X

Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile.

16 Mar 2013 15:29 YA-Yaro-
  • #1 16 Mar 2013 15:29
    -Yaro-
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Witam , mam internet z T-Mobile 20MB na lini TP do niedawna używałem routera Netgear N150 działał bez problemu. Postanowiłem go zmienić na TP-Link TD-W8970 no i zaczęły się problemy. Po skonfigurowaniu TP-linka za pomocą stronki wpisaniu odpowiednich parametrów czyli:

    VPI:0
    VCI:35
    Typ połączenia PPPoA
    ADSL2+
    Annex A
    Loginu i Hasła na pewno odpowiedniego.
    Lampka adsl świeci cały czas, ale internetu nie ma (lampka internet się nie świeci)
    Co ciekawe gdy podłączę Netgara to internet działa. Zmieniłem nawet specjalnie hasło i wpisałem ponownie dobre i internet na starym routerze ruszył. Więc hasło i login są na pewno dobre. Przejrzałem wszystkie możliwe tematy związane z ustawieniem Tp-Linka ale dotyczących ustawień modelu W8970 nie znalazłem, choć domyślam się ze są podobne do innych modeli adsl tego producenta. Może ktoś ma pomysł jak uruchomić internet w tym routerze, będę wdzięczny za pomoc.
  • Helpful post
    #2 16 Mar 2013 15:34
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Spróbuj PPPoE LCC zamiast PPPoA.
  • #3 16 Mar 2013 16:02
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    Niestety nie pomogło.
  • #4 16 Mar 2013 16:06
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Po zmianie konfiguracji zrobiłem SAVE i restart routera? Poczekałeś na ponowną synchronizację? Na linii masz tylko jeden router w danej chwili?
  • #5 16 Mar 2013 16:13
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    Tak poczekałem, na linii mam jeden router.
  • #6 16 Mar 2013 16:22
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Daj screen-a ze statusu routera kiedy jest podłączony do linii? Próbowałeś resetu do ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja?
  • #7 16 Mar 2013 21:35
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    Teraz zauważyłem że zniknął mi wykrzyknik z ikonki internetu w pasku, ale internetu dalej nie ma i lampka się nie pali. Robiłem reset i przywracałem ustawienia fabryczne niestety bez rezultatu.
    Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile. Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile.
  • #8 16 Mar 2013 21:38
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Nie zmieniłeś type connection na PPPoE LCC tak jak prosiłem :(
  • #9 16 Mar 2013 21:41
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    wcześniej zmieniłem i nic to nie dało więc wróciłem do PPPoA
  • #10 16 Mar 2013 21:48
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Zmień i czekam na screen-a.
  • #11 16 Mar 2013 21:53
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    VPI ustawić na 0 czy na 8?
  • #12 16 Mar 2013 21:59
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Jeżeli na linii TP to 0/35
  • Helpful post
    #13 16 Mar 2013 22:02
    wajsxy
    Level 18  
    Helpful post? (0)
    Wgraj nowsze firmware .
    Pokaż jak tam masz na obrazkach poniżej, bo coś tam nie pasuje.
    Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile.
    Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile.
  • #14 16 Mar 2013 22:30
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile. Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile.
  • #15 16 Mar 2013 22:32
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet
    Helpful post? (0)
    Daj jeszcze WAN Service Setup
  • #16 16 Mar 2013 22:46
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile. Tp-link TD-W8970 - Brak internetu, T-Mobile.
  • Helpful post
    #17 16 Mar 2013 23:03
    voitek1
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Włącz "enable NAT"
  • #18 16 Mar 2013 23:13
    -Yaro-
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    Włączyłem i dalej nic.
    Wgrałem nowy Firmware i dalej nic. Jeden router ustawiałem z gościem z pomocy technicznej TP-Link stwierdził że egzemplarz jest wadliwi i polecił wymienić. Ten jest drugi którego nie da się ustawić, też wadliwy :twisted:
    Wczoraj tj. 18.03. udało mi się połączyć z internetem. Zmieniłem ustawienia na
    DSL Modulation z ADSL2+ na Auto Sync-up
    Annex Type z Annex A na Annex A/L
    VPI:0
    VCI:35
    Typ połączenia PPPoA
    Dziękuję wszystkim za pomoc każda wskazówka była dla mnie ważna.
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products