Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

¬le ustawione zawory w władimirec t25


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Agricultural Machinery -> ¬le ustawione zawory w władimirec t25
Author
Message
MALJOZEF
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 20 Mar 2013
Posts: 4
Location: Kamienna Góra

Post#1 Post from the author of the topic 20 Mar 2013 15:22   

¬le ustawione zawory w władimirec t25


Niedawno próbowałem ustawić zawory w t25 Władimir oczywi¶cie dalej nie pali muszę zawołać fachowca ale nie wiem czy przy złe ustawienie zaworów mogło co¶ uszkodzić w silniku proszę o poradę

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Mar 2013 15:22   





Back to top
   
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Mar 2010
Posts: 713
Location: Kopki

Post#2 20 Mar 2013 15:37   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Może kolega więcej by co¶ napisał. Ci±gnik dymi na biało?? Za bardzo nie ma takiej opcji żeby co¶ się uszkodziło przy Ľle wyregulowanych zaworach. Chyba że nie dałe¶ wcale luzu i zawór był cały czas otwarty. Kompresja jest? Przy próbie odpalenia rozrusznik lekko kręci czy ma opory? Było co¶ jeszcze robione przy nim? Spróbuj ustawic luz zaworów na 0,3 mm dla wszystkich.

Helpful message? + -

Back to top
   
sandamiano
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 07 Oct 2011
Posts: 561
Location: wielkopolska

Post#3 20 Mar 2013 15:58   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Oczywi¶cie do regulacji odprężnik ma być zamknięty. Tak jak przy pracy silnika.

Helpful message? + -

Back to top
   
MALJOZEF
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 20 Mar 2013
Posts: 4
Location: Kamienna Góra

Post#4 Post from the author of the topic 20 Mar 2013 18:54   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Tak kompresja jest i odprężnik miłem wył±czony traktor kopci na siwo ale niewiem dałem luz na zaworach 0.3 niewiem bo na kole od wału s± jakie¶ ruskie oznaczenia nimam pojęcia jak za to się zabrać może mi kto¶ co¶ podpowie

Helpful message? + -

Back to top
   
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Mar 2010
Posts: 713
Location: Kopki

Post#5 20 Mar 2013 19:14   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Czyli przestał odpalac po ustawieniu zaworów?? WsadĽ suszarkę w filtr powietrza, (pewnie nie masz ¶wiec żarowych) jest zimno i st±d to dymienie Very Happy Tu kolego masz co¶ opisane o znakach. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1461205.html

Dodano po 2 [minuty]:

I luz zaworów ustawiasz jak tłok ma sów sprężania i jest w górnym martwym punkcie.

Helpful message? + -

Back to top
   
GT_194
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Oct 2009
Posts: 47
Location: kalisz

Post#6 20 Mar 2013 20:31   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Odkręć przewody paliwowe przy pompie.Obracaj wałem,która sekcja zaczyna tłoczyć paliwo na tym cylindrze jest zapłon i zawory s± wtedy zamknięte.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Mar 2013 20:31   





Back to top
   
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Mar 2010
Posts: 713
Location: Kopki

Post#7 20 Mar 2013 20:44   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


GT_194 wrote:
Odkręć przewody paliwowe przy pompie.Obracaj wałem,która sekcja zaczyna tłoczyć paliwo na tym cylindrze jest zapłon i zawory s± wtedy zamknięte.
Tylko wtedy nie masz GMP tylko chyba 24* przd GMP. Wiem że nie ma to za wiele dużej różnicy bo pewnie krzywki na wałku rozrz±du s± w tym miejscu "schowane"

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Mar 2013 20:44   





Back to top
   
jp1234
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 22 Oct 2010
Posts: 6
Location: warszawa

Post#8 21 Mar 2013 12:06   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Proszę o pomoc na temat ustawiania zaworów w t25 ruski wszędzie pisz± o ustawieniu pierwszego cylindra ,że niby tak się zaczyna ustawiać ale który jest pierwszy a który drugi tak łopatologicznie ten od przodu czy od kabiny

Helpful message? + -

Back to top
   
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Mar 2010
Posts: 713
Location: Kopki

Post#9 21 Mar 2013 14:54   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Pierwszy cylinder zawsze jest od kół rozrz±du. Czyli od przodu ci±gnika. Drugi jest od kabiny. Ustawiasz tłok w GMP (górny martwy punkt) I regulujesz luz na 0,3 mm dla obydwu zaworów. Obracasz wałem o 360 stopni (drugi tłok w GMP) i regulujesz luz. Pro¶ciej się nie da. Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
seweryn7701
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 1102
Location: Bielsko-biała

Post#10 21 Mar 2013 15:36   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


I nie odkręcaj żadnych przewodów. Jak będziesz kręcił wałem to patrz kiedy zawory będ± miały mijankę. To znaczy zamyka się wydechowy a otwiera ss±cy. To znak że ten tłok jest w górze tylko nie w tej fazie cyklu.
Namaluj znak na kole pasowym i zrób wałem jeden pełny obrót tak by znak znalazł się w tym samym miejscu. Na tym cylindrze możesz ustawiać zawory. Drugi zrób tak samo.

Jpna100 aby ustawić drugi cylinder wałem musi obrócić tylko o 180 stopni. Wykorbienia wały s± naprzeciw siebie w odstępie 180 stopni.
Obracaj±c wałem o 360 po regulacji pierwszego cylindra drugi tłok znów l±duje na dole.

Helpful message? + -

Back to top
   
jpna100
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Mar 2010
Posts: 713
Location: Kopki

Post#11 21 Mar 2013 15:51   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


A sorki za pomyłkęVery Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
seweryn7701
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 1102
Location: Bielsko-biała

Post#12 21 Mar 2013 15:57   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Spoko. W fiacie 126p wykorbienia były po tej samej stronie wału. temu silnik tak podskakiwał.
Tutaj to zmienili żeby zminimalizować drgania kosztem mniej równej pracy silnika na wolnych obrotach.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Mar 2013 15:57   





Back to top
   
jp1234
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 22 Oct 2010
Posts: 6
Location: warszawa

Post#13 21 Mar 2013 16:16   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Bardzo ,ale to bardzo dziękuję .Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Andrzej771021
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 18 Feb 2010
Posts: 77
Location: Poschła

Post#14 22 Mar 2013 15:23   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Po co kombinować? A nie lepiej odkręcić te przewody przy wtryskach i zobaczyć, na którym zaczyna wyciekać paliwo i na tym regulować?

Helpful message? + -

Back to top
   
seweryn7701
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 22 Jan 2010
Posts: 1102
Location: Bielsko-biała

Post#15 22 Mar 2013 17:32   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


To wła¶nie jest kombinowanie i dołożenie roboty. Do ustawienia na mijankę silnikiem trzeba kręcić tak samo jak odkręcaj±c przewody z tym że jest mniej roboty a zamiast dodatkowego klucza wystarczy rysik do zrobienia ¶ladu na kole pasowym. Po ostawieniu odpalasz a nie bawisz się w piłowanie na zapowietrzonych przewodach paliwowych i pompa jest suchutka a nie ulana paliwem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Agricultural Machinery -> ¬le ustawione zawory w władimirec t25
Page 1 of 1
Similar topics
Władimirec - Władimirec t25 nie chce zapalić (16)
t25 władimirec - stacyjka (5)
władimirec t25 - akumulatory (16)
T25 WŁADIMIREC - BEZPIECZNIKI (16)
T25 Władimirec - regulator w ci±gniku (28)
Władimirec T25 - Dziwne stukanie (2)
władimirec t25 A przednia póło¶ka (4)
Władimirec t25, kilka pytań (165)
Władimirec T25 - Pytanie o podno¶nik. (6)
Władimirec T25 - Dym z głowicy (40)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl topic RSS feed