Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



¬le ustawione zawory w władimirec t25


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Agricultural Machinery ->¬le ustawione zawory w władimirec t25 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
MALJOZEF
Level 2
Location: Kamienna Góra
Joined: 20 Mar 2013
Posts: 3
MALJOZEF
Level 2
Post#1 20 Mar 2013 15:22  Topic author   

¬le ustawione zawory w władimirec t25


Niedawno próbowałem ustawić zawory w t25 Władimir oczywi¶cie dalej nie pali muszę zawołać fachowca ale nie wiem czy przy złe ustawienie zaworów mogło co¶ uszkodzić w silniku proszę o poradę

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jpna100
Level 24
Location: Kopki
Joined: 15 Mar 2010
Posts: 711
Helped: 61
Post rating: 67
jpna100
Level 24
Post#2 20 Mar 2013 15:37    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Może kolega więcej by co¶ napisał. Ci±gnik dymi na biało?? Za bardzo nie ma takiej opcji żeby co¶ się uszkodziło przy Ľle wyregulowanych zaworach. Chyba że nie dałe¶ wcale luzu i zawór był cały czas otwarty. Kompresja jest? Przy próbie odpalenia rozrusznik lekko kręci czy ma opory? Było co¶ jeszcze robione przy nim? Spróbuj ustawic luz zaworów na 0,3 mm dla wszystkich.

Helpful post? + 0
Back to top
sandamiano
Level 27
Location: wielkopolska
Joined: 07 Oct 2011
Posts: 819
Helped: 96
Post rating: 32
sandamiano
Level 27
Post#3 20 Mar 2013 15:58    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Oczywi¶cie do regulacji odprężnik ma być zamknięty. Tak jak przy pracy silnika.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
MALJOZEF
Level 2
Location: Kamienna Góra
Joined: 20 Mar 2013
Posts: 3
MALJOZEF
Level 2
Post#4 20 Mar 2013 18:54  Topic author   

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Tak kompresja jest i odprężnik miłem wył±czony traktor kopci na siwo ale niewiem dałem luz na zaworach 0.3 niewiem bo na kole od wału s± jakie¶ ruskie oznaczenia nimam pojęcia jak za to się zabrać może mi kto¶ co¶ podpowie

Helpful post? + 0
Back to top
jpna100
Level 24
Location: Kopki
Joined: 15 Mar 2010
Posts: 711
Helped: 61
Post rating: 67
jpna100
Level 24
Post#5 20 Mar 2013 19:14    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Czyli przestał odpalac po ustawieniu zaworów?? WsadĽ suszarkę w filtr powietrza, (pewnie nie masz ¶wiec żarowych) jest zimno i st±d to dymienie :D Tu kolego masz co¶ opisane o znakach. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1461205.html

Dodano po 2 [minuty]:

I luz zaworów ustawiasz jak tłok ma sów sprężania i jest w górnym martwym punkcie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
GT_194
Level 12
Location: kalisz
Joined: 12 Oct 2009
Posts: 52
Helped: 6
GT_194
Level 12
Post#6 20 Mar 2013 20:31    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Odkręć przewody paliwowe przy pompie.Obracaj wałem,która sekcja zaczyna tłoczyć paliwo na tym cylindrze jest zapłon i zawory s± wtedy zamknięte.

Helpful post? + 0
Back to top
jpna100
Level 24
Location: Kopki
Joined: 15 Mar 2010
Posts: 711
Helped: 61
Post rating: 67
jpna100
Level 24
Post#7 20 Mar 2013 20:44    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


GT_194 wrote:
Odkręć przewody paliwowe przy pompie.Obracaj wałem,która sekcja zaczyna tłoczyć paliwo na tym cylindrze jest zapłon i zawory s± wtedy zamknięte.
Tylko wtedy nie masz GMP tylko chyba 24* przd GMP. Wiem że nie ma to za wiele dużej różnicy bo pewnie krzywki na wałku rozrz±du s± w tym miejscu "schowane"

Helpful post? + 0
Back to top
jp1234
Level 7
Location: warszawa
Joined: 22 Oct 2010
Posts: 6
Post rating: 1
jp1234
Level 7
Post#8 21 Mar 2013 12:06    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Proszę o pomoc na temat ustawiania zaworów w t25 ruski wszędzie pisz± o ustawieniu pierwszego cylindra ,że niby tak się zaczyna ustawiać ale który jest pierwszy a który drugi tak łopatologicznie ten od przodu czy od kabiny

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jpna100
Level 24
Location: Kopki
Joined: 15 Mar 2010
Posts: 711
Helped: 61
Post rating: 67
jpna100
Level 24
Post#9 21 Mar 2013 14:54    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Pierwszy cylinder zawsze jest od kół rozrz±du. Czyli od przodu ci±gnika. Drugi jest od kabiny. Ustawiasz tłok w GMP (górny martwy punkt) I regulujesz luz na 0,3 mm dla obydwu zaworów. Obracasz wałem o 360 stopni (drugi tłok w GMP) i regulujesz luz. Pro¶ciej się nie da. :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
seweryn7701
Level 30
Location: Bielsko-biała
Joined: 22 Jan 2010
Posts: 1175
Helped: 132
Post rating: 229
seweryn7701
Level 30
Post#10 21 Mar 2013 15:36    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


I nie odkręcaj żadnych przewodów. Jak będziesz kręcił wałem to patrz kiedy zawory będ± miały mijankę. To znaczy zamyka się wydechowy a otwiera ss±cy. To znak że ten tłok jest w górze tylko nie w tej fazie cyklu.
Namaluj znak na kole pasowym i zrób wałem jeden pełny obrót tak by znak znalazł się w tym samym miejscu. Na tym cylindrze możesz ustawiać zawory. Drugi zrób tak samo.

Jpna100 aby ustawić drugi cylinder wałem musi obrócić tylko o 180 stopni. Wykorbienia wały s± naprzeciw siebie w odstępie 180 stopni.
Obracaj±c wałem o 360 po regulacji pierwszego cylindra drugi tłok znów l±duje na dole.

Helpful post? + 0
Back to top
jpna100
Level 24
Location: Kopki
Joined: 15 Mar 2010
Posts: 711
Helped: 61
Post rating: 67
jpna100
Level 24
Post#11 21 Mar 2013 15:51    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


A sorki za pomyłkę:D

Helpful post? + +1
Back to top
seweryn7701
Level 30
Location: Bielsko-biała
Joined: 22 Jan 2010
Posts: 1175
Helped: 132
Post rating: 229
seweryn7701
Level 30
Post#12 21 Mar 2013 15:57    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Spoko. W fiacie 126p wykorbienia były po tej samej stronie wału. temu silnik tak podskakiwał.
Tutaj to zmienili żeby zminimalizować drgania kosztem mniej równej pracy silnika na wolnych obrotach.

Helpful post? + 0
Back to top
jp1234
Level 7
Location: warszawa
Joined: 22 Oct 2010
Posts: 6
Post rating: 1
jp1234
Level 7
Post#13 21 Mar 2013 16:16    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Bardzo ,ale to bardzo dziękuję .Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Andrzej771021
Level 12
Location: Poschła
Joined: 18 Feb 2010
Posts: 78
Helped: 3
Post rating: 5
Andrzej771021
Level 12
Post#14 22 Mar 2013 15:23    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


Po co kombinować? A nie lepiej odkręcić te przewody przy wtryskach i zobaczyć, na którym zaczyna wyciekać paliwo i na tym regulować?

Helpful post? + 0
Back to top
seweryn7701
Level 30
Location: Bielsko-biała
Joined: 22 Jan 2010
Posts: 1175
Helped: 132
Post rating: 229
seweryn7701
Level 30
Post#15 22 Mar 2013 17:32    

Re: ¬le ustawione zawory w władimirec t25


To wła¶nie jest kombinowanie i dołożenie roboty. Do ustawienia na mijankę silnikiem trzeba kręcić tak samo jak odkręcaj±c przewody z tym że jest mniej roboty a zamiast dodatkowego klucza wystarczy rysik do zrobienia ¶ladu na kole pasowym. Po ostawieniu odpalasz a nie bawisz się w piłowanie na zapowietrzonych przewodach paliwowych i pompa jest suchutka a nie ulana paliwem.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Agricultural Machinery -> ¬le ustawione zawory w władimirec t25
Page 1 of 1

Similar topics to ¬le ustawione zawory w władimirec t25

Władimirec - Władimirec t25 nie chce zapalić (16)
t25 władimirec - stacyjka (5)
władimirec t25 - akumulatory (16)
T25 WŁADIMIREC - BEZPIECZNIKI (16)
T25 Władimirec - regulator w ci±gniku (28)
Władimirec T25 - Dziwne stukanie (2)
władimirec t25 A przednia póło¶ka (4)
Władimirec t25, kilka pytań (165)
Władimirec T25 - Pytanie o podno¶nik. (6)
Władimirec T25 - Dym z głowicy (40)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.054 seconds