Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> NO-IP przy dwóch routerach TP-Link
Autor
Wiadomość
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#1 Post autora tematu 09 Kwi 2013 16:17   

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Witam,

Mam postawiony router ADSL TP-Link TD-W8951ND (neostrada) oraz router TP-Link TL-WR1043ND do którego mam komputer na LAN.

Teraz chciałem uruchomić no-ip. Zarejestrowałem się, zalogowałem się, dodałem na routerze ADSL port 1720 tak jak pisało w tutorialu no-ip. Z tym tylko, że jak wchodzę na adres nazwa.no-ip.info to dostawałem się na router ADSL więc dodałem również port port 80 i przekierowałem go na adres ip drugiego routeraz tym tylko, że za pomocą adresu URL nie mogę się połączyć.
Program który ściągnęłam z no-ip jest odpalony na moim komputerze i teraz nie wiem co ja muszę zrobić jeszcze... Korzystam ze stałych ip. Co muszę zrobić aby przez router połączyć się z komputerem.


Pozdrawiam
Adibak
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 16:17   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#2 09 Kwi 2013 16:53   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


1. Co jest Twoim celem? Co chcesz osiągnąć? Do czego Ci ten porgram?
2. Jak masz połączone routery?
3. Pokaż screen-shot z LAN ADLSa
Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2813
Miasto: Wielkopolska

Post#3 09 Kwi 2013 17:23   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Zainstaluj sobie program do pracy zdalnej i te całe przekierowania ominiesz TeamViewer Link
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 17:23   





Powrót do góry
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#4 Post autora tematu 09 Kwi 2013 17:24   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Moim celem połączyć mój komputer podłączyć do domeny no-ip.info. Mam serwer na komputerze apache itp i chce się dostać do do swojego komputer, mieć zdalny dostęp.

Routery mam podłączone przez lan.
Ruter ADSL przydziela adresy ip przez DHCP a mój router jak mam ustawić czy statyczne ip czy pozwolić aby pobierał dynamiczny adres od routera ADSL ?


Na ADSL mam otwarte porty:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

192.168.1.133 - to adres mojego routera w pokoju:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

Teraz ten router w pokoju chce połączyć z moim komputerem. Jest na lanie również o stałym ip
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 17:24   





Powrót do góry
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1796
Miasto: Zawadzkie

Post#5 09 Kwi 2013 17:26   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Aby dostać się do danej usługi na komputerze z zewnątrz musisz przekierować odpowiedni port na konputer.
W routerze ADSL przekierowujesz na 1043ND, a w 1043ND na komputer.

edit:

noip służy do przypisania domeny do IP. Na to się portów nie przekierowuje.
Powrót do góry
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#6 Post autora tematu 09 Kwi 2013 17:31   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


tak robię:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

i mam

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną nazwa.no-ip.info.
Powrót do góry
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1796
Miasto: Zawadzkie

Post#7 09 Kwi 2013 17:34   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


jeśli chcesz się połączyć z portem 1721 to w pasku adresu podajesz nazwa.no-ip.info:1721/

Dodano po 1 [minuty]:

Napisz jeszcze co to za usługa na tym porcie że chcesz się z nią połączyć po HTTP.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 17:34   





Powrót do góry
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#8 Post autora tematu 09 Kwi 2013 17:39   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Już działa. Zapora odrzuca.

Dzięki za pomoc
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> NO-IP przy dwóch routerach TP-Link
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ustawienie WDS Bridge Link na dwóch ruterach TP-Link WR340G (49)
TP-LINK - Przesłanie sieci internet przy użyciu dwóch routerów (14)
TP-link - konfiguracja internetu na 2 routerach (28)
Jak skonfigurować sieć na dwóch routerach WAR-54GS? (10)
Ustawienie WDS na dwóch routerach (9)
Sieć oparta na dwóch routerach... (3)
odblokowywanie portów na dwóch routerach. (8)
Pomoc przy sieci na dwóch routerach (15)
TP-LINK TL-WR743ND - Podłączenie dwóch urządzeń TP-LINK TL-WR743ND bezprzewodowo (15)
Pomoc przy konfiguracji- Tp-Link TD-8810 + TP-Link TL-WR340G (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS