Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> NO-IP przy dwóch routerach TP-Link
Author
Message
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
Location: Lulbin

Post#1 Post from the author of the topic 09 Apr 2013 16:17   

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Witam,

Mam postawiony router ADSL TP-Link TD-W8951ND (neostrada) oraz router TP-Link TL-WR1043ND do którego mam komputer na LAN.

Teraz chciałem uruchomić no-ip. Zarejestrowałem się, zalogowałem się, dodałem na routerze ADSL port 1720 tak jak pisało w tutorialu no-ip. Z tym tylko, że jak wchodzę na adres nazwa.no-ip.info to dostawałem się na router ADSL więc dodałem również port port 80 i przekierowałem go na adres ip drugiego routeraz tym tylko, że za pomocą adresu URL nie mogę się połączyć.
Program który ściągnęłam z no-ip jest odpalony na moim komputerze i teraz nie wiem co ja muszę zrobić jeszcze... Korzystam ze stałych ip. Co muszę zrobić aby przez router połączyć się z komputerem.


Pozdrawiam
Adibak

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Apr 2013 16:17   





Back to top
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 10 Oct 2011
Posts: 4889
Location: Warszawa

Post#2 09 Apr 2013 16:53   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


1. Co jest Twoim celem? Co chcesz osiągnąć? Do czego Ci ten porgram?
2. Jak masz połączone routery?
3. Pokaż screen-shot z LAN ADLSa

Helpful message? + -

Back to top
   
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2909
Location: Wielkopolska

Post#3 09 Apr 2013 17:23   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Zainstaluj sobie program do pracy zdalnej i te całe przekierowania ominiesz TeamViewer Link

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Apr 2013 17:23   





Back to top
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
Location: Lulbin

Post#4 Post from the author of the topic 09 Apr 2013 17:24   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Moim celem połączyć mój komputer podłączyć do domeny no-ip.info. Mam serwer na komputerze apache itp i chce się dostać do do swojego komputer, mieć zdalny dostęp.

Routery mam podłączone przez lan.
Ruter ADSL przydziela adresy ip przez DHCP a mój router jak mam ustawić czy statyczne ip czy pozwolić aby pobierał dynamiczny adres od routera ADSL ?


Na ADSL mam otwarte porty:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

192.168.1.133 - to adres mojego routera w pokoju:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

Teraz ten router w pokoju chce połączyć z moim komputerem. Jest na lanie również o stałym ip

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Apr 2013 17:24   





Back to top
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 1960
Location: Zawadzkie

Post#5 09 Apr 2013 17:26   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Aby dostać się do danej usługi na komputerze z zewnątrz musisz przekierować odpowiedni port na konputer.
W routerze ADSL przekierowujesz na 1043ND, a w 1043ND na komputer.

edit:

noip służy do przypisania domeny do IP. Na to się portów nie przekierowuje.

Helpful message? + -

Back to top
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
Location: Lulbin

Post#6 Post from the author of the topic 09 Apr 2013 17:31   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


tak robię:

NO-IP przy dwóch routerach TP-Link

i mam

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną nazwa.no-ip.info.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Apr 2013 17:31   





Back to top
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 1960
Location: Zawadzkie

Post#7 09 Apr 2013 17:34   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


jeśli chcesz się połączyć z portem 1721 to w pasku adresu podajesz nazwa.no-ip.info:1721/

Dodano po 1 [minuty]:

Napisz jeszcze co to za usługa na tym porcie że chcesz się z nią połączyć po HTTP.

Helpful message? + -

Back to top
   
adibak20
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 09 Apr 2013
Posts: 6
Location: Lulbin

Post#8 Post from the author of the topic 09 Apr 2013 17:39   

Re: NO-IP przy dwóch routerach TP-Link


Już działa. Zapora odrzuca.

Dzięki za pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> NO-IP przy dwóch routerach TP-Link
Page 1 of 1
Similar topics
Pomoc przy sieci na dwóch routerach (15)
Połączenie Grupy domowej przy dwóch routerach (6)
Sieć oparta na dwóch routerach... (3)
odblokowywanie portów na dwóch routerach. (8)
Ustawienie WDS na dwóch routerach (9)
Jak skonfigurować sieć na dwóch routerach WAR-54GS? (10)
TL-MR3420 oraz SAGEMCOM - Dwie sieci na dwóch routerach (5)
TP-LINK TD-W8960N, wieszanie przy dwóch PC. (2)
TP-link - konfiguracja internetu na 2 routerach (28)
TP-LINK - Przesłanie sieci internet przy użyciu dwóch routerów (14)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl topic RSS feed