Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Bin -> AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem
Author
Message
wlodiWNL
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 29 Apr 2010
Posts: 82
Location: Lublin

Post#1 Post from the author of the topic 09 Apr 2013 11:57   

AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Witam.
Mam problem z podłączeniem internetu do tego telewizora.
Moje połączenie wygląda następująco:
Internet radiowy z radionetu, nadajnik posiadam na poddaszu.
Internet podłączony jest kablem do switch-a TP-LINK, model TL-SF1008D, gdzie jest rozdzielony przewodami do komputera stacjonarnego i laptopa.
Odpinam kabel ETHERNET od laptopa i podpinam do telewizora, wchodzę w USTAWIENIA SIECIOWE, wybieram KONFIGURACJA AUTOMATYCZNA, typ połączenia wybieram PRZEWODOWE, Pojawia się komunikat:
Typ połączenia uległ zmianie na przewodowe. Upewnij się, że telewizor jest prawidłowo podłączony do rutera szerokopasmowego kablem sieci LAN. I klikam DALEJ.
Następnie pojawia się taki komunikat:
Zakończono ustawianie połączenia przewodowego. Czy wykonać test połączenia z internetem?
Klikam TAK.
Zakończono test połączenia z internetem.
Podłączenie kabla sieci LAN : OK
Ustawienie adresu IP : OK
Połączenie z internetem : OK
Można uzyskać połączenie z internetem.

I po konfiguracji jak wchodzę w YouTube czy aquosnet jest brak połączenia, dlaczego? Czy powinienem gdzieś coś zmienić? Jakoś inaczej skonfigurować?
Jestem lajkiem w tej dziedzinie więc proszę o wyrozumiałość.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 09 Apr 2013 11:57   



Back to top
   
anmedia
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 15 Jul 2010
Posts: 4011
Location: Madryt

Post#2 09 Apr 2013 12:25   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


wlodiWNL wrote:
Czy powinienem gdzieś coś zmienić?

Bardzo czesto automatyczna konfiguracja nie dziala poprawnie. Rozwiazanie na ten typ sieci to ustawienia reczne wszystkich adresow IP, Maski, DNS. To samo nalezy zrobic w routerze.

Zapoznaj sie z tym tematem wlacznie z odnosnikami w nich zawartymi.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 09 Apr 2013 12:25   



Back to top
   
wlodiWNL
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 29 Apr 2010
Posts: 82
Location: Lublin

Post#3 Post from the author of the topic 23 Jul 2014 21:08   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Do zamknięcia

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 23 Jul 2014 21:08   



Back to top
   
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Admin grupy RTV


Joined: 30 Apr 2002
Posts: 28846
Location: Opalenica

Post#4 23 Jul 2014 22:52   

Re: AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem


Nie podano rozwiązania, usuwam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Bin -> AQUOS SHARP LC-60LE740E - Połączenie z internetem
Page 1 of 1



Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed