Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Źle ustawione zawory w władimirec t25


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki ->Źle ustawione zawory w władimirec t25 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
MALJOZEF
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 4
Miasto: Kamienna Góra

MALJOZEF
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 20 Mar 2013 15:22   

Źle ustawione zawory w władimirec t25


Niedawno próbowałem ustawić zawory w t25 Władimir oczywiście dalej nie pali muszę zawołać fachowca ale nie wiem czy przy złe ustawienie zaworów mogło coś uszkodzić w silniku proszę o poradę

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Mar 2013 15:22   



Powrót do góry
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 713
Miasto: Kopki

jpna100
Poziom 19
Post#2 20 Mar 2013 15:37   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Może kolega więcej by coś napisał. Ciągnik dymi na biało?? Za bardzo nie ma takiej opcji żeby coś się uszkodziło przy źle wyregulowanych zaworach. Chyba że nie dałeś wcale luzu i zawór był cały czas otwarty. Kompresja jest? Przy próbie odpalenia rozrusznik lekko kręci czy ma opory? Było coś jeszcze robione przy nim? Spróbuj ustawic luz zaworów na 0,3 mm dla wszystkich.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sandamiano
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 07 Paź 2011
Posty: 564
Miasto: wielkopolska

sandamiano
Poziom 18
Post#3 20 Mar 2013 15:58   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Oczywiście do regulacji odprężnik ma być zamknięty. Tak jak przy pracy silnika.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
MALJOZEF
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 4
Miasto: Kamienna Góra

MALJOZEF
Poziom 2
Post#4 Post autora tematu 20 Mar 2013 18:54   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Tak kompresja jest i odprężnik miłem wyłączony traktor kopci na siwo ale niewiem dałem luz na zaworach 0.3 niewiem bo na kole od wału są jakieś ruskie oznaczenia nimam pojęcia jak za to się zabrać może mi ktoś coś podpowie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 713
Miasto: Kopki

jpna100
Poziom 19
Post#5 20 Mar 2013 19:14   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Czyli przestał odpalac po ustawieniu zaworów?? Wsadź suszarkę w filtr powietrza, (pewnie nie masz świec żarowych) jest zimno i stąd to dymienie Very Happy Tu kolego masz coś opisane o znakach. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1461205.html

Dodano po 2 [minuty]:

I luz zaworów ustawiasz jak tłok ma sów sprężania i jest w górnym martwym punkcie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
GT_194
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 50
Miasto: kalisz

GT_194
Poziom 10
Post#6 20 Mar 2013 20:31   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Odkręć przewody paliwowe przy pompie.Obracaj wałem,która sekcja zaczyna tłoczyć paliwo na tym cylindrze jest zapłon i zawory są wtedy zamknięte.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 713
Miasto: Kopki

jpna100
Poziom 19
Post#7 20 Mar 2013 20:44   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


GT_194 napisał:
Odkręć przewody paliwowe przy pompie.Obracaj wałem,która sekcja zaczyna tłoczyć paliwo na tym cylindrze jest zapłon i zawory są wtedy zamknięte.
Tylko wtedy nie masz GMP tylko chyba 24* przd GMP. Wiem że nie ma to za wiele dużej różnicy bo pewnie krzywki na wałku rozrządu są w tym miejscu "schowane"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jp1234
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 6
Miasto: warszawa

jp1234
Poziom 3
Post#8 21 Mar 2013 12:06   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Proszę o pomoc na temat ustawiania zaworów w t25 ruski wszędzie piszą o ustawieniu pierwszego cylindra ,że niby tak się zaczyna ustawiać ale który jest pierwszy a który drugi tak łopatologicznie ten od przodu czy od kabiny

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 713
Miasto: Kopki

jpna100
Poziom 19
Post#9 21 Mar 2013 14:54   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Pierwszy cylinder zawsze jest od kół rozrządu. Czyli od przodu ciągnika. Drugi jest od kabiny. Ustawiasz tłok w GMP (górny martwy punkt) I regulujesz luz na 0,3 mm dla obydwu zaworów. Obracasz wałem o 360 stopni (drugi tłok w GMP) i regulujesz luz. Prościej się nie da. Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Mar 2013 14:54   



Powrót do góry
seweryn7701
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 1125
Miasto: Bielsko-biała

seweryn7701
Poziom 21
Post#10 21 Mar 2013 15:36   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


I nie odkręcaj żadnych przewodów. Jak będziesz kręcił wałem to patrz kiedy zawory będą miały mijankę. To znaczy zamyka się wydechowy a otwiera ssący. To znak że ten tłok jest w górze tylko nie w tej fazie cyklu.
Namaluj znak na kole pasowym i zrób wałem jeden pełny obrót tak by znak znalazł się w tym samym miejscu. Na tym cylindrze możesz ustawiać zawory. Drugi zrób tak samo.

Jpna100 aby ustawić drugi cylinder wałem musi obrócić tylko o 180 stopni. Wykorbienia wały są naprzeciw siebie w odstępie 180 stopni.
Obracając wałem o 360 po regulacji pierwszego cylindra drugi tłok znów ląduje na dole.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 713
Miasto: Kopki

jpna100
Poziom 19
Post#11 21 Mar 2013 15:51   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


A sorki za pomyłkęVery Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
seweryn7701
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 1125
Miasto: Bielsko-biała

seweryn7701
Poziom 21
Post#12 21 Mar 2013 15:57   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Spoko. W fiacie 126p wykorbienia były po tej samej stronie wału. temu silnik tak podskakiwał.
Tutaj to zmienili żeby zminimalizować drgania kosztem mniej równej pracy silnika na wolnych obrotach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Mar 2013 15:57   



Powrót do góry
jp1234
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 6
Miasto: warszawa

jp1234
Poziom 3
Post#13 21 Mar 2013 16:16   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Bardzo ,ale to bardzo dziękuję .Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Mar 2013 16:16   



Powrót do góry
Andrzej771021
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 77
Miasto: Poschła

Andrzej771021
Poziom 11
Post#14 22 Mar 2013 15:23   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


Po co kombinować? A nie lepiej odkręcić te przewody przy wtryskach i zobaczyć, na którym zaczyna wyciekać paliwo i na tym regulować?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Mar 2013 15:23   



Powrót do góry
seweryn7701
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 1125
Miasto: Bielsko-biała

seweryn7701
Poziom 21
Post#15 22 Mar 2013 17:32   

Re: Źle ustawione zawory w władimirec t25


To właśnie jest kombinowanie i dołożenie roboty. Do ustawienia na mijankę silnikiem trzeba kręcić tak samo jak odkręcając przewody z tym że jest mniej roboty a zamiast dodatkowego klucza wystarczy rysik do zrobienia śladu na kole pasowym. Po ostawieniu odpalasz a nie bawisz się w piłowanie na zapowietrzonych przewodach paliwowych i pompa jest suchutka a nie ulana paliwem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki -> Źle ustawione zawory w władimirec t25
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Władimirec - Władimirec t25 nie chce zapalić (16)
t25 władimirec - stacyjka (5)
władimirec t25 - akumulatory (16)
T25 WŁADIMIREC - BEZPIECZNIKI (16)
T25 Władimirec - regulator w ciągniku (28)
Władimirec T25 - Dziwne stukanie (2)
władimirec t25 A przednia półośka (4)
Władimirec t25, kilka pytań (165)
Władimirec T25 - Pytanie o podnośnik. (6)
Władimirec T25 - Dym z głowicy (40)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS