Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


  Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives ->AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
wlodiWNL
Level 12
Location: Lublin
Joined: 29 Apr 2010
Posts: 118
Helped: 4
Post rating: 11
wlodiWNL
Level 12
Post#1 09 Apr 2013 11:57  Topic author   

AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Witam.
Mam problem z podłączeniem internetu do tego telewizora.
Moje połączenie wygląda następująco:
Internet radiowy z radionetu, nadajnik posiadam na poddaszu.
Internet podłączony jest kablem do switch-a TP-LINK, model TL-SF1008D, gdzie jest rozdzielony przewodami do komputera stacjonarnego i laptopa.
Odpinam kabel ETHERNET od laptopa i podpinam do telewizora, wchodzę w USTAWIENIA SIECIOWE, wybieram KONFIGURACJA AUTOMATYCZNA, typ połączenia wybieram PRZEWODOWE, Pojawia się komunikat:
Typ połączenia uległ zmianie na przewodowe. Upewnij się, że telewizor jest prawidłowo podłączony do rutera szerokopasmowego kablem sieci LAN. I klikam DALEJ.
Następnie pojawia się taki komunikat:
Zakończono ustawianie połączenia przewodowego. Czy wykonać test połączenia z internetem?
Klikam TAK.
Zakończono test połączenia z internetem.
Podłączenie kabla sieci LAN : OK
Ustawienie adresu IP : OK
Połączenie z internetem : OK
Można uzyskać połączenie z internetem.

I po konfiguracji jak wchodzę w YouTube czy aquosnet jest brak połączenia, dlaczego? Czy powinienem gdzieś coś zmienić? Jakoś inaczej skonfigurować?
Jestem lajkiem w tej dziedzinie więc proszę o wyrozumiałość.

Helpful post? + 0
Back to top

Ad
Ad


Back to top
anmedia
Level 39
Location: Madryt
Joined: 15 Jul 2010
Posts: 4223
Helped: 510
Post rating: 41
anmedia
Level 39
Post#2 09 Apr 2013 12:25    

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


wlodiWNL wrote:
Czy powinienem gdzieś coś zmienić?

Bardzo czesto automatyczna konfiguracja nie dziala poprawnie. Rozwiazanie na ten typ sieci to ustawienia reczne wszystkich adresow IP, Maski, DNS. To samo nalezy zrobic w routerze.

Zapoznaj sie z To view the material on this forum you must be logged in. tematem wlacznie z odnosnikami w nich zawartymi.

Helpful post? + 0
Back to top

Ad
Ad


Back to top
wlodiWNL
Level 12
Location: Lublin
Joined: 29 Apr 2010
Posts: 118
Helped: 4
Post rating: 11
wlodiWNL
Level 12
Post#3 23 Jul 2014 21:08  Topic author   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Do zamknięcia

Helpful post? + 0
Back to top
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Location: Opalenica
Joined: 30 Apr 2002
Posts: 25156
Helped: 1094
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Post#4 23 Jul 2014 22:52    

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Nie podano rozwiązania, usuwam.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem
Page 1 of 1



Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.132 seconds