprzętowej) I Firefox startuje ale niestety dopiero Po ok. 20 sekund Po kliknięciu na ikonkę a gdy już odpali strony działają już normalnie / szybko.

  • #7 12 Mar 2013 11:16
    folofolo
    Poziom 2  

    Dziękuję za info ale ja już to wcześniej zrobiłem. Powyżej opisałem to, że odznaczyłem "Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna" i oczywiście FF odpala się ale dopiero po ok. 20 sek. :(
    Przetestuję wszystko i zobaczymy co pomoże :) dam znać.

  • #8 13 Mar 2013 07:46
    folofolo
    Poziom 2  

    Niestety próbowałem już chyba wszystkiego i czas odpalania FF 19.0.2 nie zmniejszył się - wynosi ok. 20 sekund ;( Gdy już uruchomi się zakładki / inne strony normalnie się uruchamiają. Może to wina tej wersji, poczekam aż będzie nowsza może wtedy coś się zmieni :)
    Dziękuję wszystkim za porady i pozdrawiam.
    Folofolo

  • #9 13 Mar 2013 11:01
    1941135
    Usunięty  
  • Pomocny post
    #10 13 Mar 2013 12:09
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    folofolo napisał:
    Dziękuję za info ale ja już to wcześniej zrobiłem. Powyżej opisałem to, że odznaczyłem "Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna" i oczywiście FF odpala się ale dopiero po ok. 20 sek. :(
    Przetestuję wszystko i zobaczymy co pomoże :) dam znać.



    informatyczek napisał:
    Ja także miałem taki problem.
    Rozwiązałem go poprzez wyłączenie akceleracji sprzętowej w ustawieniach przeglądarki.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty