Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Tablety Czytniki Software ->Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
pawlakols
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: olsztyn
Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Ocena postów: 3
pawlakols
Poziom 3
Post#1 09 Kwi 2013 14:20  Autor tematu   

Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Witam, kupiłem niedawno tableta tak jak w tytule, po uruchomieniu sklep gogle play i zainstalowaniu paru aplikacji, wszystko działa, lecz po wyłączeniu tableta, nie chce się włączyć ładuje się ciągle i stoi na napisie ANDROID, po zrobieniu "twardego resetu" wszystko działa, lecz nie ma aplikacji, gdy znowu wejdę w gogle sklep i ściągnę inne aplikacje to samo, znów twardy reset, bez aplikacji działa wszystko normalnie, wyłączę go i włączę z powrotem.
I odnoście aplikacji gogle play może mieć z tym związek po włączeniu internetu i wejścia do gogle play, po czym pobieram aplikacje, lecz nie da rady wyskakuje informacja "błąd pobierania informacji ... [jakieś rp- liczby] powiedzieli bym zatrzymał aplikację, wyczyścił pamięć podręczną i to samo z gogle framework.
Z góry dzięki za pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pawlakols
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: olsztyn
Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Ocena postów: 3
pawlakols
Poziom 3
Post#2 28 Kwi 2013 13:27  Autor tematu   

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Ponawiam, ogarnąłem mniej więcej, muszę deazktywować sklep gogle play i wtedy działa normalnie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Ufolek8
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 29 Kwi 2013
Posty: 5
Ufolek8
Poziom 3
Post#3 29 Kwi 2013 23:41    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


mógłbyś napisać krok po kroku co należy zrobić?

- mam ten sam problem na tym sprzęcie

co rozumieć przez dezaktywacje "google paly" ?

z góry dziękuje za pomoc wszystkim

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pawlakols
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: olsztyn
Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Ocena postów: 3
pawlakols
Poziom 3
Post#4 30 Kwi 2013 17:35  Autor tematu   

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Ustawienia > Aplikacje > Wszystkie > Sklep Google Play > Odinstaluj > Potem znowu wchodzisz w sklep gogle play > Tam gdzie miałeś przycisk Odinstaluj, kliknij Dezaktywuj.
Przed tą operacją ściągnij potrzebne ci aplikację, a dopiero zrób to co ja napisałem, bo po tym wyłącza na dobre, zniknie ci ikona sklepu, ale będziesz miał ją w menu.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#5 03 Maj 2013 11:50    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Jestem posiadaczem od miesiąca tego cuda, problem z uruchomieniem tableta miałem tego samego dnia co go kupiłem. A dodzwonić się by zgłosić/zapytać w tej sprawie graniczy z cudem, próbowałem 5 dni non stop albo zajęte albo nikt nie podnosi słuchawki. Niestety jest to ostania rzecz jaką kupiłem tej firmy z powodu ignorowania klienta.
Tablet ma 2 wady przynajmniej na chwilę obecną.

1. Po konfiguracji Sklepu PLAY tablet w ciągu kilku chwil wyświetla błąd i nie można się zalogować do sklepu.
Re. Jak się doczytałem na necie, wystarczy w aplikacjach wyczyścić sklep Play i go zatrzymać po czym odnajdujemy framework też w aplikacjach i czynimy to samo czyścimy i zatrzymujemy. Restart Tabletu i po konfiguracji sklepu działa doskonale.

2. Po skonfigurowaniu Sklepu Play (login mailowy i hasło) i najlepsze nie ściągamy żadnej aplikacji a tablet już się nie uruchomi.
Re. Ale i na to jest sposób (przynajmniej się uruchomi) przy wyłączonym tablecie wciskamy + oraz Power na 5 sekund po czym zwalniamy przycisk Power lecz dalej trzymając +. Tablet uruchomi się i wybieramy reset factory seting czy coś w tym stylu i po tej akcji tablet wraca do punktu wyjścia.

W wyniku tego przykrego a jednocześnie denerwującej przypadłości aby nam się zawsze Tablet uruchamiał, przed jego całkowitym wyłączeniem usuwamy konto gmailowe. Co pociąga za sobą brak dostępu do sklepu Play. Ale przynajmniej działa w pewnym stopniu.

Tablet nabyłem w sklepie TESCO za kwotę 199zł + Bon na zakupy w kwocie 50 zł
Wszystko było by super gdyby nie pełno sprawność urządzenia oraz brak kontaktu z serwisem w tej sprawie. No ale poczekamy zobaczymy.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#6 03 Maj 2013 21:55    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


drodzy koledzy mam prosbe poniewarz posiadacie orginalny rom w tablecie a ja juz nie:-) wszystko chodzi prucz kamery i niewiem jakie moduly sa odpowiedzialene w orginale . czy któryś kolega może podać mi na tym forum co pokazuje komenda lsmod wpisana w terminalu na tablecie ,wystarczy obojetnie jaki terminal zainstalowany z sklepu na tablecie . prosze o podanie wszystkich modulow *.ko. które wyswietli. już. nie prosze o dump chodz taki by sie przydał:-) jezeli któryś kolega byłby łaskaw


Proszę o poprawienie błędów w pisowni w wszystkich wiadomościach. /gulson


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#7 04 Maj 2013 06:55    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


po wpisaniu ismod
Wyświetla się:
/systembin/sh: ismod: not found
127/ appp_109@android:/ &

chyba nie o to chodziło ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#8 04 Maj 2013 08:18    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Lsmod

Lsmod

Moj blad :-) . Powinno po tej koendzie wyswietlic liste modolow *.ko poniewarz chce je wszystkie dodac do romu 4.1 . Odpowiadaja za sterowniki dotyk , dzwiek , grafika, no i aparat ,modemy . Wlasnie dlatego to ptrzebuje :-) mama rom ktory dziala ladnie 4.1 ale nie dziala aparat i chce to teraz naprqwic jqko kucharz :-)
A komenda insmod wlaczam komendy :-) wiec prosze wpisac LSMOD

Zainstalowany busybox chyba powinien byc tez poniewarz zawiera wszystkie komendy natywne :-)

Odwdziecaae sie jak wystartuje mi wszystko i bedzie chodzilo udostepnie dump i kazdy bedzie mogl sie na tym larku bawic androidem 4.1 tylko chce ten aparat ruszuc , najdziwniejsze ze modul aparatu jest 1.3 mp a lark udostepnil nam 0.3 mp .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#9 04 Maj 2013 09:01    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


No efekt już jakiś jest

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#10 04 Maj 2013 09:02    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Moduly juz mam otrzymalem od uzytkownika powyżej teraz jeden plik ztableta potrzebuje :-) init.sun5i.rc jest w glownym folderze tabletu . Root explorerem lub podobnym prosze oudostepnienie go :-) lub jego zawartosci kilka lini skryptu zawiera prosze :-) jest to pilnie potrzebne :-) po jego udostepnieniu w ciagu 3 godzin udostepnie pelen dump romu da was w pelni dzialajacego 4.1 . Narazie dziala wszystko prucz kamery
Jeszcze chwila i bedziemy mieli w pelni sprawny rom 4.1 a nie. Dziado...... larka wktorym nie dziala sklep.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#11 04 Maj 2013 09:18    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Oto i plik w załaczniku

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#12 04 Maj 2013 09:21    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


siwy98755 napisał:
Moduly juz mam otrzymalem od uzytkownika powyżej teraz jeden plik ztableta potrzebuje :-) init.sun5i.rc jest w glownym folderze tabletu . Root explorerem lub podobnym prosze oudostepnienie go :-) lub jego zawartosci kilka lini skryptu zawiera prosze :-) jest to pilnie potrzebne :-) po jego udostepnieniu w ciagu 3 godzin udostepnie pelen dump romu da was w pelni dzialajacego 4.1 . Narazie dziala wszystko prucz kamery
Jeszcze chwila i bedziemy mieli w pelni sprawny rom 4.1 a nie. Dziado...... larka wktorym nie dziala sklep.


Chyba ze kolega z postu pomoze wykonujac pelen dump romu kozystajac z tego poradnika
forum.gsmhosting.com/vbb/f606/how-read-full-dump-all-winner-a13-tablets-1618408/

I wtedy nie bede musial edytowac plikow tylko podmienie cale foldery i plliki odpowiedzialne za system i sterowniki i ich konfiguracje

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#13 04 Maj 2013 09:40    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


No, zciągnełem "A13_ROM_Dump_Tool" ale nie wiem jak się go używa :/
Opisu tez nie widzę jak go używać.
Chyba marny ze mnie pomocnik :(

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#14 04 Maj 2013 10:23    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


podlaczyc tablet z zaznaczona opcja debug ( jest w opcjach programisty) i odpalic program bat z archiwum z tego postu forum.gsmhosting.com/vbb/f606/all-winner-a13-rom-dumper-rom-backup-1618468/ po chwili w folderze dump z ktorego uruchomiono dump bedzie kilka plikow o te pliki wlasnie chodzi :-) proste :-)
sterowniki jakby ich nier widzial komputer chomikuj.pl/InZ4Gi0/Android+Tuningi+i+Poradniki/Se+Lww+(wt19i)/Sterowniki/ADB+Drivers

haslo i login wysylam w priv :-) do cvhomika

Dodano po 6 [minuty]:

sciagnac ten plik. A13_ROM_Dump_Tool.7z rozpakowac uruchomic. plik bat . pierw podlaczyc tablet z wlaczonym trybie debugowania jest w ustawieniach . sterowniki nadalem post wyzej na chomiku

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#15 04 Maj 2013 10:53    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


cos sie dzieje ;)
na zielono leca wiersze,
jak skończy napiszę

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#16 04 Maj 2013 10:55    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


wlasnie o te pliki ktore koduje chodzi :) powstanie kilka plikow w folderze dump i chodzi o te pliki w sumie okjolo 400mb

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#17 04 Maj 2013 10:56    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


ok jak skończy, wrzucę ja na pana chomika
mam szybkie łącze więc krótko będzie to trwało

Jak na razie zatrzymało się na tym:

Pulling files to local system...
pull: building file list...
pull: /sdcard/dump/bootloader.img -> dump/bootloader.img

długo czekamy na efekt (może się zawiesił czy co)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#18 04 Maj 2013 11:25    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


to troszke trwa :) ewentualnie moglo sie zawiesic ale tylko wtedy gdy brak miejsca na karcie sd musi byc okolo 400 mb na sd tej wbudowanej :) najlepiej sprawdzic w pamieci ale jak skonczy . ogulnie mi dumop robilo okolo 30 minut ")

Dodano po 1 [minuty]:

oj przepraszam ten komunikat oznacza iz rom zdumpowany na sd kopiuje na konputer czyli z tabletu na pc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#19 04 Maj 2013 11:32    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Zatem czekam (chciałem przenieść na pulpit ale wyskoczyło że jest w użyciu zatem chyba coś się dzieje) Miejsca jest 1.7GB (nie ma nic na karcie obecnie)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#20 04 Maj 2013 11:35    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


ewentualnie mozesz zrobic w ten sposob jest szybszy :)
uruchom tablet w trybie recovery czyli wcisnij power trzymaj wcisnij vol + i pusc power trzymaj nadal vol+ pojawi sie ludzik przewrucony wtedy podlacz tablet i uruchom ten program bat :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#21 04 Maj 2013 11:37    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


już zrobił

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#22 04 Maj 2013 11:38    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


ok to czekam na pliki :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#23 04 Maj 2013 11:50    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


śle na maila

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#24 04 Maj 2013 12:00    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


oczekuje :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
weryfany
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Zamość
Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 697
Pomógł: 34
weryfany
Poziom 19
Post#25 04 Maj 2013 12:36    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


na poczte wysłałem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gerardstrzala
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Żary
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 6
gerardstrzala
Poziom 3
Post#26 07 Maj 2013 00:23    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


witam czy operacja się udała

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 202
Pomógł: 10
siwy98755
Konto firmowe
Poziom 15
Post#27 07 Maj 2013 09:58    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


www.lark.com.pl/dopobrania/update/freeme/7065/Update-7065.img

instalowac koledzy naprawiony blad sklepu. instalacja live suite :-).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojnar89
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: GDANSK
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 12
wojnar89
Poziom 5
Post#28 07 Maj 2013 20:51    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Panowie mam pytanie.
Na stronie jest podana instrukcja
lark.com.pl/freeme7065_info.html
natomiast wciskam ten plus --> podłączam do kompa --> 7 razy włącznik i nic się nie dziej, wiecie co może robię nie tak? Czy muszę jakieś możne sterowniki mieć?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Rerusso
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Zielona Góra
Dołączył: 19 Wrz 2006
Posty: 88
Pomógł: 11
Ocena postów: 3
Rerusso
Poziom 12
Post#29 07 Maj 2013 23:47    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Tak. Sterownik znajduje się w ..\Uprade tool\UsbDriver\

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojnar89
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: GDANSK
Dołączył: 07 Maj 2013
Posty: 12
wojnar89
Poziom 5
Post#30 08 Maj 2013 09:23    

Re: Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania


Problem raczej jest z tym.
W instrukcji napisali:
Cytat:
W oknie, które właśnie się pojawiło wybierz opcję aktualizacji z której chcesz skorzystać. Wybierz "Tak", aby zaktualizować oprogramowanie jednocześnie formatując pamięć urządzenia. Wybierz "Nie" dla aktualizacji bez formatowania pamięci.


Tylko mi nic się nie pojawia,l wciskam wszystko tak jak napisali a nic się nie dzieje

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Urządzenia Mobilne -> Tablety Czytniki Software -> Lark Freeme 70.65 - niedoczekanie ładowania 123  Następny
Strona 1 z 3
Podobne tematy
Lark freeme 70.65 - Zawieszenie sie tabletu lark na napisie android (3)
LARK FreeMe 70.2S - Demontaż (1)
Tablet LARK FreeMe X4 9.7 (4)
LARK freeme x2 7.1s - digitizer (1)
Lark FreeMe 70.2 i Nokia 6730 (5)
LArk FreeMe 70.3 Demontaz obudowy (3)
Lark Freeme 70.4 DVBT Tablet (2)
Lark freeme 70.15 uszkodzony digitizer . (3)
Lark FreeMe 70.0 - twardy reset (2)
Lark freeME 70.0 - Modem USB (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.095 seconds

elektroda.pl temat RSS