Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks ->NO-IP przy dwóch routerach TP-Link Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
adibak20
Level 4
Location: Lulbin
Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
adibak20
Level 4
Post#1 09 Apr 2013 16:17  Topic author   

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Witam,

Mam postawiony router ADSL TP-Link TD-W8951ND (neostrada) oraz router TP-Link TL-WR1043ND do którego mam komputer na LAN.

Teraz chciałem uruchomić no-ip. Zarejestrowałem się, zalogowałem się, dodałem na routerze ADSL port 1720 tak jak pisało w tutorialu no-ip. Z tym tylko, że jak wchodzę na adres nazwa.no-ip.info to dostawałem się na router ADSL więc dodałem również port port 80 i przekierowałem go na adres ip drugiego routeraz tym tylko, że za pomocą adresu URL nie mogę się połączyć.
Program który ściągnęłam z no-ip jest odpalony na moim komputerze i teraz nie wiem co ja muszę zrobić jeszcze... Korzystam ze stałych ip. Co muszę zrobić aby przez router połączyć się z komputerem.


Pozdrawiam
Adibak

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
voitek1
Level 39
Location: Warszawa
Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4879
Helped: 327
Post rating: 3
voitek1
Level 39
Post#2 09 Apr 2013 16:53    

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


1. Co jest Twoim celem? Co chcesz osiągnąć? Do czego Ci ten porgram?
2. Jak masz połączone routery?
3. Pokaż screen-shot z LAN ADLSa

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#3 09 Apr 2013 17:23    

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Zainstaluj sobie program do pracy zdalnej i te całe przekierowania ominiesz TeamViewer Link

Helpful post? + 0
Back to top
adibak20
Level 4
Location: Lulbin
Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
adibak20
Level 4
Post#4 09 Apr 2013 17:24  Topic author   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Moim celem połączyć mój komputer podłączyć do domeny no-ip.info. Mam serwer na komputerze apache itp i chce się dostać do do swojego komputer, mieć zdalny dostęp.

Routery mam podłączone przez lan.
Ruter ADSL przydziela adresy ip przez DHCP a mój router jak mam ustawić czy statyczne ip czy pozwolić aby pobierał dynamiczny adres od routera ADSL ?


Na ADSL mam otwarte porty:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

192.168.1.133 - to adres mojego routera w pokoju:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

Teraz ten router w pokoju chce połączyć z moim komputerem. Jest na lanie również o stałym ip

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2618
Helped: 349
Post rating: 88
Heinzek
Level 36
Post#5 09 Apr 2013 17:26    

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Aby dostać się do danej usługi na komputerze z zewnątrz musisz przekierować odpowiedni port na konputer.
W routerze ADSL przekierowujesz na 1043ND, a w 1043ND na komputer.

edit:

noip służy do przypisania domeny do IP. Na to się portów nie przekierowuje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
adibak20
Level 4
Location: Lulbin
Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
adibak20
Level 4
Post#6 09 Apr 2013 17:31  Topic author   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


tak robię:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

i mam

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną nazwa.no-ip.info.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2618
Helped: 349
Post rating: 88
Heinzek
Level 36
Post#7 09 Apr 2013 17:34    

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


jeśli chcesz się połączyć z portem 1721 to w pasku adresu podajesz nazwa.no-ip.info:1721/

Dodano po 1 [minuty]:

Napisz jeszcze co to za usługa na tym porcie że chcesz się z nią połączyć po HTTP.

Helpful post? + 0
Back to top
adibak20
Level 4
Location: Lulbin
Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
adibak20
Level 4
Post#8 09 Apr 2013 17:39  Topic author   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Już działa. Zapora odrzuca.

Dzięki za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> NO-IP przy dwóch routerach TP-Link
Page 1 of 1

Similar topics to nO-IP przy dwóch routerach TP-Link

Pomoc przy sieci na dwóch routerach (15)
Połączenie Grupy domowej przy dwóch routerach (6)
Sieć oparta na dwóch routerach... (3)
odblokowywanie portów na dwóch routerach. (8)
Ustawienie WDS na dwóch routerach (9)
Jak skonfigurować sieć na dwóch routerach WAR-54GS? (10)
TL-MR3420 oraz SAGEMCOM - Dwie sieci na dwóch routerach (5)
TP-LINK TD-W8960N, wieszanie przy dwóch PC. (2)
TP-link - konfiguracja internetu na 2 routerach (28)
TP-LINK - Przesłanie sieci internet przy użyciu dwóch routerów (14)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.075 seconds