Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

skoda octavia - licznik, immo


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> skoda octavia - licznik, immo
Autor
Wiadomość
galop13132
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 78
Miasto: Zamosc

Post#1 Post autora tematu 16 Mar 2013 21:58   

skoda octavia - licznik, immo


Witam, mam problem z kodowaniem kluczyka w skodzie octavii 1.9 1998 a mianowicie sprawa wygląda tak:
Padły zegary, samochód normalnie pali po przelutowaniu żadnej poprawy, kupiłem drugi licznik VDO 1U2919034G identyczny jak ten w aucie tylko ten jest z 2000r. Po wymianie licznika próba kodowania (Vag Tacho) nie udała się a mianowicie koduje się immo gaśnie i po chwili gubi kody - to na starym kluczyku w którym jest prawdopodobnie ID13, włożyłem do kluczyka ID48( z innego auta) i jeszcze gorzej przy kodowaniu czyści stare kluczyki programuje, kończy sukcesem, auto odpala i po ponownym uruchomieniu gubi kod i ilość kluczy 00. Błąd 1176. Po włożeniu starego licznika auto pali normalnie. Moje pytanie do was jaki transponder powinien być w kluczyku i czy ID13 jest jednokodowanego użytku , bo po przeczytaniu forum i sprawdzeniu katalogu transponderów już nie wiem co jest do czego? Proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Mar 2013 21:58   





Powrót do góry
   
mako110
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Maj 2006
Posty: 204
Miasto: Ozorków-łódzkie

Post#2 16 Mar 2013 22:14   

Re: skoda octavia - licznik, immo


id 48 na 100% nowy!!!
Powrót do góry
   
wloc
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Paź 2003
Posty: 2384
Miasto: Włocławek

Post#3 17 Mar 2013 09:45   

Re: skoda octavia - licznik, immo


Zakodować to czym innym np vcds vcp
Powrót do góry
   
galop13132
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 78
Miasto: Zamosc

Post#4 Post autora tematu 17 Mar 2013 10:33   

Re: skoda octavia - licznik, immo


wloc napisał:
Zakodować to czym innym np vcds vcp

A jaka to różnica mam Launcha, Vcds, Vag Tacho a różnicy brak. Pytanie jest proste jaki transponder 13 czy 48.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2013 10:33   





Powrót do góry
   
grala1
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 3671
Miasto: Kalisz

Post#5 17 Mar 2013 10:51   

Re: skoda octavia - licznik, immo


Moim zdaniem powinien tam być ID13 bo to licznik bez CANa, przy licznikach z CANem są już ID48.
W Twoim przypadku transponder można kodować kilka razy, może być nawet używka.
Masz poprawny PIN?
W bloku 22 widać czy transponder nadaje się do zakodowania czy nie.
Zakoduj klucze VAGiem.
Powrót do góry
   
15darekvw
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 1273
Miasto: Kraków

Post#6 17 Mar 2013 11:03   

Re: skoda octavia - licznik, immo


ID13 rozpiska w załczniku.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2013 11:03   





Powrót do góry
   
galop13132
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 78
Miasto: Zamosc

Post#7 Post autora tematu 17 Mar 2013 11:13   

Re: skoda octavia - licznik, immo


grala1 napisał:
Moim zdaniem powinien tam być ID13 bo to licznik bez CANa, przy licznikach z CANem są już ID48.
W Twoim przypadku transponder można kodować kilka razy, może być nawet używka.
Masz poprawny PIN?
W bloku 22 widać czy transponder nadaje się do zakodowania czy nie.
Zakoduj klucze VAGiem.

Próbowałem kodować ID13 i programuje poprawnie ale po drugim uruchomieniu auta gubi kody, na ID48 to samo tylko po zakodowaniu pokazuje ilość kluczy zaprogramowanych 00 i 1176 błąd. Obydwa transpondery używki więc spróbuje kupić nowy i zobaczę co się będzie działo. Pin na starym liczniku inny niż na nowym.
Powrót do góry
   
15darekvw
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 1273
Miasto: Kraków

Post#8 17 Mar 2013 11:16   

Re: skoda octavia - licznik, immo


ID48 jest do jednorazowego zapisu a w twoim przypadku jest potrzebny ID13,i zrób to VCDS lub VCP.
Powrót do góry
   
galop13132
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 78
Miasto: Zamosc

Post#9 Post autora tematu 17 Mar 2013 11:16   

Re: skoda octavia - licznik, immo


Dzieki "15darekvw" tylko czemu nie można zakodować ID13 kolejny raz, czyżby można było go kodować tylko raz?
Powrót do góry
   
15darekvw
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 1273
Miasto: Kraków

Post#10 17 Mar 2013 11:18   

Re: skoda octavia - licznik, immo


Powiem tak wszystko idzie zrobic i zakodowac kwestia sprzetu ja zawsze robie to VCDS org. i tam masz wszystko pokazane czy transponder ok,jak ilosc kluczy,wszystko masz jak na dłoni.
Powrót do góry
   
galop13132
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 78
Miasto: Zamosc

Post#11 Post autora tematu 17 Mar 2013 22:48   

Re: skoda octavia - licznik, immo


czy zapalanie się kontrolki świec żarowych podczas kodowania to normalne? Chwilę mruga po zakończeniu kodowania gaśnie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2013 22:48   





Powrót do góry
   
adam7009
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2937

Post#12 18 Mar 2013 11:36   

Re: skoda octavia - licznik, immo


Nie widzę żebyś dopisywał ecu do licznika,sam klucz nie pomoże.
Powrót do góry
   
galop13132
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 78
Miasto: Zamosc

Post#13 Post autora tematu 23 Mar 2013 13:06   

Re: skoda octavia - licznik, immo


adam7009 napisał:
Nie widzę żebyś dopisywał ecu do licznika,sam klucz nie pomoże.

Problem rozwiązany po wgraniu nowego wsadu wszystko poszło idealnie adaptacja i kodowanie bez problemu. Problemem był wsad licznika. Wrzucam dwa wsady do skody dla potomnych.

Dodano po 7 [minuty]:

skoda 1U2919034G

Załączniki:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> skoda octavia - licznik, immo
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Immo skoda octavia 2005. Nowy licznik, radio nie działa. (8)
Skoda octavia problem z immo!!! HELP (4)
Skoda Octavia 2003r 1,9 TDi - Niesprawne immo (3)
Skoda octavia 1.8T 1999r. brak ładowania i rozkodowane immo (4)
Skoda octavia II - nie odpala i zaraz gaśnie czy to Immo (26)
Skoda Octavia I licznik wsad (3)
Octavia 98 padl licznik - jak wyczyscić komputer -jakie immo (6)
Licznik Skoda Octavia. Szukam schematu. (1)
Skoda Octavia, licznik z pełnym FIS-em, komunikaty (5)
licznik skoda Octavia - nie dzialajace wskazniki (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony