Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum ->AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
wlodiWNL
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Lublin
Dołączył: 29 Kwi 2010
Posty: 109
Pomógł: 4
Ocena postów: 7
wlodiWNL
Poziom 12
Post#1 09 Kwi 2013 11:57  Autor tematu   

AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Witam.
Mam problem z podłączeniem internetu do tego telewizora.
Moje połączenie wygląda następująco:
Internet radiowy z radionetu, nadajnik posiadam na poddaszu.
Internet podłączony jest kablem do switch-a TP-LINK, model TL-SF1008D, gdzie jest rozdzielony przewodami do komputera stacjonarnego i laptopa.
Odpinam kabel ETHERNET od laptopa i podpinam do telewizora, wchodzę w USTAWIENIA SIECIOWE, wybieram KONFIGURACJA AUTOMATYCZNA, typ połączenia wybieram PRZEWODOWE, Pojawia się komunikat:
Typ połączenia uległ zmianie na przewodowe. Upewnij się, że telewizor jest prawidłowo podłączony do rutera szerokopasmowego kablem sieci LAN. I klikam DALEJ.
Następnie pojawia się taki komunikat:
Zakończono ustawianie połączenia przewodowego. Czy wykonać test połączenia z internetem?
Klikam TAK.
Zakończono test połączenia z internetem.
Podłączenie kabla sieci LAN : OK
Ustawienie adresu IP : OK
Połączenie z internetem : OK
Można uzyskać połączenie z internetem.

I po konfiguracji jak wchodzę w YouTube czy aquosnet jest brak połączenia, dlaczego? Czy powinienem gdzieś coś zmienić? Jakoś inaczej skonfigurować?
Jestem lajkiem w tej dziedzinie więc proszę o wyrozumiałość.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
anmedia
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Madryt
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 4190
Pomógł: 506
Ocena postów: 43
anmedia
Poziom 24
Post#2 09 Kwi 2013 12:25    

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


wlodiWNL napisał:
Czy powinienem gdzieś coś zmienić?

Bardzo czesto automatyczna konfiguracja nie dziala poprawnie. Rozwiazanie na ten typ sieci to ustawienia reczne wszystkich adresow IP, Maski, DNS. To samo nalezy zrobic w routerze.

Zapoznaj sie z Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany tematem wlacznie z odnosnikami w nich zawartymi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
wlodiWNL
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Lublin
Dołączył: 29 Kwi 2010
Posty: 109
Pomógł: 4
Ocena postów: 7
wlodiWNL
Poziom 12
Post#3 23 Lip 2014 21:08  Autor tematu   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Do zamknięcia

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ad

Ad
Ad


Powrót do góry
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Admin grupy RTV
Miasto: Opalenica
Dołączył: 30 Kwi 2002
Posty: 25893
Pomógł: 1091
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Post#4 23 Lip 2014 22:52    

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Nie podano rozwiązania, usuwam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum -> AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem
Strona 1 z 1




Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS