Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#1 17 Kwi 2013 19:05  Autor tematu   

GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Witam. Otóż nie dawno zakupiłem sobie GTA 4 i zaraz po uruchomieniu sprawdziłem opcje graficzne było wszystko na średnich, ale gdy włączyłem grę moim oczom ukazały się takie lagi że w ogóle nie dało się grać.

Mój sprzęt to :
- procek AMD Phenom II X4 840 3,2 GHz
- RAM 6 GB
- Karta graficzna nVidia 9500GT 1GB
- Windows 7 Ultimate 64 bit

Gdy kiedyś miałem win 7 home edition i pirata gta 4 to się nie lagował. Teraz gdy tylko wykonuje jakiś ruch pojawia się pokaz slajdów (chyba z 2-3 fps) Mam najnowsze stery, dysk defragmentowałem, patche najnowsze. HELP Crying or Very sad

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#2 17 Kwi 2013 19:26    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Ja bym obstawiał że to wina gry...
Coś źle wgrane/zainstalowane itp.
Pozatym GTA IV jest niestabilną grą.


Uruchom program OCCT -> PowerSupply:OCCT test i wklej uzyskane po teście wykresy . 20 minut testu.
Daj także screen z programu HWMonitor po 15 minutach w czasie wykonywania testu.


Wykonaj

Przeskanuj system programem Malwarebytes : http://pcporady.c0.pl/doku.php?id=malwarebytes
Użyj funkcji pełne skanowanie. Usuń wszystko co znajdzie program.
Wstaw log po zakończeniu usuwania.

Wykonaj > Opcja "Usuń"

Wykonaj > Opcja A i B.

Wykonaj polecenia w takiej kolejności jakiej zostały napisane.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Elbląg
Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 1884
Pomógł: 107
Ocena postów: 36
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Post#3 17 Kwi 2013 19:26    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Podaj markę i moc zasilacza. Jak masz jakiś z czarnej listy to wymień go.

Pozdrawiam tych, których wyprzedziłem ze swoim postem Wink

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
phoszek
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Ruda Śląska
Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 81
Pomógł: 22
Ocena postów: 2
phoszek
Poziom 12
Post#4 17 Kwi 2013 19:32    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Usługa dziennik zdarzeń przestawiona na ręczny?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#5 17 Kwi 2013 19:41  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


tak a tu model zasilacza
ATX Switching Power Suply 12V 230 vat 50HZ80HZ

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#6 17 Kwi 2013 20:27    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


To nie jest model zasilacza.

Wykonasz to co napisałem ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#7 17 Kwi 2013 21:35    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Gospodarzkarczmy napisał:
Karta graficzna nVidia 9500GT 1GB

Trochę mało, ale na średnich powinno jednak śmigać.
Jak wyżej marka i model zasialcza?!
Przeskanuj system Malwarebytes Anty Malware.
Czy do gry wgrywałeś jakieś patche? to konieczne bez nic nie da się normalnie grać, bo gra jest źle napisana. Nawet na i5 2500K i gts450 1gb, 8gb ram zauważyłam w trakcie testów czasami lekkie przycięcie z patchami (na minimalnych i maksymalnych detalach), a bez patchów nie da się grać wogóle.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#8 17 Kwi 2013 21:37  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Patche są najnowsze zrobię te testy i jutro podam zasilacz. Dziwi mnie fakt że jeszcze nie dawno (prócz cieni) Wszystko śmigało na high z jakieś 25-30 fps

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Elbląg
Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 1884
Pomógł: 107
Ocena postów: 36
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Post#9 17 Kwi 2013 21:39    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Daj spokój z zasilaczem. Kpiłem sobie tylko. Co ma zasilacz do zacinajacej się gry GTA IV. Proszę, nie osmieszaj się.

Moderowano przez DriverMSG:
3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#10 17 Kwi 2013 21:40    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Gospodarzkarczmy napisał:
Dziwi mnie fakt że jeszcze nie dawno (prócz cieni) Wszystko śmigało na high z jakieś 25-30 fps

Czemu odrazu nie napisałeś że wczesniej było ok? to dość ważna informacja.
Przeskanuj Malwarebytes Anty Malware system.
Marka model zasilacza.
sprawdź stan kondensatorów na płycie głównej tak profilaktycznie.
Daj zrzut ekranowy z Crystal Disc Info.
Oprócz tej gry komputer zachowuje się normalnie czy coś jeszcze mu dolega?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#11 17 Kwi 2013 21:42    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Autorze - wykonaj to co napisałem ja i kasiunia.

Sołtys_Elbląga napisał:
Co ma zasilacz do zacinajacej się gry GTA IV. Proszę, nie osmieszaj się.

Ma.
Nie ośmieszaj się pisząc takie teksty..

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#12 17 Kwi 2013 21:42    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Sołtys_Elbląga napisał:
Co ma zasilacz do zacinajacej się gry GTA IV

Może mieć. Komputer pracując na pełnych obrotach musi mieć dostarczoną odpowiednią ilość prądu ( w sumie zawsze powinien mieć odpowiednią) ale przy mocnym obciążeniu komputera wada zasilacza wychodzi dość często bo okazuje się że są duże skoki napięć i z komputerem dzieją się wtedy różne rzeczy.
Zasilacz jest najważniejszą częścią komputera bo to właśnie on odpowiada za stabilność komputera przez dostarczanie odpowiednich napięć. Jeżeli dostarcza złe napięcia no to komputer zachowuje się nie normalnie, aż wkońcu dochodzi do uszkodzeń podzespołów najczęściej dysk, karta graficzna, płyta główna.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#13 18 Kwi 2013 07:16  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Ogółem komputer zachowuje się normalnie, FarCry 3 śmiga na high z 35 fps. Niedawno saints row 3 miał podobny problem ale zrobiłem gruntowną aktualizację windowsa i lagi znikły, u GTA 4 było podobnie tylko że na dzień następny lagi wróciły.

Dodano po 7 [minuty]:

Do tego wszystkiego doszło jeszcze potwornie długie wczytywanie gta 4

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#14 18 Kwi 2013 08:19    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Dobrze to zastosuj się:
kasiunia7777 napisał:
Przeskanuj Malwarebytes Anty Malware system.
Marka model zasilacza.
sprawdź stan kondensatorów na płycie głównej tak profilaktycznie.
Daj zrzut ekranowy z Crystal Disc Info.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#15 18 Kwi 2013 15:22  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Logic 400 pro i tylko tyle pisze na nim

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#16 18 Kwi 2013 15:23    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Co oznacza że zasilacz do wymiany.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

Wykonasz to w końcu ? :
MrDoimer napisał:
Uruchom program OCCT -> PowerSupply:OCCT test i wklej uzyskane po teście wykresy . 20 minut testu.
Daj także screen z programu HWMonitor po 15 minutach w czasie wykonywania testu.


Wykonaj

Przeskanuj system programem Malwarebytes : http://pcporady.c0.pl/doku.php?id=malwarebytes
Użyj funkcji pełne skanowanie. Usuń wszystko co znajdzie program.
Wstaw log po zakończeniu usuwania.

Wykonaj > Opcja "Usuń"

Wykonaj > Opcja A i B.

Wykonaj polecenia w takiej kolejności jakiej zostały napisane.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#17 18 Kwi 2013 15:28  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Oto zdjęcie z crystal

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#18 18 Kwi 2013 15:35    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Dysk nawet ok.
W przyszłości trzebą bedzie wykonać zabieg zerowania.
Ale narazie nic nie rób z dyskiem.

Wykonaj resztę.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#19 18 Kwi 2013 16:09    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


MrDoimer napisał:
W przyszłości trzebą bedzie wykonać zabieg zerowania.

Nie w przyszłości tylko natychmiast trzeba to zrobić komputer z takim dyskiem nie będzie działał poprawnie!!
Wykonaj zerowanie i remap programem MHDD. Wcześniej zgraj dane na inny nośnik bo to kasuje wszystkie dane, partycje z dysku. Jak już wykonasz to ponownie dasz zrzut z Crystala lub z MHDD smart - klawisz F8 i zobaczymy czy dysk będzie się nadawał jeszcze do użytku.
Zasilacz także nadaje się do wymiany i daje ci 99% że to on się przyczynił do powstania logicznych bad sectorów na dysku.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Elbląg
Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 1884
Pomógł: 107
Ocena postów: 36
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Post#20 18 Kwi 2013 16:17    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Ta i wymień zasilacz. Koniecznie. Na tym forum nie tolerują pseudozasilaczy. Szczególnie pseudoinformatycy wypowiadający się w dziale mechaniki nt krokowców.

Moderowano przez DriverMSG:

3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#21 18 Kwi 2013 16:19    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Sołtys_Elbląga napisał:
Ta i wymień zasilacz. Koniecznie.

A jeszczę nie dawno pisałeś ;
Sołtys_Elbląga napisał:

Daj spokój z zasilaczem. Kpiłem sobie tylko. Co ma zasilacz do zacinajacej się gry GTA IV. Proszę, nie osmieszaj się.


Do autora - przed tym zerowaniem wykonaj chociaż test OCCT o którym wcześniej pisałem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#22 18 Kwi 2013 16:26  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Dziwi mnie jednak fakt że wcześniej nic się nie działo. wszystko śmigało.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Elbląg
Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 1884
Pomógł: 107
Ocena postów: 36
Sołtys_Elbląga
Poziom 22
Post#23 18 Kwi 2013 16:42    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Zaprzeczam tak samo jak Ty z koleżanką kasiunia7777. Ty piszesz zostaw dysk, ona pisze zeruj dysk bo to wina zasilacza. 90% tak piszących pewnie ma no name ale na forum trzeba się pokazać.

Kolego autorze tematu, zostaw zasilacz, wydasz kasę a gra może się dalej ciąć.
Jak Ci się nic nie wyłącza, nie resetuje to bądź spokojny. Jak masz bad sektory to reklamuj dysk i nie baw się w te programy.

Niestety nie widzę co dokładnie z dyskiem bo jestem na telefonie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#24 18 Kwi 2013 17:03  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Jedni twierdzą tak, drudzy inaczej. Ja przeskanuje programami poleconymi przez was, zaktualizuje system a jeżeli lagi nie znikną kupuje windows gamer edition , a jeśli to nie pomoże kupuje nowy komputer bo to będzie chyba najlepsze rozwiązanie ( wstyd mi za kartę 9500 Neutral )

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#25 18 Kwi 2013 17:23    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Sołtys_Elbląga napisał:
Jak masz bad sektory to reklamuj dysk i nie baw się w te programy.

Dopiero realokowane sektory podchodzą pod gwarancję, niestabilnie nie podlegają jak wyślesz dysk z niestabilnymi sektorami na gwarancję to tylko za to będziesz musiał zapłacić.
Wystarczy wyzerować dysk i zniknął i dysk będzie pracował prawidłowo. Bad sectory logiczne usuwa się właśnie zerowaniem dysku. Robiłam to już setki razy i mam w tym doświadczenie. Komputer z niestabilnymi sektorami nie będzie działał prawidłowo i zerowanie trzeba wykonać koniecznie!
Po wykonaniu zerowania i remapu przez MHDD wszystko powinno być ok.

Zasilacz przydało by się wymienić ale to twoja sprawa czy to zrobisz, ja bym jednak wymieniła i odrazu bym kupiła większy z zapasem żeby na przyszłość był do nowego komputera.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 05 Lut 2012
Posty: 37
Gospodarzkarczmy
Poziom 9
Post#26 18 Kwi 2013 17:33  Autor tematu   

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Się was posłucham, lecz na razie finansowo krucho i na nowy zasilacz muszę trochę poczekać, ale to nic. W razie czego odezwę sieznowu.

Dodano po 2 [minuty]:

Ok a tu jeszcze log z crystala
Cytat:
Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1300
www.malwarebytes.org

Wersja bazy: v2013.04.04.07

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
GospodarzKarczmy :: KARCZMA-PC [administrator]

2013-04-18 15:22:45
mbam-log-2013-04-18 (15-22-45).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|)
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 569155
Upłynęło: 2 godzin(y), 7 minut(y), 55 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych modułów w pamięci: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych kluczy rejestru: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych wartości rejestru: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

wykrytych folderów: 0
(Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych plików: 3
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6 (64 Bit)\amtlib.dll (PUP.RiskwareTool.CK) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.
C:\Users\GospodarzKarczmy\Downloads\chew_wga_0.9_u4kz.rar (Hacktool.ChewWGA) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.
C:\Users\GospodarzKarczmy\Downloads\SRT3rdDX9-v30-05-12+10Tr-LNG.rar (VirTool.Obfuscator) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.

(zakończone)


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#27 18 Kwi 2013 17:33    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Sołtys_Elbląga napisał:
Na tym forum nie tolerują pseudozasilaczy. Szczególnie pseudoinformatycy wypowiadający się w dziale mechaniki nt krokowców.

Mam papier na to że mam wykształcenie informatyczne, więc się nie wypowiadaj. Zasilacz to podstawa i nie powinno się tolerować tych z czarnych list, jeżeli napięcia ma w normie to może w sumie siedzieć w komputerze. Niektóre z czarnych list są naprawdę nieźle wykonane ale ja uważam że to duże ryzyko i że ryzykować nie warto i sama się kiedyś o tym przekonałam gdy taki bubel(tyle że naprawdę bubel gdy nie posiadałam na ten temat wiedzy) uszkodził mi za dawnych lat pół komputera.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#28 18 Kwi 2013 17:33    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Sołtys_Elbląga napisał:

Kolego autorze tematu, zostaw zasilacz, wydasz kasę a gra może się dalej ciąć.

Tak, tak + wiesz gdzie sobie takie rady wsadź ?
A jak mu się za pare mięsiecy spali komputer przez niemarkowy zasilacz to co ?
Powiesz że zasilacz ok ?

Autorze - kasiunia nawet i mądrze piszę - możesz już wyzerować dysk. A nawet musisz to zrobić.
Ale wykonaj to co piszę ! :
MrDoimer napisał:

Uruchom program OCCT -> PowerSupply:OCCT test i wklej uzyskane po teście wykresy . 20 minut testu.
Daj także screen z programu HWMonitor po 15 minutach w czasie wykonywania testu.


Wykonaj

Przeskanuj system programem Malwarebytes : http://pcporady.c0.pl/doku.php?id=malwarebytes
Użyj funkcji pełne skanowanie. Usuń wszystko co znajdzie program.
Wstaw log po zakończeniu usuwania.

Wykonaj > Opcja "Usuń"

Wykonaj > Opcja A i B.

Wykonaj polecenia w takiej kolejności jakiej zostały napisane.


Pozatym wymień ten zasilacz i to jak najszybciej. W każdej chwili może spalić Ci 3/4 komputera. Wydasz raz 150 zł i będziesz spał spokojnie.

Sołtys - Twoja wiedza jest mocno ograniczona. Od kiedy niestabilne sektory podchodzą pod gwarancję ? No proszę Cię...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kasiunia7777
Poziom 24
Poziom 24
Dołączył: 22 Kwi 2011
Posty: 4589
Pomógł: 405
Ocena postów: 19
kasiunia7777
Poziom 24
Post#29 18 Kwi 2013 17:35    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Gospodarzkarczmy napisał:
Się was posłucham, lecz na razie finansowo krucho i na nowy zasilacz muszę trochę poczekać,

To narazie niech poczeka skoro naprawdę nie masz jak wymienić, zmierz chociaż napięcia miernikiem zasilacza żeby być spokojniejszym.
Wykonaj zerowanie następnie remap i miejmy nadzieje że problem z GTA IV zniknie akurat to nic nie kosztuje więc warto wykonać.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrDoimer
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Żyrardów
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5540
Pomógł: 260
Ocena postów: 13
MrDoimer
Poziom 24
Post#30 18 Kwi 2013 17:38    

Re: GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie


Autorze - proszę Cię wykonaj wszystkie polecenia.

Jak wykonasz wszystkie rzeczy o których napisałem to dopiero weź się za zerowanie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> GTA 4 - Potężne lagi na dobrym sprzęcie 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Lagi GTA IV czy to normalne przy takim sprzęcie? (23)
Pentagram CerberusP6342 - Lagi przy dobrym łączu (3)
Mało fps na dobrym sprzęcie (8)
Wolna instalacja windowsa 7 na dobrym sprzęcie. (10)
Problem - Gry skaczą na dobrym sprzęcie (4)
Zacinające się gry na stosunkowo dobrym sprzęcie (8)
Problemy z odtwarzaniem video AVCHD na dobrym sprzęcie. (5)
dziwna liczba fps w grach na dobrym sprzęcie (16)
Zawieszają się gry na dość dobrym sprzęcie (22)
Wirusy - Maksymalne obciążenie procesora na dobrym sprzęcie (11)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.102 seconds

elektroda.pl temat RSS