Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem
Autor
Wiadomość
wlodiWNL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 29 Kwi 2010
Posty: 81
Miasto: Lublin

Post#1 Post autora tematu 09 Kwi 2013 11:57   

AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Witam.
Mam problem z podłączeniem internetu do tego telewizora.
Moje połączenie wygląda następująco:
Internet radiowy z radionetu, nadajnik posiadam na poddaszu.
Internet podłączony jest kablem do switch-a TP-LINK, model TL-SF1008D, gdzie jest rozdzielony przewodami do komputera stacjonarnego i laptopa.
Odpinam kabel ETHERNET od laptopa i podpinam do telewizora, wchodzę w USTAWIENIA SIECIOWE, wybieram KONFIGURACJA AUTOMATYCZNA, typ połączenia wybieram PRZEWODOWE, Pojawia się komunikat:
Typ połączenia uległ zmianie na przewodowe. Upewnij się, że telewizor jest prawidłowo podłączony do rutera szerokopasmowego kablem sieci LAN. I klikam DALEJ.
Następnie pojawia się taki komunikat:
Zakończono ustawianie połączenia przewodowego. Czy wykonać test połączenia z internetem?
Klikam TAK.
Zakończono test połączenia z internetem.
Podłączenie kabla sieci LAN : OK
Ustawienie adresu IP : OK
Połączenie z internetem : OK
Można uzyskać połączenie z internetem.

I po konfiguracji jak wchodzę w YouTube czy aquosnet jest brak połączenia, dlaczego? Czy powinienem gdzieś coś zmienić? Jakoś inaczej skonfigurować?
Jestem lajkiem w tej dziedzinie więc proszę o wyrozumiałość.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 09 Kwi 2013 11:57   



Powrót do góry
   
anmedia
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3941
Miasto: Madryt

Post#2 09 Kwi 2013 12:25   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


wlodiWNL napisał:
Czy powinienem gdzieś coś zmienić?

Bardzo czesto automatyczna konfiguracja nie dziala poprawnie. Rozwiazanie na ten typ sieci to ustawienia reczne wszystkich adresow IP, Maski, DNS. To samo nalezy zrobic w routerze.

Zapoznaj sie z tym tematem wlacznie z odnosnikami w nich zawartymi.
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 09 Kwi 2013 12:25   


Powrót do góry
   
wlodiWNL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 29 Kwi 2010
Posty: 81
Miasto: Lublin

Post#3 Post autora tematu 23 Lip 2014 21:08   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Do zamknięcia
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 23 Lip 2014 21:08   


Powrót do góry
   
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Admin grupy RTV


Dołączył: 30 Kwi 2002
Posty: 38662
Miasto: Opalenica

Post#4 23 Lip 2014 22:52   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Nie podano rozwiązania, usuwam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS