Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka Przemysłowa ->Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
krzysiekj18
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Wrz 2005
Posty: 451

krzysiekj18
Poziom 18
Post#1 06 Kwi 2013 14:02  Autor tematu   

Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Witam

Poszukuję modułu pod który mogę podłączyć tensometr i skomunikować go z sterownikiem PLC po jednej z wymienionych sieci:
- Profinet
- Profibus
- RS 485 (w standardzie ModBus)

PS. Przeglądając ofertę firmy Beckhoff znalazłem dwa moduły KL3351 oraz KL3356. Ten drugi posiada funkcję "self-calibration". Czy może mi ktoś wyjaśnić na czym ona polega i kiedy lepiej zastosować ten moduł?

Pozdrawiam,
krzysiekj18

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Adik C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 707
Miasto: śląsk

Adik C
Poziom 19
Post#2 07 Kwi 2013 10:32    

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Na jaki nacisk maksymalny mają być? do 2T ? pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
krzysiekj18
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Wrz 2005
Posty: 451

krzysiekj18
Poziom 18
Post#3 07 Kwi 2013 11:10  Autor tematu   

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Zasadniczo poszukuję modułów możliwie jak najbardziej uniwersalnych to znaczy takich do których mogę podłączyć tensometr obciążony 200 kg oraz tensometry obciążone kilkunastoma tonami.
Jeśli chodzi o same tensometry to je już posiadam (modernizacja istniejącego obiektu).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Adik C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 707
Miasto: śląsk

Adik C
Poziom 19
Post#4 07 Kwi 2013 11:14Pomocny post    

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


A jakie plc cię interesuje? bo ot tego zależy reszta, np gdybyś wybrał sobie siemensa to masz gotowy moduł, wagowy pod aplikacje wagi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
krzysiekj18
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Wrz 2005
Posty: 451

krzysiekj18
Poziom 18
Post#5 07 Kwi 2013 11:16  Autor tematu   

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Co do PLC będzie to S7-1200 czyli Siemens, przy czym moduły wagowe będą oddalone od jednostki centralnej o kilkadziesiąt metrów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Adik C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 707
Miasto: śląsk

Adik C
Poziom 19
Post#6 07 Kwi 2013 11:28Pomocny post    

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Ok rozumiem , czyli chcesz mieć niezależne urządzenie co ma robić pomiar a do plc np. dostawać gotowy odczyt? to chyba najlepiej poszukać czegoś na Mod bus,rs485 bo działa dobrze na wymianę danych na dużych odległościach poszukam jak znajdę coś ciekawego to wstawię linka,pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.radwag.pl/e-sklep/9_modul_wagowy.htm

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
krzysiekj18
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Wrz 2005
Posty: 451

krzysiekj18
Poziom 18
Post#7 07 Kwi 2013 11:28  Autor tematu   

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Dokładnie o coś takiego mi chodzi, co do sieci to ModBus jak najbardziej może być.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Adik C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 707
Miasto: śląsk

Adik C
Poziom 19
Post#8 07 Kwi 2013 11:29Pomocny post    

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Kliknij na link. Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzysiekj18
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 22 Wrz 2005
Posty: 451

krzysiekj18
Poziom 18
Post#9 07 Kwi 2013 11:34  Autor tematu   

Re: Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść


Dzięki dokładnie tego szukałem Smile
Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka Przemysłowa -> Rozproszone I/O - Tensometryczny moduł systemu rozproszonych wejśc / wyjść
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Sposób adresowania wejśc, wyjść i komórek pamięci w easym (4)
S7 400 pytanie techniczne, moduł wejśc (3)
Moduł wyjść/wejść cyfrowych sterowany z PC przez RS232 (5)
Odczytywanie rozproszonych we/wy po ProfiBus w S7 (6)
Moduły rozproszonych wejsc i sterowniki PLC firmy ICPDAS (1)
[LOGO! 24] - CPU + moduł wejść/wyjść cyfrowych ,a Logo!Soft Comfort (3)
Versa opcję wyjść (46-Iloczyn logiczny wyjść) (4)
Simens, stacje rozproszone moduły analogowe wymiana ? (4)
Rozległy system CCTV - zasilanie centralne, czy rozproszone? (20)
Mostek tensometryczny AP-01 (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl temat RSS