Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> NO-IP przy dwóch routerach TP-Link
Autor
Wiadomość
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#1 Post autora tematu 09 Kwi 2013 16:17   

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Witam,

Mam postawiony router ADSL TP-Link TD-W8951ND (neostrada) oraz router TP-Link TL-WR1043ND do którego mam komputer na LAN.

Teraz chciałem uruchomić no-ip. Zarejestrowałem się, zalogowałem się, dodałem na routerze ADSL port 1720 tak jak pisało w tutorialu no-ip. Z tym tylko, że jak wchodzę na adres nazwa.no-ip.info to dostawałem się na router ADSL więc dodałem również port port 80 i przekierowałem go na adres ip drugiego routeraz tym tylko, że za pomocą adresu URL nie mogę się połączyć.
Program który ściągnęłam z no-ip jest odpalony na moim komputerze i teraz nie wiem co ja muszę zrobić jeszcze... Korzystam ze stałych ip. Co muszę zrobić aby przez router połączyć się z komputerem.


Pozdrawiam
Adibak
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 16:17   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#2 09 Kwi 2013 16:53   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


1. Co jest Twoim celem? Co chcesz osiągnąć? Do czego Ci ten porgram?
2. Jak masz połączone routery?
3. Pokaż screen-shot z LAN ADLSa
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 16:53   





Powrót do góry
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2875
Miasto: Wielkopolska

Post#3 09 Kwi 2013 17:23   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Zainstaluj sobie program do pracy zdalnej i te całe przekierowania ominiesz TeamViewer Link
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 17:23   





Powrót do góry
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#4 Post autora tematu 09 Kwi 2013 17:24   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Moim celem połączyć mój komputer podłączyć do domeny no-ip.info. Mam serwer na komputerze apache itp i chce się dostać do do swojego komputer, mieć zdalny dostęp.

Routery mam podłączone przez lan.
Ruter ADSL przydziela adresy ip przez DHCP a mój router jak mam ustawić czy statyczne ip czy pozwolić aby pobierał dynamiczny adres od routera ADSL ?


Na ADSL mam otwarte porty:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

192.168.1.133 - to adres mojego routera w pokoju:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

Teraz ten router w pokoju chce połączyć z moim komputerem. Jest na lanie również o stałym ip
Powrót do góry
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1895
Miasto: Zawadzkie

Post#5 09 Kwi 2013 17:26   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Aby dostać się do danej usługi na komputerze z zewnątrz musisz przekierować odpowiedni port na konputer.
W routerze ADSL przekierowujesz na 1043ND, a w 1043ND na komputer.

edit:

noip służy do przypisania domeny do IP. Na to się portów nie przekierowuje.
Powrót do góry
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#6 Post autora tematu 09 Kwi 2013 17:31   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


tak robię:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

i mam

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną nazwa.no-ip.info.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Kwi 2013 17:31   





Powrót do góry
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1895
Miasto: Zawadzkie

Post#7 09 Kwi 2013 17:34   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


jeśli chcesz się połączyć z portem 1721 to w pasku adresu podajesz nazwa.no-ip.info:1721/

Dodano po 1 [minuty]:

Napisz jeszcze co to za usługa na tym porcie że chcesz się z nią połączyć po HTTP.
Powrót do góry
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 6
Miasto: Lulbin

Post#8 Post autora tematu 09 Kwi 2013 17:39   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Już działa. Zapora odrzuca.

Dzięki za pomoc
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> NO-IP przy dwóch routerach TP-Link
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pomoc przy sieci na dwóch routerach (15)
Połączenie Grupy domowej przy dwóch routerach (6)
Sieć oparta na dwóch routerach... (3)
odblokowywanie portów na dwóch routerach. (8)
Ustawienie WDS na dwóch routerach (9)
Jak skonfigurować sieć na dwóch routerach WAR-54GS? (10)
TL-MR3420 oraz SAGEMCOM - Dwie sieci na dwóch routerach (5)
TP-LINK TD-W8960N, wieszanie przy dwóch PC. (2)
TP-link - konfiguracja internetu na 2 routerach (28)
TP-LINK - Przesłanie sieci internet przy użyciu dwóch routerów (14)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS