Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Brak internetu przez błąd serwera dns


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Brak internetu przez błąd serwera dns Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Usługi internetowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#1 24 Mar 2013 18:49  Autor tematu   

Brak internetu przez błąd serwera dns


Witam! Przepraszam że nie mam wpisane typu, marki i symbolu ale nie mam pojęcia co tam wpisac. Mam od pewnego czasu mam problem z internetem w koputerze stacjonarnym. Szukałem juz porad w google ale żadna z nich mi nie pomogła. Pewnego razu gdy włączyłem kompa (windows 7) komputer nie mogł zidentyfikować sieci. Do sieci jestem podłączony po przez kabel. Zresetowałem routera UPC i kompa. Siec była zidentyfikowana ale internet pojawial sie na chwilke i ledwo pokazał się komunikat że jestem dostępny na skype znikał. Sprawdzilem laptopa podłączonego do tej sieci i tam było wszystko ok. Poszukałem na necie porad i poradzili zmiane adresu dns na 208.67.222.222 208.67.220.220 lub 8.8.8.8 8.8.4.4. Zmienilem na ten pierwszy i internet był przez 3 dni potem znikał tak jak wcześniej, ale czasami jak załapał to była do puki kompa nie wyłączyłem. Potem zmieniłem na ten drugi adres dns i było identycznie jak wcześniej tyle ze net był przez tydzień. Po tym wszystkim zmieniłem spowrotem na automatyczny adres dns. Odziwo internet był, ale gdy próbowałem z niego skorzystac np. włączyc opere lub napisac wiadomosc na skype znikał, ale odbierac mogłem. Bardzo prosze o pomoc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#2 24 Mar 2013 19:03    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1. DNSy wpisujesz do routera, a karty w kompach na auto-config.
2. DNSy możesz wpisać - jeśli Ci provider z UPC nie podał innych) 208.67.222.222 i 8.8.8.8
3. Jak masz ustawiony LAN w routerze?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#3 25 Mar 2013 18:49  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1.Spróbuje to zmienic.
2.Raczej mi nie podał, ale nie jestem pewny. Od czasu jak mi zamontowali routera net cały czas działał.
3.Status
System uptime 1 days 20h:21m:06s
Computers detected 2
CM Status Operational
WAN Isolation OFF
Time and Date Mon Mar 25 15:23:03 2013

Interface Parameters
Interface Name :
Provisioned Enabled State Up
Speed 0 Mbps MAC address 00-10-95-ff-ff-fe
Oto chodzi??

Czy zmiana Windowsa moe mie coś do tego?? Wczweśniej miałem Win 7 Profesional ale zmieniłem na Win 7 Ultimatym, a po 3 miesiącach zaczą się problem z netem.

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

Niestety zmiana dns w routerze jest niemożliwa z tego co wyczytałem.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1980134.html

Dodano po 2 [godziny] 7 [minuty]:

Masz może jakieś inne pomysły?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#4 25 Mar 2013 19:03    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Kuroptas napisał:
...Niestety zmiana dns w routerze jest niemożliwa z tego co wyczytałem.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1980134.html ...
A to Twój router?

Czy wiesz jak zalogować się do swojego routera?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#5 25 Mar 2013 20:01  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Mam taki sam i wiem jak sie zalogować.

Dodano po 1 [minuty]:

Przeszukałem już wszystkie opcje i szukałen na googlach jak to zrobic w moim modelu i piszą ze nie mozna.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#6 26 Mar 2013 14:30  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Nie jestem pewny,ale router jest chyba w porządku i nie trzeba w nim nic zmieniac, bo mam do niego podłączone jeszcze laptopa przez wi-fi i na nim wszystko chodzi poprawnie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#7 26 Mar 2013 14:46    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


To ustaw kartę w kompie na auto-config
Brak internetu przez błąd serwera dns

Pomocny post? + -2
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#8 26 Mar 2013 16:06  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Zmieniłem już to po twojej pierwszej odpowiedzi ze mam to wpisac jak juz do routera

Dodano po 1 [minuty]:

Troszke jeszcze czytałem i czy to może byc uszkodzony port??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#9 26 Mar 2013 16:06    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


pokaż ustawienia/screeny z IPconfig z obydwu kompów

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#10 26 Mar 2013 16:12  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Bez neta:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:c889:a6e8:aa94:175
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2620:9b::19ab:2710
Adres IPv6 lokacji lokalnej . . . : fec0::d:c889:a6e8:aa94:175%2
Tymczasowy adres IPv6 . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:713d:d404:2cdd:28a5
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c889:a6e8:aa94:175%13
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 25.171.39.16
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1

Karta tunelowa isatap.{21B99067-66F5-4FDA-8D5D-7A1A17763964}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:140c:3cd:a6b8:fa90
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::140c:3cd:a6b8:fa90%12
Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 19:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710::19ab:2710
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301

Karta tunelowa Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne*:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 11:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 12:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 13:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 14:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 15:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 16:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 17:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 18:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa isatap.{EBCDE0FC-B268-4462-88F4-11CB81936DAA}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Dodano po 1 [minuty]:

Z netem:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:c889:a6e8:aa94:175
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2620:9b::19ab:2710
Adres IPv6 lokacji lokalnej . . . : fec0::d:c889:a6e8:aa94:175%2
Tymczasowy adres IPv6 . . . . . . : 2002:19ab:2710:d:713d:d404:2cdd:28a5
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c889:a6e8:aa94:175%13
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 25.171.39.16
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1

Karta tunelowa isatap.{21B99067-66F5-4FDA-8D5D-7A1A17763964}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:140c:3cd:a6b8:fa90
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::140c:3cd:a6b8:fa90%12
Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 19:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:19ab:2710::19ab:2710
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301

Karta tunelowa Reusable Microsoft 6To4 Adapter:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne*:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 11:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 12:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 13:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 14:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 15:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 16:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 17:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 18:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa isatap.{EBCDE0FC-B268-4462-88F4-11CB81936DAA}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#11 26 Mar 2013 16:21    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Kuroptas napisał:
Zmieniłem już to po twojej pierwszej odpowiedzi ze mam to wpisac jak juz do routera...
...upewnij się.

Niestety, to są dane z tego samego kompa:
Kuroptas napisał:
Bez neta:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Dodano po 1 [minuty]:

Z netem:
Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::c15f:910b:4908:67b2%11
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.10
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1
...


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#12 26 Mar 2013 17:02  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Sorka Źle skopiowałem.
Z netem:
Konfiguracja IP systemu Windows


Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::294e:21a9:ec01:4c85%16
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.11
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2620:9b::1971:a4d6
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::b918:14f1:4935:3e1c%27
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 25.113.164.214
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1
25.0.0.1

Karta tunelowa isatap.{362FA5EE-6415-4726-B8CF-F03B73121132}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa isatap.{0BA88DBC-52B6-4F91-86F5-391708575E16}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Reusable ISATAP Interface {8E7F4ED5-1B09-4534-949F-AC6665BFD7C7}:


Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:289e:295f:a6b8:fa90
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::289e:295f:a6b8:fa90%30
Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Karta tunelowa isatap.{001B4DF0-DB1A-4DBB-9E15-6A216C26CFE8}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Dodano po 39 [sekundy]:

Sprwadziłem mam ustawione dns na auto

Dodano po 4 [minuty]:

Sprawdziłem również polecenie "ping" w cmd. Niemoże odnaleźć hosta.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#13 26 Mar 2013 17:05Pomocny post    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Wyłącz hamachi w tym, który nie ma dostępu do neta. Bo DHCP działa poprawnie i daje adres IP do obydwu...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#14 26 Mar 2013 18:24  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Wyłączyłem hamachi i uruchomiłem ponownie kompa. Internet działa ale troszke muli muli. Nie wiem czy za pare dni nie zniknie jak poprzednio. Wielkie dzięki jak coś to bende znowu pisał.

Dodano po 49 [minuty]:

I jednak nie pomogło internet był bez przerwy przez koło 45 min i zaczą przerywac.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#15 26 Mar 2013 20:13    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1. Jeśli Ci przerywa z Hamachi to wyłącz Hamachi i TRZYMAJ WYŁĄCZONE. Sprawdź, czy przy wyłączonym też Ci przerywa...
2. Sprawdź, czy W TYM SAMYM CZASIE, tak samo przerywa na 2gim...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#16 26 Mar 2013 20:18  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Hamachi ma wyłączone na stałe i bez względu na to przerywa. Na laptopie net jest cały czas bez względu na kompa stacjonarnego.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
makaronmc
Poziom 30
Miasto: POLAND
Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 2102
Pomógł: 6
Ocena postów: 25
makaronmc
Poziom 30
Post#17 26 Mar 2013 20:21    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Do znajdowania najlepszych serwerów DNS jest fajny programik Namebench.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#18 26 Mar 2013 20:25  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Postanowiłem że będe resetował kompa aż net załapie i za 4 razem załapał. Jak na razie mam neta ale nie wiem czynie zniknie.

Dodano po 1 [minuty]:

A te serwery dns gdzie wtedy wpisywac jak nie moge w routera?
W karte tam gdzie mam ustawione na auto??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#19 26 Mar 2013 20:40    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Kuroptas napisał:
...Poszukałem na necie porad i poradzili zmiane adresu dns na 208.67.222.222 208.67.220.220 lub 8.8.8.8 8.8.4.4. Zmienilem na ten pierwszy i...
Kuroptas napisał:
zmiana dns w routerze jest niemożliwa z tego co wyczytałem
Kuroptas napisał:
...A te serwery dns gdzie wtedy wpisywac jak nie moge w routera?
W karte tam gdzie mam ustawione na auto??
To gdzie to przedtem zmieniałeś?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
makaronmc
Poziom 30
Miasto: POLAND
Dołączył: 16 Lut 2011
Posty: 2102
Pomógł: 6
Ocena postów: 25
makaronmc
Poziom 30
Post#20 26 Mar 2013 21:02    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Jaki masz router?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#21 26 Mar 2013 21:57  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Ja zmieniałem to w karcie sieciowej.

Dodano po 1 [minuty]:

Mam ThomsonTWG870UG

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#22 26 Mar 2013 22:14    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


1. DDNS ustawiasz bezpośrednio w routerze,
2. Natomiast DNSów się nie wpisuje - dostajesz z automatu od operatora.
3. Pokaż screen-a z ustawień LAN z routera

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#23 28 Mar 2013 16:38  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns

Jeśli nie oto chodzi napisz. Sorka że dopiero teraz to wysyłam ale nie mogłem wcześniej.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#24 28 Mar 2013 16:47    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Wybierz "click here to chcane settings". Na razie oczywiście nic nie zmieniaj, ale tam będą ustawienia LAN

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#25 29 Mar 2013 10:36  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns

Wybrałem i pokazało mi sie to. Co dalej??
Zauwarzyłem że zawsze po restarcie kompa przeważnie za 2 razem internet załapuje i jest cały czas bez przerywania aż do wyłączenia kompa, potem znowu znika. Może to ci coś podpowie i nasunie rozwiązanie problemu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#26 29 Mar 2013 10:53    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Jednaj nie tu. Najprawdopodobniej network/advance. Szukaj ustawień w których będzisz miał DHCP, IP, subnet, gateway

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#27 29 Mar 2013 12:15  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns

Znalazłem, ale nie ma "gateway".

Dodano po 12 [minuty]:

Przejrzałem wszystko i jedyne "gateway" jakie znalazłem to to na pasku menu (jest zaznaczone na zdjęciu) i wyświetla to co widac. Nie znalazłem żadnej opcji do zmiany gateway.
Brak internetu przez błąd serwera dns

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#28 29 Mar 2013 18:15    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Tu wygląda ok. Pokaż jeszcze "WAN" i "Advanced"

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kuroptas
Poziom 6
Miasto: Starogard Gdański
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 16
Kuroptas
Poziom 6
Post#29 29 Mar 2013 21:38  Autor tematu   

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Brak internetu przez błąd serwera dns Brak internetu przez błąd serwera dns

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
voitek1
Poziom 39
Miasto: Warszawa
Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4884
Pomógł: 327
voitek1
Poziom 39
Post#30 30 Mar 2013 11:12    

Re: Brak internetu przez błąd serwera dns


Jeszcze raz i po kolei:
1. Karty w kompie (WiFi i LAN) na auto-config.
2. Restart kompa.
3. Łączysz się po LANie (kablem RJ45) do routera.
4. Wyłączasz w kompie WiFi.
5. Sprawdź czy nadal są problemy

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Brak internetu przez błąd serwera dns 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Brak internetu, pingi są, DNS działa (2)
Brak dostępu do internetu. Serwer DNS. (17)
Problem z serwerem DNS - brak dostępu do internetu. (3)
Pentagram P6367 lewe DNS brak internetu (6)
TP-Link WR543G - brak internetu mimo dobrych DNS (2)
problem z dns? brak internetu mimo jest połaczenie (6)
Żądania reverse DNS - jak są przetwarzane przez serwery DNS? (2)
Błąd przy podłączaniu się przez NX Client do serwera Ubuntu (1)
Huawei E3131 - Play Online, brak dostępu do internetu, ip/dns/brama przydzielone (8)
Tworzenie serwera DNS dla domeny (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.121 seconds

elektroda.pl temat RSS