Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brak internetu przez błąd serwera dns


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Brak internetu przez błąd serwera dns
Autor
Wiadomość
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#1 Post autora tematu 24 Mar 2013 19:49   

Brak internetu przez błąd serwera dns


Witam! Przepraszam że nie mam wpisane typu, marki i symbolu ale nie mam pojęcia co tam wpisac. Mam od pewnego czasu mam problem z internetem w koputerze stacjonarnym. Szukałem juz porad w google ale żadna z nich mi nie pomogła. Pewnego razu gdy włączyłem kompa (windows 7) komputer nie mogł zidentyfikować sieci. Do sieci jestem podłączony po przez kabel. Zresetowałem routera UPC i kompa. Siec była zidentyfikowana ale internet pojawial sie na chwilke i ledwo pokazał się komunikat że jestem dostępny na skype znikał. Sprawdzilem laptopa podłączonego do tej sieci i tam było wszystko ok. Poszukałem na necie porad i poradzili zmiane adresu dns na 208.67.222.222 208.67.220.220 lub 8.8.8.8 8.8.4.4. Zmienilem na ten pierwszy i internet był przez 3 dni potem znikał tak jak wcześniej, ale czasami jak załapał to była do puki kompa nie wyłączyłem. Potem zmieniłem na ten drugi adres dns i było identycznie jak wcześniej tyle ze net był przez tydzień. Po tym wszystkim zmieniłem spowrotem na automatyczny adres dns. Odziwo internet był, ale gdy próbowałem z niego skorzystac np. włączyc opere lub napisac wiadomosc na skype znikał, ale odbierac mogłem. Bardzo prosze o pomoc.
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#2 24 Mar 2013 20:03   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1. DNSy wpisujesz do routera, a karty w kompach na auto-config.
2. DNSy możesz wpisać - jeśli Ci provider z UPC nie podał innych) 208.67.222.222 i 8.8.8.8
3. Jak masz ustawiony LAN w routerze?
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#3 Post autora tematu 25 Mar 2013 19:49   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1.Spróbuje to zmienic.
2.Raczej mi nie podał, ale nie jestem pewny. Od czasu jak mi zamontowali routera net cały czas działał.
3.Status
System uptime 1 days 20h:21m:06s
Computers detected 2
CM Status Operational
WAN Isolation OFF
Time and Date Mon Mar 25 15:23:03 2013

Interface Parameters
Interface Name :
Provisioned Enabled State Up
Speed 0 Mbps MAC address 00-10-95-ff-ff-fe
Oto chodzi??

Czy zmiana Windowsa moe mie coś do tego?? Wczweśniej miałem Win 7 Profesional ale zmieniłem na Win 7 Ultimatym, a po 3 miesiącach zaczą się problem z netem.

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

Niestety zmiana dns w routerze jest niemożliwa z tego co wyczytałem.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1980134.html

Dodano po 2 [godziny] 7 [minuty]:

Masz może jakieś inne pomysły?
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#4 25 Mar 2013 20:03   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Kuroptas napisał:
...Niestety zmiana dns w routerze jest niemożliwa z tego co wyczytałem.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1980134.html ...
A to Twój router?

Czy wiesz jak zalogować się do swojego routera?
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#5 Post autora tematu 25 Mar 2013 21:01   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Mam taki sam i wiem jak sie zalogować.

Dodano po 1 [minuty]:

Przeszukałem już wszystkie opcje i szukałen na googlach jak to zrobic w moim modelu i piszą ze nie mozna.
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#6 Post autora tematu 26 Mar 2013 15:30   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Nie jestem pewny,ale router jest chyba w porządku i nie trzeba w nim nic zmieniac, bo mam do niego podłączone jeszcze laptopa przez wi-fi i na nim wszystko chodzi poprawnie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2013 15:30   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#7 26 Mar 2013 15:46   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


To ustaw kartę w kompie na auto-config
Brak internetu przez błąd serwera dns
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#8 Post autora tematu 26 Mar 2013 17:06   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Zmieniłem już to po twojej pierwszej odpowiedzi ze mam to wpisac jak juz do routera

Dodano po 1 [minuty]:

Troszke jeszcze czytałem i czy to może byc uszkodzony port??
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#9 26 Mar 2013 17:06   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


pokaż ustawienia/screeny z IPconfig z obydwu kompów
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#10 Post autora tematu 26 Mar 2013 17:12   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Bez neta:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:c889:a6e8:aa94:175
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2620:9b::19ab:2710
Adres IPv6 lokacji lokalnej . . . : fec0::d:c889:a6e8:aa94:175%2
Tymczasowy adres IPv6 . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:713d:d404:2cdd:28a5
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c889:a6e8:aa94:175%13
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 25.171.39.16
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1

Karta tunelowa isatap.{21B99067-66F5-4FDA-8D5D-7A1A17763964}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:140c:3cd:a6b8:fa90
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::140c:3cd:a6b8:fa90%12
Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 19:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710::19ab:2710
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301

Karta tunelowa Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne*:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 11:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 12:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 13:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 14:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 15:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 16:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 17:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 18:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa isatap.{EBCDE0FC-B268-4462-88F4-11CB81936DAA}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Dodano po 1 [minuty]:

Z netem:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:c889:a6e8:aa94:175
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2620:9b::19ab:2710
Adres IPv6 lokacji lokalnej . . . : fec0::d:c889:a6e8:aa94:175%2
Tymczasowy adres IPv6 . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:713d:d404:2cdd:28a5
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c889:a6e8:aa94:175%13
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 25.171.39.16
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1

Karta tunelowa isatap.{21B99067-66F5-4FDA-8D5D-7A1A17763964}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:140c:3cd:a6b8:fa90
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::140c:3cd:a6b8:fa90%12
Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 19:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710::19ab:2710
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301

Karta tunelowa Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne*:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 11:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 12:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 13:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 14:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 15:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 16:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 17:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 18:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa isatap.{EBCDE0FC-B268-4462-88F4-11CB81936DAA}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2013 17:12   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#11 26 Mar 2013 17:21   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Kuroptas napisał:
Zmieniłem już to po twojej pierwszej odpowiedzi ze mam to wpisac jak juz do routera...
...upewnij się.

Niestety, to są dane z tego samego kompa:
Kuroptas napisał:
Bez neta:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Dodano po 1 [minuty]:

Z netem:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1
...

Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#12 Post autora tematu 26 Mar 2013 18:02   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Sorka Źle skopiowałem.
Z netem:
Konfiguracja IP systemu Windows


Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::294e:21a9:ec01:4c85%16
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.11
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2620:9b::1971:a4d6
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::b918:14f1:4935:3e1c%27
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 25.113.164.214
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1
25.0.0.1

Karta tunelowa isatap.{362FA5EE-6415-4726-B8CF-F03B73121132}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa isatap.{0BA88DBC-52B6-4F91-86F5-391708575E16}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Reusable ISATAP Interface {8E7F4ED5-1B09-4534-949F-AC6665BFD7C7}:


Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:289e:295f:a6b8:fa90
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::289e:295f:a6b8:fa90%30
Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Karta tunelowa isatap.{001B4DF0-DB1A-4DBB-9E15-6A216C26CFE8}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Dodano po 39 [sekundy]:

Sprwadziłem mam ustawione dns na auto

Dodano po 4 [minuty]:

Sprawdziłem również polecenie "ping" w cmd. Niemoże odnaleźć hosta.
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#13 26 Mar 2013 18:05pomocny post - solucja   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Wyłącz hamachi w tym, który nie ma dostępu do neta. Bo DHCP działa poprawnie i daje adres IP do obydwu...
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#14 Post autora tematu 26 Mar 2013 19:24   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Wyłączyłem hamachi i uruchomiłem ponownie kompa. Internet działa ale troszke muli muli. Nie wiem czy za pare dni nie zniknie jak poprzednio. Wielkie dzięki jak coś to bende znowu pisał.

Dodano po 49 [minuty]:

I jednak nie pomogło internet był bez przerwy przez koło 45 min i zaczą przerywac.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Mar 2013 19:24   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#15 26 Mar 2013 21:13   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1. Jeśli Ci przerywa z Hamachi to wyłącz Hamachi i TRZYMAJ WYŁĄCZONE. Sprawdź, czy przy wyłączonym też Ci przerywa...
2. Sprawdź, czy W TYM SAMYM CZASIE, tak samo przerywa na 2gim...
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#16 Post autora tematu 26 Mar 2013 21:18   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Hamachi ma wyłączone na stałe i bez względu na to przerywa. Na laptopie net jest cały czas bez względu na kompa stacjonarnego.
Powrót do góry
   
makaronmc
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 1735
Miasto: POLAND

Post#17 26 Mar 2013 21:21   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Do znajdowania najlepszych serwerów DNS jest fajny programik Namebench.
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#18 Post autora tematu 26 Mar 2013 21:25   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Postanowiłem że będe resetował kompa aż net załapie i za 4 razem załapał. Jak na razie mam neta ale nie wiem czynie zniknie.

Dodano po 1 [minuty]:

A te serwery dns gdzie wtedy wpisywac jak nie moge w routera?
W karte tam gdzie mam ustawione na auto??
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#19 26 Mar 2013 21:40   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Kuroptas napisał:
...Poszukałem na necie porad i poradzili zmiane adresu dns na 208.67.222.222 208.67.220.220 lub 8.8.8.8 8.8.4.4. Zmienilem na ten pierwszy i...
Kuroptas napisał:
zmiana dns w routerze jest niemożliwa z tego co wyczytałem
Kuroptas napisał:
...A te serwery dns gdzie wtedy wpisywac jak nie moge w routera?
W karte tam gdzie mam ustawione na auto??
To gdzie to przedtem zmieniałeś?
Powrót do góry
   
makaronmc
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 1735
Miasto: POLAND

Post#20 26 Mar 2013 22:02   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Jaki masz router?
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#21 Post autora tematu 26 Mar 2013 22:57   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Ja zmieniałem to w karcie sieciowej.

Dodano po 1 [minuty]:

Mam ThomsonTWG870UG
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#22 26 Mar 2013 23:14   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1. DDNS ustawiasz bezpośrednio w routerze,
2. Natomiast DNSów się nie wpisuje - dostajesz z automatu od operatora.
3. Pokaż screen-a z ustawień LAN z routera
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#23 Post autora tematu 28 Mar 2013 17:38   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns

Jeśli nie oto chodzi napisz. Sorka że dopiero teraz to wysyłam ale nie mogłem wcześniej.
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#24 28 Mar 2013 17:47   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Wybierz "click here to chcane settings". Na razie oczywiście nic nie zmieniaj, ale tam będą ustawienia LAN
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#25 Post autora tematu 29 Mar 2013 11:36   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns

Wybrałem i pokazało mi sie to. Co dalej??
Zauwarzyłem że zawsze po restarcie kompa przeważnie za 2 razem internet załapuje i jest cały czas bez przerywania aż do wyłączenia kompa, potem znowu znika. Może to ci coś podpowie i nasunie rozwiązanie problemu.
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#26 29 Mar 2013 11:53   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Jednaj nie tu. Najprawdopodobniej network/advance. Szukaj ustawień w których będzisz miał DHCP, IP, subnet, gateway
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#27 Post autora tematu 29 Mar 2013 13:15   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns

Znalazłem, ale nie ma "gateway".

Dodano po 12 [minuty]:

Przejrzałem wszystko i jedyne "gateway" jakie znalazłem to to na pasku menu (jest zaznaczone na zdjęciu) i wyświetla to co widac. Nie znalazłem żadnej opcji do zmiany gateway.
Brak internetu przez błąd serwera dns
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Mar 2013 13:15   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#28 29 Mar 2013 19:15   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Tu wygląda ok. Pokaż jeszcze "WAN" i "Advanced"
Powrót do góry
   
Kuroptas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 15
Miasto: Starogard Gdański

Post#29 Post autora tematu 29 Mar 2013 22:38   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns Brak internetu przez błąd serwera dns
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#30 30 Mar 2013 12:12   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Jeszcze raz i po kolei:
1. Karty w kompie (WiFi i LAN) na auto-config.
2. Restart kompa.
3. Łączysz się po LANie (kablem RJ45) do routera.
4. Wyłączasz w kompie WiFi.
5. Sprawdź czy nadal są problemy
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Brak internetu przez błąd serwera dns
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Brak internetu, pingi są, DNS działa (2)
Brak dostępu do internetu. Serwer DNS. (17)
Problem z serwerem DNS - brak dostępu do internetu. (3)
Pentagram P6367 lewe DNS brak internetu (6)
TP-Link WR543G - brak internetu mimo dobrych DNS (2)
problem z dns? brak internetu mimo jest połaczenie (6)
Żądania reverse DNS - jak są przetwarzane przez serwery DNS? (2)
Błąd przy podłączaniu się przez NX Client do serwera Ubuntu (1)
Huawei E3131 - Play Online, brak dostępu do internetu, ip/dns/brama przydzielone (8)
Tworzenie serwera DNS dla domeny (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.093 seconds

elektroda.pl temat RSS