Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



skoda octavia - licznik, immo


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical ->skoda octavia - licznik, immo Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
galop13132
Level 12
Location: Zamosc
Joined: 01 Feb 2013
Posts: 99
Helped: 1
Post rating: 9
galop13132
Level 12
Post#1 16 Mar 2013 20:58  Topic author   

skoda octavia - licznik, immo


Witam, mam problem z kodowaniem kluczyka w skodzie octavii 1.9 1998 a mianowicie sprawa wygląda tak:
Padły zegary, samochód normalnie pali po przelutowaniu żadnej poprawy, kupiłem drugi licznik VDO 1U2919034G identyczny jak ten w aucie tylko ten jest z 2000r. Po wymianie licznika próba kodowania (Vag Tacho) nie udała się a mianowicie koduje się immo gaśnie i po chwili gubi kody - to na starym kluczyku w którym jest prawdopodobnie ID13, włożyłem do kluczyka ID48( z innego auta) i jeszcze gorzej przy kodowaniu czyści stare kluczyki programuje, kończy sukcesem, auto odpala i po ponownym uruchomieniu gubi kod i ilość kluczy 00. Błąd 1176. Po włożeniu starego licznika auto pali normalnie. Moje pytanie do was jaki transponder powinien być w kluczyku i czy ID13 jest jednokodowanego użytku , bo po przeczytaniu forum i sprawdzeniu katalogu transponderów już nie wiem co jest do czego? Proszę o pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mako110
Level 19
Location: Ozorków-łódzkie
Joined: 15 May 2006
Posts: 280
Helped: 22
Post rating: 9
mako110
Level 19
Post#2 16 Mar 2013 21:14    

Re: skoda octavia - licznik, immo


id 48 na 100% nowy!!!

Helpful post? + 0
Back to top
wloc
Spec od samochodów
Location: Włocławek
Joined: 24 Oct 2003
Posts: 2380
Helped: 187
Post rating: 42
wloc
Spec od samochodów
Post#3 17 Mar 2013 08:45    

Re: skoda octavia - licznik, immo


Zakodować to czym innym np vcds vcp

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
galop13132
Level 12
Location: Zamosc
Joined: 01 Feb 2013
Posts: 99
Helped: 1
Post rating: 9
galop13132
Level 12
Post#4 17 Mar 2013 09:33  Topic author   

Re: skoda octavia - licznik, immo


wloc wrote:
Zakodować to czym innym np vcds vcp

A jaka to różnica mam Launcha, Vcds, Vag Tacho a różnicy brak. Pytanie jest proste jaki transponder 13 czy 48.

Helpful post? + +1
Back to top
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Location: Kalisz
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 7116
Helped: 716
Post rating: 340
grala1
Specjalista grupy V.A.G.
Post#5 17 Mar 2013 09:51    

Re: skoda octavia - licznik, immo


Moim zdaniem powinien tam być ID13 bo to licznik bez CANa, przy licznikach z CANem są już ID48.
W Twoim przypadku transponder można kodować kilka razy, może być nawet używka.
Masz poprawny PIN?
W bloku 22 widać czy transponder nadaje się do zakodowania czy nie.
Zakoduj klucze VAGiem.

Helpful post? + 0
Back to top
15darekvw
Level 27
Location: zach.-pom.
Joined: 24 Dec 2009
Posts: 1269
Helped: 77
Post rating: 37
15darekvw
Level 27
Post#6 17 Mar 2013 10:03    

Re: skoda octavia - licznik, immo


ID13 rozpiska w załczniku.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
galop13132
Level 12
Location: Zamosc
Joined: 01 Feb 2013
Posts: 99
Helped: 1
Post rating: 9
galop13132
Level 12
Post#7 17 Mar 2013 10:13  Topic author   

Re: skoda octavia - licznik, immo


grala1 wrote:
Moim zdaniem powinien tam być ID13 bo to licznik bez CANa, przy licznikach z CANem są już ID48.
W Twoim przypadku transponder można kodować kilka razy, może być nawet używka.
Masz poprawny PIN?
W bloku 22 widać czy transponder nadaje się do zakodowania czy nie.
Zakoduj klucze VAGiem.

Próbowałem kodować ID13 i programuje poprawnie ale po drugim uruchomieniu auta gubi kody, na ID48 to samo tylko po zakodowaniu pokazuje ilość kluczy zaprogramowanych 00 i 1176 błąd. Obydwa transpondery używki więc spróbuje kupić nowy i zobaczę co się będzie działo. Pin na starym liczniku inny niż na nowym.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
15darekvw
Level 27
Location: zach.-pom.
Joined: 24 Dec 2009
Posts: 1269
Helped: 77
Post rating: 37
15darekvw
Level 27
Post#8 17 Mar 2013 10:16    

Re: skoda octavia - licznik, immo


ID48 jest do jednorazowego zapisu a w twoim przypadku jest potrzebny ID13,i zrób to VCDS lub VCP.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
galop13132
Level 12
Location: Zamosc
Joined: 01 Feb 2013
Posts: 99
Helped: 1
Post rating: 9
galop13132
Level 12
Post#9 17 Mar 2013 10:16  Topic author   

Re: skoda octavia - licznik, immo


Dzieki "15darekvw" tylko czemu nie można zakodować ID13 kolejny raz, czyżby można było go kodować tylko raz?

Helpful post? + 0
Back to top
15darekvw
Level 27
Location: zach.-pom.
Joined: 24 Dec 2009
Posts: 1269
Helped: 77
Post rating: 37
15darekvw
Level 27
Post#10 17 Mar 2013 10:18    

Re: skoda octavia - licznik, immo


Powiem tak wszystko idzie zrobic i zakodowac kwestia sprzetu ja zawsze robie to VCDS org. i tam masz wszystko pokazane czy transponder ok,jak ilosc kluczy,wszystko masz jak na dłoni.

Helpful post? + 0
Back to top
galop13132
Level 12
Location: Zamosc
Joined: 01 Feb 2013
Posts: 99
Helped: 1
Post rating: 9
galop13132
Level 12
Post#11 17 Mar 2013 21:48  Topic author   

Re: skoda octavia - licznik, immo


czy zapalanie się kontrolki świec żarowych podczas kodowania to normalne? Chwilę mruga po zakończeniu kodowania gaśnie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
adam7009
Level 36
Joined: 24 Jan 2008
Posts: 2926
Helped: 343
Post rating: 62
adam7009
Level 36
Post#12 18 Mar 2013 10:36    

Re: skoda octavia - licznik, immo


Nie widzę żebyś dopisywał ecu do licznika,sam klucz nie pomoże.

Helpful post? + 0
Back to top
galop13132
Level 12
Location: Zamosc
Joined: 01 Feb 2013
Posts: 99
Helped: 1
Post rating: 9
galop13132
Level 12
Post#13 23 Mar 2013 12:06  Topic author   

Re: skoda octavia - licznik, immo


adam7009 wrote:
Nie widzę żebyś dopisywał ecu do licznika,sam klucz nie pomoże.

Problem rozwiązany po wgraniu nowego wsadu wszystko poszło idealnie adaptacja i kodowanie bez problemu. Problemem był wsad licznika. Wrzucam dwa wsady do skody dla potomnych.

Dodano po 7 [minuty]:

skoda 1U2919034G

Attachments:

Helpful post? + -1
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> skoda octavia - licznik, immo
Page 1 of 1

Similar topics to skoda octavia - licznik, immo

Immo skoda octavia 2005. Nowy licznik, radio nie działa. (8)
Skoda octavia problem z immo!!! HELP (4)
Skoda Octavia 2003r 1,9 TDi - Niesprawne immo (3)
Skoda octavia 1.8T 1999r. brak ładowania i rozkodowane immo (4)
Skoda octavia II - nie odpala i zaraz gaśnie czy to Immo (26)
Skoda Octavia I licznik wsad (3)
Octavia 98 padl licznik - jak wyczyscić komputer -jakie immo (6)
Licznik Skoda Octavia. Szukam schematu. (1)
Skoda Octavia, licznik z pełnym FIS-em, komunikaty (5)
licznik skoda Octavia - nie dzialajace wskazniki (11)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.097 seconds