Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE
Autor
Wiadomość
na_marcin
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: Sępólno Kraj.

Post#1 Post autora tematu 14 Mar 2013 22:56   

LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Witam,
Zakupiłem internet LTE z plusa wraz z modemem ZTE MF 821. Na początku wszystko chodziło ok. Dziś zrobiłem format systemu i nagrałem nowy. Ten sam XP co miałem. No i się sprawy zmieniły. Wszystko się instaluje ok, a przy próbie połączenia wyskakuje komunikat "Nie udało się połączyć z internetem. Niepoprawny parametr. Sprawdź konfigurację".

Na początku myślałem, że to przez brak service packa. Ale po zainstalowaniu SP3 nic się nie zmieniło. Wymagania sprzętowe dla modemu mam spełnione. Czy ktoś może mi wyjaśnić, czym to jest spowodowane ?? bo już nie wiem..... próbowałem na nowo instalować całą aplikację, ale to nic nie pomaga..
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21358
Miasto: Gostyń

Post#2 14 Mar 2013 23:10   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Sterowniki do chipset-u masz zainstalowane?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2013 23:10   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#3 15 Mar 2013 02:11   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Sprawdź parametry logowania:
login, APS, numer, itd...
Powrót do góry
   
na_marcin
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: Sępólno Kraj.

Post#4 Post autora tematu 15 Mar 2013 09:59   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Chciałem dodać, że stosując inny modem do tej aplikacji, wszystko działa sprawnie i bez problemu, więc nie jest to wina braku sterowników chipsetu.

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

pisząc "inny modem" mam na myśli zwykły modem 3G, a nie inny modem z funkcją internetu LTE.. a stusując ten ZTE, nie chodzi ani LTE, ani 3G i 2G..

czy może być tak, że potrzebne są jakieś aktualizacje systemowe, prócz tego SP3??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Mar 2013 09:59   





Powrót do góry
   
na_marcin
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: Sępólno Kraj.

Post#5 Post autora tematu 15 Mar 2013 23:33   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


dokonałem aktualizacji wszystkich sterowników..włącznie z tym chipsetem. windows też mi się aktualizuje cały czas.. niestety problem bez zmian. cały czas to samo..

czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?? mam window xp mx 6.. ale przed formatem też go miałem i LTE chodził normalnie..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Mar 2013 23:33   





Powrót do góry
   
rnkrzys
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 5
Miasto: Warszawa

Post#6 17 Mar 2013 10:56   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Miałem podobny problem ale z Huawei E 398. Modem wylądował nawet w serwisie ale stwierdzili że działa poprawnie i winy należy upatrywać w laptopie. Sprawdzałem na kilku i nadal to było to samo. WIECIE CO POMOGŁO!!!
Wszedłem w ustawienia modemu i zresetowałem do ustawień fabrycznych.
JAK RĘKĄ ODJĄŁ, śmiga aż miło.
Powrót do góry
   
czurabura
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 52
Miasto: SIERADZ

Post#7 07 Maj 2013 15:13   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Mam podobny problem tyle że mam maca system 10.5 i wyskakuje mi nie ustannie komunikat że brak połączenia i konsola sie odpala mimo że net chodzi. Co z Tym zrobić jak przywrócić na tym modemie ustawienia fabryczne ?
Powrót do góry
   
rnkrzys
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 5
Miasto: Warszawa

Post#8 11 Maj 2013 18:06   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Najlepiej zapytać w salonie operatora. Tak to będzie kłopotliwe.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Maj 2013 18:06   





Powrót do góry
   
wild_zephyr
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 12
Miasto: Imielin / śląskie

Post#9 29 Wrz 2013 06:04   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Witam,

Miewam podobne problemy z tym modemem ale zacznę od początku.
Z uwagi na to, że w moim rejonie mam ciężki dostęp do internetu (tpsa nawala, radiówka za wolna w stosunku do ceny) zdecydowałem się na net od usługodawcy komórkowego i zakup kart sim z bonusem GB na allegro bo najlepiej wychodzi to cenowo. Dotarłem do opcji Plus LTE bo akurat żona zmieniła telefon na taki z modemem LTE, więc tak się dowiedziałem, że na mojej "wiosce" on działa.


Zakupiłem pierwszą kartę z Plus LTE i załadowałem do modemu - działało poprawnie przez okres ok. tygodnia (modem pod routerem TL-MR3420 v1) a potem modem nie logował się do LTE. Cudowałem z podłączaniem modemu do lapka i standardową aplikacją z Plusa - tu schody. W każdym razie dotarłem do aplikacji z cyfrowego polsatu, cudowałem z przełączaniem ręcznym 2g, 3g i 4g (na dworze). Za którymś razem zaskoczyło i mogłem przenieść modem do routera. Do czasu wyczerpania limitu na starej karcie sim wszystko było ok.

Przy załadowaniu drugiej karty sim (z nowym limitem GB) mam problem. Modem w wyszukiwaniu ręcznym widzi nadajnik lte ale nie loguje się do niego. Aktualnie działam na 3g. Moje podejrzenie padło na samego operatora i tajemniczy kod przełączenia na lte *101*11*24# ale to nie to. Kartę sim (uSim) przeniosłem więc do telefonu (sony xperia sp lte) i tu problemu nie ma.

Najprościej mówiąc i rozumując w tym temacie pozostaję przy tym, że firmware musi mieć jakieś błędy...
Po powrocie na starą kartę też nie zalogował się do lte.
Czy ktoś z Was miał podobne objawy przy tym modemie?
Powrót do góry
   
wild_zephyr
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 12
Miasto: Imielin / śląskie

Post#10 29 Wrz 2013 16:45   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Dziś jeszcze przełożyłem uSim abonamentowy z telefonu do modemu i również nie loguje się do LTE - mimo, że przy wyszukiwaniu ręcznym widzi te nadajniki - "Rejestracja wybranej sieci nie powiodła się"".
Czy udało się Wam w jakiś sposób "zrestartować" modem?
Powrót do góry
   
fanfiction
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 105
Miasto: Podkarpackie

Post#11 12 Paź 2013 05:40   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Dzisiaj borykałem się z podobnym problemem co założyciel tematu, czyli: "Nie udało się połączyć z internetem. Niepoprawny parametr. Sprawdź konfigurację".
Modem ZTE LTE. Świeżo postawiony system Windows XP. Wszystkie stery zainstalowane. Na pokładzie SP3. Po ręcznym dodaniu nowego połączenia sieciowego(modemowego) wszystko działa. Jednak mi zależało żeby to działało przez aplikację którą PLUS dołączył. Rozwiązaniem okazało się ściągnięcie nowej poprawionej aplikacji ze strony PLUSa - takie proste, a na kombinacje straciłem prawie godzinę czasu ;).
Powrót do góry
   
nickname010
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 15 Paź 2013
Posty: 26
Miasto: Wrocław

Post#12 02 Sty 2014 15:43   

Re: LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE


Witam

http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=48&t=6601#p46960

u mnie działa
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> LTE modem ZTE MF 821 - brak połączenia z internetem LTE
Strona 1 z 1
Podobne tematy
LTE - Połączenie modemu LTE (USB) do Routera. Konfiguracja. (5)
Toshiba satellite a65. Nie można połączyć się z internetem przez LTE ZTE MF821 (1)
Modem ZTE MF 636 brak połączenia z internetem Orange (3)
HUAWEI LTE 3276 - Modem do lte problem z instalacją (1)
LTE e398 - LTE Cyfrowy Polsat parametry połączenia sieciowego (2)
Modem ZTE MF821 - brak zasięgu modemie ZTE MF821 LTE/HSPA+ (9)
Podział łącza internetowego Plus LTE z modemem ZTE MF821 LTE (2)
Lte - Nie wiem jak podłączyć internet LTE (15)
CP Lte wielki spadek prędkości - LTE Cyfrowy Polsat (3)
ZTE MF112 - Brak zasięgu i połączenia z siecią PLAY (online na karte) modem ZTE (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS